Milyen processzort vegyek?
Egy kis instrukció mielőtt belevágnál:
-Ha van előre kiszemelt processzor de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, sebességet, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az xy játékhoz milyen processzort ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen processzor lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Ha van előre kiszemelt processzor de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, sebességet, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az xy játékhoz milyen processzort ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen processzor lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Jelenlegi konfigomat szeretném kicsit upgradelni.
A procit szeretném cserélni egy i7-esre csak nem tudom hogy melyik legyen.
I7 7700 vagy a I7 6700 ezt a kettőt néztem ki. Alaplap csere meg ram csere is lesz.
Próbáltam utána járni, annyit találtam, hogy a 7100 főleg igp-ben erősebb. Megéri még a régebbi 1150-be fektetni, vagy már legyen mindenképp az újabb 1151?
Válaszokat köszi!!
Amúgy hogy miért állnak le a gyártással, íme: [LINK]
Az szééép!!!
(Bocsi, véletlenül a válasz helyett a jelentésre mentem, téves.. 😃😉
[LINK]
(de azért gondolom, nem ultra beállításokkal tolod a gammákat)
De várj meg egy hozzáértőt is hogy ő mit gondol
Másik: Kabylake vagy az új Ryzen. Mindkettő esetében már előre is lehet tervezni, elég lesz pár évig simán. Érdemes megnézni a Ryzen 1700X-et - A keretben benne vagy, ha elég most 8GB memória. (110k cpu, 25k alaplap, 20k ddr4 8GB)
Persze ha valakinek van még valami gondolata várom szívesen! 😃
Amúgy itt egy példa:
Intel Core i7-7700 3.60GHz 97k
ASUS B150M PRO GAMING 27k
G.SKILL 8GB Aegis DDR4 2400MHz 22k
Ez így 146k, tehát bőven benne vagy a keretben.
Ha most dupla RAM-ot veszel, akkor 168k lesz a végösszeg. Táp, ház, meg hdd, SSD, és VGA úgyis van.
Ez így akkor egy új és DDR4 rendszer, lehet majd később itt-ott bővíteni.
De csak egy ötlet.
Egy jövőbeli fejlesztés miatt írok ide.
1155-ös foglalatú alaplappal rendelkezem. Jelenleg FHD-ban játszom ,de tervezek 1440p-re váltani 1 éven belül. Nyár vége,ősz felé szeretnék procit váltani és a következő 2 között gondolkodom :
1. I7 2600k
2. I7 2700k
Kettő közül melyik megbízhatóbb,melyik van jobban összerakva (ez komoly kérdés mert tudtommal a régebbi generációknál minőségibb anyagokat használtak mint a mai kaby lake szériánál mikor még a tartósság is fő szempont volt )? Melyiket éri meg hosszabb távra venni ? 4.5 GHZ-es OC lenne a cél bármelyiket is válasszam (hűtésről Noctua NH-D14 gondoskodna szóval azzal nem lesz gond ). A másik fő szempont. Kettő közül melyik tudná kihajtani egy GTX 1070-et (nem referencia hanem pld EVGA,MSI,Gigabyte G1) bottleneck nélkül ? 8 thread már szinte alap lesz a jövő éveket nézve , épp ezért szeretnék fejleszteni.
Valamint a felsorolt 2 proci egy gtx 1070-el párosítva 1080p-ben nem fogná vissza a kártyát OC mellett?
Azok a procik még bőven jók a mostani csúcs VGA-k hoz is.
A Batlefield 1 az egyik olyan játék ami használ már 6 vagy több szálat is.
Ha oda elég akkor szerintem bárhová.
Megjegyzem az én I7-em BF1-ben 64 fős szerveren, az én VGA-m mellett FullHD ultra DX12-ben olyan 65-75%-on dolgozik.
[url]https://www.youtube.com/results?sp=SADqAwA%253D&q=i7+2600k+gtx+1070[/url]
Itt az én videom:
@Manyik75
Köszönöm a hozzászólásodat ! Nagyra értékelem ! 😀
Hogy egy 2600k-val mennyi ideig lehet ellenni azt nem tudom.
Ha videókat nézel róla sokkal gyorsabban és konkrétabb válaszokat kapsz ezzel kapcsolatban.
[LINK]
gép adat:
https://gepigeny.hu/user/kailee/eszkozok/225423
2 ház van kinézve be quiet pure base 600 window és egy nzxt s340
2 hűtő között vacillálok be quiet pure rock vagy a slim változata.
elméletileg befér a nagyobb is de elég szűkösnek néztem. ti mit ajánlatok
előre is köszi.
Nemrégiben ástam bele énis magam ebbe a dologba mert ugye tegnap rendeltem meg a solar nevű gépem nél lévő összes cuccot.
Így ahogy mások is fogják,énis inkább a sima R5 1600 at ajánlom, és nekemis azt mondták a hozzáértők hogy ahhoz jár gyárilag hűtő és akár azzal is fel lehet húzni az 1600x szintjére,de a te döntésed természetesen!
Szóval vissza térve. Kérdés továbbra is a 2 hűtő közül amit írtam melyik lenne alkalmas az adott házba a procihoz,vagy van e még alkalmas hűtő, ami halk és jól hűt és belefér a házba.
itt is szépen meggyőzték a leendő vásárlót, ha nekünk nem hiszel: [LINK]
Csak legyen mellette egy erős kártya is én most azt keresek szemezgetek nagyon az Asus strix RX 580 8gb-al de 89k alatt nem találok. Lehet várok még vele kicsit.
A keret ~60ezer Valaki tudna adni tippeket esetleg?
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=1So6mT2Ov3w[/youtube
[url]http://cpu.userbenchmark.com/Compare/Intel-Core-i5-6600K-vs-AMD-Ryzen-5-1500X/3503vs3921[/url]
Egy I7-7700K-hoz tudnátok ajánlani olyan vízhűtést ami elfér egy Zalman Z3 Plus házban, egy Asus R9 390 videókártya mellett? Eddig amiket néztem:
Corsair Hydro Series H75
Enermax Liqmax II 120
Ezek mennyire férnének el a házban, szerintetek?
Köszönöm a segítséget!
240mm-es is szóba jöhet de nem tudom mennyi magasság van az alaplap meg a tető között. Ennek hiányában érdemesebb a sima 120-as.
Amihez jó gép kell, az a játék. Ha csak néha játszol, és nem érdekel az fps huszárkodás, akkor FHD-ban bőven elég egy sima i5 + egy 1060, vagy rx 480/580
De alapból tényleg nem éri meg, a sima is elég bármire. Jelenleg nem nagyon tudok olyat elképzelni, amihez most, vagy a belátható jövőben kevés lenne a sima 7700.
Tök egyszerű: ha K-s procit akarsz, akkor muszáj a Z-s lap. Ha meg nem veszel Z-s lapot, akkor egyértelmű, hogy nem K-.s procit veszel. És ennyi. 😀
Olyan kérdésem lenne hogy tervezek venni egy MSI H270 GAMING M3 lapot, abba pedig egy i7 7700 prcit, de azon gondolkodom hogy érdemesebb lenne-e a k-s verziót venni, a magasabb órajel miatt? Húzni nem akarom, ezért nem akarok Z-s lapot venni.
Jó proci én is amelett vagyok hogy nem lenne baj ha a sima helyett az i5-7600K-t vennéd meg. (félreértés ne essék a sima is nagyon szuper csak szerintem megéri az a "K" még 7000-ért és ha később majd gondolsz egyet akkor tuningolhatod is. De alapvetően a magasabb órajel miatt mondom.
A videókártya amit kiszemeltél pont olyanom van, az is egy jó választás (nekem a proci kicsit visszafogja, de neked hozza majd az elvárt teljesítményt) 😀
lenne egy kérdésem ,
az i5 7600-on gondolkodom mint proci szerintetek jó választás lenne?
Az árkategóriáját nézve, igen. De ez függ attól is hogy milyen videókártyát tervezel mellé rakni. Mondjuk ha még szánnál rá +7000 forintot akkor a "K" változatot ajánlanám.
lenne egy kérdésem ,
az i5 7600-on gondolkodom mint proci szerintetek jó választás lenne?
ma is tanultam valamit 😀
Csak ilyen sz.r képet találtam...
Jobboldali veti nélkül pedig mehetnek a magas hűtőbordásak is.
[LINK]
Hyper 103-mat cseréltem erre, gondolom nem kell taglalnom, hogy mennyivel hatékonyabb.
Nem tudom a kereted mennyi volt az új hűtőre, de én még kipótoltam volna és egy ilyet rendeletem volna.:[LINK]
A házadba befért volna, és cserébe fix hogy még halkabb és hatékonyabb lenne mint az általad választott. Ha viszont ez nem fért volna be a pénzügyi keretbe, akkor nem szóltam.
Köszönöm a válaszotokat. Andris neked meg az ajánlásokat. Most szétszedtem a gépházat a proci hűtő normálisan rajta van, szóval rendeltem egy új hűtőt. [LINK]
Amit linkelt Andris18 fórumtárs hűtőket jók. Nekem EVO változat van, de Noctua ventilátorral.(A mostani procimhoz a gyári légkavarója is jó lenne, de még akkor tettem rá mikor a q9550-est hűtötte a hűtő ami 3,83 GHz-en ment.)
Igaz ha most venném a hűtőt lehet az X verziót venném, mert nagyobb a légszállítása, de az EVO sem rossz hűtő.A húzott 9550-est sem engedte 60 fok fölé akármivel volt terhelve.
2 évig gyári hűtőpaszta (hőközlőpaszta volt) a procin és rajta egy deepcool gammax 300 meg elöl egy kicsi 12mm venti (gyári) hátül pedig egy 12mm bequiet venti, a szellőzés borzalmas volt. De nem ment 100 fokig a proci, szerintem max 65-70 lehetett de nem nagyon mértem.
Most egy olyan házzal (corsair 450d) amiben elöl két 140mm-es hátul egy 120mm-es corsair venti van és jelentősen jobban szellőzik, valamint újrakenve van egy arctic mx-4 pasztával játékok közben max 60 fokig megy. Ugyanaz a Deepcool gammax 300 hűti.
Ezek vannak nekem én ezt tudom ajánlani:
[LINK]
[LINK]
itt még ezeket szokták ajánlani: nem tudom jók e az 1150-es foglalatra!!!
[LINK]
[LINK]
Spoiler!
Én elsőre vettem egy nagy hűtőt. (Egyrészt mert esztétikusabban hat mint a gyári, másrészt meg használtan vettem a CPU-t és lényegében OEM volt)
Bár nem a megfelelő topicban vagyok szerintem, de nem tudom pontosan, hogy hova kéne írni ezzel a problémával.
Lényegében egy i5 4590esem van amin még a gyári hűtő van. A mai nap folyamán egy 5 órát játszottam egyhuzamban az Andromédával és azt vettem észre, hogy a proci felmelegedett és csak a gépházon éreztem, hogy valami nem stimmel. Megnéztem, hogy mi a helyzet a hőmérséklettel és azt írta, hogy 100 ( 😲 ? ) fok környékén van... Nem tudom, hogy ez pontos érték volt-e de valóban eléggé fűtött a processzor annak ellenére, hogy egy olyan gépházban van amiben még beépített ventik is vannak... Nem tudom, hogy a program nem működik-e jól amit letöltöttem vagy tényleg a gyári hűtőt kéne most azonnal lecserélni.
Valaki esetleg mondana egy véleményt aki esetleg tapasztalt hasonlót vagy hasonló procival rendelkezik? Milyen hűtőt ajánlotok ha azt kell cserélni?
Köszi
No sebaj, pár hónapot csak kibír így, stabil 60 FPS helyett kibírok 30-40-et is addig. 😀
Nem bírja kihajtani a kártyát, így nem tudja a kártya a valós teljesítményét nyújtani, és kevesebb lesz az fps.
FPS ügyileg nagyon le fogja húzni? Vagy milyen egyéb rossz hatásai lehetnek még?
Szerintetek a CPU-m elbírja az új RX 470-esem? 😀
https://gepigeny.hu/user/azure/eszkozok/195858