Milyen videókártyát vegyek?

2008. July 16., téma
Fórum » Asztali PC
Az örök talány...

Egy kis instrukció [u]mielőtt[/u] belevágnál:

[b]- Ha van előre kiszemelt kártya de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.

- Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az [i]xy[/i] játékhoz milyen kártyát ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait ha ki van töltve.

- Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen kártya lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Yezi_ avatar
sudosu: A Raideren két darab 6+2 pines csatlakozó van. Ergo ha azt a 2-est leválasztod, lesz egy 6 pines.
0
0
0
0
sudosu avatar
Hali!
Egy kérdéssel fordulnék hozzátok:

VGA vásárlás előtt állok és olyan kérdésem lenne hogy melyik GTX 960 modell érné meg?
Első gondolatom egy [LINK]-s (link) volt, viszont azt olvasgattam a DVI-I-ről, hogy nem nagyon ajánlott 144hz-es monitorhoz, még ha kompatibilis is. (Ugyebár van egy Acer Preadatarom, amin nincs Displayport)

Van egy [LINK] (link) kártya is amit néztem és van rajta DVI-D , viszont ahhoz kell 6 pines csatlakozó is a 8 pines mellett , ami nekem nincs a tápomhoz (FSP 550W Raider S 550 80+) , esetleg valahogy átalakítóval meglehet oldani? Jó lesz az áramellátás úgy is? Láttam van kábel hozzá, de inkább megkérdezem tőletek, hogy ha kábellel megoldható, milyen kábelt ajánlotok, az ár mindegy, kábelen nem spórolok 😃

Vagy ha esetleg tudtok valami jobb GTX 960-at ajánlani amit elbír a tápom és nem több 70k-nál, ja és van rajta DVI-D, akkor várom a javaslatokat! 😀

Köszi a segítséget, előre is!
0
0
0
0
Puffin avatar
tihanz6: mekkora összeg?
0
0
0
0
tihanz6 avatar
Sziasztok 😀 Meghalt az Ati Radeon hd 5770-s kártyám.. Ki milyen kártyát ajánlana helyette ? Ugyanilyen foglalattal
0
0
0
0
MC MaRcI avatar
RatedGEnigma R7 360 legalább 100x jobb ez a kártya mint az atomszar gt730
de azt veszel amit akarsz
0
0
0
0
Puffin avatar
Belemegy igen és gond nélkül működni fog!
0
0
0
0
RatedGEnigma avatar
Amit te linkeltél az a vidikari az PCI Express 3.0 x16 nekem meg a alaplapom ha jól tudom 2.0as
0
0
0
0
Yezi_ avatar
És akkor? Ha most AMD lesz, összedől a világ?
De ha ragaszkodsz az NV-hez akkor vedd csak nyugodtan a túlárazott, sz@r GT 730-at. Aztán ne lepődj meg ha a játékok zöme ugyan úgy akadni fog mint GT 610-zel.
0
0
0
0
RatedGEnigma avatar
Az a gond hogy nekem mindig geforce vidikarim volt
0
0
0
0
Yezi_ avatar
RatedGEnigma: Játszhatatlan lesz.

30 ezerért van R7 360 ami sokkal erősebb.
[LINK]
0
0
0
0
RatedGEnigma avatar
Hát olyan 30ezrem van egy újabb jobb vidikarira
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Az árából használtpiacon jóval erősebbet tudsz beszerezni.
0
0
0
0
RatedGEnigma avatar
[LINK]

Ezt a vidikarit fogom megvenni hamarosan és azt szeretném kérdezni hogy kb menyivel fog jobban futni a witcher 3? DE amúgy minden újabb játékra gondolok pl fallout4 , AC Sindycate meg úgy minden új játékra.
A gépemben most jelenleg egy gt 610 1gb, csak azért írtam be ezt a kártyát hogy nézzem milyen eredményeket mutat az oldal a játékoknál 😃 Az a baj hogy kurvára csoro vagyok és nekem már a gtx750ti-nek az ára az már sok 😃 Már annak örülök hogy low elmegy egy játék, nem kell még fullhdban se legyen, csak menjen olyan 20-40 fps közt
0
0
0
0
Dogeri avatar
Köszi a válaszokat.
De a hűtés nálam nagy probléma lehet... A mostani HD6970-em is nyáron, hőségben nagy terhelés alatt van mikor 100 fokot is eléri.
0
0
0
0
no avatar
Én most vettem új gépet és egy R7 370 Sapphire OC 2 GB Nitro karit vettem bele a pc x ről 39000 ft ért.Teljesen jó az árát megéri az tuti és azért mert nem Windforce 2x hanem csak sima aktív a attól még jó a hűtése WOT alatt maxon 46 fok a legtöbb.Vehetsz 4 gigást is de nem lesz több az fps ed ha hiszed ha nem a haveromnak msi gaming 4 gb van és nem bír többet semmivel.
0
0
0
0
Yezi_ avatar
Dogeri: 51500Ft nem fér bele? Cole-tól vehetnél R9 380 2GB-ot.

[LINK]
0
0
0
0
zelcsi avatar
Dogeri:

válogathatsz a kettő közűl! 😃
0
0
0
0
csuz-li avatar
Dogeri: Ebben az árban r7 370 és gtx950 van. Mindkettő jó. Nincs nagy különbség. Talán a 650 kicsit erősebb, de a 370 modernebb architektúrájú, ami meg az új API-knél jön jól. Az MSI GAming-nek, a Gygabite windforce és az ASUS strix, amiknek jó a hűtése.
0
0
0
0
Dogeri avatar
Jelenlegi gépembe milyen videokártyát ajánlanátok max 50.000Ft-ig?
Nagyon fontos lenne a jó hűtés!
0
0
0
0
Puffin avatar
DarthRoni: most érkezik a Radeon 470-es, azt érdemes megvárni milyen áron és teljesítménnyel jön!
0
0
0
0
DarthRoni avatar
Sziasztok! I3 4160-hoz szeretnék a nem túl távoli jövőben kártyát vásárolni egy HD 6870 helyett.
50 ezer forint környékén keresgélek, jelenleg a GTX 950-et látom a legnagyobb esélyesnek.
Kérdésem az lenne, hogy érdemes lenne most megvárnom az új generációs kártyákat? Vagy nem várható nagy előrelépés ebben a szegmensben, és maradjak a 950-nél?
AMD-t sem zárom ki, ha van jobb vétel a piacon.
Válaszokat előre is köszi!!
0
0
0
0
cseszka avatar
Van átalakitó.Két molex csatlakozóból csinál egy 6 vagy 6+2 pinest.Ez az átalakitó szinte minden kártyához jár...
0
0
0
0
ceni98 avatar
Köszönöm, akkor asszem meg is van a győztesünk véglegesen 😃
Neki is elég lesz az 500as táp?
Illetve láttam, hogy 2x6 pines csatlakozó kell neki... Azt hogy tudom kivitelezni, ha 6+2 pinem van csak?
0
0
0
0
Bronson avatar
a 380x erősebb mint a 960! és az asus modell tényleg elég jó árban most!

[LINK]
0
0
0
0
ceni98 avatar
Újabb dolgon akadt meg a szemem..
R9 380x [LINK]
Azonos árú, sőt óraszámokban jobb a GTX960, de videók alapján jobb FPS számot produkál pl a Witcher 3, a Star Wars Battlefront és még sorolhatnám..
Hosszabb távra melyiket lenne érdemesebb szerintetek venni? Mindkettőből 4 gigásat vennék, i3 4170 proci mellé lenne.
Előre is köszönöm 😀
0
0
0
0
cseszka avatar
Ha már AMD,és annyira nem sürgö,akkor megvárnám az RX sorozatot mit tudnak.És még árban sem lesznek megfizethetetlenek.
0
0
0
0
Pixx avatar
r9 290 oc = r9 390 talán így könnyebb megérteni h melyik erősebb 😃
0
0
0
0
showtekk avatar
levi1998: Ahol olvastam mindenhol azt írták hogy a 290 jobb, benchmarkokat nézve is erősebb mint a 380 szóval ha csak e kettő között vacilálsz akkor szerintem a 290, bár AMD oldalhoz nem igazán értek. Illetve lehet érdemes lenne elgondolkozni más alternatívákon is, de majd biztos jönnek olyanok akik jobban értenek hozzá mint én és ők megmondják biztosra 😀
0
0
0
0
Yezi_ avatar
R9 290 sokkal erősebb.
0
0
0
0
levi1998 avatar
R9 290 vagy R9 380 inkább? 😀 sokat hallom azt, hogy a 290 jobb és emiatt kicsit bizonytalan vagyok 😞
0
0
0
0
Ironmask avatar
Na a régi gépembe ilyen táp van:

https://www.aqua.hu/lc-power-psu-lc600h-12-600w-tapegyseg-206005.html

Ez milyen minőségű táp?Ez már elég lehet egy jobb videó kártyának?Meg éri még ezt át raknom az új gépembe?Mert nem mai darab azért kérdezem.
0
0
0
0
ceni98 avatar
Köszönöm a gyors választ, akkor megvan milyen lesz a mostani utódja 😀
0
0
0
0
Yezi_ avatar
Én a két, legolcsóbb Giga közül választanék.

[LINK]
[LINK]
0
0
0
0
MC MaRcI avatar
tök m1 melyiket veszed amelyik tetszik teljesítményben nem lesz különbség
csak akkor ha oc-sat veszel
0
0
0
0
ceni98 avatar
Még egy kérdésem felmerült a GTX960-nal kapcsolatban. Melyik verziót érdemes megvenni?
A házam egy Micro-ATX méretű ház, így a hely is kérdéses. Amiket néztem és jónak tűnt, az az MSI, a Gigabyte (ezzel kapcsolatban láttam, hogy hűtési problémái vannak) és a Strix. Ezekből melyik amire leginkább érdemes beruházni, vagy van ezeken kívül jobb? Egyik fő szempontom, hogy elég legyen neki a Chieftec 500as tápom és mindenképp 4 gigás legyen, hogy bátran tudjam játszani az újabb játékokat is (tudom, nem ettől függ főleg).
0
0
0
0
danee23 avatar
Hát, amit neten láttam cimkét azon 18A-t ír. Szóval az max 216W 12V-os ágon. Mivel az i3 ötvenpár a vga meg 100-at enne meg az úgy is elérné a táp teljesítményének 75%-át hogy nem is számoltunk memóriával hdd-vel stb... És ez akkor sem lenne túl jó ötlet ha a táp amúgy minőséges lenne és 100% hogy le tudja adni azt amit a cimkén ír. Jó lenne egy 400W-os FSP hexa-val megtódani.
0
0
0
0
MC MaRcI avatar
igen codegen szintű gané táp
0
0
0
0
Ironmask avatar
delux atx 450w p4 tápom van, akkor felejtsem el a karit?
0
0
0
0
MC MaRcI avatar
hát az ilyen gépekbe nem szoktak minőségit rakni szóval vehetsz tápot is
0
0
0
0
Ironmask avatar
Nem tudom milyen táp a gépembe, mert ugye emag-ról lett rendelve össze szerelve érkezett, a gép majd megnézem és meg írom.
0
0
0
0
MC MaRcI avatar
ha minőségi táp igen
ha nem akkor szépen kinyírhatja a kártyát
0
0
0
0
Ironmask avatar
danee23:Köszönöm, de a 450w-os táp elég a kártyának?
0
0
0
0
danee23 avatar
Ez egy jó kártya. Ha géming (jelenlegi játékok) a cél alább nem nagyon érdemes menni. Az i3 mellé tökéletes, a foglalattal sem lesz semmi gond, de azt nem ártana lecsekkolni milyen az a táp. Bár az i3 nem sokat fogyaszt, ez a grafikus 2x annyit fogyaszt mind a mostanid. Legalább azt nézd meg mennyi A-t ad le a 12V-os ágon!
0
0
0
0
Ironmask avatar
Na és ez a kártya milyen lehet?

https://www.aqua.hu/gigabyte-r7-360-gv-r736oc-2gd-2gb-364952.html

A gépem vinné?Asus H81M-K alaplap intel core i3 4170 2 magos proci.
Bízom benne, ha ezt kártyát választom, akkor bele fog menni a foglalatba és működni fog 😃
Bocsi, de nem nagyon vágom ezt a részét, szóval valaki nyugtasson meg, hogy jó lesz 😃
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Szerintetek milyen videokártyát lenne érdemes nézegetni 90-120W között?
Új típust, vagy jobb megoldás lenne valami használt?

Természetesen a 3240 mellé. 3470/3570nél jobb úgysem lesz ebben a gépben.
(GPU-ban nincs megkötés, viszont gyártó a Gigabyte jöhet szóba)
0
0
0
0
reszler112233 avatar
Nézegettem a 960 illetve a 970-et is igaz MSI verziókat.Várok még a vásárlással, mert ki tudja az 1070 milyen áron lesz.Ha magas akkor kilőve, de az alatta lévő kártyáknak biztos még lejjebb fogja tolni az árát.
0
0
0
0
ricsyxxx avatar
reszler112233: Ezt ajánlom neked de ha van rá keret akkor nyugodtan mehet a 1070 vagy ha nincs annyi akkor esetleg gtx 960 https://ipon.hu/webshop/product/asus_strix_gtx970_dc2oc_4gd5_gtx970_4gb_gddr5_oc_pcie___asus_focilabda/785819
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció