Milyen videókártyát vegyek?
Az örök talány...
Egy kis instrukció [u]mielőtt[/u] belevágnál:
[b]- Ha van előre kiszemelt kártya de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
- Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az [i]xy[/i] játékhoz milyen kártyát ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait ha ki van töltve.
- Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen kártya lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait.
Egy kis instrukció [u]mielőtt[/u] belevágnál:
[b]- Ha van előre kiszemelt kártya de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
- Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az [i]xy[/i] játékhoz milyen kártyát ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait ha ki van töltve.
- Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen kártya lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Az lenne a kérdésem hogy a nemrég vett i5 6600 processzor és 8 GB DDR4 memória mellé milyen VGA illene legjobban.Csakis Nvidia oldalról.Jelenleg ugyan nincs rá keret, de előre gondolkodva mi lenne legjobb választás? A jelenlegi 660-asom nem tud többet.Elértem határait az új processzorral.
[LINK]
Ebbe a konfigba szeretnék egy videókártyát venni:
(A keret max 45.000Ft)
Alaplap : ASROCK 980DE3/U3S3
Processzor : AMD FX-6300 3.50GHz Black BOX Edition Six-Core Unlocked + Artic Freezer 7 Pro Rev.2
Memória : HyperX Fury Black 8GB 1866MHz DDR3
Tápegység : Cooler Master B500 Ver.2 500W
Ezekhez mit szóltok?:
SAPPHIRE 11240-10-20G R7 370 2GB GDDR5 NITRO
XFX Radeon R7 370 Core Edition 2GB GDDR5 256bit PCI-E (R7-370P-2SF5)
Előre is köszönöm!
Szeretnék venni egy GTX 750 Ti-t, 2Gb rammal. Lehetőleg OC-s legyen, mert szeretek állítgatni 😆
Valamint ez első körben egy PCIe 1.1-es foglalatba kerülne, amiben nem vagyok biztos hogy passzolnak egymáshoz. Ezek a kártyák 35ezer körül kezdődnek, és egy új gép építésének az első léppése lenne. Valami ötlet, tapasztalat Tőletek jól jönne ezzel kapcsolatban. Milyen gyártó? stb....
Köszönöm
Jó lesz hozzá.
Egy ideje nézegetem a videókártyákat és 2 lett szimpatikus, amik ezek:
[LINK]
[LINK]
A kérdésem az lenne, hogy utóbbinak elég egy i3 4170es és 8 giga ram (HyperX 1600mhz 2x4gb) mellé az 500as táp? Illetve melyiket lenne érdemesebb megvenni és miért? Melyik tudna jobb teljesítményt nyújtani?
Válaszotokat előre is köszönöm! 😀
Én rákerestem és az árukereső kidobta az árat. Ebből a pénzből meg jobb a 370, csak azt nem néztem meg, hogy az az "utolsó ismert ár." Én meg nem szoktam használtan VGA-t venni, így fel sem merült bennem, hogy ez már nem kapható és használt árat kellene összevetni. 😳
[LINK]
csuz-li: r7 370re igazából nem szeretnék 50ezret kiadni ezért is gondolkoztam ezen. Így legalább 50 körül kijön együtt a vga és a cpu. Sokat nem szeretnék gépre költeni mert annyira nem használom ki, általában csak internet heti 1-2 alkalommal játszok vele csak. Remélem a tápom is el fogja őket bírni mert azt meg végképp nem szeretnék másikat venni 😃
ahogy nézegettem a vga olyan 25-30 ezer körül mozog
Az lenne a kérdésem, hogy a gépemben levő videókártyámat megérné e lecserélnem egy ilyenre:
[LINK]
Processzort is vennék másikat egy Athlon II X4 860K-t.
Főleg Far Cry, AC, ilyesmi típusú játékokra kellene. Syndicate elindul a jelenlegin is full lowon viszont laggol főleg vonaton, vagy lovaskocsin, de lovaskocsin már elviselhetetlenül.
Továbbá kérdés hogy az esetlegesen készülő 1060, és a tippre készülő 1050, az milyen teljesítménnyel, milyen áron érkezik. Mert lehet megint az lesz mint a Fury-980 esetén...
Bud-Fckn-Spencer: na igen, a vicces 1$ = 1€ átváltást nem is számoltam bele
Szóval valahogy így fog kinézni a dolog: 4Gb-os 85-95 között 8Gb-os 105-115 között
Érdekes megközelítése a dolognak.
Mondjuk a 200$ az tippre a 4GB-os kártya ára lesz és mire az hozzánk ér könnyen lehet hogy nem marad nettó 56.000.- (br: 72.000.-) környékén hanem feljebb fog kúszni.
Polaris RX 480 150W TDP 199 dolcsi és VR képes.
(én már csak egy passzívan hűtött Polarisra várok a 100 dolcsis szegmensben ami hozza a konzolok teljesítményét)
De való igaz jobb most előre gondolkodni és később nyugodtnak lenni. Főleg ha mondjuk az fx-et is húzni akarja akkor mindenképp, mivel ahogy te is írtad a 270 is épp hogy belefér.
6300 más téma, ott rögtön 30W-al kisebb fogyasztással indulunk.
Érdekes én nem tapasztaltam ilyen problémát. Bár nálam a WF2 2GB GTX 960 volt, nem a 4GB-os. Sőt inkább azt mondanám meglepően kis fordulaton ment a venti terhelés alatt is. 20-25%. Hőfok meg alig érte el a 60 fokot.
Nekem 8350 mellett volt 270 és mindent vitt magas beállításokkal fhd-ban.
Viszont a 450-es táp eléggé necces. Nagy a processzor fogyasztása is és ugyan a 270 még épp belefér sarkosan, de később nem tudnál másik, erősebb VGA-t belerakni, meg semmi extrát, mert kifogynál a tápból. Inkább egy 500-as, de leginkább egy 550-es lenne jó.
(Én amúgy a 2-est választanám a fenti kiegészítéssel.)
annyit kell csinálni hogy a gigabyte oc programmal manuálisra kell állíttani a ventilátor szabályozást.ja és 120w a fogyasztása.Nagyon jó kártya.Ezután már csak gtx 1080 lesz nekem,mert a mostaniak nem érnek annyit amennyit.
2 videókari között gondolkodom.
GIGABYTE GTX 750 TI
http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=4948#ov
MSI R9 270
https://www.msi.com/Graphics-card/R9-270-GAMING-2G.html#hero-overview
Találtam kedvező áron PC konfigot és eközül a kettő kari közül menne bele az egyik.
Hogy bonyolítsam kicsit a helyzetet, leírom a 2 konfigot és hogy Én milyen konfigra is gondoltam a kettő variálásából.
1. páciens:
Alaplap: Asus M5A97 Evo R2.0
Processzor: AMD FX-6300
Memória: 8GB Kingston Hyperx Black
Tápegység: Corsair CX430M
2. páciens:
Alaplap: Asrock 970 Extreme 4
Processzor: AMD FX-8350
Tápegység: Corsair CX450
3. a kombinált páciens, amit szerintem jó lenne:
Alaplap: Asus M5A97 Evo R2.0
Processzor: AMD FX-8350
Tápegység: Corsair CX450
Nah és ide a 3.-hoz kellene eldönteni, hogy melyik videókari is lenne a jobb.
Néztem vidiket is és teszteket is róluk és ott többségében mintha kicsivel jobb lenne az R9 270, viszont pár vidinél fordítva volt. Viszont az AMD-ről meg lehetett hallani a szoftveres hibáiról.
Szóval a kérdés, hogy melyik videókari is legyen benne és hogy amit írtam 3. variánsnak az megfelelő-e, bár itt az alaplapra gondolok, hogy az jobb-e mint a másik.
És először azt lenne jó letisztázni hogy mit is vársz el ettől a vidkaritól? Bizonyos játékok hogy menjenek? Melyikek, milyenek? Youtube? HD, FullHD filmek stb?
Tomi209 hát kérdéses, de papíron bírnia kéne. A felsoroltak közül az r7 250 fogyaszt legkevesebbet, de egy GTX 750 (Ti nélkül) még kevesebbet eszik. Én mindenképp ez a 2 felé kacsingatnák. Másik kérdés hogy eddig mi volt a gépben, az egy jó kiindulási pont lehet.
Telepített fizikai memória (RAM) 2,00 GB
Név Intel(R) 82945G Express Chipset Family
Adapter memóriája 256,00 MB (268 435 456 bájt)
ez a gépem kb 10ezret maximum egy 20ast szánék vidikártyára szerintetek miet vegyek?
TÁP:High Power (Chieftec) 360W HPC-360-202DF
4gb ram
Processzor:Core 2 duo e6600
Vga: hd 5750,5770,6770,r7 250. Gts 450
melyik videokártyát bírná el?
Gigabyte-ot nem nagyon ismerem, ezért volt kétséges a választás.
Twist: Ezért szoktam én összeszerelést is kérni. Tudom nem menő, de nekem már volt olyan, hogy Ipon-nál összerakták, kiderült, hogy rossz volt az alaplap, ami kinyírta a procit is. Szépen szóltak, hogy + egy hét és bocs. Egy hétre rá teszteléssel együtt küldték az újat úgy, hogy tesztelést eleve nem is kértem és nem is számlázták ki.
Amúgy a 4GB-os verziót venném.
Én inkább ezt a lapot választanám [LINK] vagy ezt [LINK]
Én vgaból megvárnám az új nvidiat, de ha nem akarod akkor [LINK]
Ramból pedig [LINK]
https://www.pcx.hu/termek/asus-gtx960-2gb-gddr5-strix-gtx960-dc2-2gd5-videokartya-753875
https://www.pcx.hu/termek/gigabyte-gtx960-4gb-ddr5-gv-n960ixoc-4gd-videokartya-172109