Milyen videókártyát vegyek?
Az örök talány...
Egy kis instrukció [u]mielőtt[/u] belevágnál:
[b]- Ha van előre kiszemelt kártya de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
- Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az [i]xy[/i] játékhoz milyen kártyát ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait ha ki van töltve.
- Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen kártya lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait.
Egy kis instrukció [u]mielőtt[/u] belevágnál:
[b]- Ha van előre kiszemelt kártya de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
- Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az [i]xy[/i] játékhoz milyen kártyát ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait ha ki van töltve.
- Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen kártya lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Egy GTX 460 SE 1G- videokártyából menyit tud kihozni egy E7300-as (2X2.66GHz) és mit ajánlanátok hozzá ha ujjat veszek ?
ha nem akarsz platformot valtani akkor egy C2Q 9500-at ajanlok hozza, az mar kihajtja. amugy ha a vga nincs meg ne ezt vedd, hanem ha maradnal a GTX 460-nal akkor a 768 mb-set, ha meg mindegy akkor egy 5850 sokkal gyorsabb es van nagyon kedvezo aron
Hát ezért megfontolandó a 4870x2 mer kevés lenne a táp na meg sokat eszik nagyon, csak abban nem vagyok biztos h jó döntés e lenne a HD5830 .
Nem tudom full hd ban mennyire jól viszi a játékokat .
[LINK]
Nem tudom full hd ban mennyire jól viszi a játékokat .
Az 5830 full HD ban mennyire jól vinné a mostani játékokat?
Abban a kategóriában Minden kártyát ver, HD 5770 és HD 5850 között van teljesítményben és egy GTX460768Mb-os változathoz
Valakinek van ilyen , ha van mennyire van vele megelégedve , mennyire jól viszi a játékokat?😃
Phenom x4 955 be
kingston 4 giga ram
500w hexa táp
asrock 880g extreme3
milyen videókártyát ajánlanátok főleg játékokra, olyan 25 ezerig?
gondolom a sapphire hd 5830 xtreme től nem nagyon van jobb vagy ha igen akkor jelezetek 😀
3 kártya közül melyik éri meg a legjobban??
Ha azt nézzük 4 mag 3,4GHz-en kihajt akármilyen videókarit manapság.
Egy Core 2 Duo E7xxxx-től felfele elég lenne egy alsó vagy közép kategóriás VGA-hoz.
3GHZ-n egy Q8400 is elég mindenhez szerintem
Egy Core 2 Duo E7xxxx-től felfele elég lenne egy alsó vagy közép kategóriás VGA-hoz.
Ha már csakis 2 magos-procit akartok venni akkor minimum egy E8xxx-as Core 2 Duo nem ezeréves Dual-Core...
jaaa de ebbe mire beleszerzek egy olyat vehetek másik gépet... 30 ezer egy E8ezres
azért is akarok egy E5700-at tuningolni ha veszek
2Mag már nem csak VGA-nak kevés hanem játékoknak is lassan, szal HD5830-al akkor is limited lesz ha E5700-ad lesz, nem akarok bele szólni mit veszel, de jövőre megint cserélhetnéd, ha vki vesz gépet az 2 magosat ne nagyon vegyen, bár gondolom pénz is kell hozzá, én csak szóltam.
az 1 gb még nem biztos... 1 ismerősöm azt mondja hogy ha vennék egy újjabb videó karit akkor cseréljem le az alaplapot vmivel újjabbra, mert nem bírná vagy az újjabb és a szebb játékokat nem tudná szépen futtatni... érdemes újjabbra lecserélni(alaplapot)???
az a proci ami most van elég egy 5830hoz is.... igaz az nem 25 ezer
Tapasztalatból mondom, hogy egy E5200 nem hajt ki rendesen egy 9800GT-t
akkor egy 100MHz-el erősebb E5300 hogy hajtana ki egy 5830-at?! 😂
hozzá kell tennem hogy az a 10% nem nagy kaland ilyen gép esetén... nekem akkor miért ajánlanak HD5830-at D820 procihoz? amúgymeg erre való a bios
tuning
Valszeg neked is Limited lenne, ahogy robi0621 is az lesz.
de térjünk vissza a vga-hoz 😃
25k-ért én egyértelműen ezt venném: Sapphire HD5830 1GB GDDR5 Xtreme
messze veri az összes vga-t ami ebben az árkategóriában kapható 😉
pontos ára: 25.290,- Ft
sok sikert hozzá 😉
az 1 gb még nem biztos... 1 ismerősöm azt mondja hogy ha vennék egy újjabb videó karit akkor cseréljem le az alaplapot vmivel újjabbra, mert nem bírná vagy az újjabb és a szebb játékokat nem tudná szépen futtatni... érdemes újjabbra lecserélni(alaplapot)???
hozzá kell tennem hogy az a 10% nem nagy kaland ilyen gép esetén... nekem akkor miért ajánlanak HD5830-at D820 procihoz? amúgymeg erre való a bios tuning
akkor ahogy írta tasiadam hogy a hd 5830 jó hozzá akkor veszek egy olyat...
köszi a segítséget!!!
szóval akkor hagyjam figyelmen kívűl az ismerősöm "tanácsát" ???igaz?
nem alaplap függ hogy mennek a játékok... Proci meg VGA !
tesiadam
De pont h annyi a HD 5830 😆
már 20szor mondtam hogy tasiadam
amúgy nemtudom melyikre értette hogy milyen kell neki
De pont h annyi a HD 5830 😆
ujjzalan: 5830! 😉
Ez gyors volt! 😃 de kérhetnék valami indoklást? ram 600mhz-cel kevesebb, az nem fontos? vagy inkább a gpu gyorsasága a lényeg?
azt a 600mhz-t röhögve húzhatod...
a GPU kicsit fontosabb a memóriánál
http://www.hwcompare.com/16/radeon-hd-5750-1gb-vs-radeon-hd-5830/
elárul szinte mindent, amit kell. mellesleg a lap alján találsz egy összehasonlító táblázatot is 😀
Ez gyors volt! 😃 de kérhetnék valami indoklást? ram 600mhz-cel kevesebb, az nem fontos? vagy inkább a gpu gyorsasága a lényeg?
Hát ez gyorsan meggyőzött engem akkor inkább azt veszek majd! KÖSZÖNÖÖM!! 😃D
hd5750: gpu 710mhz ram 4640mhz
hd5830: gpu 800mhz ram 4000mhz
Ár nem fontos, mert kb ugyan annyiba kerülnek.
Nos!Most rendelem meg a cuccokat!
AMD Phenom II X4 955 Black Edition processzor
FSP 400W Hexa FSHE400 tápegység
Samsung 1TB SATA2 32MB merevlemez
VTX3D 6850 1GB DDR5 1GBD5-DH videokártya
Ezeket rendelném most,csak biztosra szeretnék menni!
Lap,memo,moncsi már megvan!
Vélemény?
Pöpec kis gép lesz, bátran rendelheted😉
AMD Phenom II X4 955 Black Edition processzor
FSP 400W Hexa FSHE400 tápegység
Samsung 1TB SATA2 32MB merevlemez
VTX3D 6850 1GB DDR5 1GBD5-DH videokártya
Ezeket rendelném most,csak biztosra szeretnék menni!
Lap,memo,moncsi már megvan!
Vélemény?