Milyen videókártyát vegyek?

2008. July 16., téma
Fórum » Asztali PC
Az örök talány...

Egy kis instrukció [u]mielőtt[/u] belevágnál:

[b]- Ha van előre kiszemelt kártya de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.

- Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az [i]xy[/i] játékhoz milyen kártyát ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait ha ki van töltve.

- Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen kártya lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
stalker41 avatar
MaximumGame írta:
Koni írta:
De mindegyikel szemben érdekes nah itt ép nem ez van pl a hangosága
http://www.guru3d.com/article/his-radeon-6970-iceq-turbo-review/9

Ez kártya függő amugy 😃 meg szoba meg ház....

attól is függ milyen messze van a géped tőled láttam olyat h valaki felteszi az asztalra ott zúg a feje mellet jó hogy zavarna én se bírnám
nekem az asztal mellet van a fülemtől kb 1.5m-re persze szerintem az is jelent valamit hogy az asztal megfogja a hang egy részét én aludni is tudok miközben megy egyáltalán nem zavar
0
0
0
0
MaximumGame avatar
Koni írta:
Nah jó hagyom a sz*ros pujákat higyenek amit akarnak az övék a jó másé nem látszik h még csak 12-13 évesek..

Ezt jól , megaszontad 😃 nem szar a kártyád... de melegebb mint a többi!
Tudod mi az akkor nincs gond.. és nem is lennél ideges.. amugy meg egy jó házzal, lelehet hüteni a VGA at... csak a házadba melegebb lessz mindig , mint egy jobb hűtős VGA val !
0
0
0
0
_AsheXp avatar
MERT NEM HŰTI LE JÓL A KÁRTYÁT AZÉRT!!! 😠 Miért nem érted már meg??

Cooley: Én is erről beszélek mint te. a Lightning az magasabb órajel melett halkabb és jobban lehűti, ezt mondom én is 😃
0
0
0
0
Cooley avatar
hardX írta:
Csodás egy teszt b+ itt csak a hangját tesztelik, nem pedig a hűtő hűtési tudását...

Mi most a hűtőről beszélünk, úgyhogy épp ez a lényeg. 😀 Csak szegénykém nem veszi észre, hogy butaságot beszél. A Lightning 61fokon megy 39dBA hangnyomás mellett a magasabb órajeleivel terhelés alatt, míg az IceQ 74fokon 40dBA. Nem is értem, hogy miért vitázik. 😆
0
0
0
0
nOmAd6 avatar
Nah de akkor miért kell mondani h a legrosszabb akárhogyis nézzük?
0
0
0
0
_AsheXp avatar
Csodás egy teszt b+ itt csak a hangját tesztelik, nem pedig a hűtő hűtési tudását...
0
0
0
0
MaximumGame avatar
Koni írta:

Ez kártya függő amugy 😃 meg szoba meg ház....
0
0
0
0
Cooley avatar
Koni írta:
Igen Igen de ez mindegyik VGA nál ugyan ez van nah persze és amit linkeltél épp láttam h sok MSI nél jobb a hűtése ha jobban megnézed

Valamit ott csúnyán elnéztél. 😆 Ugye tisztában vagy vele, hogy a hőmérséklet és a zajszint akkor jó, ha minél alacsonyabb? 😂
0
0
0
0
nOmAd6 avatar
0
0
0
0
MaximumGame avatar
Koni írta:
Vágjon kit érdekel😠
Ha egyszer takony puják okoskodnak anyuci csak a pénzt adja ti meg már rendeltek is...
Nah mutass pár tesztet ahol a legrosszabb nem hiszem h vidi kari amiért jó pénzt fizetel az sz*r legyen

De az a baj , itt nem vitázni akarnak... hanem hogy a többi hűtéshez mérten rossz a hűtése... gyenge a magtakarása... vagy a maghűtő alja... vagy a ventije szar...
0
0
0
0
nOmAd6 avatar
Igen Igen de ez mindegyik VGA nál ugyan ez van nah persze és amit linkeltél épp láttam h sok MSI nél jobb a hűtése ha jobban megnézed
0
0
0
0
Cooley avatar
Koni írta:
Vágjon kit érdekel😠
Ha egyszer takony puják okoskodnak anyuci csak a pénzt adja ti meg már rendeltek is...
Nah mutass pár tesztet ahol a legrosszabb nem hiszem h vidi kari amiért jó pénzt fizetel az sz*r legyen

Az előbb linkeltem... Az MSI magasabb órajelen is hűvösebb és halkabb.
Arról meg tájékoztatlak, hogy a jelenlegi gépem árába anyuci csak annyival szállt be, amennyiért az előző gépemet el tudtam adni, mert azt ők vették 6 évvel ezelőtt(szóval nem kaptam érte valami sokat), amikor 14 voltam, amikor is igencsak nehéz lett volna összeszülnöm annyi pénzt.
0
0
0
0
Cooley avatar
Értelmetlen igazából ezen vitázni. Hagyjuk Konira, legyen boldog azzal a kártyával, aki meg tudja, hogy szar, úgyse fog olyat venni. Az egész ember nem ér annyit, hogy vitázzunk vele, ha így beszél. Még írjon pár ilyen szép mondatot, aztán kivágja egy modi, és mindenkinek sokkal jobb lesz. ^^

Koni írta:
Én nem az Ice Q rol beszélek hanem arrol,hogy kijelenti h sz*r holtt nem is tudja mit tud a VGA

A VGA tudását nem a hűtő határozza meg te szerencsés. 😆 Én szimplán a hűtőre mondom, hogy szar, mert szar. Rengeteg tesztet láttam, és mindegyikben azt mondják, hogy szar, és látom a szar teszteredményeit is. Röviden szólva szar, ezen nincs mit szépíteni. Nem volt, és nem is lesz ilyen hűtésű kártyám...
0
0
0
0
nOmAd6 avatar
Én nem az Ice Q rol beszélek hanem arrol,hogy kijelenti h sz*r holtt nem is tudja mit tud a VGA
0
0
0
0
nOmAd6 avatar
Szebb 😜 Semmi stilusa sincsen.Amugy neked már volt HIS,hogy ennyit okoskodsz olyanokrol amit még tese tudsz
0
0
0
0
Cooley avatar
Koni írta:
Nekem volt Asus de annak a hűtési gagyi a haveromnak meg MSI van és azis eléggé zúg szóval..Nekem jó ez s akinek nem tetszik az ne nézze és ha olyan nemvolt még neki akkor ne ugasson...

ASUS-nál is többféle hűtés van, de azok tényleg nem a legjobbak, az MSI-nél is többféle van, a Twin Frozr összes változata kimagasló, főleg a II-ből a 5 hőcsöves. Nekem Cyclone hűtésű van, nem a legjobb, de elégedett vagyok vele ezen a kártyán. Ahhoz pedig muszáj volt megnéznem, hogy eldöntsem, hogy nem tetszik, és azért nem volt még, mert szar, úgyhogy nem is lesz... És ezt nem csak én mondom.
[LINK]
[LINK]
Az MSI magasabb órajelen megy, hűvösebb, és halkabb is, és milliószor szebb, erről ennyit. 😉

Koni írta:
Hány takony okoskodó puja van itt..Ha 1x nem volt még olyanotok akkor nemtoom mit okosokodtok?

Kulturáltan beszélj öcsi! Attól, hogy te azt választottad, még nem lesz jó.
0
0
0
0
nOmAd6 avatar
Hány takony okoskodó puja van itt..Ha 1x nem volt még olyanotok akkor nemtoom mit okosokodtok?
Meg amugy is ha majd valakinek lessz ilyen márkájú VGA és az mondja akkor még estleg elhiszem.De ha 1x nemtudjátok mit tud meg mi hogy akkor inkább halgassatok
0
0
0
0
_AsheXp avatar
Ice Q X az egy szar maradjunk annyiban, 1-2 fokkal jobb a ref hűtésnél...
0
0
0
0
aaron_ avatar
Koni írta:
Nekem volt Asus de annak a hűtési gagyi a haveromnak meg MSI van és azis eléggé zúg szóval..Nekem jó ez s akinek nem tetszik az ne nézze és ha olyan nemvolt még neki akkor ne ugasson...

A kutyák ugatnak.
0
0
0
0
Devis avatar
hát mi max beszélni szoktunk.
és tudod kinek a pap kinek a papné
0
0
0
0
nOmAd6 avatar
0
0
0
0
Cooley avatar
Tesla GoD írta:
Cooley írta:
greenmelon írta:
2 gigás 6950-ből én az Asus-t ajánlom már csak a brutális 3 slotos hűtés miatt is. De a referencia hűtő se rossz.

Attól nem lesz jobb, hogy 3 slotos, csak több helyet foglal... Az MSI Twin Frozr III-as hűtése messze jobb, csak egy kicsit hangosabb a 3 slotosnál.

Koni írta:
A HIS hűtőrendeszere az egyik legjobb a világon én azért maradok annál ha veszek is 1 HIS 6790 Ice Q X király hűtőrendszerrel és alapon 900MHz mozog nekem elég lessz 1 ideig
Egyenértéki egy Gtx 460-al sőt pár tesztbe még felűl is múlta

Az egyik legjobb? 😃 Az egyik legrosszabb az egyedi hűtések közül. Alig hatékonyabb a referenciamegoldásoknál, alig halkabb, és gagyi, ocsmány műanyagból készül. Akkor mi is olyan király benne?
A neve.😀

Nekem még az se tetszik. 😆 Régen a HIS Excalbur-oknak jó nevük volt, de most ez az IceQ X, Turbo X, tökömtudja X nem valami fantáziadús. 😂
Jó kis HIS Excalibur X850XT Platinum 130-140eFt-ért, na az tuti kis kártya volt, akkor még az IceQ hűtés jónak számított. 😃
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
Cooley írta:
greenmelon írta:
2 gigás 6950-ből én az Asus-t ajánlom már csak a brutális 3 slotos hűtés miatt is. De a referencia hűtő se rossz.

Attól nem lesz jobb, hogy 3 slotos, csak több helyet foglal... Az MSI Twin Frozr III-as hűtése messze jobb, csak egy kicsit hangosabb a 3 slotosnál.

Koni írta:
A HIS hűtőrendeszere az egyik legjobb a világon én azért maradok annál ha veszek is 1 HIS 6790 Ice Q X király hűtőrendszerrel és alapon 900MHz mozog nekem elég lessz 1 ideig

Az egyik legjobb? 😃 Az egyik legrosszabb az egyedi hűtések közül. Alig hatékonyabb a referenciamegoldásoknál, alig halkabb, és gagyi, ocsmány műanyagból készül. Akkor mi is olyan király benne?
A neve.😀
0
0
0
0
Cooley avatar
greenmelon írta:

Koni írta:

0
0
0
0
gyenesmartin avatar
tibi a tibi írta:
szerintetek jó választás lenne a gépembe 1 Sapphire HD5670??
Celeron mellé?Nemjó választás.
0
0
0
0
tibi a tibi avatar
szerintetek jó választás lenne a gépembe 1 Sapphire HD5670??
0
0
0
0
nOmAd6 avatar
0
0
0
0
almos avatar
Vegyél ref. 6950-et és moddold 6970-re,az a legjobb választás mostanság,na meg az MSI GTX480, 55k körül ha találsz még 😃
0
0
0
0
greenmelon avatar
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
Mort2195 írta:
A kérdés: Milyen videó kártyát vegyek? 😃 Igazából nagy elvárásom nincs. Annyi a lényeg, hogy 70000ft körül legyen max, ne legyen nvidia és király legyen 😃 5970-et akartam, de azt már elméletileg nem gyártják, használtat meg nem fogok venni.

VTX3D Radeon HD6970 2GB (DDR5) 75 000Ft
Gainward GTX480 1536MB GDDR5 mini HDMI 1046 69 000Ft
Sapphire HD6950 2GB GDDR5 Full 11188-05-50G 66 000Ft
0
0
0
0
cseszka avatar
Hát elöször venném procit,lapot,memot,tápot,odd,hdd ez lenne kb 90000ft,amire kellene cekkelnem vámot,meg ugye nem kis csomag lenne.Majd meglátom még,majd rákérdek Nrtuhasra,mi hogy is müxik ijenkóóóó.😆
0
0
0
0
Cooley avatar
Cseszka: Megkéred Nruhtast, hogy írja rá, hogy ajándék, aztán teljesen adómentes lesz. 😆 Te meg cserébe elküldöd neki az árát ajándékba. 😂
0
0
0
0
niteforce avatar
egy VGA ra? szerintem nem
0
0
0
0
cseszka avatar
Ok,de szerintem,ha el is küldik postánn,azért a vámonn megnézik mi is van benne,amire szerintem meg vámot kell fizetnem.
0
0
0
0
niteforce avatar
ezt nruhtas-tól kérdezd 😀
0
0
0
0
cseszka avatar
Bakker,ezt nem is tudtam.És mennyi a postaköltség külföldre,valamint itt is visszalehet igényelni az áfá-t?
0
0
0
0
niteforce avatar
gépigényről tudsz rendelni külfödre.
0
0
0
0
cseszka avatar
Ahol én tom megvenni,ott ezek vannak.Peströl,meg átlag sehonnan nemtom megrendelni,mivle nincs Magyar lagcimem meg rokon se.
0
0
0
0
cseszka avatar
akk majd rálesek arra is.Köszi.
0
0
0
0
no avatar
45-50 körül asszem lehet venni 5870-et, az erősebb a 6870-nél. 😀
0
0
0
0
Cooley avatar
cseszka írta:
meik az a kari amit még maxonn kihajt egy Phenom II X4 955?

Egyetlen kártyát se tud kihajtani, mert nem a proci hajtja meg a vga-kat.
A legtöbb esetben nem lesz procilimited a Phenom II X4-gyel ilyen kaliberű kártyák mellett, de egy procizabáló játéknál beállítástól függően előfordulhat(pl Force Unleashed, King Arthur és hasonlók).
0
0
0
0
cseszka avatar
125000Ft van rá.
Az lehet,de ha minden ok,akk,ezt veszem meg.
Proc😜henom II X4 955
Lap:Msi 870-C45
Mem:kingmax 4Gb DDr3 1600Mhz
Táp:Corsair CMPSU 500W
ODD:Lg
HDD:Samsung 500Gb
Végösszeg:89225Ft
Vissza áfázva visszakapok 17845 Ft
Ha megveszem ezeket,marad 35775+ a 17845
Marad 53620 Ft vga-ra.
Ha a Vga-t is vissza áfázom onnan is visszakapok kb 10000Ft-t,aminn veszek még 4Gb memot,és amim lesz 125000Ft böl:
Proc😜henom II X4 955
Lap:Msi 870-C45
Mem:kingmax 8Gb DDr3 1600Mhz
Táp:Corsair CMPSU 500W
ODD:Lg
HDD:Samsung 500Gb
VGA:Asus ENGTX560 DC/2DI/1GD5 1GB DDR5
Gigabyte GV-R687OC-1GD HD6870 1GB GDDR5 PCI-E

Ezek közül valameik.Igy is sok?
0
0
0
0
cseszka avatar
Cooley írta:
Inkább MSI R6870 HAWK.

Értem,de most csak e 3 közül tudok választani.
Ezeknek kül elég a fentebb irt proci?
0
0
0
0
Cooley avatar
Inkább MSI R6870 HAWK.
0
0
0
0
cseszka avatar
Vagy van még ez,:
Gigabyte GV-N56GOC-1GI - GTX560 1GB DDR5 49.900Ft
kül egyikse TI,de ez OC.
Ezhejett is inkább 6870?Physix nemszámit?
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
ha sima 560 akkor 6870, ha Ti akkor 560
0
0
0
0
cseszka avatar
Hli.ti meiket vennétek?Meik éri meg jobban,meik tud többet,ill meik az a kari amit még maxonn kihajt egy Phenom II X4 955?
Asus ENGTX560 DC/2DI/1GD5 1GB DDR5 51.000Ft
Gigabyte GV-R687OC-1GD HD6870 1GB GDDR5 PCI-E 50.700Ft
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció