Milyen videókártyát vegyek?
Az örök talány...
Egy kis instrukció [u]mielőtt[/u] belevágnál:
[b]- Ha van előre kiszemelt kártya de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
- Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az [i]xy[/i] játékhoz milyen kártyát ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait ha ki van töltve.
- Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen kártya lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait.
Egy kis instrukció [u]mielőtt[/u] belevágnál:
[b]- Ha van előre kiszemelt kártya de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
- Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az [i]xy[/i] játékhoz milyen kártyát ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait ha ki van töltve.
- Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen kártya lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Ahogy nezem Romaniaban nincs FSP tipusu tap, ebben az arkategoriaban van Deluxe, Rasurbo, Nox, Recom , Sirtec, Corsair(corsair mar dragabb) (kb ezek)
A gond csak az hogy a legtobbnek 1xPCI-E 6 pin-es dugasza van, a gtx460-nak meg 2 kell...ez hogy oldodik meg?
Amd Phenom II x4
Gtx460, 1Gb
2x2 Gb DDR3 ram
1 Tb winyo
1 DVD iro
aki szereli ossze mondta hogy kellene 650W. majd en utanaolvastam es ahogy levettem a dolgot az olcsobb szegmensben nem a realis watt-ot irjak, tehat annyit nem tud teljesiteni.
voltak peldak felhozva 500W korul de az mind 20e Ft kornyeken, ez a 700w-os amit en kineztem meg 11-12e korul van (ebbol kovetkeztetek hogy lehet ha eleg 500W de akkor jo minosegu tap kell)
Ez igaz, Amúgy szerintem 350W-os táp is elég lenne😆 De 500W-osat vegyél.
Amd Phenom II x4
Gtx460, 1Gb
2x2 Gb DDR3 ram
1 Tb winyo
1 DVD iro
aki szereli ossze mondta hogy kellene 650W. majd en utanaolvastam es ahogy levettem a dolgot az olcsobb szegmensben nem a realis watt-ot irjak, tehat annyit nem tud teljesiteni.
voltak peldak felhozva 500W korul de az mind 20e Ft kornyeken, ez a 700w-os amit en kineztem meg 11-12e korul van (ebbol kovetkeztetek hogy lehet ha eleg 500W de akkor jo minosegu tap kell)
Gtx460, 1Gb
2x2 Gb DDR3 ram
1 Tb winyo
1 DVD iro
Nem a 700W a lenyeg hanem az hogy aki szereli ossze a gepet aztmondta hogy kell legalabb 650W. (gondolom az also kategorias szegmensben mert olyasmit olvastam hogy ezek nem realis teljesitmenyek). Ezert esett erre a konkret tapra a valasztas mert olcsobb de megis 700W.
Miert jarok rosszul vele? gyenge minoseg?
A tápon ne spórolj! mert a rossz minőségű táp többet fogyaszt, mint a jó. Ráadásul, ha jön egy vihar és belecsap a villám, akkor az egész gépnek annyi lehet.
Miert jarok rosszul vele? gyenge minoseg?
Okes. Kosz a mindennemu segitseget. Ez a 700W tap atszamitva olyan 11-12e Ft, remelem megfelelo lesz mert mar igyis a budzse vegen jarok 😀
Meg egy kerdes es aztan tenyleg abbahagyom a kerdezgetest es az offolast : a vga-nak 2xPCI-e 6 pin-es dugasz kell, a tapon van 2xPCI-e 6+2 pin-es , ez fog talalni a kariba? valaki mintha irta hogy az a +2 pin nem lenyeges csak ha kell
Ja de azt a 700W-os tápot akarod amit kiraktál? Mert azzal csak rosszul járnál. Én más fajta tápra gondoltam mikor írtam hoigy jobb a 700W-os.
Viszont ebbe na helyzetben inkább vagy Chieftec CTCTG50080P-ezt vagy Cooler Master GX450W. Ezek nagyon jók és jól bírnák. De viszont ha mindenféleképpen 700W-ost akarsz akkor inkább FSP FSP650-80EGN vagy Chieftec CFT-650C-14S 650W. ezek (17,000-22,000 között vannak) de ezek már jó minőségű tápok.
az tényleg nem lényeges. az csak akkor kell ha szükséges.
Meg egy kerdes es aztan tenyleg abbahagyom a kerdezgetest es az offolast : a vga-nak 2xPCI-e 6 pin-es dugasz kell, a tapon van 2xPCI-e 6+2 pin-es , ez fog talalni a kariba? valaki mintha irta hogy az a +2 pin nem lenyeges csak ha kell
De elmeletben nem baj ha van 700 wattos..nem? Es azt irja hogy aktiv PFC-s vagyis (ismet csak elmeletben) de nem fogyaszt mindig 700-at hanem mindig az optimalisat
Ajanlottak tegnap egy 500W-osat, valami Auris vagy mi, de azt nalunk nem lehet kapni es atszamitva meg ennel a 700 wattosnal is dragabb (chieftec az van 500w, azis szinten dragabb)
Jobb ha van nagyobb táp, mert ha tovább akarsz majd fejleszteni idővel akkor táppal már nem kell foglalkozni. De úgy az 500W az elbírná azt a konfigot amit szeretnél.
Én még 1-et mondok. Ez nem nagyolás lesz, de tápon nem szabad spórolni. Mindig az ideális kell, mert ha úgy nézzük a táp a gép főéleterő tartója,
Ajanlottak tegnap egy 500W-osat, valami Auris vagy mi, de azt nalunk nem lehet kapni es atszamitva meg ennel a 700 wattosnal is dragabb (chieftec az van 500w, azis szinten dragabb)
Kosz 😉
Meg a tappal vagyok gondban hogy hany wattos legyen es a dugaszokkal. (a kartyanak 2x6 pines kell de mind csak 1x6 pines tapokat kapok)
Van aki azt mondta hogy 500w eleg , aztan masok (es egy a fentebb linkelt prohardveres videoban is nagyobbat mondanak).
Igy egy 700 wattosra esett a valasztas: http://www.emag.ro/surse/sursa-inter-tech-sl-700-700w--pSL-700
Hát ha GTX460 + Phenomot akarsz ahhoz bőven nem kell 700W-os táp. ELég egy erős 500W-os Chieftec vagy egy 550W-os Gigabyte Superb.
Meg a tappal vagyok gondban hogy hany wattos legyen es a dugaszokkal. (a kartyanak 2x6 pines kell de mind csak 1x6 pines tapokat kapok)
Van aki azt mondta hogy 500w eleg , aztan masok (es egy a fentebb linkelt prohardveres videoban is nagyobbat mondanak).
Igy egy 700 wattosra esett a valasztas: http://www.emag.ro/surse/sursa-inter-tech-sl-700-700w--pSL-700
velemeny ha van?
Ahogy olvastam felismeri.
Bemasolom: http://www.cel.ro/placi-de-baza/placa-de-baza-asus-m5a78l_le-socket-am3-l/
Romanul van de el tudsz igazodni a nyelv ismerete nelkul is. (tamogatja az AM3+ -ot is ahogy neztem)
Es ezt neztem ki memorianak: http://www.cel.ro/memorii/kit-memorie-kingston-2x2gb-ddr3-1600mhz-xmp-hyperx-blu-l/
Ez így tökéletes. Az alaplap is jó és a memóriával is jól választottál.
Bemasolom: http://www.cel.ro/placi-de-baza/placa-de-baza-asus-m5a78l_le-socket-am3-l/
Romanul van de el tudsz igazodni a nyelv ismerete nelkul is. (tamogatja az AM3+ -ot is ahogy neztem)
Es ezt neztem ki memorianak: http://www.cel.ro/memorii/kit-memorie-kingston-2x2gb-ddr3-1600mhz-xmp-hyperx-blu-l/
Kosz a gyors valaszt!
A parositasos dolgot meg az elobb olvastam es azert kerdeztem ra..az AMD vs Intel topicban (vagy valami ilyesmi)
(es ha mar ittvagyunk van meg egy kerdesem igaz hogy kicsit off, de erdemes 1600Mhz-es 2x2 Gb ddr3 ramot vagyek vagy eleg az 1333Mhz is, illetve ehhez a tervezett gepemhez melyik a megfelelobb?)
A Párosításnál mind1 hogy hogy van. Ez a vásárlótól függ, viszont azért úgy a jó párosítás ha olyan proci/VGA-t vesz az ember aminél nincs nagy procilimit.
Gyorsaságilag jobb az 1600Mhz-es. Azt érdemesebb venni, de viszont milyen alaplapot szeretnél venni?, mert a laptol is függ hogy felismeri e az 1600MHZ-est.
A parositasos dolgot meg az elobb olvastam es azert kerdeztem ra..az AMD vs Intel topicban (vagy valami ilyesmi)
(es ha mar ittvagyunk van meg egy kerdesem igaz hogy kicsit off, de erdemes 1600Mhz-es 2x2 Gb ddr3 ramot vagyek vagy eleg az 1333Mhz is, illetve ehhez a tervezett gepemhez melyik a megfelelobb?)
Lehet abbol valamifele hatranyom ha egy Gigabite Geforce Gtx460 videokari melle , Asus alaplapot teszek meg AMD Phenom II x4 procit?
Ertem ezalatt hogy volt egy topic (itt) ahol ugy parositottak hogy intel+nvidia es amd+ati.
Baj ha en ugy parositom hogy amd+nvidia? 😀
Na es az alaplap? Asus alaplap AMD chipsettel
velemeny?
Nem lesz semmi baja. Az mind1 hogy milyen alaplapba rakod, csak úgy a procitól függ leginkább hogy ha túl erős VGA-t raksz bele akkor procilimit lesz(De a GTX 460-Phenom X4 jó párosítás). Az meg nagy b*romság (már elnézést) hogy Intel+nVidia es AMD+ATI. AZ mind1 hogy milyen procit milyen fajta VGA-val párosítasz. Attól hogy valaki Intel + Nvidiat párosít attól nem lesz nagyobb teljesítmény. Lehet úgy is párosítani, de lehet másképp is hogy INtel-ATi;AMD-nVidia.
Ertem ezalatt hogy volt egy topic (itt) ahol ugy parositottak hogy intel+nvidia es amd+ati.
Baj ha en ugy parositom hogy amd+nvidia? 😀
Na es az alaplap? Asus alaplap AMD chipsettel
velemeny?
szerintetek 6870 vagy gtx560ti ? 😃
de ha a 6850-ból lehet csinálni 6870-et akkor inkább azt veszem
Még szép, hogy 560Ti. 😃 Sajnos nem lehet 6850-ből 6870-et csinálni.
köszii 😀am ez jobb mint az elözö négy??😶
Az 5830? Persze, hogy jobb.
de ha a 6850-ból lehet csinálni 6870-et akkor inkább azt veszem
köszi,lehetne jobb is,de ennyit enged az államkassza 😃
Ajánlom figyelmedbe az 5830-at, 27-ért már lehet kapni. 😀
Gigabyte Radeon HD5770 1GB GDDR5, 128bit, 2x DVI, HDMI, Display Port (PCIe)
Gigabyte Radeon HD6770 1GB GDDR5, 128bit, 2x DVI, HDMI, Display Port (PCIe)
Sapphire Radeon HD 5750 1GB GDDR5, 128bit, 2x DVI, HDMI, Display Port (PCIe) Vapor-X
Sapphire Radeon HD 6790 1GB GDDR5, 256bit, 2x DVI, HDMI, Display Port (PCIe)
olyan kérdésem lenne hgy ezek közül melyik a legjobb??...mondjuk játékra 😃
Természetesen a 6790.
Gigabyte Radeon HD6770 1GB GDDR5, 128bit, 2x DVI, HDMI, Display Port (PCIe)
Sapphire Radeon HD 5750 1GB GDDR5, 128bit, 2x DVI, HDMI, Display Port (PCIe) Vapor-X
Sapphire Radeon HD 6790 1GB GDDR5, 256bit, 2x DVI, HDMI, Display Port (PCIe)
olyan kérdésem lenne hgy ezek közül melyik a legjobb??...mondjuk játékra 😃
hello az lenne a kérdésem h egy asus engtx 460 768mb-os és egy evga gtx 460 ssc 1gb-os menne sli-ben?
nem érdemes próbálkozni vele
Szerintetek az én gépem elbírna egy GTX460 1GB GDDR5-öt?
el
Köszönöm mind3toknak az összehasonlítást😃 Tesla van benne igazság amit mondassz mert nagyon nem reális árakat adnak itt...kb 10-20%al drágább minden mint Magyarországon...Az AMD tervet is kb 130-140ezerből raktam össze😜
Nyugi itt is ez a helyzet,Németbe vagy Angliában sokkal olcsóbbak.
Ott kell keresni olyan nagykert aki ingyen kipóstáza,aztán jön a Gtx,jepülővel 😂
Valaki átlibbenhetne a "milyen memóriát vegyek"topicba tanácsot adni.Tongue
Apám németben dolgozik, adhatnátok pár német oldalt ha tudtok 😃 Én nem nagyon találtam olcsó oldalt. :/
Köszönöm mind3toknak az összehasonlítást😃 Tesla van benne igazság amit mondassz mert nagyon nem reális árakat adnak itt...kb 10-20%al drágább minden mint Magyarországon...Az AMD tervet is kb 130-140ezerből raktam össze😜
Nyugi itt is ez a helyzet,Németbe vagy Angliában sokkal olcsóbbak.
Ott kell keresni olyan nagykert aki ingyen kipóstáza,aztán jön a Gtx,jepülővel 😂
Valaki átlibbenhetne a "milyen memóriát vegyek"topicba tanácsot adni.Tongue
Szerk: ha kapna egy kis OC-t a GTX460 utolérné a 6850-et nem? meg ahogy látom ennek a GTX-nek 675 Mhz a mag órajele...míg amit én veszek 725+ még kap egy kis OC-t
[LINK]
[LINK]
[LINK]
[LINK]
Ebben 6870 szerepel, de jól látszik, hogy ez a "kis proci majd dejól kihajcsa a gtx-et, a redejont meg nem" elég nagy baromság:
[LINK]
6850 azért drágább ott mert nagyobb,kilóra adják nem teljesítményre.😂
De így súlyra vegyél egy 6990-et az akkor kb 10k-el drágább 😜
minden lehetséges itt😂 nem lehet érteni a gondolkodás módjukat...😆
Osynho:tudnál nekem küldeni egy tesztet hogy lássam a 2 kártya közti különbséget?😀
Osynho:tudnál nekem küldeni egy tesztet hogy lássam a 2 kártya közti különbséget?😀
itt Romániában [LINK] itt az oldal is....
Akkor GTX460 +7k-t nem ér meg.
itt Romániában [LINK] itt az oldal is....
"21 és fél kanna benzin" 😲 😂
ha 400 forinttal számolom literét akkor igen 😃
és akkor most mindenki nézzen bele a gépbe hogy egy simsont hányszor tud annak az izének az árával megtankolni és hány kilométert tud vele menni.... minthogy leül otthon nézi a monitort és msnezik ahelyett hogy elmenne oda ahova szeretne
realista vagyok.
Hol drágább annyival? 😲
Így van Tesla GoD,segíteni akar az ember,erre lehordják,tele is sírtam 3 vagy 4 zsepit 😢 😂
Egyébként ha Nv akkor:
eVGA GTX 580 3072 MB///139k
vagy
MSI N590GTX-P3D3GD5///172k
2Db vagy 3 darab beszerzése különösen javíthatja a 3D mark pontok számát.
De gondolom nem ennyiért akar.😜
😆
Am jah azt oda írhatta vna mennyiért akar venni VGA-t.
Bár azért én GTX580 felé nem mennék, semmi értelme a GTX590/HD6990-nek! Most őszintén kinek van ekkora Grafikus igénye?
ha ezt megveszed akkor egy pár évig nem kell sírni új gépért ez az értelme... de árban ennyiért adnak 21 és fél kanna bezint 😃
Így van Tesla GoD,segíteni akar az ember,erre lehordják,tele is sírtam 3 vagy 4 zsepit 😢 😂
Egyébként ha Nv akkor:
eVGA GTX 580 3072 MB///139k
vagy
MSI N590GTX-P3D3GD5///172k
2Db vagy 3 darab beszerzése különösen javíthatja a 3D mark pontok számát.
De gondolom nem ennyiért akar.😜
😆
Am jah azt oda írhatta vna mennyiért akar venni VGA-t.
Bár azért én GTX580 felé nem mennék, semmi értelme a GTX590/HD6990-nek! Most őszintén kinek van ekkora Grafikus igénye?
Nyugi nincs harag 😉 😃
Tudom,jobban megéri,de ő nV-t akar 😜
Hát ez van! Am a GTX460 jó kari nagyon, csak nekem sok mindent vitt, FullHDban Maxon (kivéve Metro)
Nyugi nincs harag 😉 😃
Tudom,jobban megéri,de ő nV-t akar 😜
Hát ez van! Am a GTX460 jó kari nagyon, csak nekem sok mindent vitt, FullHDban Maxon (kivéve Metro)