Milyen videókártyát vegyek?

2008. July 16., téma
Fórum » Asztali PC
Az örök talány...

Egy kis instrukció [u]mielőtt[/u] belevágnál:

[b]- Ha van előre kiszemelt kártya de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.

- Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az [i]xy[/i] játékhoz milyen kártyát ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait ha ki van töltve.

- Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen kártya lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Osynho avatar
1 magos celeron mellett is elmegy egy 6990-es. Ezért nem értem a kérdést.
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
Osynho írta:
Bleach írta:
ez a kártya elmenne a gépemen?
http://gepigeny.hu/webaruhaz/product.php?id=1508

Hogy érted, hogy elmenne-e? 😕

2 magos intel prci stb... ha tuningolja sztem elfut rajta
0
0
0
0
Osynho avatar
Bleach írta:

Hogy érted, hogy elmenne-e? 😕
0
0
0
0
Bleach avatar
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
Osynho írta:
IIASSAULTII írta:
még mindíg gtx 460
[movie=youtube]ipEeh7OmODo&feature=youtu.be[/movie]

Az árakat is nézted hozzá? 😊
Ez a videó valóban azt mutatja, hogy jó 10-15 ropival olcsóbban közel azonos teljesítményű HD5830at lehet venni, a GTX460 most le van csúszva arról a középkategóriás bestbuy szerepről, amit tavaly év végén birtokolt
0
0
0
0
Cooley avatar
azbizony írta:
Osynho: Akkor az 5830 jobb vétel mint a 460? Mert ha igen akkor lehet mégis csak arra kellet volna cserélni a HD4890 et 😃

Csak az ára miatt jobb vétel.
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
azbizony
Hát árban igen jobb a HD5830, de a HD4890 csak pár százalékkal van le maradva a HD5830tól, a GTX460 meg gyorsabb picivel
0
0
0
0
azbizony avatar
Osynho: Akkor az 5830 jobb vétel mint a 460? Mert ha igen akkor lehet mégis csak arra kellet volna cserélni a HD4890 et 😃
0
0
0
0
Osynho avatar
IIASSAULTII írta:
még mindíg gtx 460

Az árakat is nézted hozzá? 😊
0
0
0
0
IIASSAULTII avatar
még mindíg gtx 460
0
0
0
0
no avatar
Cooley írta:
Bdbogyo írta:
Tesla GoD írta:
Bdbogyo írta:
Sziasztok.
A videókártya vásárlásnál melyik a leglényegesebb a mbit a vagy a GPU órajel nagysága ? Mert amit kinéztem 256 bit-es de viszont nem egy mai darab és az GPU órajele csak 550 mhz, az oldalon több gép igénynél látam hogy ebbe kötött bele. A gépet egy pár év használatra tervezem(3-4), kissebb tunigolásokkal. Minden tanácsot szivesen fogadok. Nem cél az atomerőmű!!!négy!!😆

Gépem adatai

egy link a kártyáról

http://dc-shop.ro/placa-grafica-pcx-msi-n9800gt-md1g-prod-27515.htm
az a VGA nagyon régi, meg a proci is már kifutó széria, bár nem rossz, de ha megmondod kb mennyiből kell kijönnie, esetleg miket játszanál, és milyen beállítások lennének megcélozva, összeraknánk neked 1 jobb tervet

Hát a keret elég kevés 90ezer ft (1400 lej) proci, vga, ram, alaplap, ház+táp. Nem vagyok hardcore játékos de jó ha közbe egy ujabbacska game is elfut rajta 😜 Átlag felhasználásra kellene, amit 3 év mulva jól lehet használni, kisebb nagyobb tunigolással. thx

Ezek közül válogatnék arról az oldalról:
[LINK] vagy [LINK]
Ha esetleg több is belefér, akkor:
[LINK]
Vagy ha még egy kicsit több: [LINK]
Az 5830 éri meg a legjobban, és egy i3 mellé elég jó választás. 😀

Thx a segítséget. Feladtad rendesen a leckét 😃
0
0
0
0
Cooley avatar
Bdbogyo írta:
Tesla GoD írta:
Bdbogyo írta:
Sziasztok.
A videókártya vásárlásnál melyik a leglényegesebb a mbit a vagy a GPU órajel nagysága ? Mert amit kinéztem 256 bit-es de viszont nem egy mai darab és az GPU órajele csak 550 mhz, az oldalon több gép igénynél látam hogy ebbe kötött bele. A gépet egy pár év használatra tervezem(3-4), kissebb tunigolásokkal. Minden tanácsot szivesen fogadok. Nem cél az atomerőmű!!!négy!!😆

Gépem adatai

egy link a kártyáról

az a VGA nagyon régi, meg a proci is már kifutó széria, bár nem rossz, de ha megmondod kb mennyiből kell kijönnie, esetleg miket játszanál, és milyen beállítások lennének megcélozva, összeraknánk neked 1 jobb tervet

Hát a keret elég kevés 90ezer ft (1400 lej) proci, vga, ram, alaplap, ház+táp. Nem vagyok hardcore játékos de jó ha közbe egy ujabbacska game is elfut rajta 😜 Átlag felhasználásra kellene, amit 3 év mulva jól lehet használni, kisebb nagyobb tunigolással. thx

Ezek közül válogatnék arról az oldalról:
[LINK] vagy [LINK]
Ha esetleg több is belefér, akkor:
[LINK]
Vagy ha még egy kicsit több: [LINK]
Az 5830 éri meg a legjobban, és egy i3 mellé elég jó választás. 😀
0
0
0
0
no avatar
Tesla GoD írta:
Bdbogyo írta:
Sziasztok.

Gépem adatai

egy link a kártyáról

0
0
0
0
Cooley avatar
Bdbogyo írta:
Cooley írta:
Bdbogyo írta:
Sziasztok.

Gépem adatai

egy link a kártyáról

Igazából ha egyetlen adat alapján akarjuk megállapítani, hogy melyik a jobb kártya, akkor a számítási teljesítményt(flops-ban szokták megadni, azaz lebegőpontos/nem egész számokkal való művelet másodpercenként) kell nézni, amit szinte soha nem tüntetnek fel, hogy a hozzá nem értőket egyéb adatokkal félrevezethessék... A legegyszerűbb pedig ellátogatni pl a techpowerup-ra, és nézni egy listát valamelyik vga teszt végén. 😀

ahhha...😕 akkor most mivan ? 😆

Mint azt a végén írtam, "A legegyszerűbb pedig ellátogatni pl a techpowerup-ra, és nézni egy listát valamelyik vga teszt végén". 😀
Pl.: [LINK]
És érdemes megnézni az azt követő oldalt, mert ott meg összehasonlítják a teljesítmény/fogyasztás arányokat.
0
0
0
0
Osynho avatar
Az, hogy maga a kérdés se volt túl jó, mivel nem csak a memória busz szélessége és a gpu órajele a meghatározó egy vga-nál, hanem sok egyéb tényező is.
0
0
0
0
no avatar
Cooley írta:
Bdbogyo írta:
Sziasztok.

Gépem adatai

egy link a kártyáról

Igazából ha egyetlen adat alapján akarjuk megállapítani, hogy melyik a jobb kártya, akkor a számítási teljesítményt(flops-ban szokták megadni, azaz lebegőpontos/nem egész számokkal való művelet másodpercenként) kell nézni, amit szinte soha nem tüntetnek fel, hogy a hozzá nem értőket egyéb adatokkal félrevezethessék... A legegyszerűbb pedig ellátogatni pl a techpowerup-ra, és nézni egy listát valamelyik vga teszt végén. 😀

ahhha...😕 akkor most mivan ? 😆
0
0
0
0
Cooley avatar
Bdbogyo írta:
Sziasztok.

Gépem adatai

egy link a kártyáról

0
0
0
0
Tesla GoD avatar
Bdbogyo írta:
Sziasztok.

Gépem adatai

egy link a kártyáról

0
0
0
0
no avatar
Sziasztok.

Gépem adatai

egy link a kártyáról

0
0
0
0
Osynho avatar
32000 körül inkább vennék 5850-est.
0
0
0
0
no avatar
32000ft ért adják és 20000ftért beszámítják az 5770est!Magyarán csak 12000ft lenne😃
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
ez az fps baromság haverom volt itt gyengébb gépe van mint nekem nála volt 500 fps nálam 60 as korlát volt és mondta hogy nálam sokkal jobban megy érezhetően
0
0
0
0
maniacc avatar
Szerintem nem érdemes arra cserélni. Régebbi kártya az már, nem tudja dx11-et. Inkább mond, hogy mennyit szánnál vga-ra és akkor ajánlunk pár vga-t
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
Hát jobb lenne, de mennyi a kereted?
0
0
0
0
no avatar
XFX NVIDIA GEFORCE GTX280 1024 MB
Elég jó árba van most!
Érdemes meg venni?Most nekem HD5770 van!Mennyivel lenne jobb a mostanitól? Köszi a válaszokat
0
0
0
0
MaximumGame avatar
Osynho írta:
A tv, meg a játék fps számát nem lehet összehasonlítani, teljesen máshogy "keletkezik" a kép... Gépen bőven lassú a 24fps (nem 25 a szabvány egyébként tv-nél sem).

De azért full HD film 24.7 -25.0 fps 😃
0
0
0
0
IIASSAULTII avatar
GTX 460 ár/érték arányban az egyik legjobb most
(nem mellesleg az 1gb ASUS itt az oldalon elég jó áron van. Meg is vettem 😃 )
http://gepigeny.hu/webaruhaz/product.php?id=434
0
0
0
0
Osynho avatar
A tv, meg a játék fps számát nem lehet összehasonlítani, teljesen máshogy "keletkezik" a kép... A filmekben látott képkockákon ott a mozgás is, tehát vannak képkockák, amik elmosottak és 2 másik helyzetet ábrázolnak egyszerre. Ezzel szemben egy játéknál éles képek sorozata van, nincs mosottság, átmenet, így sokkal darabosabb kis fps szám mellett. Gépen bőven lassú a 24fps (nem 25 a szabvány egyébként tv-nél sem).
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
TomiMan írta:
Még jó hogy az emberi szem másodpercenkéént CSAK ÉS KIZÁRÓLAG 24FPS-t tud megkülönböztetni😉. A TV is 25FPS- sel megy.😜

Na ne mondd....

A FULL HD TV is 25 fps-sel megy?

60 fps felett nem érzékeljük a változást...

Ha csak megnézel egy 30 fps-es filmet a 25 fps-es után, már akkor is látod a különbséget! 😉
0
0
0
0
MaximumGame avatar
25fps el látja az ember a mozgó filmet.
60fps el a sikbeli tárgyakat mint a játék 😃
és 3D be elvileg 120Hz a max amit látni 😃
0
0
0
0
TomiMan avatar
Még jó hogy az emberi szem másodpercenkéént CSAK ÉS KIZÁRÓLAG 24FPS-t tud megkülönböztetni😉. A TV is 25FPS- sel megy.😜
0
0
0
0
Cooley avatar
Tesla GoD írta:
Synda írta:
60 fps felett már szemmel nem érzékelhető a változás,szóval 60Fps ha már van,királyok vagytok.😜
azér a CoD pont nem az a kategória, ahol nem számít a plusz FPS 😜

Ezt már sok embertől hallottam, hogy sokkal jobb pl 200fsp-sel, mint 60-nal, de én azon kívül, hogy folyamatosan ment a tearing 200fps-nél(ami pont, hogy rohadtul idegesítő), semmi különbséget nem láttam a 2 között. 😆
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
Synda írta:
60 fps felett már szemmel nem érzékelhető a változás,szóval 60Fps ha már van,királyok vagytok.😜
azér a CoD pont nem az a kategória, ahol nem számít a plusz FPS 😜
0
0
0
0
Kornel77 avatar
Megéri venni Nvidia GTX 560-at? 😀
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
fatal1ty
Hát ajánlanám a HD5830-at 25k-ért de limited lenne, és így nehéz..De Szerintem vedd azt.
czene
Mennyi a keret? De am a HD4850-et vedd.
Tasiadam
Jajaj😆
0
0
0
0
czene avatar
Üdv.Az lenne a kérdésem,hogy szerintetek 1 8800GTS vagy 1 HD4850 a jobb.Köszönöm előre is.
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
Quadgame94 írta:
de pl. egy régebbi kártya jobban teljesítene fps terén,mint az újabbak

Tehát a régebbi kártyák jobban teljesítenek COD2-ben mint az újak. Eddig stimmel, de akinek van egy "újabb" kártyája, az tarsa szem elött hogy COD2-ben kevesebb FPS-e lesz, mert úgy írtad minntha az "újabb" kártyák fő gyengesége az hogy kevesebb FPS-t érnek el COD2ben hát ez LOL.
Akinek van egy "újabb" kártyája, az nem fog COD2veé játszani.😆

a cod2vel az a stájsz hogy van egy 4870-ed akkor fullon megy és 999fps... ha van egy 2 milliós géped azzal is 999fpsed lesz vagyis ilyen tekintetben a DX7 hülyeség de a DX9ben én nem értem h miröl beszél 😆
0
0
0
0
fatal1ty avatar
sziasztok a configomhoz szeretnék egy új vga-t 20-25k körül.
tudnátok segíteni h szerintetek melyek ebben az árkategoríában a jók ?
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
de pl. egy régebbi kártya jobban teljesítene fps terén,mint az újabbak

Tehát a régebbi kártyák jobban teljesítenek COD2-ben mint az újak. Eddig stimmel, de akinek van egy "újabb" kártyája, az tarsa szem elött hogy COD2-ben kevesebb FPS-e lesz, mert úgy írtad minntha az "újabb" kártyák fő gyengesége az hogy kevesebb FPS-t érnek el COD2ben hát ez LOL.
Akinek van egy "újabb" kártyája, az nem fog COD2veé játszani.😆
0
0
0
0
Cooley avatar
toalettpapir írta:
Cooley írta:
toalettpapir írta:
"Ezt szaggatásnak/akadásnak hívják"miért a laggolás szerinted micsoda??😠

A lag szó jelentése késés. Amikor akad egy játék, nem késik, hanem kevés képkockát vetít... Légy tisztába a dolgokkal, ha már szövegelsz.

vicces,hogy ilyen piti dolgokba is képes vagy belekötni😆😆

Nem belekötöttem, hanem kijavítottalak, ami neked nem tetszett. Nagy különbség.
0
0
0
0
toalettpapir avatar
Cooley írta:
toalettpapir írta:

A lag szó jelentése késés. Amikor akad egy játék, nem késik, hanem kevés képkockát vetít... Légy tisztába a dolgokkal, ha már szövegelsz.

vicces,hogy ilyen piti dolgokba is képes vagy belekötni😆😆
0
0
0
0
Cooley avatar
toalettpapir írta:

0
0
0
0
toalettpapir avatar
tasiadam írta:
toalettpapir írta:
tasiadam:nem érted mit akarok mondani..de 5830/5850el is kipróbáltam a cod2t és tudom,hogy mit teljesítenek alatta.

miért talán DX9ben nincs bennük anyag?
akkor lehet h hazudott a gyerek h GTX295-el megvan neki az ezerfps... hát nekem furcsa hogy a kevesebb több

nem arról beszélek,hogy az új dx11es karikkal nem akaszthatod ki vele az 1000fpst cod2ben..de pl. egy régebbi kártya jobban teljesítene fps terén,mint az újabbak
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
toalettpapir írta:
tasiadam:nem érted mit akarok mondani..de 5830/5850el is kipróbáltam a cod2t és tudom,hogy mit teljesítenek alatta.

miért talán DX9ben nincs bennük anyag?
akkor lehet h hazudott a gyerek h GTX295-el megvan neki az ezerfps... hát nekem furcsa hogy a kevesebb több
0
0
0
0
toalettpapir avatar
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
toalettpapir írta:
crysis2ben 22-25 ha min,ha avg fps,akkoris laggolni fog
cod2 900-999fps se 5850,se 6850 karival nem fog összejönni,mivel a cod2 a régebbi kártyákra van optimalizálva(pl nv oldalról 8800as széria)

egy 4870al is 999akad fullon, egy 4850el is akad, 4890el is.... vagyis ha erős a kártya akkor sok elsz az fps, egy 6990el biztos nem lesz 500fps-ed
0
0
0
0
Cooley avatar
toalettpapir írta:
cod2 900-999fps se 5850,se 6850 karival nem fog összejönni,mivel a cod2 a régebbi kártyákra van optimalizálva(pl nv oldalról 8800as széria)

Ezt szaggatásnak/akadásnak hívják, és értelem szerűen, ha akad, akkor lejjebb veszi az ember a grafikát, csak az nem mindegy, hogy mennyivel kell lejjebb venni.
0
0
0
0
toalettpapir avatar
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció