akkor kezdjük: Szabály #1: MSI alaplapokat felejtsük el nagyon gyorsan. Szabály #2: Attól, még hogy egy tápegységre rá van írva, hogy (ez esetben) 400Watt, nem fog leadni annyit soha. Szabály #3: Ha gamer gépet veszünk, jó ramot tegyünk bele. Szabály #4: Ha gépházat veszünk, ne a szépségére figyeljünk oda! Az a fontos, hogy milyen jó a szellőzése. Több ventilátor az előny, de ne túl sokat, nem akarunk tájfunt a gépünkben.
Reaction for law #2: Olyan tápot vegyünk, ami márkás, és 80+os jelzéssel ellátott (Codegen, JNC, Mercury táp tökéletes ajtó kitámasztónak, de gépbe betenni gyilkosság)
Milyen gamepad ot érdemes venni ajánljatok valami jót. Vagy milyen márkában érdemes gondolkodni? Autós játékra is jóll lehessen használni.
Ne legyen túl drága. THX!
kovi írta:
de amit dave belinkelt ott ha jól emlékszek akkor 70 percet írt
Igen, de ahogy mondtam, a teljesítménytől függ. Az 1300VA-es, nekem a fele. Itt jöhet, hogy akkor az idő is fel kellene legyen, de sajna nem az. Nem tudom mi szerint mérik ezeket.
Mikor én vettem 64eFt volt. Most azt hiszem 72eFt, a válságnak köszönhetően.
A házat még nem döntöttem el...mivel itt még nem kaptam akkorát, csak álló házat...de keresem mert minél kisebb kéne
Váltakozik, de amelyiket néztem az 470w volt
esetleg tudok annyit változtatni rajta h kisebb vinyót...de az a néhány ezer nem határoz semmit...a windows server 2008-at vagy a 2003-at rakassam fel ??? proci, alaplap marad...RAM-ból is kell a 2 GB
sziasztok...körül néztem egy kicsit és ezt találtam, itt nálunk kicsitt drágább mint nálatok de nemsokkal
-Intel SC5299DP (Pilot Point 4 DP) álló ház, 550W fix tápegység
-Intel S5000VSASATAR 8DIMM
Alaplap tulajdonságai: Chipset: Intel 5000V; Bővítőhelyek: 2x PCIExpress x4 (x8 csatlakozó); 1× PCI-X 64bit/133MHz; 1× PCI-X 64bit/100MHz; 1× PCI 32bit/33MHz; Memória: 8 DIMM slot, max. 16GB GB registered ECC DDR2 533/667 FBDIMM Csak párosával rakható bele memória! ATA: 1× ATA-100 connector; 6× SATA 3G connector, RAID 0,1,10 (opcionális szoftver kulccsal RAID 5 is!)
-Intel 5410A Quad-Core Xeon, 2,33GHz/12Mb cache/1333 MHz FSB
-2GB RAM, Kingston 667MHz FBDIMM
-Seagate Barracuda 250GB, 32MB, SATA2
...ez igy szoftver nélkül 280...egy kicsit több amennyire gondoltam, de ez sem gond...csak mondjatok véleményt
ha azt mondjátok h jó,,,akkor holnap rendelném meg, mert nagyon fontos lenne
Szabály #1: MSI alaplapokat felejtsük el nagyon gyorsan.
Szabály #2: Attól, még hogy egy tápegységre rá van írva, hogy (ez esetben) 400Watt, nem fog leadni annyit soha.
Szabály #3: Ha gamer gépet veszünk, jó ramot tegyünk bele.
Szabály #4: Ha gépházat veszünk, ne a szépségére figyeljünk oda! Az a fontos, hogy milyen jó a szellőzése. Több ventilátor az előny, de ne túl sokat, nem akarunk tájfunt a gépünkben.
Reaction for law #2: Olyan tápot vegyünk, ami márkás, és 80+os jelzéssel ellátott (Codegen, JNC, Mercury táp tökéletes ajtó kitámasztónak, de gépbe betenni gyilkosság)
Question #1: Mekkora felbontáson szeretnél játszani?
Question #2: Mennyit szánnál rá?
Jelentések:
Law = törvény/szabály
Question= kérdés
Szerk #1:
A GTX295 jobb videokártya a HD4870X2-nél, jelenleg az a világ leggyorsabb grafikus kártyája.
Ne legyen túl drága. THX!
De ami azt illeti. A szervergépnej több ideig kitartana, mint egy házi Pc-nek
Az biztos. Ott nincs szükség nagy teljesítményű vga-ra.
Nálam szerintem a gép teljesítménye miatt lehet csak ilyen rövid az idő.
nálad nem is csoda...2 GTX280, meg a quad core proci...
De ami azt illeti. A szervergépnej több ideig kitartana, mint egy házi Pc-nek
Az biztos. Ott nincs szükség nagy teljesítményű vga-ra.
Nálam szerintem a gép teljesítménye miatt lehet csak ilyen rövid az idő.
de amit dave belinkelt ott ha jól emlékszek akkor 70 percet írt
Igen, de ahogy mondtam, a teljesítménytől függ. Az 1300VA-es, nekem a fele. Itt jöhet, hogy akkor az idő is fel kellene legyen, de sajna nem az. Nem tudom mi szerint mérik ezeket.
Mikor én vettem 64eFt volt. Most azt hiszem 72eFt, a válságnak köszönhetően.
Tehát a gép a gyári tápról üzemel...mennyi ideig birja áramszünet esetén?
A szünetmentes aksijának a teljesítményétől függ. Ne órákban gondolkozz, csak percekben.
Ami nekem van, az 15 percig birja. (APC Smart-UPS 750VA)
Viszont beállítható úgy is a szünetmentes, hogy az aksi teljesítményének kb 80%-nál kezdje kikapcsolja a gépet, ha esetleg nem vagy előtte.
kicsit érdekes hasonlat😃
Nem tudom, hogy hogyan jutott az eszembe, csak úgy jött. (Arra is gondoltam, hogy a gép nélküle működés képtelen, és .....)
elég 300 watt is?
És hogy lehet kiiktatni a gyári tápot?
Azt sehogy, ha a gépen belüli tápra gondolsz. (Ez olyan mint a szívnek a pacemaker.->na ez lehet, hogy rossz hasonlat.) Legalábbis én így tudom.
Ez egy védelem a gépnek. Ha kimarad az áram letudod állítani a gépet adatvesztés nélkül biztonságosan.+túlfesz védő+hálózati zavarszűrő is van benne.
És hogy lehet kiiktatni a gyári tápot?
Nembaj...csak kikell másoljam
Én is kaptam egyet, AEG protect A500...egy szervernek elég-e az 500watt, vagy több kell?
Itt arra figyelj, hogy ez 500VA-es, tehát a teljesítménye csak 300Watt. egy szerver nem is eszik meg ennél többet.
Én is kaptam egyet, AEG protect A500...egy szervernek elég-e az 500watt, vagy több kell?
Váltakozik, de amelyiket néztem az 470w volt
és azt szeretném kérdezni h mennyi lehet egy szünet mentes táp ??? kb 500 Wattos ?
Hát ez változó, mert a márkától függ.
Amit én ajánlok neked az AEG, APC, MGE.
Az árak pedig nagyon szórnak. 25- fölfelé.
én az alsó határt írtam le😀
és azt szeretném kérdezni h mennyi lehet egy szünet mentes táp ??? kb 500 Wattos ?
mit szólsz a Mustek-hez ??? csak ezt kaptam a városba
Szerintem jó. (Van egy scanner-em a Mustektől, és teljen megvagyok vele elégedve!!)
Mekkora a teljesítménye??
mit szólsz a Mustek-hez ??? csak ezt kaptam a városba
Alaplap tulajdonságai: Chipset: Intel 5000V; Bővítőhelyek: 2x PCIExpress x4 (x8 csatlakozó); 1× PCI-X 64bit/133MHz; 1× PCI-X 64bit/100MHz; 1× PCI 32bit/33MHz; Memória: 8 DIMM slot, max. 16GB GB registered ECC DDR2 533/667 FBDIMM Csak párosával rakható bele memória! ATA: 1× ATA-100 connector; 6× SATA 3G connector, RAID 0,1,10 (opcionális szoftver kulccsal RAID 5 is!)
270-280 ezer
Lehet rá tenni XP-t, Vistat, de a server gépekhez server oprendszer való!
vagy attól függ h mit akarok futtatni a gépen ?
csak mert a Windows Server 2008 elég drága...
amúgy igazad lenne 😃 de nem játékra kell
...ez igy szoftver nélkül 280...egy kicsit több amennyire gondoltam, de ez sem gond...csak mondjatok véleményt
ha azt mondjátok h jó,,,akkor holnap rendelném meg, mert nagyon fontos lenne