Milyen videókártyát vegyek?
Az örök talány...
Egy kis instrukció [u]mielőtt[/u] belevágnál:
[b]- Ha van előre kiszemelt kártya de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
- Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az [i]xy[/i] játékhoz milyen kártyát ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait ha ki van töltve.
- Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen kártya lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait.
Egy kis instrukció [u]mielőtt[/u] belevágnál:
[b]- Ha van előre kiszemelt kártya de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
- Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az [i]xy[/i] játékhoz milyen kártyát ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait ha ki van töltve.
- Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen kártya lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Ahol csak 2-3fps különbség van közöttük, ott az is rengeteget számít. De én is azért írtam %-ban, mert ez a 2-3fps különbség csak 1-2 játéknál van. Nagyon nem mindegy, hogy mondjuk 22 s 25 fps-ről beszélünk vagy 122 és 125... 😃
valamelyik codban tegyük fel cod2, egyiknek 900fps másiknak 999... nba az már sok 😃
értem. és egy 5850 vagy 6850 az erősebb?
a 6850 teljesítményben az új driverekkel ott van,ahol az 5850.A 6850 javára szól még,hogy hozzá adják ki az új drivereket..
bár most ár/érték arányban nagyon megéri ez az 5850es refkari😲
https://gepigeny.hu/webaruhaz/product.php?id=389
Legyen inkább 10% az a különbség. 😀 Átlagosan annyival teljesít jobban az 5850.
szerintem az a 2-3fps nem egetrengető
crysis2-ben igen 😃
a 6850 teljesítményben az új driverekkel ott van,ahol az 5850.A 6850 javára szól még,hogy hozzá adják ki az új drivereket..
szerintem az a 2-3fps nem egetrengető
~15%-al
ami crysis 2 fpsben mérve 2-3fps
Melyik az erősebb kártya? Geforce GTX 460 , 560 vagy ATI Radeon HD 6850?
GTX 560
A + 10%-ot nem nevezném "jóval erősebbnek". 😀 Emellett más a szitu, ha unlockoljuk azt az 6950-est. A melegedést, hangoskodást, fogyasztást se felejtsük el. 😀
niteforce: nagyon szépen köszönöm! nem akarok én 80e ft-os kártyát venni mert nem vagyok gazdag, a mostani gépemet eladnám + még pótolnák!! de ha tudsz még ehez hasonló árban jobbat megköszönöm! 😀
Szerintem jól lement az ára, kifejezetten jó vétel, ha ennél erősebbet szeretnél akkor esetleg egy túlhajtott 6870 (személy szerint ebben annyira nem hiszek) vagy egy hd6950-es, vagy ami ennél is jóval erősebb egy gtx480-as MSI-ből már 56-58E körül kapható, de ez már sem árban sem teljesítményben nem teljesen ugyan az a kategória. (nomeg a villany számlán is meglátszik, ha hsználod😀 )
szerintem nem erdemes lecserelni, egy kis tuningal konnyen megkozelitheto az 5850 teljesitmenye. de amugyse erdemes, annyival tobbet nem hoz.
Köszönöm niteforce a kielégítő válaszod 😀
Ha valamit nem tudok legalább már tudom kit kel kérdezni 😂
nincsmit 😃
niteforce: nagyon szépen köszönöm! nem akarok én 80e ft-os kártyát venni mert nem vagyok gazdag, a mostani gépemet eladnám + még pótolnák!! de ha tudsz még ehez hasonló árban jobbat megköszönöm! 😀
talan egy HD 5850 jobb vetel ha talalsz olcson (olyan 32-35 ezer jo ar neki)
de ha nem akkor jo a HD6870
szerintem nem erdemes lecserelni, egy kis tuningal konnyen megkozelitheto az 5850 teljesitmenye. de amugyse erdemes, annyival tobbet nem hoz.
Köszönöm niteforce a kielégítő válaszod 😀
Ha valamit nem tudok legalább már tudom kit kel kérdezni 😂
mi a véleményetek egy 6870/HD Vapor-X-ről?? játékok terén 1920*1080 HD-ban??
jo kari! jo hutessel!
Fullon menne vele a legtobb game!
(metro 2033 ilyenek nem ) de az is nagyon jol megy eleg magas beallitason
annyira nem.
viszi, de annyibol mar HD5830, 24K !!! sokkal erosebb az nala!
Látom te értesz a videó kártyákhoz 😃
Egy Sapphire HD 5830 xtreme-et érdemes lecserélni egy Sapphire HD 5850 Xtreme -re?
Mer több fórumon olvastam hogy olyan 15% külömbség van 2 közt az sok vagy kevés?
Lehetne érezni hogy jobban futnak a játékok ?😆
viszi, de annyibol mar HD5830, 24K !!! sokkal erosebb az nala!
inkabb egy HD6670 vagy egy HD 5770
Inkább játékhoz kell.
Asus nVidia GeForce GT440, 1024MB vagy
Gigabyte nVidia GeForce GT430, 1024MB
Ki szerint érdemes 8800GTS 640MB sat 9600Gt 512MB os ra cserélni ? 😃
a 9600gt gyengébb,mint a 8800gts,szvsz nem éri meg
M-Tech 450W-os táp milyen videókártyát bírna el nagyobbat ?? 😀
Én semmilyet se kötnék rá...
Sapphire 5850 Xtreme 36k
XFX 6870 40k
Asus 6850 38k
Ez most tényleg jó árba van és ha bele gondolok hogy anno a HD5670-em vettem 32K-ért 😕
Kb én is így vagyok vele, csak én 4890 et vettem 32K ért most meg 5850 van annyiért 😃
Azta! 32k! 64k ért kapnál egy HD5970-et...az nem lenne rossz!
2 darab 5870 mag 5850 órajelén... nem mind1
Azta! 32k! 64k ért kapnál egy HD5970-et...az nem lenne rossz!
De a 460-nál meg ott a PhysX, meg a Cuda, ha ez számít neked.