Milyen videókártyát vegyek?

2008. July 16., téma
Fórum » Asztali PC
Az örök talány...

Egy kis instrukció [u]mielőtt[/u] belevágnál:

[b]- Ha van előre kiszemelt kártya de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.

- Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az [i]xy[/i] játékhoz milyen kártyát ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait ha ki van töltve.

- Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen kártya lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Gerdzso avatar
Minden alaplapba belemegy bármilyen kari. De válaszolva, IGEN belemegy ATI és nVidia kari is. De azzal a lappal "csak" Crossfire-t tudsz.

akkor ez azt jelenti hogy? 😃 NVIDIA-ban a psysx-et nem tom kihasználni vagy mi? 😃
0
0
0
0
_AsheXp avatar
Msi GTX560 Ti HAWK-ot nem tudtok minél olcsóbban, megbizható helyen?
0
0
0
0
no avatar
Gerdzso írta:
sapphire hd6950-hez hasonló teljesítményű kártya vagy akár jobb? ilyen árban? (63k)

ebbe az alaplapba: P8H67-M <--- amúgy ezekbe a lapokba belemegy az ATI és az NVIDIA karik is nem? 😀 ha igen akkor ha lehet mind2-böl kérnék ötleteket 😀

Minden alaplapba belemegy bármilyen kari. De válaszolva, IGEN belemegy ATI és nVidia kari is. De azzal a lappal "csak" Crossfire-t tudsz.
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
Gerdzso
Hát ott csak a GTX560 van és a 470 ami lassabb nála, 70 felett van a GTX570 ami gyorsabb, ennyi 63 ezerért a HD6950 ári meg a legjobban
0
0
0
0
Gerdzso avatar
sapphire hd6950-hez hasonló teljesítményű kártya vagy akár jobb? ilyen árban? (63k)

ebbe az alaplapba: P8H67-M <--- amúgy ezekbe a lapokba belemegy az ATI és az NVIDIA karik is nem? 😀 ha igen akkor ha lehet mind2-böl kérnék ötleteket 😀
0
0
0
0
no avatar
tasiadam írta:
Quadgame94 írta:
tasiadam
Ja az i3+2szál az i5 a "sima" 4 magos és az i7 a 4mag +4 szál.

akkor kb az i5 ilyen átmenet kb....
E5700 intel jó proci? csak 13 ezer ft....

a maga árkategóriájában elég jó, de akkor már E5800-at vegyél. egy 1000-el több és az alap 3,2Ghz. Bár tulajdonságilag ugyan az mint az E5700, csak nagyobb órajele van.
0
0
0
0
_AsheXp avatar
Thx, az kár. csakmert haver tudn adni használtam Msi Lightning-ot 55-ért, de ha nem hát nem 😃
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
Quadgame94 írta:
tasiadam

akkor kb az i5 ilyen átmenet kb....
E5700 intel jó proci? csak 13 ezer ft....
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
tasiadam
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
Cooley írta:
tasiadam írta:
Gaboo7 írta:
hardX írta:
i3-2120 "kihajt"(😃😉 egy GTX480-at?

GTX480-hoz már kell egy i5.

a 4 vagy a 8 szálas?

4 mag és nincs HT, szóval 4 szálon képes dolgozni.

a 2500k sem? én azt hittem hogy tud azért olyan felkapott dolog let....
akkor csak az i3 és az i7 tud?
0
0
0
0
Cooley avatar
tasiadam írta:
Gaboo7 írta:
hardX írta:

a 4 vagy a 8 szálas?

4 mag és nincs HT, szóval 4 szálon képes dolgozni.
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
Gaboo7 írta:
hardX írta:

a 4 vagy a 8 szálas?
0
0
0
0
Gaboo7 avatar
hardX írta:

0
0
0
0
_AsheXp avatar
0
0
0
0
maniacc avatar
CoRe írta:
zoly18: Tedd be a mikróba pár percre! 😉

Azzal inkább a mikrót nyírja ki 😃
0
0
0
0
_AsheXp avatar
Tudom, de nem tudod hol lehet kapni? (amúgy twinfrozrII)
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
hardX írta:
Azta 😲 😲 :https://www.msi.com/pic/product/five_pictures1_2268_20110210110545.jpg

Nem tudjátok hol lehet kapni mert még sehol sem láttam?

sima HAWK vagy twin forze..... csak rézböl van
0
0
0
0
no avatar
zoly18: Tedd be a mikróba pár percre! 😉
0
0
0
0
_AsheXp avatar
Azta 😲 😲 :https://www.msi.com/pic/product/five_pictures1_2268_20110210110545.jpg

Nem tudjátok hol lehet kapni mert még sehol sem láttam?
0
0
0
0
zoly18 avatar
csáá Kmisi99 kb tegnap délután 5töl a fagyóba volt
10:40 kor vettem ki
felhúztam maxra és furmark (kb 10-15 percet ment...) de semmi ugyan úgy megy tovább... :'(
f*sszopó ASUS !!! :S 😃
0
0
0
0
gytomi avatar
GAINWARD nVidia GT240 1Gb

2010/11-es játékok futtatására alkalmas?
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
NjoY írta:
Quadgame94 írta:
NjoY

Hát ezt nem nekünk kell tudni, nézz tesztet és ha megfelel a tudása játék közben akkor igen, ha meg nem akkor erősebb vga-t kell venni

Persze. Csak gondoltam megkérdezem, mert hát vannak nálam jobb VGA tudósok 😀 😉

fogyasztása alig van, teljesítménye elég jó (legalábbis nekem egy 4670 is elég ***a) meg az ára is nagyon a helyén van....
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
NjoY
Értem,
[LINK]
itt egy teszt...elemezgesd egy kicsit.
0
0
0
0
NjoY avatar
Quadgame94 írta:
NjoY

Hát ezt nem nekünk kell tudni, nézz tesztet és ha megfelel a tudása játék közben akkor igen, ha meg nem akkor erősebb vga-t kell venni

Persze. Csak gondoltam megkérdezem, mert hát vannak nálam jobb VGA tudósok 😀 😉
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
NjoY

0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
persze... jobban megéri mint egy 5670
0
0
0
0
NjoY avatar
SAPPHIRE ATI Radeon HD6670 1 GB DDR5, 800/ 4000MHz-es vga nekem jónak tűnik. Érdemes ilyet venni?
0
0
0
0
zoly18 avatar
😆 köszi srácok 😜
de azért a videóm a fagyóba 😆
addig gforce 8600 gt 512 mb benne 😆
este irok ha nem füstöl ki az egész gépem 😆
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
Kmisi99 írta:
Hát ha bátor vagy bukord be alufóliával. Valószínűleg össze érinti a dolgokat és rövidre záródik bár nem tudom milyen körülményei lesznek. DE téveszme hogy a magas hőmérséklet öl. Sokkal könnyebben kinyírja a nagy hőváltozás Ilyenkor a BGA-k felszakadnak amik odarögzítik pl a GPU-t. Ha tényleg ki akarod nyírni rakd be pár órára a fagyasztóba egy zacskóba majd rakd visza a gépbe (ügyelj rá hogy ne legyen nedves) Majd tuningold fel mint a hülye és eressz rá egy VGA nyúzó programot pl Furmark és ettől ezek felszakadhatnak ezáltal hibásan megjelenítve a képet ami tuti garis hiba és nem látszik külső behatás

dögaprító... semmi külső behatás 😆
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Hát ha bátor vagy bukord be alufóliával. Valószínűleg össze érinti a dolgokat és rövidre záródik bár nem tudom milyen körülményei lesznek. DE téveszme hogy a magas hőmérséklet öl. Sokkal könnyebben kinyírja a nagy hőváltozás Ilyenkor a BGA-k felszakadnak amik odarögzítik pl a GPU-t. Ha tényleg ki akarod nyírni rakd be pár órára a fagyasztóba egy zacskóba majd rakd visza a gépbe (ügyelj rá hogy ne legyen nedves) Majd tuningold fel mint a hülye és eressz rá egy VGA nyúzó programot pl Furmark és ettől ezek felszakadhatnak ezáltal hibásan megjelenítve a képet ami tuti garis hiba és nem látszik külső behatás
0
0
0
0
zoly18 avatar
olyasmire gondoltam én is 😃
de fosok meg ne égjen maga a lap...
0
0
0
0
zoly18 avatar
de sajna passzív hűtés... :S
és utána elküldik bevizsgálásra :S
szal nem lehet a külseje törött repedt... :S
MSI afterbrunner el mindent maxra húztam úgy tesztel 47C :'( max
ötletek még?? :S
0
0
0
0
niteforce avatar
de en beszeltem zoly18-al, es passziv vga-ja van 😆😆

en azt mondtam neki hogy full statikusan feltoltodve fogdossa meg a karit, vagy egyszeruen szedje le a hutot es forrassza fel 😆
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
Cooley írta:
tasiadam írta:
Cooley írta:
Tesla GoD írta:
Cooley írta:
Tesla GoD írta:
Cooley írta:
xperia1997 írta:
A biostar k8vga8-m alaplaphoz milyen bemenetű és milyen fajtájú videókártyát lehet venni?(mármint hogy ddr hányas és agp vagy pci?)
lécci sürgős

AGP-s, a memória típus teljesen mindegy.
ellopod itt az egyszerű kérdéseket, azt nem lenne sikerélményem, hogy tudok válaszolni😂

Elnézést, kárpótollak! 😃 Mekkora lesz egy 13445837grammos űrhajó tömege fénysebességgel haladva?
természetesen 36 mol/dm3

Hiányos adatokkal még a sűrűségét is megmondtad, zseniális! 😆😂

ez nektek hogy jött ki? 😆 az Fe sűrűségét néztétek? 😆

Természetesen viccelünk. ^^ Eleve a kérdésem is hülyeség volt, mert tömeggel rendelkező anyag nem képes fénysebességgel haladni.

Viszont, hogy ne offoljak ennyit, a téma címében szereplő kérdésre válaszolva: A 6950 nagyon jó teljesítmény/ár és teljesítmény/fogyasztás mutatóval rendelkezik, vegyél azt, ha van annyi lóvéd, bárki is tenné föl a kérdést. 😃
akkor én zoly18 kérdésére válaszolok részben, karit garisan elrontani leg egyszerűbb, ha tuning progiba 100%ra tolod a ventit, majd minőségi(pl BetaMAX) csavarhúzóval 30-25 centiméterről(precízek kedvéért 300-350 milliméterről, még precízebbek kedvéért 300000-350000 microméter) izomból belevágod a ventillátor lapátjai közé, szükség esetén többször megismétled a ventillátor teljes megállásáig, a legjobb ha kis vasreszelék is kerül bele a csavarhúzóról a művelet során
0
0
0
0
Cooley avatar
tasiadam írta:
Cooley írta:
Tesla GoD írta:
Cooley írta:
Tesla GoD írta:
Cooley írta:
xperia1997 írta:
A biostar k8vga8-m alaplaphoz milyen bemenetű és milyen fajtájú videókártyát lehet venni?(mármint hogy ddr hányas és agp vagy pci?)
lécci sürgős

ellopod itt az egyszerű kérdéseket, azt nem lenne sikerélményem, hogy tudok válaszolni😂

Elnézést, kárpótollak! 😃 Mekkora lesz egy 13445837grammos űrhajó tömege fénysebességgel haladva?
természetesen 36 mol/dm3

Természetesen viccelünk. ^^ Eleve a kérdésem is hülyeség volt, mert tömeggel rendelkező anyag nem képes fénysebességgel haladni.

Viszont, hogy ne offoljak ennyit, a téma címében szereplő kérdésre válaszolva: A 6950 nagyon jó teljesítmény/ár és teljesítmény/fogyasztás mutatóval rendelkezik, vegyél azt, ha van annyi lóvéd, bárki is tenné föl a kérdést. 😃
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
Tesla GoD írta:
Cooley írta:
Tesla GoD írta:
Cooley írta:
Tesla GoD írta:
Cooley írta:
xperia1997 írta:
lécci sürgős

természetesen 36 mol/dm3

inkább koncentráció, de akár sűrűségnek is nevezhetjük, ami plusz pontot jelent a durván nem Si mértékegységért

omg.... 😆 nektek van logikátok 😆
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
Cooley írta:
Tesla GoD írta:
Cooley írta:
Tesla GoD írta:
Cooley írta:
xperia1997 írta:
lécci sürgős

természetesen 36 mol/dm3

inkább koncentráció, de akár sűrűségnek is nevezhetjük, ami plusz pontot jelent a durván nem Si mértékegységért
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
Cooley írta:
Tesla GoD írta:
Cooley írta:
Tesla GoD írta:
Cooley írta:
xperia1997 írta:
lécci sürgős

természetesen 36 mol/dm3

0
0
0
0
Cooley avatar
Tesla GoD írta:
Cooley írta:
Tesla GoD írta:
Cooley írta:
xperia1997 írta:
lécci sürgős

természetesen 36 mol/dm3

0
0
0
0
zoly18 avatar
és még 1 kérdés mekkora és milyen tápot vegyek neki ??
( hd 6950 lesz ) 😀
max 18000 ft ért 😀
és csak az aqua-ba jó 😀 www.***
meg még 1 kérdés 😃
ha nyírt már ki valaki videokártyát úgy hogy gariba visszavegyék akkor az írjon 1 pm-et léci 😀
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
Cooley írta:
Tesla GoD írta:
Cooley írta:
xperia1997 írta:
lécci sürgős

természetesen 36 mol/dm3
0
0
0
0
zoly18 avatar
ximo írta:
Itt a kérdés lényegében szerintem arra irányult, nem túl olcsó-e a 6950? Jó kérdés, a rengeteg plusz teljesítmény, vagy a megbízható garancia... Jó kérdés😀

föleg jahh 😀
0
0
0
0
Cooley avatar
Tesla GoD írta:
Cooley írta:
xperia1997 írta:
lécci sürgős

ellopod itt az egyszerű kérdéseket, azt nem lesz sikerélményem, hogy tudok válaszolni😂

Elnézést, kárpótollak! 😃 Mekkora lenne egy 13445837grammos űrhajó tömege fénysebességgel haladva?
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
Cooley írta:
xperia1997 írta:
lécci sürgős

ellopod itt az egyszerű kérdéseket, azt nem lesz sikerélményem, hogy tudok válaszolni😂
0
0
0
0
Cooley avatar
xperia1997 írta:
lécci sürgős

0
0
0
0
xperia1997 avatar
lécci sürgős
0
0
0
0
ximo avatar
Itt a kérdés lényegében szerintem arra irányult, nem túl olcsó-e a 6950? Jó kérdés, a rengeteg plusz teljesítmény, vagy a megbízható garancia... Jó kérdés😀
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
zoly18
A HD6950 több mint 2x erősebb
atrox95
Egyértelmű hogy a HD6990.
0
0
0