Milyen videókártyát vegyek?
Az örök talány...
Egy kis instrukció [u]mielőtt[/u] belevágnál:
[b]- Ha van előre kiszemelt kártya de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
- Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az [i]xy[/i] játékhoz milyen kártyát ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait ha ki van töltve.
- Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen kártya lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait.
Egy kis instrukció [u]mielőtt[/u] belevágnál:
[b]- Ha van előre kiszemelt kártya de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
- Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az [i]xy[/i] játékhoz milyen kártyát ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait ha ki van töltve.
- Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen kártya lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
De mindegyikel szemben érdekes nah itt ép nem ez van pl a hangosága
http://www.guru3d.com/article/his-radeon-6970-iceq-turbo-review/9
Ez kártya függő amugy 😃 meg szoba meg ház....
attól is függ milyen messze van a géped tőled láttam olyat h valaki felteszi az asztalra ott zúg a feje mellet jó hogy zavarna én se bírnám
nekem az asztal mellet van a fülemtől kb 1.5m-re persze szerintem az is jelent valamit hogy az asztal megfogja a hang egy részét én aludni is tudok miközben megy egyáltalán nem zavar
Nah jó hagyom a sz*ros pujákat higyenek amit akarnak az övék a jó másé nem látszik h még csak 12-13 évesek..
Ezt jól , megaszontad 😃 nem szar a kártyád... de melegebb mint a többi!
Tudod mi az akkor nincs gond.. és nem is lennél ideges.. amugy meg egy jó házzal, lelehet hüteni a VGA at... csak a házadba melegebb lessz mindig , mint egy jobb hűtős VGA val !
Cooley: Én is erről beszélek mint te. a Lightning az magasabb órajel melett halkabb és jobban lehűti, ezt mondom én is 😃
Csodás egy teszt b+ itt csak a hangját tesztelik, nem pedig a hűtő hűtési tudását...
Mi most a hűtőről beszélünk, úgyhogy épp ez a lényeg. 😀 Csak szegénykém nem veszi észre, hogy butaságot beszél. A Lightning 61fokon megy 39dBA hangnyomás mellett a magasabb órajeleivel terhelés alatt, míg az IceQ 74fokon 40dBA. Nem is értem, hogy miért vitázik. 😆
De mindegyikel szemben érdekes nah itt ép nem ez van pl a hangosága
Ez kártya függő amugy 😃 meg szoba meg ház....
Igen Igen de ez mindegyik VGA nál ugyan ez van nah persze és amit linkeltél épp láttam h sok MSI nél jobb a hűtése ha jobban megnézed
Valamit ott csúnyán elnéztél. 😆 Ugye tisztában vagy vele, hogy a hőmérséklet és a zajszint akkor jó, ha minél alacsonyabb? 😂
Vágjon kit érdekel😠
Ha egyszer takony puják okoskodnak anyuci csak a pénzt adja ti meg már rendeltek is...
Nah mutass pár tesztet ahol a legrosszabb nem hiszem h vidi kari amiért jó pénzt fizetel az sz*r legyen
De az a baj , itt nem vitázni akarnak... hanem hogy a többi hűtéshez mérten rossz a hűtése... gyenge a magtakarása... vagy a maghűtő alja... vagy a ventije szar...
Vágjon kit érdekel😠
Ha egyszer takony puják okoskodnak anyuci csak a pénzt adja ti meg már rendeltek is...
Nah mutass pár tesztet ahol a legrosszabb nem hiszem h vidi kari amiért jó pénzt fizetel az sz*r legyen
Az előbb linkeltem... Az MSI magasabb órajelen is hűvösebb és halkabb.
Arról meg tájékoztatlak, hogy a jelenlegi gépem árába anyuci csak annyival szállt be, amennyiért az előző gépemet el tudtam adni, mert azt ők vették 6 évvel ezelőtt(szóval nem kaptam érte valami sokat), amikor 14 voltam, amikor is igencsak nehéz lett volna összeszülnöm annyi pénzt.
Én nem az Ice Q rol beszélek hanem arrol,hogy kijelenti h sz*r holtt nem is tudja mit tud a VGA
A VGA tudását nem a hűtő határozza meg te szerencsés. 😆 Én szimplán a hűtőre mondom, hogy szar, mert szar. Rengeteg tesztet láttam, és mindegyikben azt mondják, hogy szar, és látom a szar teszteredményeit is. Röviden szólva szar, ezen nincs mit szépíteni. Nem volt, és nem is lesz ilyen hűtésű kártyám...
Nekem volt Asus de annak a hűtési gagyi a haveromnak meg MSI van és azis eléggé zúg szóval..Nekem jó ez s akinek nem tetszik az ne nézze és ha olyan nemvolt még neki akkor ne ugasson...
ASUS-nál is többféle hűtés van, de azok tényleg nem a legjobbak, az MSI-nél is többféle van, a Twin Frozr összes változata kimagasló, főleg a II-ből a 5 hőcsöves. Nekem Cyclone hűtésű van, nem a legjobb, de elégedett vagyok vele ezen a kártyán. Ahhoz pedig muszáj volt megnéznem, hogy eldöntsem, hogy nem tetszik, és azért nem volt még, mert szar, úgyhogy nem is lesz... És ezt nem csak én mondom.
[LINK]
[LINK]
Az MSI magasabb órajelen megy, hűvösebb, és halkabb is, és milliószor szebb, erről ennyit. 😉
Hány takony okoskodó puja van itt..Ha 1x nem volt még olyanotok akkor nemtoom mit okosokodtok?
Kulturáltan beszélj öcsi! Attól, hogy te azt választottad, még nem lesz jó.
Meg amugy is ha majd valakinek lessz ilyen márkájú VGA és az mondja akkor még estleg elhiszem.De ha 1x nemtudjátok mit tud meg mi hogy akkor inkább halgassatok
Nekem volt Asus de annak a hűtési gagyi a haveromnak meg MSI van és azis eléggé zúg szóval..Nekem jó ez s akinek nem tetszik az ne nézze és ha olyan nemvolt még neki akkor ne ugasson...
A kutyák ugatnak.
és tudod kinek a pap kinek a papné
2 gigás 6950-ből én az Asus-t ajánlom már csak a brutális 3 slotos hűtés miatt is. De a referencia hűtő se rossz.
Attól nem lesz jobb, hogy 3 slotos, csak több helyet foglal... Az MSI Twin Frozr III-as hűtése messze jobb, csak egy kicsit hangosabb a 3 slotosnál.
A HIS hűtőrendeszere az egyik legjobb a világon én azért maradok annál ha veszek is 1 HIS 6790 Ice Q X király hűtőrendszerrel és alapon 900MHz mozog nekem elég lessz 1 ideig
Egyenértéki egy Gtx 460-al sőt pár tesztbe még felűl is múlta
Az egyik legjobb? 😃 Az egyik legrosszabb az egyedi hűtések közül. Alig hatékonyabb a referenciamegoldásoknál, alig halkabb, és gagyi, ocsmány műanyagból készül. Akkor mi is olyan király benne?
Nekem még az se tetszik. 😆 Régen a HIS Excalbur-oknak jó nevük volt, de most ez az IceQ X, Turbo X, tökömtudja X nem valami fantáziadús. 😂
Jó kis HIS Excalibur X850XT Platinum 130-140eFt-ért, na az tuti kis kártya volt, akkor még az IceQ hűtés jónak számított. 😃
2 gigás 6950-ből én az Asus-t ajánlom már csak a brutális 3 slotos hűtés miatt is. De a referencia hűtő se rossz.
Attól nem lesz jobb, hogy 3 slotos, csak több helyet foglal... Az MSI Twin Frozr III-as hűtése messze jobb, csak egy kicsit hangosabb a 3 slotosnál.
A HIS hűtőrendeszere az egyik legjobb a világon én azért maradok annál ha veszek is 1 HIS 6790 Ice Q X király hűtőrendszerrel és alapon 900MHz mozog nekem elég lessz 1 ideig
Az egyik legjobb? 😃 Az egyik legrosszabb az egyedi hűtések közül. Alig hatékonyabb a referenciamegoldásoknál, alig halkabb, és gagyi, ocsmány műanyagból készül. Akkor mi is olyan király benne?
szerintetek jó választás lenne a gépembe 1 Sapphire HD5670??
A kérdés: Milyen videó kártyát vegyek? 😃 Igazából nagy elvárásom nincs. Annyi a lényeg, hogy 70000ft körül legyen max, ne legyen nvidia és király legyen 😃 5970-et akartam, de azt már elméletileg nem gyártják, használtat meg nem fogok venni.
VTX3D Radeon HD6970 2GB (DDR5) 75 000Ft
Gainward GTX480 1536MB GDDR5 mini HDMI 1046 69 000Ft
Sapphire HD6950 2GB GDDR5 Full 11188-05-50G 66 000Ft
meik az a kari amit még maxonn kihajt egy Phenom II X4 955?
Egyetlen kártyát se tud kihajtani, mert nem a proci hajtja meg a vga-kat.
A legtöbb esetben nem lesz procilimited a Phenom II X4-gyel ilyen kaliberű kártyák mellett, de egy procizabáló játéknál beállítástól függően előfordulhat(pl Force Unleashed, King Arthur és hasonlók).
Az lehet,de ha minden ok,akk,ezt veszem meg.
Proc😜henom II X4 955
Lap:Msi 870-C45
Mem:kingmax 4Gb DDr3 1600Mhz
Táp:Corsair CMPSU 500W
ODD:Lg
HDD:Samsung 500Gb
Végösszeg:89225Ft
Vissza áfázva visszakapok 17845 Ft
Ha megveszem ezeket,marad 35775+ a 17845
Marad 53620 Ft vga-ra.
Ha a Vga-t is vissza áfázom onnan is visszakapok kb 10000Ft-t,aminn veszek még 4Gb memot,és amim lesz 125000Ft böl:
Proc😜henom II X4 955
Lap:Msi 870-C45
Mem:kingmax 8Gb DDr3 1600Mhz
Táp:Corsair CMPSU 500W
ODD:Lg
HDD:Samsung 500Gb
VGA:Asus ENGTX560 DC/2DI/1GD5 1GB DDR5
Gigabyte GV-R687OC-1GD HD6870 1GB GDDR5 PCI-E
Ezek közül valameik.Igy is sok?
Inkább MSI R6870 HAWK.
Értem,de most csak e 3 közül tudok választani.
Ezeknek kül elég a fentebb irt proci?
Gigabyte GV-N56GOC-1GI - GTX560 1GB DDR5 49.900Ft
kül egyikse TI,de ez OC.
Ezhejett is inkább 6870?Physix nemszámit?
Asus ENGTX560 DC/2DI/1GD5 1GB DDR5 51.000Ft
Gigabyte GV-R687OC-1GD HD6870 1GB GDDR5 PCI-E 50.700Ft