Milyen videókártyát vegyek?

2008. July 16., téma
Fórum » Asztali PC
Az örök talány...

Egy kis instrukció [u]mielőtt[/u] belevágnál:

[b]- Ha van előre kiszemelt kártya de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.

- Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az [i]xy[/i] játékhoz milyen kártyát ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait ha ki van töltve.

- Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen kártya lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Quadgame94 avatar
ja ez igaz...akkor gondolj bele mekkora ram kell a kövektezőnek...
2év múlva szemcsiben fogsz játszani már othon sztem
0
0
0
0
MaximumGame avatar
Quadgame94 : GTA 4 nek is éppen elég a 4GB szükösen 😃
Bár nekem + Text modal megy és 78% eszi a ramot 😃
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
Nekem megy a Crysis 2 1680ban 25-30fpsel de mediumon játszom vele és akk átlag 35fps-t simán ad.

Am meg a grafikűt már nővelni nem nagyon lehet.....szabad szemmel sztem nem lehet majd észre venni 3D sokat fog majd dobni ezen sztem 2éven belül már sokaknak lesz majd...de a ram viszoont sokat fog számítani...egyre nagyobbés nagyobb pályák lesznek amikhez kell majd a ram...ez fog sztem a legnagyobban növekedni egy GTA V-nek már sztem néhol kevés is lesz a 4GB.
0
0
0
0
MaximumGame avatar
Xbox360 :
http://www.youtube.com/watch?v=3S7SlDI0-q4&feature=related

PC :
http://www.youtube.com/watch?v=3k8gVPlI-EM

hector maio : Igen tényleg szebb az Xbox36 as verzió mint Pc ? 😃
Akkor neked egy szemészetre kéne bemenned 😃

Crysis 2 höz meg hozzátenném még DX11 ki se jött és még Box igyse közeliti meg...
PS3 mon meg legszarabb a Crysis 2 Grafikája...
0
0
0
0
repfect avatar
pc mindig szebb bármilyen játékot is nézel! viszont ez a sok konzol port már elég idegesítő!! szebb nem lesz már a játék csak nagyobb gépigénye sajnos, persze változna a helyzet ha úgy gondolkodnának mint a DICE a BF3 esetében vagy új konzolt dobnának ki ami durvább grafikát is elvinne
0
0
0
0
Adam996 avatar
Azért a GTA IV szebb XBOX-on mondjuk azért mert az kur*a szarul is volt optimalizálva 😀
0
0
0
0
nemkrisz11 avatar
(majdnem) minen játék szebb gépen mint konzolon.
A PC-s iparban van az igazi üzlet, én mondom!

[LINK]

A crysis 2-nél is volt ilyen hír.
0
0
0
0
Adam996 avatar
Persze gamer-en olyan a crysis 2 mint az XBOX-on 😀
0
0
0
0
niteforce avatar
hardX írta:
Hát egy ps3 azért olcsóbb mint egy olyan gép ami az extreme-hez kell 😀

De extremen szebb PC-n a crysis2 mint konzolon.
0
0
0
0
_AsheXp avatar
Hát egy ps3 azért olcsóbb mint egy olyan gép ami az extreme-hez kell 😀
0
0
0
0
_AsheXp avatar
De az Extreme settings-hez igen
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
hardX írta:
Gépnél te veszed hardvert a játkhoz, konzolnál játékot irják a hardverhez, lásd crysis 2 ami olyan szép konzolon is h csak egy 250K-s (minimum) gép verné
Crysis 2höz nem kell 250Ks gép
0
0
0
0
zsoltie06 avatar
😆
De ha már használtan veszem akkor már nem kerül 15k ba mivel max 12k áldozok rá.
Egy ilyen kártya az intel celeron d -mel mennyire lenne jó pl GTa 4 low 30 fps meglenne?
0
0
0
0
_AsheXp avatar
Ha használtan veszel akk vehetsz jobbat is enyiért, én például 22-ért láttam XFX GTX 260-at, és 18-ért Galaxy 9800GTX+ Xtreme Tuner-t. Jó mi? 😃
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
Ha használtan veszel akkor olyantól vegyél akinek vannak + értékelései(Ezt a phmegbízhatóságon nézheted meg és a hardveraprón kereshetsz termékeket.)
0
0
0
0
zsoltie06 avatar
Kösz
meg GDDR5 az előnyösebb
kb mind a kettő 15-20k
Akár használtan is vennék csak kitől?
0
0
0
0
no avatar
Szerintem inkább 5670, lehet hogy 512 megás de 1280*1024-hez nem kell 1 giga az én véleményem szerint
0
0
0
0
zsoltie06 avatar
Azon filózok hogy melyik kártyára gyűjtsek segítenétek benne,
A 2 alany :
-sapphire ati radeon HD 5570 1 GB GDDR3 128 bit
VAGY
-sapphire ati radeon HD 5670 512 MB GDDR5 128 bit

Játékra használnám
(nem cry sis 2 fullon- médiumra hajtok 1280*1024 ben)
0
0
0
0
_AsheXp avatar
Gépnél te veszed hardvert a játkhoz, konzolnál játékot irják a hardverhez, lásd crysis 2 ami olyan szép konzolon is h csak egy 250K-s (minimum) gép verné
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
Tesla GoD írta:
tasiadam írta:
mert egy xboxal egy hulladék játék is 30fpsel és a black ops igy 30 fpsel megy, nekem meg elsem indul kb
mert az 1 teljesen adott hardver, a játékok teljesen rá vannak csiszolva

a játékokat pedig kedvük szerint csinálhatják.... pl versengésböl kijött a GTX590, akkor az a minimum és akor hagy legyen jobb is
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
tasiadam írta:
mert egy xboxal egy hulladék játék is 30fpsel és a black ops igy 30 fpsel megy, nekem meg elsem indul kb
mert az 1 teljesen adott hardver, a játékok teljesen rá vannak csiszolva
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
0
0
0
0
Cooley avatar
Quadgame94 írta:
tasiadam
40fps az teljesen jó a te gépedhez...
Cooley
Szal akkor nem is az a fusion? hm pedig én abban a tudatban voltam, am meg az AMD nem adja olcsóbban a prociját csak felső kategóriában nincs inulója pl 60-70 ezer ezért ''túniK ' olcsónak, csak azt nem tudom h 33ezerért 945 jobb vagy egy 4 szálon dolgozi I3 2xxx, ha meg jobb az AMD akkor mégis miért egy áruk van? mert az intel már moderneb, és kevesebbet fogyaszt? de a gyorsaság akkor is az AMDnél van ha meg jobb it az intel akkor nem is oclsó az AMD...szal rem érted amit irkálok😆

Értem, amit irkálsz. 😃 Viszont nem jót irkálsz: [LINK]
Az i3 2100 erősebb, mint az X4 955. 😉 Alapórajelen! Viszont az i3-on épp egy hangyaf*sznyit lehet csak húzni, míg a 955-nek azért lehet adni egy bő 25%-ot még talán gyári hűtővel is egy jól sellőző házban. 😀
Necces a dolog, én személy szerint az i3-at választanám. 😀

tasiadam írta:
Cooley írta:
tasiadam írta:
Cooley írta:
tasiadam írta:
lásd ps3, 6 szálon dolgozik vagy 8 már nem tudom, hűtése minimális, nem melegszik és azt tudja mint egy 200 ezer FT-s gép, függetlenül a felbontástol

A slim már 8 magos, de grafikus teljesítményben elmarad az asztali gépekbe szánt kártyákétól. 😀 És azzal a "függetlenül a felbontástol"-lal is vitatkoznék. Eleve a max felbontás 1920x1080, és úgy írják rá a játékokat, hogy azok legalább 30fps-sel fussanak, mert ez vmi konzol szabvány. Meg hát azért is olcsóbbak a konzolok, mert sokkal kevesebb rajtuk a lehetőség, mint egy asztali gépen.

nézd meg azt hogy egy boxban 3 magos 3,2es amd proci val, és nézd meg hogy milyen VGA, mennyi memória. az én gépem procin kívül mindenben erősebb, mégis 40fpsem van fullon left 4 dead 2be

És ezzel most mi a gond? 😆

szerinted? 😀

Ötletem sincs, hogy mi vele a bajod. 😃 Teljesen összefüggéstelen, amit mondasz. Az xbox360-ban erősebb a proci, de gyengébb a vga és a memória, és nálad magasabb grafon jobban fut, mint box-on, ez így van rendjén. Mi ezzel a gond? 😂
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
Quadgame94 írta:
tasiadam
Cooley
Szal akkor nem is az a fusion? hm pedig én abban a tudatban voltam, am meg az AMD nem adja olcsóbban a prociját csak felső kategóriában nincs inulója pl 60-70 ezer ezért ''túniK ' olcsónak, csak azt nem tudom h 33ezerért 945 jobb vagy egy 4 szálon dolgozi I3 2xxx, ha meg jobb az AMD akkor mégis miért egy áruk van? mert az intel már moderneb, és kevesebbet fogyaszt? de a gyorsaság akkor is az AMDnél van ha meg jobb it az intel akkor nem is oclsó az AMD...szal rem érted amit irkálok😆

3 dolgot kell kihagyni mediumra, mert akkor mint mindnekinek hibás lesz, lila falak sárga zombik stb

amúgy öszecsaptam a kezemet amikor a hard rain pályán teszteltem, teli van füstel
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
tasiadam
Cooley
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
Cooley írta:
tasiadam írta:
Cooley írta:
tasiadam írta:
lásd ps3, 6 szálon dolgozik vagy 8 már nem tudom, hűtése minimális, nem melegszik és azt tudja mint egy 200 ezer FT-s gép, függetlenül a felbontástol

A slim már 8 magos, de grafikus teljesítményben elmarad az asztali gépekbe szánt kártyákétól. 😀 És azzal a "függetlenül a felbontástol"-lal is vitatkoznék. Eleve a max felbontás 1920x1080, és úgy írják rá a játékokat, hogy azok legalább 30fps-sel fussanak, mert ez vmi konzol szabvány. Meg hát azért is olcsóbbak a konzolok, mert sokkal kevesebb rajtuk a lehetőség, mint egy asztali gépen.

nézd meg azt hogy egy boxban 3 magos 3,2es amd proci val, és nézd meg hogy milyen VGA, mennyi memória. az én gépem procin kívül mindenben erősebb, mégis 40fpsem van fullon left 4 dead 2be

szerinted? 😀
0
0
0
0
Cooley avatar
tasiadam írta:
Cooley írta:
tasiadam írta:

0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
Cooley írta:
tasiadam írta:

0
0
0
0
Cooley avatar
tasiadam írta:

0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
Cooley írta:
tasiadam írta:
Cooley írta:
Quadgame94 írta:
háát már az AMD beinditotta a Fusion projektet, ami jelent h jobb párosítás lezs a jövöben (Buldózer+HD) mint mondjuk más alternatíva...mivel az AMD olcsó...és remélhetőleg fognak kiadni olyan procit ami esetleg jóvétel lehet...és mivel tudjuk h majd olyan vga is érkezhet...vagy van is ennek tekintetébem igérik h fontos FPS-eket fog hozni ez a párosítás!

A Fusionnek semmi köze ahhoz, hogy jobban összedolgoznak az AMD cpu-k meg gpu-k, hanem egy lapka tartalmazza őket("összefuzionálják" a 2-t 1-be 😃😉. 😀 Gyakorlatilag olyan, mint az Intel Sandyje meg a gpu-t tartalmazó első generációs i3 meg i5, csak kicsit komolyabb grafikus teljesítménnyel (viszont cpu teljesítményben meg sokkal gyengébbek 😆😉.

Amúgy szvsz halálra van ítélve az Intel és az AMD is, ha nem találnak ki gyorsan vmit az ARM ellen. Kíváncsi is vagyok, hogy a Maxwell procik mit fognak alkotni, de arra mérget vennék, hogy teljesítmény/fogyasztás arányba szarrá veri az x86/64-et(pláne, hogy már most is veri 😂😉.

az AMD azért csinálja ezt a "hülyeséget" mert rájött hogy már az XboXtol vannak 100szor erősebb gépek, mégis gyengébbek a konzoltol, az én gépem 2szer erősebb elméletben, de gyakorlatban nem. Na ez az oka a HD+bulldózernek, amúgy semmi... de biztos hogy drágább lesz mint egy konzol.

Ezt most nem tudom, hogy miért az én hsz-omra válaszoltad, de az biztos, hogy sokkal drágábbak lesznek, mint egy konzol... Állítólag a 8magos bull 100-150eFt(amire még rámegy az adó és a kiskerhaszon) körül kezdődik majd, függően ugye az órajeltől. Egyébként az AMD se önszántából adja "olcsón" a procijait, csak annyival gyengébbek a jelenlegi procik, hogy egyszerűen nem adhatják drágábban, különben senki se venné meg. Most, hogy az Ivy-ig elvileg a csúcsra törnek, tuti, hogy horribilis összegeket fognak kérni ők is... Nem véletlenül dobálja kifele az Intel a 6magosainak egyre jobban túlhajtott változatait. 😜

0
0
0
0
Cooley avatar
tasiadam írta:
Cooley írta:
Quadgame94 írta:
háát már az AMD beinditotta a Fusion projektet, ami jelent h jobb párosítás lezs a jövöben (Buldózer+HD) mint mondjuk más alternatíva...mivel az AMD olcsó...és remélhetőleg fognak kiadni olyan procit ami esetleg jóvétel lehet...és mivel tudjuk h majd olyan vga is érkezhet...vagy van is ennek tekintetébem igérik h fontos FPS-eket fog hozni ez a párosítás!

A Fusionnek semmi köze ahhoz, hogy jobban összedolgoznak az AMD cpu-k meg gpu-k, hanem egy lapka tartalmazza őket("összefuzionálják" a 2-t 1-be 😃😉. 😀 Gyakorlatilag olyan, mint az Intel Sandyje meg a gpu-t tartalmazó első generációs i3 meg i5, csak kicsit komolyabb grafikus teljesítménnyel (viszont cpu teljesítményben meg sokkal gyengébbek 😆😉.

Amúgy szvsz halálra van ítélve az Intel és az AMD is, ha nem találnak ki gyorsan vmit az ARM ellen. Kíváncsi is vagyok, hogy a Maxwell procik mit fognak alkotni, de arra mérget vennék, hogy teljesítmény/fogyasztás arányba szarrá veri az x86/64-et(pláne, hogy már most is veri 😂😉.

az AMD azért csinálja ezt a "hülyeséget" mert rájött hogy már az XboXtol vannak 100szor erősebb gépek, mégis gyengébbek a konzoltol, az én gépem 2szer erősebb elméletben, de gyakorlatban nem. Na ez az oka a HD+bulldózernek, amúgy semmi... de biztos hogy drágább lesz mint egy konzol.

Ezt most nem tudom, hogy miért az én hsz-omra válaszoltad, de az biztos, hogy sokkal drágábbak lesznek, mint egy konzol... Állítólag a 8magos bull 100-150eFt(amire még rámegy az adó és a kiskerhaszon) körül kezdődik majd, függően ugye az órajeltől. Egyébként az AMD se önszántából adja "olcsón" a procijait, csak annyival gyengébbek a jelenlegi procijaik, az Intelénél, hogy egyszerűen nem adhatják drágábban, különben senki se venné meg. Most, hogy az Ivy-ig elvileg a csúcsra törnek, tuti, hogy horribilis összegeket fognak kérni ők is... Nem véletlenül dobálja kifele az Intel a 6magosainak egyre jobban túlhajtott változatait. 😜
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
Cooley írta:
Quadgame94 írta:

0
0
0
0
Cooley avatar
Quadgame94 írta:

0
0
0
0
MaximumGame avatar
Quadgame94 : ezt én már halottam 3éve is... nagyon nem hatott meg sajnos...
már akkor igérték... és a támogatás csak mese szóbeszéd volt 😃
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
0
0
0
0
pomrum avatar
Lacko89 írta:
Szerintem gyári tuningos, de nem tuti nem utazom NVDIA ban. Amúgy én GTX465 öt akartam venni de az AMD procihoz nem illik ezért Ati Radeon HD5850 fogok venni mégis csak 😆. Annyiból jobb is hogy az 5850 erősebb.
Tévedés nem a proci határozza meg a videókártyát, inkább a chipset tök jó párosítás ha teszünk mondjuk AMD proci mellé nforce-os alaplapba Nvidia karit. Vagy intel (jobb) chipset mellé lehet tenni bármelyiket. Vagy Ati chipset és Ati VGA. De ha másikat teszel bele akkor sem lesz semmi probléma ugyan úgy fog működni minden és mérhető teljesítmény csökkenés sem lesz csak, jó hogyha egy gyártótól vannak a kártyák a gépben. Persze ez nem előírás.
0
0
0
0
Lacko89 avatar
Szerintem gyári tuningos, de nem tuti nem utazom NVDIA ban. Amúgy én GTX465 öt akartam venni de az AMD procihoz nem illik ezért Ati Radeon HD5850 fogok venni mégis csak 😆. Annyiból jobb is hogy az 5850 erősebb.
0
0
0
0
Feki1991 avatar
van különbség a frekiken kívül az Asus ENGTX460 DIRECTCU/G/2DI/1GD5 és az Asus ENGTX460 DIRECTCU/TOP/G/2DI/1GD5 között? a hűtésre célzok, a TOP hűtője kék színűre van lefújva s hogy azon kívül változtattak-e valamit...
0
0
0
0
cseszka avatar
Osynho írta:
Attól is függ, melyik 550-es Chieftecről beszélünk, mert nem mindegy! A régebbieknek nem valami erős a 12V-os águk és mivel osztott, könnyen limitbe ütközhetsz egy 4870X2-vel. 😀

Chieftec GPS-550AB A
0
0
0
0
almos avatar
Berosálok,most nézem, midnenhol 50k felett van az MSI NGTX460 Cyclone 768MB, az 1GB-s 42 körül mozog...
0
0
0
0
Osynho avatar
Attól is függ, melyik 550-es Chieftecről beszélünk, mert nem mindegy! A régebbieknek nem valami erős a 12V-os águk és mivel osztott, könnyen limitbe ütközhetsz egy 4870X2-vel. 😀
0
0
0
0
cseszka avatar
Ezenn ne vitázzatok,az a lényeg h az 550W chieftec elég neki.
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
Lizard írta:
tasiadam írta:
Lizard írta:
[LINK]

erre elég 400W😀

oksa gyík, de itt még ahoz számított felső kategóriát nézték, ha egy GTX580at veszünk ahoz 400W nem elég, akkor pedig a HD4870x2 volt a jó, most pedig ez

hát nyilván tasi😀, de aki gtx580-at vesz gondolom nem 400w-os tápot fog hozzá vásárolni, csak azért linkeltem be hogy egy erős 400wos táp elég a 4870X2-nek, amit cseszka kérdezett, de azért persze jobb ha picivel erősebbet vesz az ember!

azért is mondtam neki a 600W-ot, mivel alapbol OC vagyis több áram kéne neki, és ha unatkozik mehet mellé egy magos, mert azt még bírná, vagy régebbi GF fizikára
0
0
0
0
Lizard avatar
tasiadam írta:
Lizard írta:
[LINK]

erre elég 400W😀

oksa gyík, de itt még ahoz számított felső kategóriát nézték, ha egy GTX580at veszünk ahoz 400W nem elég, akkor pedig a HD4870x2 volt a jó, most pedig ez

hát nyilván tasi😀, de aki gtx580-at vesz gondolom nem 400w-os tápot fog hozzá vásárolni, csak azért linkeltem be hogy egy erős 400wos táp elég a 4870X2-nek, amit cseszka kérdezett, de azért persze jobb ha picivel erősebbet vesz az ember!
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
Lizard írta:
[LINK]

erre elég 400W😀

0
0
0
0
Lizard avatar
[LINK]

erre elég 400W😀
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar