Videókártyákról minden
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.
Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...
Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...
Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Szerk.: bocsi az farenheit volt 😆 szal az kb 70 fok az jó ?
Na haveromtól tarháltam egy HD4670-t 😆 úgyhogy amig megnem lessz az 5770 ( remélem hétfő ) addig ezzel tolom 😆😆
codegen-nél nem kell jobb, igazán megér 1 tárat bármely automata lőfegyverből😂
Hát ezen akkorát szakdtam hogy anyám is rámszólt h halkabban röhögjek 😆 Nekem a Mercury házhoz kepott tápom volt egy darabig, azzal nem volt semmi baj ( mondjuk egy 5450 mellett csodálnám is 😆 ) csak hangos volt. Ha arra azt mondják h xar akkor el se bírom képzelni h a Codegen milyen lehet 😆
akkor elég az én gépemnek ha megveszem azt a VGA-t egy 300Wos chieftek?
azért szerintem ne 300W-osat vegyél hanem ha már veszel egy tápot megérné egy nagyobbat venni h előre gondolkozz
Nagyobb VGA-t akarsz vagy procit cserélni akkor jól jön a plussz watt
már meg is van a táp? Mondta haverom hogy ezzel a géppel:
E5200 alap órajelen
2gb GEIL LC4es RAM DDR2 800MHz
640gigás vinyó
HD4830 512
megmérte, és eza gép tesztek alatt 180Wot fogyasztott... 400W-os chieftek táppal... ezt én nem hiszem, de meglehet. Meked mennyit fogyaszt a gép?
Mi ebben a hihetetlen? Ebből még lejön a táp hatásfoka, tehát még ennyit se eszik.
codegen-nél nem kell jobb, igazán megér 1 tárat bármely automata lőfegyverből😂
egyet értek 😃 remélem nem lesz sose dolgom Codegány és társaival 😃 VGA gyilkosok :S bár vannak márkás tápoknál is olyan sorozatok amik "hibásak"
De minden esetre ha nem akarsz halott gépet tápban ne spórolj
Én Codegenre nem kötnék VGA-t sőt még suli gépbe sem ajánlanám...
már meg is van a táp? Mondta haverom hogy ezzel a géppel:
E5200 alap órajelen
640gigás vinyó
HD4830 512
megmérte, és eza gép tesztek alatt 180Wot fogyasztott... 400W-os chieftek táppal... ezt én nem hiszem, de meglehet. Meked mennyit fogyaszt a gép?
nem tudom mivel nincs mérőkém hogy lemérjem
Mikor be volt téve a HD5850 a HD5970 mellé a 700as FSP-mhez akkor nagy nehezen el tudtam érni hogy belépjen a windowsba de a táp nem bírta és gyakorlatilag a biosomat is leresetelte és 2002-t írt 😆 vagy hogy mondjam 😃
Itt van előttem a táp ami egy Corsair TX850es csak már nincs kedvem vele babrálni 😃 majd ha világos van ki is takarítom a gépet és úgy teszem bele
szal majd holnap lesz a nagy nap 😃
FSP tápom meg mehet a szervízbe mert sípol (már előtte is sípolt)
E5200 alap órajelen
640gigás vinyó
HD4830 512
szerezz egy 350Wos codegent 😆 csak elbírja, de meg is öli a 5850-et, am tuti hogy hibridbe menni fog, de az órajelet szerintem egy kicsit csinosítsd fel az 5850-en, mert akor esetleg megkapod az 5870 erejét. Ennek hála elméletileg 3x5870ed van, fizikailag HD5970 és HD5850
én tudom 😃 jól 😃
HD5850 valszeg 900/5000 ren fog menni ha jól emléxem annyit bír
bár 1000/5200 ment vantage alatt már de nem akarom tönkretenni mert már férre van téve a leendő tulajdonosnak 😃
HD5970 meg majd 950/4800on fog menni vagy 925/4800on
de lehet már csak holnap csinálom meg 😃
egy német fószer csinálta, rajta is volt prohardveren hogy ő az egyedüli akinek működött
hát nem tudom én erről nem olvastam de akkor nagy májer lehet a csávó 😆
HD5770 ás a HD5750et lehet CFben használni de akkor a HD5770 valahol a HD5750 és a HD5770 teljesítménye között fog dolgozni.
Amúgy pár kép mit tudhat a 2 kártya együttesen :
Sziasztok. Ha két videókártyát akarok tenni a gépembe, akkor annak mik a feltéelei? Azt tudom hogy az alaplapnak témogatni kell a SLI / CrossFire-t, de kötelező hogy a két kártya ugyanolyan típusú és tulajdonságú legyen? itt egy pl. Gigabyte 5750 éd Gigabyte 5770. Ezt így megoldható lenne? két videókártyás rendszernél miben nyillvánul meg hogy két vga van a gépben? Összeadódik a két kártya ereje?
nem megoldható. Két ugyanolyan kártyával már meg. 5770 és 5770. 5750 és 5750.
megoldható, csak felesleges, ennek a neve hibridCF
csak "régebbi" GeForceket éri meg mellé rakni ha erős az ATI kártyád, vagy inkább már 2 ugyan olyat, ha megoszlik 16x és 8x-es sávra akor a gyengébbiet tedd a 8xesbe
Csináltak már HD4830-4850 CF-et is, HD4850-3870FCet is láttam már még HD4870-4890et is
Ha jobban belegondolok igazatok lehet. kb két 5770es úgy 50.000 - 60.000 körül lehet, annyi pénzért már vehetek egy 5850-et.
Olcsóbban is:
[url]http://www.argep.hu/main.asp?suche=hd5850&sort=preis[/url]
Quadgame94: Így van 😃 Eléggé bestbuy.
inkább egy kártya, de rendes.
Ez alatt most mit értesz?😆
de ha azt kérdezed, hogy nagyon jó, akkor az tényleg a Gigabyte G1 Assassin😃
Egyébként a legjobbak az ASUS és a Gigabyte
Mondjuk ez: Gigabyte GA-P55A-UD3
Sziasztok. Ha két videókártyát akarok tenni a gépembe, akkor annak mik a feltéelei? Azt tudom hogy az alaplapnak témogatni kell a SLI / CrossFire-t, de kötelező hogy a két kártya ugyanolyan típusú és tulajdonságú legyen? itt egy pl. Gigabyte 5750 éd Gigabyte 5770. Ezt így megoldható lenne? két videókártyás rendszernél miben nyillvánul meg hogy két vga van a gépben? Összeadódik a két kártya ereje?
Értem. És miben fog érződni hogy két kártyát használ a gép? Összeadódik a kártyák teljesítménye?
Hali! Vettem egy GTX 460 SE videokártyát, de a processzor maradt a régi (dual core 7300 2,6 Gh), vajon tul gyenge hogy kihozza a maximális teljesítményt a kártyából ? Ha igen vajon milyen proci kellene ?😕
Húzd a procit, ha gyorsul, akkor cpu limited van.
Hogy csináljam ?
Hali! Vettem egy GTX 460 SE videokártyát, de a processzor maradt a régi (dual core 7300 2,6 Gh), vajon tul gyenge hogy kihozza a maximális teljesítményt a kártyából ? Ha igen vajon milyen proci kellene ?😕
Húzd a procit, ha gyorsul, akkor cpu limited van.
hát sok pontvadás, 2 darab Xeon proci, ami 8 szálon diolgozik..... ráadásul 2*8... + egy reaktornyi VGA meg tuning meg egy kisebb folyó a hűtéshez... meg egy csekk (villanyszámla)
8? 12! 😀 Manapság már a 6magos Xeon a divat.
Ehhez képest semmi:
[url]http://hwbot.org/signature.img?iid=488276&thumb=false&iehack=.jpg[/url]
azt nézd meg h az első képen csak 1db 580 érte el azt az eredményt szénné húzva míg a másikon 4db
Azt kifelejtetted, hogy az elsőnél csak 1 proci van, míg a másodikon 2. 😜
Nem egy kategória a két teszt,nem is azért irtma,én azt gondoltam,hogy szerintem az a elgtöbb pont,és erre reagáltam az aktuális rekorddal 😀
Ehhez képest semmi:
[url]http://hwbot.org/signature.img?iid=488276&thumb=false&iehack=.jpg[/url]
azt nézd meg h az első képen csak 1db 580 érte el azt az eredményt szénné húzva míg a másikon 4db
Azt kifelejtetted, hogy az elsőnél csak 1 proci van, míg a másodikon 2. 😜
Ez elég béna összehasonlítás, ne haragudj 😃 Az említett vga-k az órajelen kívül elég sok mindenben különböznek, semmi trükk nincs bennük 😆. Jelen esetlen 2 Cayman gpu lesz a 6990-ben, így elég jól megtippelhető a teljesítmény.
Csak még ugye kérdés, hogy hány SP lesz aktív/gpu. 😀 De szerintem biztosan 1536, mint a 6970-ben.
elméletileg 3000, persze a 2 mag összesen