Milyen videókártyát vegyek?

2008. July 16., téma
Fórum » Asztali PC
Az örök talány...

Egy kis instrukció [u]mielőtt[/u] belevágnál:

[b]- Ha van előre kiszemelt kártya de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.

- Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az [i]xy[/i] játékhoz milyen kártyát ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait ha ki van töltve.

- Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen kártya lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Gta4vevo avatar
ÉS a 6850 belül meik gyártó?Az a gyártó amelyikhez mindenhez dirt3at ad az jó?😃 : VTX3D
0
0
0
0
ujjzalan avatar
Gta4vevo írta:
Amúgy ha játékra vennék vidikártyát hd 6770 vagy 6850 ha késöbb a mostani felbontásomat (1440x900) lecseréljem full hd-ra akkor mind2 megfelel játék céljára vagy inkább maradjak az eredeti tervnél, a hd 6850-nél?

Én maradnék az eredetinél (6850), de azért várj meg egy tapasztaltabb ember hozzászólását.
0
0
0
0
no avatar
Brian94 írta:
Üdv.
melyik videokártya a jobb ??
Sapphire HD6770 1GB GDDR5 - DirectX 11 PCIe vagy Sapphire HD6770 1GB GDDR5 VAPOR-X - DirectX® 11 PCIe

A Vapor-X verziónak jobb hűtése van, és meg van emelve az órajele

Gta4vevo: Ha teheted akkor a 6850-et vedd meg. 😀
0
0
0
0
Gta4vevo avatar
Amúgy ha játékra vennék vidikártyát hd 6770 vagy 6850 ha késöbb a mostani felbontásomat (1440x900) lecseréljem full hd-ra akkor mind2 megfelel játék céljára vagy inkább maradjak az eredeti tervnél, a hd 6850-nél?
0
0
0
0
no avatar
Üdv.
melyik videokártya a jobb ??
Sapphire HD6770 1GB GDDR5 - DirectX 11 PCIe vagy Sapphire HD6770 1GB GDDR5 VAPOR-X - DirectX® 11 PCIe
0
0
0
0
Gta4vevo avatar
Hát az is jó ujság tudatosan elirják😆
0
0
0
0
niteforce avatar
hat szerintem tenyleg mert eddig minden szamban ezt irtak
0
0
0
0
no avatar
Gondolom az i5-2500K lenne.
0
0
0
0
niteforce avatar
azt tudatosan elirjak, mert az elozo szamban is ugy volt 😃 😜
0
0
0
0
no avatar
Oda mobil CPU van írva te... 😃 Amúgy tényleg vannak benne hülyeségek.
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
ma a kép legtetején van 1es és 2-es pont... ezek nem mobil GPU-k esetleg?
0
0
0
0
niteforce avatar
nem en irtam, en csak lefotoztam ami az ujsagban volt 😃😃
amugy korabban volt egy cikk hogy a HD6990 erosebb

(de amugy figyelitek hogy a HD6850 38K-ert jobb vetel mint a HD5830 25 K-ert 😃😃😉
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
Koni írta:
Jah meg ha specifikációkat nézzük akkor a 6990 a jobb mert 4GB meg ilyesmi a játékokat meghát függ,hogy mivel tesztelik meg,hogy milyen teszteli..

ez a táblázat egyre nagyobb hülyeség ahogy én nézem... a GTS250 hol gyengébb az 5750töl?
0
0
0
0
nOmAd6 avatar
Jah meg ha specifikációkat nézzük akkor a 6990 a jobb mert 4GB meg ilyesmi a játékokat meghát függ,hogy mivel tesztelik meg,hogy milyen teszteli..
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
Synda írta:
Koni írta:
😆 DE Eddig minden teszt mást írt mindig más fps...

Gondolom nem mindenhol ugyanaz a konfig...
Amúgy minek akarod ennyire tudni?
Semmi értelme akkora Vga-t venni,csak lesz egy zsák FPS,úgysem veszed észre.😀

Ha meg gyorsaságra mész,vegyél 2 Hd 6970-et,20%-al gyorsabb mint 1 Hd 6990.😜

esetenként olcsóbb is
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
Koni írta:

van relatív teljesítmény. A 6990 GYORSABB!
0
0
0
0
nOmAd6 avatar
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
Koni írta:
Hát nem hiszek ezeknek a teszteknek mert eddgi ahány tesztet láttam egyik se ugyanazt igazolta bár az ati gyártóinak az oldalán kiirták h a világ legjobb vga ja szóval nemtoom

Akkor mi honnan tudjuk melyik a gyorsabb? Csak a tesztekből nem?
0
0
0
0
nOmAd6 avatar
Hát nem hiszek ezeknek a teszteknek mert eddgi ahány tesztet láttam egyik se ugyanazt igazolta bár az ati gyártóinak az oldalán kiirták h a világ legjobb vga ja szóval nemtoom
0
0
0
0
nOmAd6 avatar
Akkor most mék az erősebb a ATI 6990 vagy a GTX 590?Mékel mennek jobban a játékok meg ilyesmi
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
MaximumGame írta:
tasiadam írta:
Kmisi99 írta:
nézz vidit youtbe on semmi sem szemléltei jobban

hát eddig csak anyit láttam belőle h ful low grafon megy vele minden (BC2 Duke nukem forever stb....)

És a full low elég neked? o_O

mivel alaplapi és 754es procival lesz

az alaplap ASRock K8A780LM, egy AM3 chip van benne 754es tokkal + ez a AMD radeon 3000 series (reflexböl 3400at gondolom) 2 giga 400mhz-s rammal.

Főleg netezni meg filmet nézni lesz a gép.

és csak azért kérdezem mert nekem van egy GMA3100/3300 a mostani gépemben és h ha többet tud akkor nem veszek hozzá VGA-t hameg kevesebbet akor kap egy 6600GT-t
0
0
0
0
MaximumGame avatar
tasiadam írta:
Kmisi99 írta:

hát eddig csak anyit láttam belőle h ful low grafon megy vele minden (BC2 Duke nukem forever stb....)

És a full low elég neked? o_O
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
Kmisi99 írta:

0
0
0
0
Kmisi99 avatar
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
Szerintetek a AMD Radeon HD3000 (DX10.1, iGPU maximum 512mega) mennyire jó? pl egy GMA 3100nál jobb? (azt tudom h 3450 mag)
0
0
0
0
Cooley avatar
Koni írta:
Fiuk még 1 kérdés akkor most a világ jelenlegi legerősebb VGA-ja az ATI HD 6990?Persze ugyértve h a játékokban meg úgy mindenben.

Unlocked módban nagy felbontáson igen.
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
Koni írta:
Fiuk még 1 kérdés akkor most a világ jelenlegi legerősebb VGA-ja az ATI HD 6990?Persze ugyértve h a játékokban meg úgy mindenben.

nem a legerősebb VGA, biztos h van nála erősebb de amit meg tudsz fizetni persze h ez
0
0
0
0
nOmAd6 avatar
0
0
0
0
Osynho avatar
csak kíváncsiságból egy 400w os fsp táp még vinne egy pl 6870 es vga-t egy 4 magos pehnommal?

Micsoda? 😲 Mán hogyne vinné el. 😃 Én pont egy ilyet etettem 360-as Zalmannal, még az IBT + Furmark kettős kínzását is lazán vette, játékok alatt meg csendben tette a dolgát, még csak nem is melegedett. 😜

Egyébként meg: (már többen linkelték)

[LINK]

És ezek már nem valami modern tápok, az újabbak még erősebbek 12V-on.
0
0
0
0
Cooley avatar
tasiadam írta:
Devis írta:
nem úgy gondoltam. hanem ha vmiből veszek vmit akk nem ilyen lc power féle márkát veszek 😀

az FSPtöl felfele minden jó...

Ha szabad hozzászólnom, és személy szerint a Chieftecet az FSP alá sorolnám, de az még az elfogadható kategória. 😀 Egyébként a neves gyártóknak is lehet rosszabb tápjuk. Lásd Enermax Cyclops.
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
Devis írta:
nem úgy gondoltam. hanem ha vmiből veszek vmit akk nem ilyen lc power féle márkát veszek 😀

az FSPtöl felfele minden jó...
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
Devis írta:

A "márkás" kifejezés amúgy nem valami helyén való, nagy apám szerint, mindennek van márkája ergo minden márkás. De mostmá értjük mire gondolsz.
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
csak kíváncsiságból egy 400w os fsp táp még vinne egy pl 6870 es vga-t egy 4 magos pehnommal?
0
0
0
0
Devis avatar
0
0
0
0
Osynho avatar
hát én azért szeretek márkásat venni vmiből

Miért a Gigabyte, PNY, Gainward nem márka? 😀 Egyébként a garancia mindegyikre szól.
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
Gta4vevo írta:
http://www.argep.hu/trend/EVGA/EVGA-GeForce-GTX-560-Ti-1-GB.html
Hát ez jóval több... 57 ezer.
A következő lenne a kérdésem:
Ati radeon hd 6850 jó vásár vagy van ilyen ár körül jobb is?
38 ezer.

Igen megéri annyiért, a GTX460 van vele egy árban, a HD6850 gyorsabb, az új meghajtó programokkal már jobban megéri.
De még találni annyiért HD5850-et is.
0
0
0
0
Gta4vevo avatar
38 ezer.
0
0
0
0
Devis avatar
hát én azért szeretek márkásat venni vmiből 😀
0
0
0
0
Osynho avatar
Ja, onnan nem érdemes rendelni. Főleg, ha igényled a garanciát is. 😜 Viszont van a felsoroltak között olyan bolt is, ahonnan nyugodt szívvel vennék karit.
0
0
0
0
Cooley avatar
Nekem se, csak most épp arról volt szó. 😃 Amúgy kíváncsi lennék, hogy azok közül melyiket hoznák ki időben a feltüntetett áron. 😜 Pixmaniáról eddig 3x rendeltem, azóta is várom a csomagokat. 😂
0
0
0
0
Osynho avatar
Jah, nem. 😜 Mondjuk nekem nem érne meg +6-7 ezret egy márka 😃
0
0
0
0
Cooley avatar
Osynho írta:
[LINK]

Ezek nem EVGA-k. 😀
0
0
0
0
Cooley avatar
Synda írta:
Osynho írta:
most nézem ,Hd 5870 picit gyorsabb mint a Hd 6870

És mi ebben a meglepő? 😀 Az 5870 utódja a 6970.

Lemaradtam nem tudtam.😜

Cooley árgép.😀

akárhogy nézem az árgépet, ott nincs 56.874Ft alatt rendelhető. A legolcsóbb kilistázott is 54.200Ft. Nem sima 560-as nézel egész véletlenül? A GTX560 nem ugyan az, mint a GTX560 Ti.
0
0
0
0
Gta4vevo avatar
38 ezer.
0
0
0
0
Osynho avatar
most nézem ,Hd 5870 picit gyorsabb mint a Hd 6870

És mi ebben a meglepő? 😀 Az 5870 utódja a 6970.
0
0
0
0
Cooley avatar
Synda írta:
50k-ért inkább.

MSI R6870 Hawk///47k
vagy
eVGA GeForce GTX560 Ti 1 GB///47k

Hol kapsz te annyiért 560 Ti-t? 😲 Így egyértelműen az nV!
0
0
0
0
matyosowski avatar
ha jövőre veszed akkor majd kiderül hogy milyen kari lesz annyiért, ha netalán most vennéd akkor szerintem is HD5870
0
0
0
0
niteforce avatar
MaximumGame írta:
niteforce írta:
az LCD az DVi csatolos? a CRT meg vga gondolom, ha VGA-val megy, akkor lehet hogy a DVI-vel van a gond.

Mind 2 VGA kimenetel megy... és átalakitóval..

az atalakito mashol muxik? lehet az is a gond..
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció