Milyen videókártyát vegyek?
Az örök talány...
Egy kis instrukció [u]mielőtt[/u] belevágnál:
[b]- Ha van előre kiszemelt kártya de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
- Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az [i]xy[/i] játékhoz milyen kártyát ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait ha ki van töltve.
- Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen kártya lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait.
Egy kis instrukció [u]mielőtt[/u] belevágnál:
[b]- Ha van előre kiszemelt kártya de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
- Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az [i]xy[/i] játékhoz milyen kártyát ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait ha ki van töltve.
- Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen kártya lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Sziasztok!
Az elmúlt években kicsit lemaradtam a számozásokban. Játékhoz, 1920*1080:
6850, 5850, 6870 vagy 6950? A nagyobb típus szám automatikusan jobb teljesítmény?
Gyártóban Sapphire vagy Gigabyte? Mindkettő volt már a múltban, nem volt egyikkel sem gond.
Előre is köszönöm!
Szia
Amiket felsoroltál azok közül a Hd 6950 a legerősebb,60k körül már kapsz 2Gb-ost.
Sapphire,megbízható 10 éve csak az volt,bár szerintem a Giga sem rossz,vagy esetleg Asus.
Köszi az infót! A 2GB és 1GB között jelentős a különbség?
nem mindig a "nagyobb" szám a jobb. Az adatokat kell nézni.
Próbálom, de elveszek a sok paraméter között... Melyik fontosabb, mennyivel, ...
Az elmúlt években kicsit lemaradtam a számozásokban. Játékhoz, 1920*1080:
6850, 5850, 6870 vagy 6950? A nagyobb típus szám automatikusan jobb teljesítmény?
Gyártóban Sapphire vagy Gigabyte? Mindkettő volt már a múltban, nem volt egyikkel sem gond.
Előre is köszönöm!
hali! Szerintetek megerne egy hd 5850 vagy egy hd 6850? vinne mindent fullon? 1920*1080ban? Ui telorol irtam...
nem vinne mindent fullon neked 1ik kártya sem de átlagban elég mindenre mind2 kártya még akkora felbontásban is
Üdv!
Ezek közül melyik a jobb MSI N460GTX Hawk vagy MSI R5770 Hawk? Meg esélyes hogy a tápom elbírja valamelyiket a kettő közül?
Egyértelműen a GTX460 jobb, de jóval drágább is. A tápod elég hozzá. 😀
Ezek közül melyik a jobb MSI N460GTX Hawk vagy MSI R5770 Hawk? Meg esélyes hogy a tápom elbírja valamelyiket a kettő közül?
a GTS 450 sokkal jobb mint a GTS 250. a tesztek is ezt bizonyítják. sokkal több FPS kinyerhető a 450-el mint a 250-el!
Ugyanaz szinte a két kártya... 😀 Az a sokkal több fps meg max 1-2 fps. A tesztek is ezt bizonyatják 😉
HD5830-tól felfelé gondolkozz. FullHDban semmit nem fogsz érni mert ott jobban számít a VGA.
nézz tesztet, majd meglátod!
[url]http://vgaspeed.hu/graph4.php?mode=compare&p2=a5aQalabfp&p3=a6aSalabf3&p4=byaQalabfO&p5=aaaaaaaaaa&page=10[/url]
a GTS 450 sokkal jobb mint a GTS 250. a tesztek is ezt bizonyítják. sokkal több FPS kinyerhető a 450-el mint a 250-el!
ja és működni fog a gépemmel?
GPU: GeForce GTS250 675-880 MHz
Shader: 1450-1950 MHz
Memory: 1GB GDDR3 (256 bits) 670-1300 MHz
Bandwidth : 57.6 GB/s
Connect: PCI-Express, HDMI+DVI+VGA
Hűtés: aktív
GeForce GTS250 1GB DDR3 256bit HDMI DX10 PCI-E
GPU: 740MHz
RAM: 2000 MHz (GDDR3) 1024 MB
256-bit
DirectX 10
PCI-Express 2.0 x16
Shader Model 4.0
NVIDIA PhysX , CUDA , SLI , PureVideo HD
Sapphire HD5670 PCI-E videókártya, 1024 MB
- GPU: Redwood
- GPU órajel: 775 MHz
- memória mérete: 1.024 MB
- memória típusa: GDDR5
- memória órajel: 1.000 MHz
- memóriaelérés: 128 bit
- shader modell: SM 5.0 (DX 11.0)
- stream processzorok: 400
- CrossFire ready
- csatlakozók: DisplayPort, DVI-I, HDMI kimenet
melyik a legjobb?
Sapphire HD5670 PCI-E, 1024 MB
szerintetek ezen hogyan mennének a játékok? (BFBC2 - SHIFT - STALKER COP)
Processzor: Intel Core i5-2500k 3.3GHz LGA1155
Memória: Corsair DDR3 1600MHz 4GB Dominator Kit
DirectX-verzió: DirectX 11
Op. rendszer: Windows 7
Alaplap: Asus P8H67-M PRO R3.0
+ a kari
esetleg ha tudnátok mondani 10-20k között(akár használtan) jobb kártyát mint a Sapphire HD5670 PCI-E, 1024 MB(ez használtan lenne 10k) akkor dobjatok pls egy linket(akár privátba is)
szerk.: az alaplap nem PRO-s, végülis nem számít 😀
Én a helyedben inkább várnék és spórolnék, és beruháznék egy erősebb VGA-ra,mer ehhez a konfighoz az dukál azért!😀 Amúgy a játékok mennének,de közel sem aknázhatnál ki minden beállítási lehetőségből a maximumot! persze kérdés hogy kell e egyáltalán😃
szerintetek ezen hogyan mennének a játékok? (BFBC2 - SHIFT - STALKER COP)
Processzor: Intel Core i5-2500k 3.3GHz LGA1155
Memória: Corsair DDR3 1600MHz 4GB Dominator Kit
DirectX-verzió: DirectX 11
Op. rendszer: Windows 7
Alaplap: Asus P8H67-M PRO R3.0
+ a kari
esetleg ha tudnátok mondani 10-20k között(akár használtan) jobb kártyát mint a Sapphire HD5670 PCI-E, 1024 MB(ez használtan lenne 10k) akkor dobjatok pls egy linket(akár privátba is)
szerk.: az alaplap nem PRO-s, végülis nem számít 😀
Igen az 5850 van a 6870 szinjén
Ez azért nem igaz 😀
nem eri meg a + penzt. Most az 5850 kifuto, igy nagyon jo arban van, ilyenkor erdemes. a 6 os szeria nem ad sokkal tobbet, ha csak nem akarsz eye finityvel 3D-ben jatszani, mert akkor igen. Csak azt mar a 6850 meg nem birja.
pontosabban kevesebbet ad, mintsem többet... (5870>6870)
profilomhoz vagy a gépemhez írjatok meg légyszi, köszi!
tehát 4ghz-n fullHDban nagyobb fps-t tudnánk elérni mit 955+hd5770, ez érdekes, bár jó cooler 10ezer és így már phenom is kijön, de akinek van othon esetleg e coolere annak ez jobb lehetőség is lehet....
Amugy ez a sapphire 5850 xtreme ez mirét ilyen olcsó??? olyan furinak tünik ez nekem😃 nem tom félek egy kicsit tőle! valaki vett már iylet pár oldalal ezelőt láttam h irták h veszenek egy páran iylet de még nem halottam h jó e meg stb! nincs e vele gond vagy valami iylesmi!!
Örülj ha egyáltalán még 5830-at kapsz mert már mindenhol elfogyott az 5850 Xtreme. Talán még a Pixmania-nál lehet kapni. Kapott egy egyszerűsített hűtést és nem lehet állítani a VGA-n a GPU feszültségét szoftveresen ennyi. Ezt azért találták ki hogy gyorsan ki tudják söpörni a készleten maradt nagy mennyiségű 58xx GPU-t. Nyugodtan megveheted ez most nagyon jó vétel feltéve ha még kapsz belőle.
Amugy ez a sapphire 5850 xtreme ez mirét ilyen olcsó??? olyan furinak tünik ez nekem😃 nem tom félek egy kicsit tőle! valaki vett már iylet pár oldalal ezelőt láttam h irták h veszenek egy páran iylet de még nem halottam h jó e meg stb! nincs e vele gond vagy valami iylesmi!!
Kifutó széria az 5850-es és raktársöprés van az AMD-nél. Nyugodtan megveheted, ott a garancia is! Más kérdés, hogy a pix...ia nevű boltot kerülném...
Ekőbbi + procituning.
a processzor limitet nem nagyon lehet elkerülni ahogy Flash is részletesen leírta!
De ha veszel jobb procit akkor elehet 😃
akkor persze hogy ellehet!
Egyedül talán ez a mondatrész kifogásolható: "mert teljesítményt nem veszítesz vele". Inkább "fps értéket" a "teljesítményt" helyett, mert a teljesítmény az állandó... 😃
a processzor limitet nem nagyon lehet elkerülni ahogy Flash is részletesen leírta!
De ha veszel jobb procit akkor elehet 😃
Tehát low, és high grafon is ugyanannyi fps-ed lesz, tehát nyilván magasabb grafikai beállításokkal fogsz játszani, viszont nem lesz kevesebb fps-ed, de több sem.
Fordított esetben pedig a kártya lesz a "leggyengébb láncszem", tehát ha nem elég erős a kari, akkor grafikai kompromisszumokra kényszerülsz. Tehát a graf növelésével csökkenni fog az fps-ed.
Az első esetben a procitól függ, hogy mennyi fps-ed lesz, a második esetben pedig a VGA-tól, ill. a grafikai beállításoktól.
szal cooley melyik jobb lehetőség
Athlon II X4 645 3,1Ghz+GTX460 vagy Phenom II X4 955+HD5770 (ez csak példa) tehát ha jól értettem amit leírtál gyengébb procin és erősebb vga-nál(első) törekedni kell nagyobb felbontásra és mivel nagyobb felbontásnál a videokártya dolgozik jobban (játékokban) szóval így elkerúlhető a proci limit. tehát akkor 1680-as felbontásban a gyengébb procis gépnél a vga hanem is 100% de közel jár a vga teljesítménye és mivan a erősebb proci és gyengébb vga nál? ott ógye alapból erősebb a proci szóval nem kell annyira megdolgoztatni a vga-t, ott várhatunk lassulást? vagy gyorsabb lesz?
Én ezt nem értem!! GPU órajelben és Memória órajelben is gynegébb! akkor h lehet erősebb?? most okés h steam processor valamenyivel több van benee!
De nem mindegy, hogy hány shader processzora van, és hogy azok a processzorok egy órajel alatt mekkora számítási teljesítményre képesek. 😀 Amúgy nincs semmi baj az 1440x900-as felbontással, csak ha egy gyenge proci mellett egy erős kártya van, akkor érdemes minél nagyobb grafikai beállítás használni, hogy minél jobban kihasználd a vga-t, mert teljesítményt nem veszítesz vele, ha procilimit van, de szebb lesz a játék. 😀 És a nagyobb felbontás pl erre tökéletes. 😃
simán letiltanak 1 magot... persze ne a Denebböl hanem az Athlon 4 magosábol.. honantudjam mianeve, demár olyanis van..
-----Milyen videokártyát vegyek?------- offot szerintem zárjukle 😃
az 5850 6 % al gyorsabb a 6850 -nél 😃 mert a 6850 es nél pár cuccot leszereltek a lapkáról....
siess, mert 30 ért van még pixmanian- pár szerintem, de megy fel az ára, ugyhogy nem lehet nagyon sok ! el kapkodják! 33 ért adják most az 5850 Xtremet !!!
És amugy a videókártyáról(Sapphire radeon hd 6850 toxic) valami vélemény?? esetlege van valakinek ilyen??? vagy vaki simerősének?? mert még eddig csa olvasni olvastam róla!!!!