Tudni illik, hogy Processzor ügyében az Intel a favorit (ez a cég vásárolta fel az nVidiát is).
Viszont ha VGA ról van szó, akkor AMD izé ATI.
Ha ez nem így lenne, akkor megszünne a piaci verseny, ergó megállna a fejlődés.
UFF...
Kb ugyanazt a sebességet hozzák csak a 280x-en 3GB memória van... Nem csak 1-1 játékot kell nézni hanem több játékból érdemes átlagot számolni. A Techpowerup szerencsére így mér. 😀
Az a helyzet, hogy a GTX 770 tényleg erősebb. Az R9 280X még Battlefield 4 Mantle alatt sem fogja be, pedig itt ha nem villant, akkor más játékoknál tényleg alul marad az R9 280X.
nekem se ment a mantle 7870-el... Mióta 280x-em van fullon megy a BF4. Én szerintem a 280x jobban megéri a 3GB VRAM miatt is.
A DX12-ből meg 2016 előtt ugysem lesz semmi.
Jelenleg egy HD7850 1GB-os kártya tulajdonosa vagyok. Valószínűleg tartom, hogy ez a kártya kevés lesz az idén (vagy jövőben) érkező játékokhoz ahhoz, hogy minimum közepes beállításokkal és Full HD-ben tartsa a folyamatos 60 FPS-t mert már most is legalábbis nálam döcög a BF4, Watch Dogs, CoD: Ghosts. Két videokártya között vacillálok az egyik egy GTX 770 2GB a másik pedig egy R9 280X 3GB. Inkább GTX kártyát szeretném megvásárolni mivel azt tapasztaltam, hogy az AMD driveres támogatottsága elég rossz. A sok béta és rosszul optimizált driverből lett nagyon elegem. És az idén érkező játékoknál is csak azt vettem észre, hogy a legtöbb kihasználja az NVIDIA saját effektjeit amit AMD kártyákon ugye nem lehet élvezni. Viszont bejött az AMD-nél ez Mantle nevű dolog ami azt ígérte, hogy érezhetően több FPS-t csikarhatunk ki a kártyáinkból. Hát ez a BF4-nél egyáltalán az én konfigomon nem érezhető sőt ha átállítom arra akkor még gyakrabban crashel a játék. Csak az szól 280X-nél jelenleg hogy egy kicsivel olcsóbb bár ez nem számít nálam jelenleg nagyon, a 3GB vRAM amit nem nagyon tudom eldönteni, hogy létfontosságú e 1080p-s felbontásnál és a Mantle technólógia bár a DirectX 12 bejelentése óta nem nagyon látom értelmét. Az a kérdés, hogy ti hogy látjátok ezt a dolgot? 2 évre melyik kártya érné meg jobban? Az a célom hogy minimum közepes textúrákkal meglegyen a 60FPS folyamatosan a Witcher 3-ban a Divisionben vagy a GTA 5-ben.
A jelenlegi konfigom:
Intel Core i5 3570K 4.00 GHz
8 GB RAM 1333 MHz
AMD Radeon HD 7850 1 GB
Gigabyte G1 Sniper M3
Sziasztok!
Tervben van, hogy veszek egy Asus Radeon HD 7850-et. Nos az lenne a kérdésem, hogy BF4-ben milyen grafikát érhetnék el vele? (a gépem többi részét megtalálod itt: [url=http://gepigeny.hu/profile.php?lookup=85512&sub=usercomp&comp=96009]Gépem adatai[/url]) És az nem gond, hogy Intel processzorhoz AMD kártyát veszek? Hallottam, hogy a kettő nem szereti egymást meg egyebeket. Ha nem nagy baj a válaszokhoz okot és kérnék.Köszönöm mindenkinek!
67 fok a max terhelés alatt és csendes (Windforce 3 hűtő), terhelés nélkül 38-40 fok. A 7970 GHz teljesítménye felett van így. A referencia 7950 ráadásul nem is 900/1250Mhz-en megy, hanem 800/1250Mhz-en.
Alien vs Predator 1920x1080 4xAA Max:
Nálam nincs vele gond viszont GTX780-ra váltok majd ha ez már kevés lesz. 😀 Abban már van kakaó compute igényes alkalmazásokban is, sajnos 770-ig elvérzik az összes Nvidia ha erről van szó.
Tuningolni nem szeretnék. Meg aztán a keret is véges. A megboldogult 7850-emnél viszont mindenképp jobb. Csak már nagyon rég volt nvidia-m (gainward 7600gt 256mb) és gondoltam miért ne.
Sziasztok! Újból szeretnék segítséget kérni. Egyszer már elhatároztam hogy r9 270x-et veszek. Meg is van rá a pénz csak azóta nem jutottam fel pestre a sok munka miatt és közben elkezdtem szemezni a gtx 760-nal is. A kérdésem az volna hogy megéri a plusz pénzt?
Én úgy olvasom a googleből, hogy nem tudnád. Az meg érdekes, hogy nekedm egérné mikor a mac karik sokkal drágábbak. Ennyire áron alul tudnád venni, hogy egy szimpla zotac gtx 770nél jobban megéri? Azt azért kétlem😃
köszönöm szépen a gyors segítséget 😀 akkor megnézem a radeont 😀
és még egy annyi segítség lenne hogy ZOTAC gtx770 2Gb mac edition-t be tudnám e építeni a saját kis itthoni pcmbe mert nem találok semmi leírást de nagyonis ár alatt tudnék eggyet szerezni csak nem tudom hogy betudom-e építeni a pcmbe google a barátom de sajnos én nem találtam semmilyen ezzel foglalkozó cikket/fórumot előre is köszönöm a válaszokat
Viszont ha VGA ról van szó, akkor AMD izé ATI.
Ha ez nem így lenne, akkor megszünne a piaci verseny, ergó megállna a fejlődés.
UFF...
Kb ugyanazt a sebességet hozzák csak a 280x-en 3GB memória van... Nem csak 1-1 játékot kell nézni hanem több játékból érdemes átlagot számolni. A Techpowerup szerencsére így mér. 😀
Itt a bizonyték,hogy az AMD jobb!!!! 😀 LoL
A DX12-ből meg 2016 előtt ugysem lesz semmi.
Jelenleg egy HD7850 1GB-os kártya tulajdonosa vagyok. Valószínűleg tartom, hogy ez a kártya kevés lesz az idén (vagy jövőben) érkező játékokhoz ahhoz, hogy minimum közepes beállításokkal és Full HD-ben tartsa a folyamatos 60 FPS-t mert már most is legalábbis nálam döcög a BF4, Watch Dogs, CoD: Ghosts. Két videokártya között vacillálok az egyik egy GTX 770 2GB a másik pedig egy R9 280X 3GB. Inkább GTX kártyát szeretném megvásárolni mivel azt tapasztaltam, hogy az AMD driveres támogatottsága elég rossz. A sok béta és rosszul optimizált driverből lett nagyon elegem. És az idén érkező játékoknál is csak azt vettem észre, hogy a legtöbb kihasználja az NVIDIA saját effektjeit amit AMD kártyákon ugye nem lehet élvezni. Viszont bejött az AMD-nél ez Mantle nevű dolog ami azt ígérte, hogy érezhetően több FPS-t csikarhatunk ki a kártyáinkból. Hát ez a BF4-nél egyáltalán az én konfigomon nem érezhető sőt ha átállítom arra akkor még gyakrabban crashel a játék. Csak az szól 280X-nél jelenleg hogy egy kicsivel olcsóbb bár ez nem számít nálam jelenleg nagyon, a 3GB vRAM amit nem nagyon tudom eldönteni, hogy létfontosságú e 1080p-s felbontásnál és a Mantle technólógia bár a DirectX 12 bejelentése óta nem nagyon látom értelmét. Az a kérdés, hogy ti hogy látjátok ezt a dolgot? 2 évre melyik kártya érné meg jobban? Az a célom hogy minimum közepes textúrákkal meglegyen a 60FPS folyamatosan a Witcher 3-ban a Divisionben vagy a GTA 5-ben.
A jelenlegi konfigom:
Intel Core i5 3570K 4.00 GHz
8 GB RAM 1333 MHz
AMD Radeon HD 7850 1 GB
Gigabyte G1 Sniper M3
Köszi a válaszokat! 😃
Főleg a Trio!
Jelenleg meilyik jobb Amd VS Nvidia??? 😉
Tervben van, hogy veszek egy Asus Radeon HD 7850-et. Nos az lenne a kérdésem, hogy BF4-ben milyen grafikát érhetnék el vele? (a gépem többi részét megtalálod itt: [url=http://gepigeny.hu/profile.php?lookup=85512&sub=usercomp&comp=96009]Gépem adatai[/url]) És az nem gond, hogy Intel processzorhoz AMD kártyát veszek? Hallottam, hogy a kettő nem szereti egymást meg egyebeket. Ha nem nagy baj a válaszokhoz okot és kérnék.Köszönöm mindenkinek!
Melyik a jobb szerintetek:
GAINWARD GTX 560 2GB GOLDEN SAMPLE vs Asus R9270-DC2OC-2G
Alien vs Predator 1920x1080 4xAA Max:
7950 OC: 900/1250Mhz: 58,9 FPS
7950 OC tuning: 1200/1750Mhz: 84.0 FPS
Itt +43%-ot hozott a tuning.
7950 OC tuning: 1200/1750Mhz
GPU pont:
7950 OC: 7840
7950 OC tuning: 11546 (+47%)
Tuningal 30-40% pluszt ki lehet sajtolni belőle nem úgy mint a GTX760-ból. 😀
http://gpuboss.com/gpus/ASUS-Radeon-R9-280X-DirectCU-II-TOP-vs-ASUS-GeForce-GTX-770-DirectCU-II
és még egy annyi segítség lenne hogy ZOTAC gtx770 2Gb mac edition-t be tudnám e építeni a saját kis itthoni pcmbe mert nem találok semmi leírást de nagyonis ár alatt tudnék eggyet szerezni csak nem tudom hogy betudom-e építeni a pcmbe google a barátom de sajnos én nem találtam semmilyen ezzel foglalkozó cikket/fórumot előre is köszönöm a válaszokat