Milyen memóriát vegyek?

2009. February 18., téma
Fórum » Asztali PC
Egy kis instrukció mielőtt belevágnál:

-Ha van előre kiszemelt memória de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.

-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Ilyen gépbe milyen memóriát ajánlotok?", akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen foglalatú az alaplapod és milyen memóriákat tud kezelni. (Vagy közöld a fontos információkat.)

-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen memória lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen foglalatú az alaplapod és milyen memóriákat tud kezelni. (Vagy közöld a fontos információkat.)
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Nedadam avatar
a kingmax mars az a legjobb
0
0
0
0
Rottweiler avatar
szerintem az is normális ram😆
0
0
0
0
no avatar
A Kingston HYPERX az mibe különbözik a normális ramoktól?
Az én alaplapomba belelehet tenni?
0
0
0
0
Rottweiler avatar
nem árt neki csak nem jó ha úgy van. én is most akarom kivennni az 512-esemet. hogy is kell? csak kihúzom egyszerűen?😆 bocs csak ezekhez nem igazán értek, hogy hogy kell ki-be szerelni.
0
0
0
0
Flash avatar
Ha 2 különböző márkájú, de ugyanolyan értékű modult használok a gépemben Dual-ban (mint ahogy most teszem), az árthat a gépemnek, vagy az alaplapomnak? Vagy esetleg okozhat túlzott ram melegedést? Mert néha olybá tűnik, mintha nem egészen lenne rendben a dolog...
0
0
0
0
Rottweiler avatar
én azt mondom, most vegyél ddr3-as ramot, aztán majd később bővítessz, ha most kevés rá a keret. én ezt csinálnám. nem olyan kevés a 2gb, szerintem elég egy ideig. aztán mikor kevésnek érzed, veszel még egy ugyan olyat.
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
az attól függ először hogy milyen alaplapod van
0
0
0
0
csanad11 avatar
Heló!
Segítséget szeretnék kérni abban hogy ha veszek egy memoriakártyát RAM DDR II 4 GB 800 KINGSTON KIT
akkor ez érné meg jobban vagy ez: RAM DDR III 2 GB 1333 KINGSTON KIT

És mi ér többet ha több a GB vagy ha nagyobb a frekvencia???
Előre is köszi.
0
0
0
0
pomrum avatar
Én a ddr2-röl beszéltem mint technológia ott nem valószinü a tovvábbi növeles a sebességben.
0
0
0
0
Herman avatar
Azt sztem már nem is lehet húzni mivel gyárilag húzott.
0
0
0
0
pomrum avatar
helyes, a 1200 a ddr2 1066-os huzott változata, és nem valószinü hogy ezzzel már fognak tovább sebességet növelni.
0
0
0
0
Core2 avatar
de nem DDR2-ben...én most arról beszélek...
0
0
0
0
Herman avatar
Annak még van 2000Mhz-es ramja is😜😜
0
0
0
0
Core2 avatar
én azt is tudom, hogy melyik az...Kingston HyperX
0
0
0
0
pomrum avatar
Nem is azért irtam, magamat akartam vele nyugtatni.😆
0
0
0
0
Herman avatar
Dehogy ilyet nem mondunk!
0
0
0
0
pomrum avatar
Akkor nem vagyok olyan hülye.😆
0
0
0
0
Herman avatar
De énis tom hogy van 1200Mhz-es DDR2-es(OverClockos).
0
0
0
0
pomrum avatar
Ami azt illetti van 1200-as gyári tuning memória de nem jut eszembe melyik gyártótol. Viszont a biosban ha nem lehet feltenni a sebességét akkor az az alaplap nem támogatja.
0
0
0
0
Core2 avatar
egy ilyen alapnál 1200 MHz-et csak OC-al érnek el
0
0
0
0
Herman avatar
Biztos zárójelben volt az OC.
0
0
0
0
Core2 avatar
nincs 1200-as, de húzva lehet annyi...
0
0
0
0
Herman avatar
Pedig vinni kellene neki az1066 Mhz-et.
0
0
0
0
dave500 avatar
1200Mhz-es DDR2 nincs, max 1066😃
0
0
0
0
payaa avatar
Nemtom, mert elvileg az ő lapja ezt tudná:
Memória: 4 x DDR2 1200 / 1066 / 800 / 667 maximum 16 GB

De őszintén megszólva nem is nagyon érdekel haverom, az a fő, hogy azt mondtátok, hogy amit én akarok venni az zsír lesz 😃 😆
0
0
0
0
Herman avatar
Akkor van 4 Gb 1066-os ramja és az nem lehet hogy a lapja nem látja?
0
0
0
0
payaa avatar
Nah, mostmár magamsem értem, hogy mivan,mert most azt mondta, hogy:
most 4db számra megegyező 4gbs memória van benne 1066-os de csak 800nak imeri fel és a biosban sem állítható
0
0
0
0
Herman avatar
Kérdezd meg tőle hogy van e még neki ezen az 1 ramon kívül más is ami 1066Mhz alatt van!
0
0
0
0
payaa avatar
hehe! most itt vitatkozik velem haver, hogy a bios-ba látja, hogy 1066MHz, mert ha úgy lenne, ahogy ti irjátok, akkor miért nem 533-at ír ki. és ami xar volt neki az is 1066-os volt és arra, miért csak 800-at írt ki LOL
0
0
0
0
Herman avatar
Hát az 1600Mhz az már vmi😆😜
0
0
0
0
Core2 avatar
amit kiirnak az az effektiv órajel...amit az alap lát az a valódi...és az 1600 effektiv...hát az elég szép 😃
0
0
0
0
Herman avatar
Pontosan de általában nem árlistában hanem katalógusokban a valódi is ki van irva!
0
0
0
0
payaa avatar
Aha! Szal akkor ami ki van írva a memória mellé pl. egy árlistában, akkor annak mindig a fele a valódi?

Core2:
hát remélem is, hogy ezzel a konfiggal már nem akadoznak a játékok és nem fogom idegbetegségemben az asztalt csapkodni 😃 LOL
0
0
0
0
Herman avatar
Ami eddig csak a CSX-nek sikerült😆😆
0
0
0
0
Core2 avatar
sehogy sem tud 1066-on menni...mert akkor a memória 2000 MHz-en felüli kell legyen...
0
0
0
0
Herman avatar
Akkor már megy rendesen??
0
0
0
0
Core2 avatar
tehát neked a DDR3-as ramokat 800 MHz-nek fogja látni...és hidd el, hogy az rengeteg
0
0
0
0
payaa avatar
Na emberek én má nem is vágom miről van szó, de azt tudom, hogy vett olyan memóriát, ami a gigabyte referencia listáján volt és most 1066Mhz-en megy neki 😲
0
0
0
0
Herman avatar
Jaja de ha a többi ram(ha van)és a többi 800Mhz-es és ez 1066 Mhz-es akkor csak azért látja 800 Mhz-nek mert a többi is annyi...
0
0
0
0
Core2 avatar
persze...mert az 1066 MHz az az effektiv órajel...ennek felét ismeri fel az alaplap...ez a valódi MHz. Ebben az esetben 533 MHz-et kell láson az alaplap
0
0
0
0
payaa avatar
1066 MHz-eset rakott bele, amit 800-nak ismert/ismer fel
0
0
0
0
Herman avatar
Tán a lapja a haverodnak max 800 Mhz-et lát.😉
0
0
0
0
Core2 avatar
a RAM hány MHz-es volt ???? amit bele rakott
0
0
0
0
payaa avatar
Core2:

a havernak gigabyte EP45-DS3
kingstont rakott bele először, de azt csak 800MHz-be ismerte fel
0
0
0
0
Core2 avatar
😃 majd számolj be, hogy mennyire gyors 😆
Csak még valami...a haverodnak milyen alaplapja van ???
0
0
0
0
payaa avatar
Core2!

Nagyon szépen köszönöm! 😃
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció