Sziasztok . ma akartam a monitorba epitett hangszorokkal osszekotni a gepet es borzalmas sisterges hallatszik beloluk . de ha a fejhallgatot kotom ra , semmi zaj , mi lehet a baj ? Amugy a hangkartya alaplapi , msi z77a-g45 . koszi
A sziasztok van 1 problémám a hanggal creative T7900 7.1 házimozim van a gond az hogy a baloldali front nem szol vagy ha igen akkor csúnyán recseg sistereg.Már mindent megnéztem amit csak lehet pl:a házimozi tökéletesen működik ezt onnan tudom mert át vittem haverhoz ott összeraktuk és szólt szépen a hangkártya is jó mert azt is vittem és beleraktuk a haverom gépébe és jól működött de még az ő hangkártyájával is.Természetesen windows újrarakás driver frissítés géptakarítás azok is megvoltak ja és több hangkártyát is kipróbáltam de semmi javulás.Viszont ha két csatlakozót (jack) felcserélem a zöldet a feketével akkor szól rendesen de a hang minősége elég gyatra és kicsit visszhangos is én már csak az alapra gyanakszom szerintetek ? Az alaplapom Asus Striker Extreme republik of gamers . Aki tud kérem segítsen köszönöm !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Genius 2.1 SW-2.1 355 erről mi a véleményetek? nagyon gagyi?
olyan 2.1-es hangszóró kéne ami 8000 Ft alatt van és érezhetően nyomja a mélyet is!
segítsek!! 😃
Nekem van egy 2x100w-os Quad 405-ös erősítőm. Az előlapján van egy ledes kivezérlésjelző, amin fel van tüntetve hány w-ot ad le az erősítő csatornánként. 5w fölé még nem vittem, mert már túl hangos. 15-ig kipróbáltam, hogy csak a mélyet adja le. Ha egy kicsit feljebb vittem volna simán leégette volna a 2x40w-os hangfalakat. Filmeket illetve amikor zenét hallgatok rajta általában még fél wattot sem veszek ki belőle.
És igen, jól van beállítva a kivezérlésjelző. Az a fél watt tényleg fél watt. A trafó benne meg egy 400w-os toroid.
Kolegának ilyen volt 2 az autoba,+ kicker erösitö,na az hallás károsodást okozott.Ha oda nyomta,kivülröl láttad,ahogy az ablakok a gumi ágyban amivel bevannak fogatva nyulik kifelé,+ a tetö is mozgott rendesen.
Egyszer rákötöttem egy fogyasztásmérőt az erősítőmre és meglepődtem, hogy viszonylag nagy hangerőnél milyen kevés áramot vesz fel. Ebből ugye lejön a kárba veszett energia (hő), mivel nem 100% a hatásfok. A Klipsch subom is eléggé morcos már, mire megnő a fogyasztás. Aztán az csak 105W...
A sok gagyi hifiben meg ott figyel a pár 10W-os tápegység, de ráírják, hogy 500W. Csak azt nem tudom, hogy hogyan? A levegőből veszi az áramot? 😃
Ez biztos szar. 😀 A 400W meg az év vicce. Tudod mi az a 200W? Halláskárosodás egy szobában (persze megfelelő érzékenységű hangfalat feltételezve). 😀
Ha tényleg minőség kell és hangerő is, szerintem nézz szét a használt piacon, olyan alacsony árak vannak, hogy néha hihetetlen. Rendes erősítő + rendes hangfal.
molfer98 írta:
most már alakul 😃 a kék és a sárga dugó mire jó?
Nah, akkor elmagyarázom nálam hogy van. 😃 Nálam van egy aktív mélyláda, ami ugye beépített erősítős. Ez az "erőlködő" van összekötve a géppel, egy olyan kábellel aminek mindkét végén 3 különböző színű jack csati van. Egyik fele a gépbe megy, a másik a mélybe.Aztán már csak a ládába kell bekötni a hangszórókat, és elvileg működnie kellene. Nálam a jackeknek a színei: Van egy fekete, egy narancs, meg egy zöld. Ezek az elsőket, a hátsókat, és a centert vezérlik. 😉 Nálam nagyon bonyolult, mert a hangszóró kábelek a plafonba mennek, mert maguk a szórók be vannak süllyesztve a falba. 😎
molfer98 írta:
Nálam 3 féle van: zöld , sárga , kék. Csak a zöld van bedugva mert a a másik 2 is be van dugva akkor nem szol rendesen meg valamelyik hangszoro nem is szól. Úgy oldottam meg hogy ahol lehet szabályozni a hangszórók hangerejét ott az elsőket levettem és most nagyjából jól szól. 😀
Most egy olyan problémám lenne hogy ha sokáig megy az 5.1-em akkor elkezd búgni a mélynyomó. Néha baromi hangosan utána meg halkabban aztán megint felerősödik 😞
Nem tudom mi lehet akkor a probléma, én kezdek gyanakodni hogy a rendszer a ludas 😠
Nálam 3 féle van: zöld , sárga , kék. Csak a zöld van bedugva mert a a másik 2 is be van dugva akkor nem szol rendesen meg valamelyik hangszoro nem is szól. Úgy oldottam meg hogy ahol lehet szabályozni a hangszórók hangerejét ott az elsőket levettem és most nagyjából jól szól. 😀
Most egy olyan problémám lenne hogy ha sokáig megy az 5.1-em akkor elkezd búgni a mélynyomó. Néha baromi hangosan utána meg halkabban aztán megint felerősödik 😞
molfer98 írta:
Nah, akkor elmagyarázom nálam hogy van. 😃 Nálam van egy aktív mélyláda, ami ugye beépített erősítős. Ez az "erőlködő" van összekötve a géppel, egy olyan kábellel aminek mindkét végén 3 különböző színű jack csati van. Egyik fele a gépbe megy, a másik a mélybe.Aztán már csak a ládába kell bekötni a hangszórókat, és elvileg működnie kellene. Nálam a jackeknek a színei: Van egy fekete, egy narancs, meg egy zöld. Ezek az elsőket, a hátsókat, és a centert vezérlik. 😉 Nálam nagyon bonyolult, mert a hangszóró kábelek a plafonba mennek, mert maguk a szórók be vannak süllyesztve a falba. 😎
DCMAN írta:
vagy hangszororol vagy láda hátuljárol vagy bármiről csak már látnám de ugylátom eltünt az ember😆 bár az durva h ceruzával van ráirva😆 azért is kéne inkább 1 kép néha az jobban segít többet mond minden szónál😆
ezt nézd meg😃 [url]http://support.ts.fujitsu.com/Download/ShowDescription.asp?Info=FTS&SoftwareGUID=08ECF0C4-31DD-4F99-8713-5BACC309E28C[/url]
be kell pipálni, hogy le tudd tölteni😃 van benne magyar is. S nincs rajta 5.1 RCA kimenet ha jól látom viszont van digitális de az meg tök más. meg akkor kéne neki átalakító szerintem ami nem lehet olcsó😃
az úgy konkrét😆
Azaz? nem tudja megoldani szerinted? Az is lehet, hogy neki van hátul több kimenete is. őt kéne megkérdezni.
DCMAN írta:
vagy hangszororol vagy láda hátuljárol vagy bármiről csak már látnám de ugylátom eltünt az ember😆 bár az durva h ceruzával van ráirva😆 azért is kéne inkább 1 kép néha az jobban segít többet mond minden szónál😆
ezt nézd meg😃 [url]http://support.ts.fujitsu.com/Download/ShowDescription.asp?Info=FTS&SoftwareGUID=08ECF0C4-31DD-4F99-8713-5BACC309E28C[/url]
be kell pipálni, hogy le tudd tölteni😃 van benne magyar is. S nincs rajta 5.1 RCA kimenet ha jól látom viszont van digitális de az meg tök más. meg akkor kéne neki átalakító szerintem ami nem lehet olcsó😃
az úgy konkrét😆
Azaz? nem tudja megoldani szerinted? Az is lehet, hogy neki van hátul több kimenete is. őt kéne megkérdezni.
DCMAN írta:
DCMAN írta:
vagy hangszororol vagy láda hátuljárol vagy bármiről csak már látnám de ugylátom eltünt az emberXD bár az durva h ceruzával van ráirvaXD azért is kéne inkább 1 kép néha az jobban segít többet mond minden szónálXD
ezt nézd meg:D [url]http://support.ts.fujitsu.com/Download/ShowDescription.asp?Info=FTS&SoftwareGUID=08ECF0C4-31DD-4F99-8713-5BACC309E28C[/url]
be kell pipálni, hogy le tudd tölteni:D van benne magyar is. S nincs rajta 5.1 RCA kimenet ha jól látom viszont van digitális de az meg tök más. meg akkor kéne neki átalakító szerintem ami nem lehet olcsó:D
molfer98 írta:
Gamer2: Integrált.
Osynho: játékra meg zenére , ritkán filmre.
Így van, zenénél tök felesleges, mert ott csak rákeveri a többi hangsávra.
Játékra és filmre már használhatóbb, én szinte csak akkor használom az 5.1-et 😉 Mindent jó helyre dugtál? Nekem csak akkor van ilyen baj, mikor valamit félredugok 😃
Hol használnád az 5.1-et? Film, játék, vagy zene. Utóbbihoz tök felesleges, sőt elrontod az egészet. Ami sztereó, azt 2 hangszórón (illetve max 2.1) kell hallgatni. Egy DD, vagy DTS hangsáv más, ott eleve 5.1-re kevert hangról beszélünk. Ilyen a Dolby Live is a játékoknál.
molfer98 írta:
Alapból szólnak csak nagyon halkan. De a teszten meg csak 2 hangszóró szólt.rámentem a bal elsőre aztán elkezdett szólni a center. Nincs driver fent mert nem találtam hozzá.
Alapból szólnak csak nagyon halkan. De a teszten meg csak 2 hangszóró szólt.rámentem a bal elsőre aztán elkezdett szólni a center. Nincs driver fent mert nem találtam hozzá.
nesze nektek hangtechnika:
MTX Jackhammer
😆
beépítve Hummer-be:
És ezt mi hajtja? 😊 Nem hinném hogy létezik akkora végfok ami megdöngetné 😂
olyan 2.1-es hangszóró kéne ami 8000 Ft alatt van és érezhetően nyomja a mélyet is!
segítsek!! 😃
Természetesen csak úgy venném meg ha kipróbáltam.
Köszönöm a válaszokat.😃
És igen, jól van beállítva a kivezérlésjelző. Az a fél watt tényleg fél watt. A trafó benne meg egy 400w-os toroid.
A sok gagyi hifiben meg ott figyel a pár 10W-os tápegység, de ráírják, hogy 500W. Csak azt nem tudom, hogy hogyan? A levegőből veszi az áramot? 😃
Ha tényleg minőség kell és hangerő is, szerintem nézz szét a használt piacon, olyan alacsony árak vannak, hogy néha hihetetlen. Rendes erősítő + rendes hangfal.
Valakinek vélemény róla?
genius swg 2.1 1250-t váltaná le.
Vagy 2.0-s hanfalat tudnátok ajánlani?
( erősítő+2hangfal min. 200w)
nálam is detto így van😀
Nem tudom mi lehet akkor a probléma, én kezdek gyanakodni hogy a rendszer a ludas 😠
az úgy konkrét😆
6 kimenetem van hátul
az úgy konkrét😆
az úgy konkrét😆
Ilyen hangfal. 😀
De mi a típusa?😃
Type:Sound System 5.1 😀
Ilyen hangfal. 😀
De mi a típusa?😃
vagy hangszororol vagy láda hátuljárol vagy bármiről csak már látnám de ugylátom eltünt az emberXD bár az durva h ceruzával van ráirvaXD azért is kéne inkább 1 kép néha az jobban segít többet mond minden szónálXD
ezt nézd meg:D [url]http://support.ts.fujitsu.com/Download/ShowDescription.asp?Info=FTS&SoftwareGUID=08ECF0C4-31DD-4F99-8713-5BACC309E28C[/url]
be kell pipálni, hogy le tudd tölteni:D van benne magyar is. S nincs rajta 5.1 RCA kimenet ha jól látom viszont van digitális de az meg tök más. meg akkor kéne neki átalakító szerintem ami nem lehet olcsó:D
Ilyen hangfal. 😀
hmmm 😀
De nem hangszóról kéne kép?😃 Am az sem biztos, hogy olyan van neki mert speciel olyan képet is találtam ahol nem volt 5.1 kimenet.
jobb hátsó bal hátsó jobb első bal első tudsz képet dobni a hátuljárol?
elvileg ez van neki
igaz hangszóról kéne kép de hát azt honna tudjam milyen van neki:D Szokásos nem adok infót de segítsetek szindróma:D
DCMAN:Nem tom melyik verzió kell nekem 😞
Gamer2: Integrált.
Így van, zenénél tök felesleges, mert ott csak rákeveri a többi hangsávra.
Játékra és filmre már használhatóbb, én szinte csak akkor használom az 5.1-et 😉 Mindent jó helyre dugtál? Nekem csak akkor van ilyen baj, mikor valamit félredugok 😃
Integrált vagy normális hangkarid van?
de az mi? 😞
https://www.youtube.com/watch?v=zxni3-OrQo8&feature=youtube_gdata_player
Tesztnél ezt csinálja de minden be van dugva 😞
Tehát akkor szólnak a hátsók vagy nem? Driver fent van?
https://www.youtube.com/watch?v=zxni3-OrQo8&feature=youtube_gdata_player
Tesztnél ezt csinálja de minden be van dugva 😞