Milyen videókártyát vegyek?
Az örök talány...
Egy kis instrukció [u]mielőtt[/u] belevágnál:
[b]- Ha van előre kiszemelt kártya de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
- Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az [i]xy[/i] játékhoz milyen kártyát ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait ha ki van töltve.
- Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen kártya lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait.
Egy kis instrukció [u]mielőtt[/u] belevágnál:
[b]- Ha van előre kiszemelt kártya de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
- Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az [i]xy[/i] játékhoz milyen kártyát ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait ha ki van töltve.
- Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen kártya lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Az a gond, hogy nekem van rá 0 Ft-om 😃 Apám meg nem tud adni 25k-t. Még annak is örülök, hogy kisegít pár ezerrel a táphoz meg apróságokhoz..
Szerintem akkor azt csinald hogy most vedd meg a 25 K-bol a VGA-t, es aztan azt ami meg kell hozza. Mondanam hogy gyujtsed meg a penzt, de ki tudja meddig lesz meg ilyen olcso a HD5830.
Szal szerintem vedd meg azt eloszor, es akkor utana amikor van penz a tobbit is vedd meg. 😀
Igen 25ezerbe nagyon jó áron van a HD5830 legtöbb játékot viszi Full HD-ba kivétel: Metro 2033, Crysis és társai 😃
Crysist azert mar elviszi Full HD-ban ugy hogy minden ultra. Max 1-2t kell lejjebb venni, de azt viszi. Szerintem A Metro 2033 sem olyan nagy problema neki, csak ugye nem DX11-ben kell futtatni 😃
20ezer körül van HD5750
De szerintem inkább vegyél használtan és így erősebbet is kaphatsz. Bár 5830 ennyiért nagyon jó vétel.
6670, oké.
Köszönöm 😀
Hát akkor nem lesz full :\ Nembaj, csak normálisan nézzen ki.
HD5670 árkategóriájában kéne valami, vagy még talán lejjebb is :\\\
Mivel annyi pénzem van, hogy a VGA-t apámmal próbálom kifizettetni, de neki se nagyon van miből :\ Legalábbis nekem ezt mondja 😃😃😃
Ja, és örülnék neki ha DX11-es lenne, de nem fontos 😀
fullon.. hmm.. igazából nemtudom, még nem mélyedtem bele, gondolom az kell nekem, hogy azokhoz a beállításokhoz amikhez vga kell, azokat maxra tudjam rakni. 😃😃😃
de igazából nem is fontos a max, csak szép legyen, ne úgy mint egy HD3000(OC)-rel.
Ezeket teszteltem: ArmA 2:Full, F12010:Full, Crysis 1:Full, Dirt 2:Full, Battlefield Bad Company 2:Full, Need for Speed Shift 1:Full...
Igen.Ezeknél a kártyáknál még nem számít az 1GB VRAM.
Köszönöm segítségedet.
Végülis 18k-ért hd5670 1gb-s megéri akkor?
http://www.firstshop.hu/index.php?action=tartalom.php&oldal=termekoldal.php&termek=28116
akkor ez jobban megérné?
Végülis 18k-ért hd5670 1gb-s megéri akkor?
46k GTX560Ti GS
[LINK]
48k HD 5870
[url]http://www.argep.hu/main.asp?suche=HD+5870&x=0&y=0[/url]
De akkor melyik legyen, GTX 460 (azért kicsit eszik) , vagy a HD 6850,ami szerintem az ATI pl.: 11.6 meghajtójával is már nagyon sok helyen elverheti a 460-at,(Nem tudom,nekem nem az van..) melyik legyen!?
Nem kell most egyből leírni, bőven jó, ha több ember is válaszol erre, sőt,annak még jobban örülnék!!!! 😀
Frissítés:
6870, hát ,azt én 60 ezer forint felett láttam...
ÉS tényleg van, bár csak 1-et találtam a lingvin-en: [url]http://www.lingvin.hu/index.php?termekdesc_id=12102&back=VGA%20K%E1rtya[/url]
Nem kell most egyből leírni, bőven jó, ha több ember is válaszol erre, sőt,annak még jobban örülnék!!!! 😀
Frissítés:
6870, hát ,azt én 60 ezer forint felett láttam...
ÉS tényleg van, bár csak 1-et találtam a lingvin-en: [url]http://www.lingvin.hu/index.php?termekdesc_id=12102&back=VGA%20K%E1rtya[/url]
Szerintem a normál 1 gigás elég egy F1 fannak 😉
Szerintem a normál 1 gigás elég egy F1 fannak 😉
persze
Sziasztok! Az lenne a kérdésem, hogy egy havernak kellene választani max. 50 ezerért VGA-t ,s kíváncsi vagyok a TI véleményetekre is! Szerintem vagy GTX 460, vagy a HD 6850. tesztek alapján:[LINK] (novemberi teszt) többségben győzött a GTX , de azóta a 6 ezres szériát pumpálja felfele a havonta megjelenő meghajtó sorozat. Így összevetve mint mondtok, melyik a legjobb választás?
GTX460ban is van egy jópár féle, 1-2 gigás SE 768os 2 magos stb....
miért pont 18?
20k GTS450/HD5750
23k-ért már kapsz egy HD5770-et.
25-26-ért meg már 5830, és ezt még lehet bőven folytatni egészen több százezer forintig. 😀
miért pont 18?
20k GTS450/HD5750
25-26-ért meg már 5830, és ezt még lehet bőven folytatni egészen több százezer forintig. 😀
20k GTS450/HD5750
Vagy esetleg 18ezer ft-ig bezárólag ha tudnátok jobb kártyát😀
És szerintetek mekkora az 5850 és az 5830 között a külömbség nagyon nagy vagy nem érzékelhető ?😀
Az Xtreme változatnál.
15-20%-al gyorsabb a Hd 5850.
Hát akkor az nem olyan sok akkor lehet a végén marad az 5830 😃
Én azt a 15-20%-ot inkább 30-35%-nak mondanám, és mindezt úgy, hogy az 5830-nak magasabb a TDP-je(fogyasztás/hőtermelés)...
[LINK]
Jó persze,van egyes játékoknál akkora különbség,én átlagot vettem.😀
[LINK]
Ha azt a tesztet nézzük, amit te linkeltél, akkor is egyértelműen látszik, hogy simán van átlagosan 30-35% különbség. 😃 A Left 4 Dead-nél is egyértelműen látszik, ha megnézzük a 2 beállítást, hogy ott is csak procilimit miatt (magasabb graf beállítás -> nagyobb különbség) nincs meg a különbség.
Hát ha viszont ilyen nagy külömbség van 2 kártya között 30-35%
Akkor inkább kipótolom pár ezer forintal és az erősebbet veszem meg 😀
Köszi a válaszokat és a segítségeket! 😃
És szerintetek mekkora az 5850 és az 5830 között a külömbség nagyon nagy vagy nem érzékelhető ?😀
Az Xtreme változatnál.
Én azt a 15-20%-ot inkább 30-35%-nak mondanám, és mindezt úgy, hogy az 5830-nak magasabb a TDP-je(fogyasztás/hőtermelés)...
[LINK]
Jó persze,van egyes játékoknál akkora különbség,én átlagot vettem.😀
[LINK]
Ha azt a tesztet nézzük, amit te linkeltél, akkor is egyértelműen látszik, hogy simán van átlagosan 30-35% különbség. 😃 A Left 4 Dead-nél is egyértelműen látszik, ha megnézzük a 2 beállítást, hogy ott is csak procilimit miatt (magasabb graf beállítás -> nagyobb különbség) nincs meg a különbség.
Az Xtreme változatnál.
[LINK]
Az Xtreme változatnál.