Milyen videókártyát vegyek?

2008. July 16., téma
Fórum » Asztali PC
Az örök talány...

Egy kis instrukció [u]mielőtt[/u] belevágnál:

[b]- Ha van előre kiszemelt kártya de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.

- Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az [i]xy[/i] játékhoz milyen kártyát ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait ha ki van töltve.

- Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen kártya lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
_AsheXp avatar
Amit te mondtál HD6970-ek azokat nem biztos olyan jól tudnád tuningolni, mivel ref hűtősek, a modoolt HD6950-et meg azthiszem még 15%-ot lehet rajta húzni
0
0
0
0
asdasd1 avatar
De úgy is a 6950 éri meg, hogy sztem már minimum 80k lesz , ha jön az új készlet, mert 70k-s árban sehol nincs és, ha moddolom 6970-re akkor utána mennyire lehetne még tuningolni? mert ugyanolyan árban akkor ott van az asus vagy gigabyte 6970 és azt lehet még tuningolni nem lenne erősebb akárhogy is nézzük? vagy az asus és giga nem a legjobb választás? mert ha 70-72 ezer lesz a 6950 pár napon belül akkor azt venném, de ha 80 akkor nem tom megéri-e pedig tudom, hogy bika a twin frozr, de az már 6970 ben 95 ezer körül van :S
0
0
0
0
twoKgames avatar
én gtx 480-at vennék mert nagyon le van árazva!
de nézz teszteket
0
0
0
0
_AsheXp avatar
Hát elég sokkal, de ez meg is látszik
HD6870: kb 40ezer
HD6970-kb 70-80 között van
😃
0
0
0
0
Gta4vevo avatar
Ja értem😃
És a 6970 mennyivel jobb amúgy? a hd 6870-től.
0
0
0
0
_AsheXp avatar
Nekem is 1440x900-as monitorom van egy HD6870-nel és a Metro 2033-mat Dx11-be very hihg-on 16x-os élsimitással átlag 45FPS-sel viszi 😀

Amúgy egyáltalán nem kockázatos a moddolás körülbelöl annyi hogy van a videókártyán egy kapcsoló hogy "bios1" és "bios2" és átteszed bios2-re 😃
0
0
0
0
Gta4vevo avatar
És kockázatos a modolás?
Mert mostmár érdekel 6950-ről 70re😃
szerk:Vagy nem érdekel a következő érdekelne: A legjobb grafos játékokkal mennyi ideig tudok játszani 1440x900-as felbontáson legalább medium-on hd 6870-el?
0
0
0
0
_AsheXp avatar
Gta4vevo: Ez a 2 kép neked ment 😀 Amúgy szerintem inkább a HD6870-et vedd ha nem akarsz sokkal többet fizetni

asd: Vedd meg at MSI-t és tudod moddolni HD6970-né, Jan88 elmondja neked hogy-hogy kell 😀
0
0
0
0
Gta4vevo avatar
Én kérdésemre válaszolnál valaki?:S
mert hogy a kettő között 20 ezer árkülönbség van és pár %os eltérésért nem veszem meg
0
0
0
0
asdasd1 avatar
Sziasztok.

Szerintetek melyik éri meg jobban? Msi R6950 twin frozr III PE/oc 2gb

vagy Asus hd6970 2gb (70k környékén van, csak nincs sehol jelenleg ilyen árban, de lehet már nem is lesz)

vagy Gigabyte hd6970 2gb oc
(az asus és ez a gigabyte egy árban van)

az a gond h ebben az esetben nem ismerem az asus-t és a gigabyte-ot

amit leírtam a 6950-hez ebből az okból kérdezem ezt, mert ha nem lesz megint olyan árban, mert már így is sok helyen 80k vagy több, akkor nézek 6970 et. Tudom, hogy azért drága mert bitang rajta a hűtés, de ilyen hűtéssel(twin frozr III) a 6970 es 90 felett van annyiért meg nem akarok.

Kösz előre is a válaszokat
0
0
0
0
Gta4vevo avatar
Tényleg utolsó kérdésem az lenne hogy a MSI N480GTX Twin Frozr II mennyivel jobb a hd 6870-től?
0
0
0
0
niteforce avatar
igen olyan mint a K az intelnél
0
0
0
0
Gta4vevo avatar
Annyit értek😀
Mint az intelnél a K ugye?😃
Ott is a szorzózármentességet jelent ha jól tudom😀
0
0
0
0
foxbet avatar
Gta4vevo írta:
Értem😀
Hát de ha ész nélkül húzzuk elszáll egy idő után (ha napi szinten használod) szóval nem hasztalan😃

De így nincs semmi ami tégedet gátol a proci húzásban szabad kezed van nincs megkötve.
0
0
0
0
Gta4vevo avatar
Értem😀
Hát de ha ész nélkül húzzuk elszáll egy idő után (ha napi szinten használod) szóval nem hasztalan😃
0
0
0
0
foxbet avatar
Gta4vevo írta:
Pontosan mi az a BE a phenom II x4 955-ön???

Nincs szorzózár ami megakadályozná hogy egy bizonyos mérték után az órajel emelést.
BE=Black Edition
0
0
0
0
Gta4vevo avatar
Pontosan mi az a BE a phenom II x4 955-ön???
0
0
0
0
JackFeryll avatar
Gta4vevo írta:
Na ja igen.
Egyenlőre befejezeztem ezt a témát majd ha lesz pénzem megnézem az akkori árakat és döntök😀

Oké 😀
Még annyi, hogy azért ha youtube-on körülnézel rengeteg maxed out gameplay videót fogsz találni 955BE-vel.
0
0
0
0
Kornel77 avatar
Szerintem i5 2500K+GTX 480 😃
0
0
0
0
Gta4vevo avatar
Na ja igen.
Egyenlőre befejezeztem ezt a témát majd ha lesz pénzem megnézem az akkori árakat és döntök😀
0
0
0
0
matyosowski avatar
ahogy cooley írta ami nem CPU függő game oda videokártya kell nagyon, ami CPUs game (pl GTA4) oda jobb CPU kell. De szerintem jobban járnál az i3+GTX480 al. De ha több lóvéd van akkor viszont i5+6870. De döntesz, helyesbítek a PÉNZTÁRCA.
0
0
0
0
Gta4vevo avatar
Igaz-igaz...😞
Bocs csak hát nem teljesen figyeltem.
De amúgy az i5el majdnem semmi gondom nem lenne a cpu limittel + a videókártya is elég lenne egy ideig és semelyik se kell még 6870.
Épp ezért gondolkozok még rajta.
Megértem hogy értessz hozzá , csak bizonytalan is vagyok de azért köszi majd eldöntöm😀

SZERKESZTÉS:Ja most értettem meg igazán😃
A grafikai cuccok egyre feljebb kapcsolásához egyre jobb videókártya kell és VGA limitessé válnak.
Ez 1440x900-as minden maxon is így van?
Mert a mostani LCD/LED monitorom felbontása jelenleg az.
És azért ahogy néztem a tesztet kicsi felbontáson nem annyira válnak VGA limitessé a VGA-k sőt ott már a CPU határozza meg szinte.
Vagyis legalábbis ami tesztet küldtél ott igen :

[LINK]
0
0
0
0
Cooley avatar
Az előbb azt írtad "Aham értem", ezek szerint mégsem. 😀 Akkor még egyszer leírom, játék és beállításfüggő.
0
0
0
0
no avatar
Már leírta az előbb Cooley a dolgokat. 😀
0
0
0
0
Gta4vevo avatar
egy ezressel😃
na mind1 köszi a segítséget😀
Majd meglátjuk mi lesz😀
És a i3 teljesen kihajtja ezt a videókártyát vagy CPUlimit lesz valahol?
0
0
0
0
Cooley avatar
Az biztos, ráadásul az i5+6870 drágább is.
0
0
0
0
Gta4vevo avatar
És ezzel több játékot fogok futtatni jobb grafon vagy FPS -en mint pl egy ilyen kombóval ? :

i5 - 2500k + hd 6870
0
0
0
0
Cooley avatar
MSI N480GTX Twin Frozr II + i3-2100
0
0
0
0
Gta4vevo avatar
82 ezer a keret erre a kettőre de lehet hogy kevesebb lesz majd ez eldől😀
Addig is ennyi a keret.
0
0
0
0
Cooley avatar
Gta4vevo írta:
Aham értem😀
És akkor most a mai játékokhoz azok procizabálók oda nem elég a i3?
Ja és valamelyik játékhoz minek kell nagy proci?ugyértem a grafikát a vidikartya csinalja + a cpu hajtja akkor milyen müvelethez kell proci játékokban??
Melyik proci + erös VGA birná a leg cpu zabálóbb játékokat is?

Nagyon leegyszerűsítve a proci számol, és küldi az utasításokat a videokártyának, hogy mit, hogyan, hova rajzoljon, bár manapság egyre több dolgot képesek kiszámolni maguk a videokártyák is. A procizabáló játékokhoz meg nem elég az i3, jó pár helyen elkél az i5-2500K, de ez nehéz téma, mert kérdés, hogy utána mekkora keret marad videokártyára, mert pl egy i5 + GTX550Ti kb annyiba kerül, mint egy X4 955 + 6950 1GB, de az előbbinél kőkemény vga limit lenne. Szóval azt mondd, hogy mennyi a keret proc+videokarira, és megmondom, hogy abból mi a lehető legjobb páros. 😀
0
0
0
0
Gta4vevo avatar
Aham értem😀
És akkor most a mai játékokhoz azok procizabálók oda nem elég a i3?
Ja és valamelyik játékhoz minek kell nagy proci?ugyértem a grafikát a vidikartya csinalja + a cpu hajtja akkor milyen müvelethez kell proci játékokban??
Melyik proci + erös VGA birná a leg cpu zabálóbb játékokat is?
0
0
0
0
Cooley avatar
Ettől már lassan hülyét kapok. 😃 Játék és beállításfüggő, mert rohadtul nem a proci hajtja ki a videokártyákat... Minél nagyobb felbontást meg videokártyaterhelő beállítást kell használni, és máris jó az X4 955 is akár egy 6990 mellé is. Mondjuk a 6990 mellett nem fullhdra gondoltam, hanem mondjuk 2560x1600 vagy többmonitoros cucc, úgy lelehet terhelni, hogy az X4 mellett se legyen procilimit... Bár több monitornál már a procinak is többet kell dolgoznia, de nem annyival, mint a videokarinak. A Sandykből játékok alatt még a Pentiumok is jobban teljesítenek, mint a Phenom X4-es, szóval jóval többet tud teljesíteni az i3, viszont nem tuningolható, de jóval kevesebbet eszik, főleg ha egy túlhajtott Phenomról beszélünk. Lényeg a lényeg, egy procizabáló játék alatt egy GTX460-hoz is édeskevés a Phenom, egy kevésbé prociigényes játék mellett meg semmivel sem teljesít kevesebbet, mint egy i7(magas felbontáson).
Ebben a tesztben jól látszik, miről beszélek, bár itt csak egy 5850-es dolgozik, de hasonló a helyzet nagyobb kártyák esetén is: [LINK]
0
0
0
0
niteforce avatar
1 GPU-s rendszerrel még megbírkózik (jó talán a GTX 580-al nem)
0
0
0
0
Gta4vevo avatar
A phenom II x4 955 meik a legnagyobb vidikartya amit kitudna hajtani???
És intel i3 2100 többet tud kihozni egy vidikaribol mint a 955?(mármint nagyobb vidikartyat is kitudna hajtani mint a 955?)
0
0
0
0
niteforce avatar
6670-nél gyorsabb karival nem is műxig együtt az integrált GPU.
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
foxbet írta:
Jó lesz a Llanos összeálítás és még ha kell ekkor még beledob egy vga-t amivel dual graphics-et tud kialakítani és tökéletes lesz a GTA 4 -nek hogy full-on vigye.

6570 vagy 6670 el jó lenne, afölött nem segít sokat
0
0
0
0
niteforce avatar
gyenesmartin írta:
niteforce írta:
attól még gyenge a GPU-ja.
Nem is Full HD-ra van tervezve.De HD-n azért vinnie kéne legalább mediumon.

HD-n viszi, de már azért több embernek van ennél nagyobb felbontású monitora.
0
0
0
0
foxbet avatar
Jó lesz a Llanos összeálítás és még ha kell ekkor még beledob egy vga-t amivel dual graphics-et tud kialakítani és tökéletes lesz a GTA 4 -nek hogy full-on vigye.
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
niteforce írta:
Nem is Full HD-ra van tervezve.De HD-n azért vinnie kéne legalább mediumon.
0
0
0
0
niteforce avatar
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
niteforce írta:
HD5670 1 pixelben sem elég a GTA 4-nek.
A ddr3-as nemis elég, de a ddr5-ös elég.
0
0
0
0
niteforce avatar
HD5670 1 pixelben sem elég a GTA 4-nek.
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
miki98miki írta:
igazából elég lenne olyan gép ami fullonviszi a gta 4
na jó ez kicsit vicc mert a gta 4 egy erőműkell😃

akkor vegyél phenomot +alaplap + ram az 2 giga + 5670 vagy 5750 vagfy amit akarsz
0
0
0
0
kalaoi avatar
igazából elég lenne olyan gép ami fullonviszi a gta 4
na jó ez kicsit vicc mert a gta 4 egy erőműkell😃
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
tasiadam írta:
miki98miki írta:
tudtok mondani olyan alaplapot procit ramot vidi karit ami összeillik?mer tényleg spórolni kéne😀

ha nem akarsz VGA-t venni és elég egy 4 magos proci akkor A8 3850-es Liano-t vegyél. 30 ezer a proci és 15 hozzá egy alaplap. ram meg 1 giga 3 ezer ft. Azaz 48-50 ezerböl szép kis géped lenne mert a 6550D iGPU ami benne van eléggé erős. Fulon viszi a left 4 dead-eket meg az AION-t is 30-40fps-el viszi
1 giga ramról én nem is beszélnék, csak a slotot foglalja, minimum a 2 gigás modul, de már a 2x2es kit is olcsó.
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
miki98miki írta:
tudtok mondani olyan alaplapot procit ramot vidi karit ami összeillik?mer tényleg spórolni kéne😀

ha nem akarsz VGA-t venni és elég egy 4 magos proci akkor A8 3850-es Liano-t vegyél. 30 ezer a proci és 15 hozzá egy alaplap. ram meg 1 giga 3 ezer ft. Azaz 48-50 ezerböl szép kis géped lenne mert a 6550D iGPU ami benne van eléggé erős. Fulon viszi a left 4 dead-eket meg az AION-t is 30-40fps-el viszi
0
0
0
0
kalaoi avatar
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
philips20 írta:
egyáltalán gyártanak még agp-s karit ?

régi kártyákat nem, a 4650, 4670, 3850-et talán. Nekem azt mondta az itteni boltos hogy AGP-s alaplapokat gyártanak még, akkor gondolom kártyákat is.
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció