Milyen videókártyát vegyek?
Az örök talány...
Egy kis instrukció [u]mielőtt[/u] belevágnál:
[b]- Ha van előre kiszemelt kártya de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
- Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az [i]xy[/i] játékhoz milyen kártyát ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait ha ki van töltve.
- Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen kártya lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait.
Egy kis instrukció [u]mielőtt[/u] belevágnál:
[b]- Ha van előre kiszemelt kártya de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
- Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az [i]xy[/i] játékhoz milyen kártyát ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait ha ki van töltve.
- Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen kártya lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
de nézz teszteket
HD6870: kb 40ezer
HD6970-kb 70-80 között van
😃
És a 6970 mennyivel jobb amúgy? a hd 6870-től.
Amúgy egyáltalán nem kockázatos a moddolás körülbelöl annyi hogy van a videókártyán egy kapcsoló hogy "bios1" és "bios2" és átteszed bios2-re 😃
Mert mostmár érdekel 6950-ről 70re😃
szerk:Vagy nem érdekel a következő érdekelne: A legjobb grafos játékokkal mennyi ideig tudok játszani 1440x900-as felbontáson legalább medium-on hd 6870-el?
asd: Vedd meg at MSI-t és tudod moddolni HD6970-né, Jan88 elmondja neked hogy-hogy kell 😀
mert hogy a kettő között 20 ezer árkülönbség van és pár %os eltérésért nem veszem meg
Szerintetek melyik éri meg jobban? Msi R6950 twin frozr III PE/oc 2gb
vagy Asus hd6970 2gb (70k környékén van, csak nincs sehol jelenleg ilyen árban, de lehet már nem is lesz)
vagy Gigabyte hd6970 2gb oc
(az asus és ez a gigabyte egy árban van)
az a gond h ebben az esetben nem ismerem az asus-t és a gigabyte-ot
amit leírtam a 6950-hez ebből az okból kérdezem ezt, mert ha nem lesz megint olyan árban, mert már így is sok helyen 80k vagy több, akkor nézek 6970 et. Tudom, hogy azért drága mert bitang rajta a hűtés, de ilyen hűtéssel(twin frozr III) a 6970 es 90 felett van annyiért meg nem akarok.
Kösz előre is a válaszokat
Mint az intelnél a K ugye?😃
Ott is a szorzózármentességet jelent ha jól tudom😀
Értem😀
Hát de ha ész nélkül húzzuk elszáll egy idő után (ha napi szinten használod) szóval nem hasztalan😃
De így nincs semmi ami tégedet gátol a proci húzásban szabad kezed van nincs megkötve.
Hát de ha ész nélkül húzzuk elszáll egy idő után (ha napi szinten használod) szóval nem hasztalan😃
Pontosan mi az a BE a phenom II x4 955-ön???
Nincs szorzózár ami megakadályozná hogy egy bizonyos mérték után az órajel emelést.
BE=Black Edition
Na ja igen.
Egyenlőre befejezeztem ezt a témát majd ha lesz pénzem megnézem az akkori árakat és döntök😀
Oké 😀
Még annyi, hogy azért ha youtube-on körülnézel rengeteg maxed out gameplay videót fogsz találni 955BE-vel.
Egyenlőre befejezeztem ezt a témát majd ha lesz pénzem megnézem az akkori árakat és döntök😀
Bocs csak hát nem teljesen figyeltem.
De amúgy az i5el majdnem semmi gondom nem lenne a cpu limittel + a videókártya is elég lenne egy ideig és semelyik se kell még 6870.
Épp ezért gondolkozok még rajta.
Megértem hogy értessz hozzá , csak bizonytalan is vagyok de azért köszi majd eldöntöm😀
SZERKESZTÉS:Ja most értettem meg igazán😃
A grafikai cuccok egyre feljebb kapcsolásához egyre jobb videókártya kell és VGA limitessé válnak.
Ez 1440x900-as minden maxon is így van?
Mert a mostani LCD/LED monitorom felbontása jelenleg az.
És azért ahogy néztem a tesztet kicsi felbontáson nem annyira válnak VGA limitessé a VGA-k sőt ott már a CPU határozza meg szinte.
Vagyis legalábbis ami tesztet küldtél ott igen :
[LINK]
na mind1 köszi a segítséget😀
Majd meglátjuk mi lesz😀
És a i3 teljesen kihajtja ezt a videókártyát vagy CPUlimit lesz valahol?
i5 - 2500k + hd 6870
Addig is ennyi a keret.
Aham értem😀
És akkor most a mai játékokhoz azok procizabálók oda nem elég a i3?
Ja és valamelyik játékhoz minek kell nagy proci?ugyértem a grafikát a vidikartya csinalja + a cpu hajtja akkor milyen müvelethez kell proci játékokban??
Melyik proci + erös VGA birná a leg cpu zabálóbb játékokat is?
Nagyon leegyszerűsítve a proci számol, és küldi az utasításokat a videokártyának, hogy mit, hogyan, hova rajzoljon, bár manapság egyre több dolgot képesek kiszámolni maguk a videokártyák is. A procizabáló játékokhoz meg nem elég az i3, jó pár helyen elkél az i5-2500K, de ez nehéz téma, mert kérdés, hogy utána mekkora keret marad videokártyára, mert pl egy i5 + GTX550Ti kb annyiba kerül, mint egy X4 955 + 6950 1GB, de az előbbinél kőkemény vga limit lenne. Szóval azt mondd, hogy mennyi a keret proc+videokarira, és megmondom, hogy abból mi a lehető legjobb páros. 😀
És akkor most a mai játékokhoz azok procizabálók oda nem elég a i3?
Ja és valamelyik játékhoz minek kell nagy proci?ugyértem a grafikát a vidikartya csinalja + a cpu hajtja akkor milyen müvelethez kell proci játékokban??
Melyik proci + erös VGA birná a leg cpu zabálóbb játékokat is?
Ebben a tesztben jól látszik, miről beszélek, bár itt csak egy 5850-es dolgozik, de hasonló a helyzet nagyobb kártyák esetén is: [LINK]
És intel i3 2100 többet tud kihozni egy vidikaribol mint a 955?(mármint nagyobb vidikartyat is kitudna hajtani mint a 955?)
Jó lesz a Llanos összeálítás és még ha kell ekkor még beledob egy vga-t amivel dual graphics-et tud kialakítani és tökéletes lesz a GTA 4 -nek hogy full-on vigye.
6570 vagy 6670 el jó lenne, afölött nem segít sokat
attól még gyenge a GPU-ja.
HD-n viszi, de már azért több embernek van ennél nagyobb felbontású monitora.
attól még gyenge a GPU-ja.
HD5670 1 pixelben sem elég a GTA 4-nek.
igazából elég lenne olyan gép ami fullonviszi a gta 4
na jó ez kicsit vicc mert a gta 4 egy erőműkell😃
akkor vegyél phenomot +alaplap + ram az 2 giga + 5670 vagy 5750 vagfy amit akarsz
na jó ez kicsit vicc mert a gta 4 egy erőműkell😃
tudtok mondani olyan alaplapot procit ramot vidi karit ami összeillik?mer tényleg spórolni kéne😀
ha nem akarsz VGA-t venni és elég egy 4 magos proci akkor A8 3850-es Liano-t vegyél. 30 ezer a proci és 15 hozzá egy alaplap. ram meg 1 giga 3 ezer ft. Azaz 48-50 ezerböl szép kis géped lenne mert a 6550D iGPU ami benne van eléggé erős. Fulon viszi a left 4 dead-eket meg az AION-t is 30-40fps-el viszi
tudtok mondani olyan alaplapot procit ramot vidi karit ami összeillik?mer tényleg spórolni kéne😀
ha nem akarsz VGA-t venni és elég egy 4 magos proci akkor A8 3850-es Liano-t vegyél. 30 ezer a proci és 15 hozzá egy alaplap. ram meg 1 giga 3 ezer ft. Azaz 48-50 ezerböl szép kis géped lenne mert a 6550D iGPU ami benne van eléggé erős. Fulon viszi a left 4 dead-eket meg az AION-t is 30-40fps-el viszi
egyáltalán gyártanak még agp-s karit ?
régi kártyákat nem, a 4650, 4670, 3850-et talán. Nekem azt mondta az itteni boltos hogy AGP-s alaplapokat gyártanak még, akkor gondolom kártyákat is.