Milyen videókártyát vegyek?
Az örök talány...
Egy kis instrukció [u]mielőtt[/u] belevágnál:
[b]- Ha van előre kiszemelt kártya de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
- Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az [i]xy[/i] játékhoz milyen kártyát ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait ha ki van töltve.
- Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen kártya lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait.
Egy kis instrukció [u]mielőtt[/u] belevágnál:
[b]- Ha van előre kiszemelt kártya de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
- Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az [i]xy[/i] játékhoz milyen kártyát ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait ha ki van töltve.
- Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen kártya lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.

Amúgy meg a 6670-es majdnem 5670 😀 Ha neked az 5670 rakás sz*r akkor a max 5%-al erősebb kártya már jó? 😀
nem 5 hanem 20%-al erösebb
Sziasztok lehet hogy be kell ruháznom majd egy új videókártyára mit tudnátok ajánlani 10-20 között ebbe az alaplapba?
ASRock 945GCM-S (2 PCI, 1 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 2 DDR2 DIMM, Audio, LAN)
vicces kérdés, alaplap nem változtat semmit. 20ért max 5670
18 ezer ért már kapsz egy jó kis ATI Raedon HD 6670: 128bit,GDDR5,1GB,800MHz
a BF3-at közepes garfikán simán elviszi full HD-n.Ez a legjobb választás.
5670-et még véletlenül se vegyé egy rakás sz*r semmit se és még a crysis 1 -is nehezére esik elvinni.
csak 1 belekötésem lenne: kijött a BF3 hogy így randomba rávágtad?
nem de ott van a gépigénye és arra lehet vonatkoztatni hogy milyen konfig kell.
Sziasztok lehet hogy be kell ruháznom majd egy új videókártyára mit tudnátok ajánlani 10-20 között ebbe az alaplapba?
5670-et még véletlenül se vegyé egy rakás sz*r semmit se és még a crysis 1 -is nehezére esik elvinni.
csak 1 belekötésem lenne: kijött a BF3 hogy így randomba rávágtad?
Melyik az erőssebb kártya, jobban játékra való?:
ATI HD6450 1GB DDR3 vagy GeForce GT520 1GB GDDR3
inkább vágd falhoz a pénzt mint ilyeneket vegyél. amúgy GT240-et mint ezeket.
ATI HD6450 1GB DDR3 vagy GeForce GT520 1GB GDDR3
Ismétlem mind a kettő ugyanolyan volt csak amilyet én fogok venni 675 MHz-es GPU órajeles a tesztekben amit meg néztem 800 MHz-es volt.
Szóval a 675 és 800as gpu-s órajeles között mennyi a különbség.
ja rosszul
az sávszélesség 😜
am az már elég szép OC kicsit megdobja az fps-t de ne várj csodákat!
ahogy hardx mondta textúrázó, skálázó, és rop egységek többet hoznak a konyhára. pl 5 rop 100mhz-es gpuval u.a mint 10 rop 50mhz-s gpu-val(nem?)
hát ha ati vs ati ban gondolkozunk akkor igaz de nvidia vs ati akkor nem mert az nvidia teljesen más architekturát és más fajtákat használ.
az sávszélesség 😜
am az már elég szép OC kicsit megdobja az fps-t de ne várj csodákat!
ahogy hardx mondta textúrázó, skálázó, és rop egységek többet hoznak a konyhára. pl 5 rop 100mhz-es gpuval u.a mint 10 rop 50mhz-s gpu-val(nem?)
Nem az számít, hogy újabb-e. Egyébként se számít, hogy az egyik kedden, a másik meg szerdán jelent meg. 😃 Maga a 6800-as széria is az 5800-asra épül, kicsit áttervezve, főleg az olcsóbb előállíthatóság érdekében. Az 5800-as széria meg ugye régebbi, mint a GTX460. Szóval nem egyértelműen újabb egy 6790-es sem.
Inkább az számít, hogy az adott játék melyik gyártó vga-ját preferálja. Ezen kívül max kávézaccból lehet megjósolni mi lesz később. 😀
Én kérek elnézést ha rosszul mondtam,és fére vezettem valakit..Bocsi
Szóval a 675 és 800as gpu-s órajeles között mennyi a különbség.
Inkább az számít, hogy az adott játék melyik gyártó vga-ját preferálja. Ezen kívül max kávézaccból lehet megjósolni mi lesz később. 😀
Akkor a mostani játékoknál ne várjak csodát a hd 6790 -ben vs gtx 460 768 MB elleni "küzdelemben" de lehet az idővel később megjelenő játékok mint amikre nem tudunk még neveket mondani azokban már jobb fps értéket produkálhat a hd 6790 mivel újabb?
Hát kösz de épp ezért akarom eldönteni mert ilyen szempontból akkor lehet jobb választás a gtx 460 768 MB mivel 5-10 FPS -el jobb értéket produkált 50FPS-eknél mint a hd 6790 de az jobb gtx 460 768 MB GPU értékek voltak nem tom ez mennyire számit...
De a HD 6790 újabb Architektúra....egy idő múlva már húzás nélkül jobb lesz az újabb játékoknál,meg még a Driverek frissítésével gyorsulni fognak 😀
Hülyeség. Annyival nem újabb.
Egyáltalán nem hülyeség.
Azthiszem megint le kell írnom a HD6850-es példámat.
A HD6850 +5%-al gyorsult amióta kiadták, ha nem többel.
Ezt nem is kétlem, de ő nem ezt írta... hanem h gyorsabb lesz mint a gtx 460 "húzás nélkül".
Az újabb játékokban.. Amik még nem jelentek meg! Nem a mostani gamekra gondolok ahol kb 10% jobb a GTX..
Hát kösz de épp ezért akarom eldönteni mert ilyen szempontból akkor lehet jobb választás a gtx 460 768 MB mivel 5-10 FPS -el jobb értéket produkált 50FPS-eknél mint a hd 6790 de az jobb gtx 460 768 MB GPU értékek voltak nem tom ez mennyire számit...
De a HD 6790 újabb Architektúra....egy idő múlva már húzás nélkül jobb lesz az újabb játékoknál,meg még a Driverek frissítésével gyorsulni fognak 😀
Egyáltalán nem hülyeség.
Ezt nem is kétlem, de ő nem ezt írta... hanem h gyorsabb lesz mint a gtx 460 "húzás nélkül".
Egyáltalán nem hülyeség.
Meg hogy pakisztánba kijönnél kételyes😊😂
Na offolást abbahagyni (ezt magamnak mondom amilyen skrizofrén állat vok😂😉
Hát ha ezt mondja már 2 ember akkor csak nem mondhatnak hülyeséget😃
Azt választom😀
De feltudom húzni a GTX 460 768 MB szintjére ha majd húzom?
Addigra mire húzni kell,sztem másik karit veszel 😉
Épp ezaz de a leírásban más szerepel...
Egy hd 6790-et lehet tuningolni?
És ha igen jól bírja és mennyit?
Szerkesztés:Mert ha igen és feltudom hozni a gtx 460 768 MB szintjére akadály nélkül akkor jó lenne!😀
Semmi értelme nem lesz húzni, 1400x900-ba simán elég magas részletesség mellett is. De persze lehet neki adi valamennyit.
Egy hd 6790-et lehet tuningolni?
És ha igen jól bírja és mennyit?
Szerkesztés:Mert ha igen és feltudom hozni a gtx 460 768 MB szintjére akadály nélkül akkor jó lenne!😀
Akkor szerinted quad mennyit számít?
Nem tudom mire gondolsz, de én HD6790-et vennék ezt már tegnap is írtam, amit meg linkeltél, nem dual fanos, hiszen csak egy fan van rajta...😆
GTX 550 TI-t szerintem ne mert még lassabb mint a HD6790
Főleg nem 35k-ért.
Mit ér a dual fan edition?
Ebbe tényleg kettős ventilátor lehet???
[url]http://www.argep.hu/popup.asp?pid=141079123&pnr=10001&foto=1[/url]
Nemszeretnék megint vitát nyitni de 1 teszt ahol a HIS nem a legrosszabb és azért van 1 kis eltérés nem szeretnék vitát nyitni ujra
http://www.techpowerup.com/reviews/AMD/HD_6790/1.html
http://www.techpowerup.com/reviews/HIS/HD_6790_IceQ_X_Turbo/1.html
Nézzétek végig az egész oldalt mot nem ajánlani akarom a HIS-t csak bizonyitani h az ICE Q X Turbo azért nem haszontalam
És a hűtésnél is van 11fok eltérés azért nem rossz
http://www.techpowerup.com/reviews/AMD/HD_6790/1.html
http://www.techpowerup.com/reviews/HIS/HD_6790_IceQ_X_Turbo/1.html
Nézzétek végig az egész oldalt mot nem ajánlani akarom a HIS-t csak bizonyitani h az ICE Q X Turbo azért nem haszontalam
És a hűtésnél is van 11fok eltérés azért nem rossz
Semmi gond nincs a Captivaval,csak nem tudom hol kapsz ilyet 😃
nem is hallottam még erről ,a chevroletet kivéve 😃😃
Hozhatja a hd 6790 formáját vagy ez is megtudja előzni?
http://www.argep.hu/product_1621416.html
én szerintem a HD6790-et vedd meg az a GTX gyengített verzió másik forum témánál már egy ilyen karival kérdezősködött a gyerek hogy valamiért olyanokat ír a GPu-z amit nem kéne aztán rájöttünk hogy gyengített verzió tehát nem azaz igazi megszokott teljesítményt hozza az a GTX 460 amit kinéztél.
Ide is beírom, az a GTX 460 SE volt, biztos.
768 mb kb 5% al lassabb a normál változatnál.(csak)