Milyen processzort vegyek?
Egy kis instrukció mielőtt belevágnál:
-Ha van előre kiszemelt processzor de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, sebességet, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az xy játékhoz milyen processzort ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen processzor lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Ha van előre kiszemelt processzor de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, sebességet, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az xy játékhoz milyen processzort ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen processzor lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
azt azért nem mondanám. Az egy dolog hogy elviszi, de nem biztos hogy rendesen meghajtja!
Most lehet hogy jobb teljesítményt nyújt a meghúzott pentium, de DX12 alatt nagyon szépen fog skálázódni 6 magig. És azt is figyelembe kell venni hogy egyes játékok mint a FC4 el sem indul dual core-al. Viszont a 6 magos FXekkel semmi problémája sincs.
Elképesztő mire képes egy GTX 750Ti:
😃
Eddig megjelent játékokat vinnie kell egy közel 3 ghz-s 775ös quad és a 750ti combo, és ez a legkisebb beruházás amivel ezt elérheted.
Az tény, hogy hangos, de az előző i5-760 gyári hűtője sem volt ennél halkabb terhelés alatt. Ha a hang zavar, akkor kell egy nagyobb hűtő, ahol alacsonyabb fordulatszámon megy a ventilátor, vagy vízhűtés, ami halkabb. Ha nem zavar, akkor jó a gyári is.
"Túl sok magot elvesznek a driverek, és valamin még a szimulációt is számolni kell. Ez egy óriási hibája a mostani modellnek, és főleg ezért nem fejlődik a szimulációs része a játékoknak. Ezért lesz komoly előrelépés a DX12. Eltűnnek a kernel driver szerver szálak."
A lényeg, hogy kell a piacnak egy gyökeres változás ami várhatóan a DX12-vel meg is érekezik. A gépigények már így is az egekben vannak.
Minden másban egyébként vagy egyforma, vagy jobb az i7 az i5-nél, ezt szerintem senki nem vitatja. Dolgozni viszont dolgozik: [LINK] Persze az egy más kérdés, hogy lesz-e belőle valami.
tucangabor: Az AMD nagyon le van maradva egy magos/szálas teljesítményben, ugye ezt próbálják magasabb órajellel kompenzálni, nem sok sikerrel.
i7 3770k 1.66 Pontot kap
i5 3570k 1.54-et
i7 4770K nak 1.74
i7 4790k nak 2.05
i5 4690k nak 1.7
Érdekesség képp fx 8350 1.06 van egy kis elmaradás😃
Dehogy dolgozik az amd,semmin se,majd az intel megoldja fele annyi magból sokkal erősebbre😃
Nincs nagy kül az i7 i5 között 1 magba,de ne beszéljünk hülyeségeket hogy sokkal erősebb az i5 ebbe,mert nem így van!
A dx12-nél viszont nem ez az alap, hanem 6 magig skálázódik a rendszer. Itt is működik a kevesebb mag/szál természetesen, csak jobban profitál a többől, mint az elődök. A Mantle és a Mantle alapokra épülő Vulkan meg már 16 mag/szál-ig skálázódik.
ami kiderül: 4 mag minden játékra elég, a hyperthreading szinte semmit nem csinál
ajánlanám hogy kommenteljetek, hátha csinálnak AMDFXesset is! 😀
intelIA32: Pont pénteken futottam egy kört a gyári hűtővel. Eddig csak Inteles gépeim voltak itthon, úgyhogy AMD nem volt tartósan a kezemben soha. Viszont tele vannak a fórumok ilyenekkel, hogy kevés a gyári hűtő, én meg ugye azzal használom a gépet, mondván, hogy veszek majd hozzá rendes hűtést később. Vízhűtést akartam, de ugye a normális az nem olcsó. Pénteken 6 órányi TW után ugyan úgy fütyült a gép, mint régen, csakhogy ez Intelnél nem zavart, de most megnéztem, mert hát bedőltem én is ennek a városi legendának az AMD gyári hűtőjével kapcsolatban és féltem, hogy megfőzöm a procit. 27°C-os volt...
Én mikor írtam olyat, hogy ezek a játékok nem léteznek?
Ebből az jön le hogy van egy kis elméleti tapasztalatod 0-a gyakorlattal.
Inkább olvasgass egy kicsit a magok/szálak irányába mert látom még mindig nem ér be az input. Évi jó pár db gép összerakása és tesztelése segíthet a gyakorlati tapasztalatod bővítésében.
Ezt én itt be is fejeztem, pont az ilyenek miatt nézek be csak évente 1x2x, bár mivel látni hogy semmi nem változott lehet be se lépek többet mert nincs értelme, úgy osszátok a hülyeséget tovább ahogy akarjátok.
A6 3500 esetében halk a gyári is. Forog talán 800on és hát akkora számítási kapacitás esetén nem is igen kell feljebb tolnia a rendszernek a fordulatot még a iGPU mellett sem. (Ez tapasztalat 😆😉
Ez így megint nem igaz.
Watch Dogs
Assassin's Creed Unity
Mortal Kombat X
The Witcher 3: Wild Hunt
Project CARS
Csak, hogy párat írjak, ami szerinted nem létezik...
A fogyasztás tényleg nagyobb, bár nem mindenki greenpeace-es, engem pl nem érdekelt, amikor választottam.
Hangosnak hangos a hűtő, bár ez ízlés kérdése. Az előző i5-760 hűtője sem volt ennél halkabb, szóval, ha valakit zavar a hang, annak meg mindegy milyen processzort vett, kell hozzá egy halkabb hűtő.
Azt meg nem tudom, miért lenne drágább a proci + lap páros fx-nél, mint i5-nél.
Ritkán nézek fel az oldalra a meló miatt, de néha muszáj vagyok belekotyogni 😊
Lehetne még sorokat regélni az elavult chipsetről, fogyasztásról, arról hogy egy jól megválasztott i5 + lap olcsóbb mint az FX + lap és ehhez mérten egy sokkal olcsóbb hűtéssel is beéri hangtalanul, valamint a legfontosabb dologról az pedig az ajánlott minőségi táp.
Na végre valaki!
" Játékhoz jobb az fx, meg rendereléshez és hasonlókhoz, tehát ahol előny a több mag"
Ez így nem állja meg a helyét, pont itt vérzik el az FX + 2x annyit fogyaszt, cserébe az i5 megeszi reggelire, i7-nél meg nincs esélye semmilyen formában.
"De már lassan egy éve egyre több játék ajánlott gépigénye kívánja a nyolc magot."
Ez így megint nem igaz.
Javaslom picit tájékozódj jobban mielőtt akaratlanul félrevezeted a delikvenst.
Nézz i5-3330/3340-et.
A közeljövőben szeretném majd cserélni a processzoromat,mivel a mostani már gyenge és nem hajtja ki a vgat. Mire lenne érdemesebb váltani? Venni a mostani lapomba egy fx 8320-at vagy használtan i5 2400 meg valamilyen alaplapot hozzá ?
én ezt használom most, 20 eu körül van most, én mondjuk anno olcsobbért vettem. Oc lehet már nem nagyon fér bele, viszont halk.
UI.: ha belefér (keretbe, házba, memóriáktól) olyan ami 12 centis ventivel van, olyan vegyél! És nézd meg mennyi rpm-en forog ventije, az ideális az lenne hogy szabályozható legyen és az alsó határ legyen 600-1000 között, mert akkor szinte hallani sem fogod alapjáraton(mondjuk az enyémre is azt írja 1000-2400, de én úgy emlékszem hogy ami a gépemben van az 600-1200, lehet időközben változtattak rajta)
És a procid alapjáraton 95W, túlhajtva több, bírjon el a hűtő bírja el legalább a 125Wot, ha meg nem írja mennyit bír, Ne Vedd Meg!
A processzoromhoz(AMD FX-6300) szeretnék egy megbízható,
de olcsó hűtőt.Tudnátok ajánlani egyet-kettőt.Előre is köszönöm.
ha a boltban ahol megveszem erre rákérdeznék, tudná valaki ott a választ?
1. Vásárlás előtt jól megnézed, hogy az a példány, amit megvásárolsz, már az újabb BIOS-al érkezik-e. (A gyárból az esetek többségében a legújabb BIOS-al jönnek ki a lapok, tehát egy 2015-ös gyártású lap már minimum a 2014-es, de inkább a 2015-ös frissített BIOS-al érkezik)
2. Van oylan CPU-d, amit alapból támogat a lap. Azzal elindítod, megcsinálod a frissítést és beteszed az újabb processzort.
+1: (Ha a fenti lehetőségek egyike sincs meg) eleve olyan alaplapot keresel, aminek minden verziója alapból kezeli a kiválasztott porcit.