Milyen tápegységet vegyek?

2008. September 11., téma
Fórum » Asztali PC
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
no avatar
Szerintetek Approx APP500PS tápegység jó volna? May 10 ezer szerintem amit rátudnék költeni mihamarabb.
Ui. Most eléggé rám ijesztettetek. Ha napi 4-5 órát fut a gép minden nap(mióta megvan a vidikártya az kb. 4 hónap) Akkor most hamarosan baja lehet a kártyának? Vagy az egész gépnek is?
0
0
0
0
MaTpr0F avatar
Na ezt a videót mindenkinek megmutatnám, aki úgy van vele, hogy a minőségi táp a legutolsó a fontossági sorrendben. Az ELSŐ helyen kell lennie.
0
0
0
0
danee23 avatar
Igen szükséges.
Az összes fesz. ingadozást és elégtelenséget az alaplapon illetve grafikuson lévő kondik nyelik el...
Szerinted ez hosszú távon(de lehet hogy nem is kell sokat várni) mit tesz velük?
Jesszus... r7 265? annak az igénye 150W!
Amúgy meg nem azzal van baj hogy 430W hanem a gyártóval. Meg azzal hogy mennyit ad le 12Von! ja jól néztem ez 15At??! Az nagyon kevés.
Ilyen konf. mellé mondjuk 500W brand táp kellene értsd min 40-50eu
0
0
0
0
Attila57 avatar
Hd Mark: remélem ez segit eldönteni hogy cseréld-e le a HKC tápod!!

0
0
0
0
no avatar
Biztos? De eddig biztosan működik minden rendben vele. Akkor is szükséges volna a csere?
0
0
0
0
Genesis1919 avatar
Elektronikai hulladék, minél előbb cseréld.
0
0
0
0
no avatar
Az, HKC
Miért? Az annyira rossz?
0
0
0
0
Genesis1919 avatar
HD Mark: Milyen márka ? Ha HKC dobd ki az ablakon.
0
0
0
0
no avatar
Hello igazából nem biztos, hogy vennék inkább az a kérdés, hogy szükséges-e😃 Jelenleg 430W-os táp van a gépemben. A cuccok a gépembe: Asus radeon r7 265, AMD A6 3670, 4gb ram, meg valami 360Gb-os merevlemez ezek szerintem amik így komolyabban fogyasztanak a gépemben. Az volna a kérdés, hogy ha jelenleg bírja a tápegység a gépem akkor oké? Vagy később lehet baja? Szükséges lenne vennem nagyobbat? Én hallottam olyat is, hogy későbbiekben lehet ettől baja a gépemnek.
0
0
0
0
csuz-li avatar
Bronzon: Mondom én, hogy te vagy a bátrabb. 😀 Ez tényleg nézőpont kérdése. Szerinted 150W-al több, szerintem meg 100W-al kevesebb. Félig teli, félig üres pohár tipikus esete. Én a gépembe 650W-os tápot tettem és úgy számoltam, hogy ha gazdag leszek, veszek egy 290-es kártyát bele és el fogja vinni, viszont jó szívvel nem is mernék másnak ennél kisebbet ajánlani, hiszen magam sem vállaltam be. Ettől függetlenül engem meggyőztél, csupán arról van szó, hogy senkinek nem ajánlok olyat jó szívvel, amit magam sem vállalnék be.
0
0
0
0
Bronson avatar
mivel az a 442 watt szintetikus teszt alatt ment, a valóságban nem sokszor fog addig felmenni, mivel játékok alatt nem lesz folyamatos a terhelés, ezért nem lesz annyira nyúzva a táp... én is azt mondom legyen több, de azért 150wattal több szerintem felesleges... ha viszont pénz nem akadály...
0
0
0
0
csuz-li avatar
Bronson: Nem mondom, hogy nem, de azért én még mindig másként számolok. Inkább több legyen, mint hogy felszálljon a füst. Valószínűleg te jobban bízol a tápokban, mint én.
0
0
0
0
Bronson avatar
Radeon R9 290 Tri-X OC fullos terhelés mellett ebben a tesztben 442 wattig ment fel a fogyasztás... még mindig elég egy jobb 500as táp... 😉

[LINK]
0
0
0
0
csuz-li avatar
atikac: a Sapphire AMD Radeon R9 290 Tri-X-hez a gyártó 750w-os tápot ajánl. Ugyan Bronsonnak igaza van abban, hogy a gyártók túllövik a követelményt, de azért én 650w alá nem adnám azzal a kártyával és csakis a jobbik tápból.
0
0
0
0
Kehbya avatar
Azt elfelejtettem mondani, ha az a r9 290-nél mért fogyasztás 327w, az még megállja a helyét abban az esetben ha ez konnektorból felvett áram egészéből számolták ki, csak azt elfelejtették közzétenni a hatásfokot és, hogy 327w hány % alakult hővé.
0
0
0
0
Genesis1919 avatar
Igen hivatalos infót én sem találtam, de hihető, már csak a mérések miatt. Múltkor Kehbya hívta fel a figyelmemet. 6+8 pines csatival ellátott kártya maximális fogyasztását -mért fogyasztását- 327w-ra tették, ha jó a mérés, jó a szájbeszéd. 😆
0
0
0
0
Bronson avatar
Genesis1919: szerintem akkor készítsd a szappant, mert én úgy tudom nem igaz... 😆 semmi biztos forrásból nem lehet tudni, nem találtam semmit, szóval amíg hivatalos forrásból nincs alátámasztva, addig nem kell tényként kezelni 😉
0
0
0
0
atikac avatar
Egyebkent konkretabban ezt a kartyat neztem ki : Sapphire AMD Radeon R9 290 Tri-X, 4096MB, GDDR5, 512bit, HDMI, 2x DVI, Display Port, Triple Fan (velemeny?) ..habar gondolom a szamitasban mar sokat nem szamit..kell a nagyobb tap s ez van
0
0
0
0
Genesis1919 avatar
atikac: 80+ a hatásfok, pl 400w-os táp 100% terhelésen 480w vesz fel a hálózatból és 400w-ot ad le. PFC már minden tápban van, ez pedig a felvett(bejövő) áram feszültségingadozásait egyenlíti ki, vagy valami hasonló. 😜

Bronson: PH fórumon olvastam. De külföldi (techpowerup) fórumon is találkoztam a jelenséggel. Viszont komolyabb számítástechnikával foglalkozó online lapon nem említik, szóval a szakik véleményét továbbítom, ha ők tévednek mosom kezeim. 😊
0
0
0
0
Bronson avatar
Genesis1919 : hoppá, ezt nem is tudtam! 😊 tudnál küldeni erről valami írást? lehet angol is! köszi!
0
0
0
0
atikac avatar
Na latom zajlik az elet itt 😀
Koszonom a valaszokat. Nem akartam vitat inditani 😜
Nekem fogalmam sincs igy reszletbe menoen hogy melyik mennyi wattot ad le stb..azt tudom hogy a jelenlegi sirtec az valami 80+ bronze s pfc aktiv - egyiket sem ertem mi az, es igazabol annyira nem is volt lenyeges amikor vettem. Ugyanugy itt megkerdeztem es az akkori confogomhoz ezt ajanlottak es jol is fut azota is 😀
Meg valoszinuleg amikor konkret vasarlas lesz akkor is bemasolok parat ide hogy a szakertobbek velemenyt adjanak hogy melyiket vegyem. Amugy van itt minden valasztek szinten (habar epp EVGA-t nem talaltam ) csak epp penz legyen. Az emagot is csak referencianak hasznalom mert itt sokkal regebb van mint Magyarorszagon es rengeteg az ertekeles es a komment igy lehet tajekozodni az adott termekrol.

(idokozben kaptam EVGA-t is szoval valasztek az van)
0
0
0
0
Genesis1919 avatar
Kehbya: Én is azt hittem, de aznap utánajártam, pci-e 2.0 már 150w.
0
0
0
0
Kehbya avatar
Pci-e az 75w és "tudtommal" ezt átbeszéltük.
0
0
0
0
Genesis1919 avatar
Igen ma az vagyok, holnap is az leszek... 6pin= 75w, 8pin= 150w, Pci-e sín= 150w ez szerintem 375w szóval többet ehet az MSI, persze túlhajtva túlfeszelve. Keress olyat amin 2Db 8 pines van és azt ajánld, mert hát annak még nagyobb a fogyasztása. Idézet egy nagyszerű elmétől : "Utána kéne olvasgatni legalább alapszinten, mielőtt hülyét csinálsz magadból." Szia 😀
0
0
0
0
Bronson avatar
csuz-li : tudhatnád, hogy a gyártók mindig azért ajánlak ekkora tápot, hogy még egy gagyibb 600as is elvigye, az egész marketing, sokszor köszönyőviszonyban sincs a kártya valós fogyasztásával. Mit gondolsz miért nem írtak oda semmi konkrétumot, csak annyit hogy 600watt? azért hogy egy laikus is nagyjából megértse... én viszont nem kötözködni akarok, csak felhívni rá a figyelmedet.
0
0
0
0
csuz-li avatar
Genesis: Látom, ma kötözködős hangulatban vagy. Van olyan r9, ami 250W-ot eszik ([LINK]), és nem 300-at, ahogy te írtad, mégsem írtam, hogy "Köszönjük az újbóli értelmes megnyilvánulásod". Mivel nem volt gyártó meghatározva, így fogtam egy gyártót, aminek az r9-e annyit fogysz, amennyit te írtál, hogy ne hazudtoljalak meg és összehasonlítottam az ő 770-es kártyájával. Látom feleslegesen törtem magam.

Itt van a gigabyt. mindkét típushoz azonos tápot ajánl, biztos ők sem értenek hozzá:
[LINK]
[LINK]
0
0
0
0
Bronson avatar
a 770+8320: 230w+125w - 355 watt - elég lenne erre egy jobb 400-as is, de ne feszítsük a húrt, legyen 500-as...

R9 290 + 8350 : 275w+125w :400 watt - még mindig belefér az 500as kategóriába, nem tudom minek ajánlgattok 650-es tápokat... nem árt a tartalék, az tény, de egy plafon 550-es táp mindenre elég, ami nem overkill... az első verzióra elég lenne a tápja a másodikkal már meg lenne szorongatva, mivel az a sirtec 400wattot képes ladni a 12v ágán. Én egy EVGA power supply 500w-t ajánlok, az 480wattot tud az egybenhagyott 12v ágán. vagy valami hasonlót ami van náluk...
0
0
0
0
Genesis1919 avatar
Esetleg Heaven Benchmark futtatásával, túlhajtva érhető el az alábbi érték, de lehet túl is kell feszelni.

R9
https://kepfeltoltes.hu/150116/power_maximum_290_www.kepfeltoltes.hu_.gif
Gtx
https://kepfeltoltes.hu/150316/power_maximum__2__www.kepfeltoltes.hu_.gif

csuz-li: Szerintem is olyan 770-re vágyik aminek az árából 980-at vehet... Köszönjük az újbóli értelmes megnyilvánulásod !
0
0
0
0
csuz-li avatar
A 770 mellé sem lenne elég 500W. Ugyan annyi a fogyasztásuk:
[LINK]
[LINK]
0
0
0
0
MaTpr0F avatar
Inkább valami normálisabb tápot vegyél, 600-650w -ost tápok vannak már 20-25-ért.
FPS Hexa, Coolermaster V széria, Be Quiet! Straight power széria, Corsair, XFX. Ezek közül nyugodtan válogathatsz, nem vészes árúak és minőségi tápok.
0
0
0
0
Genesis1919 avatar
Chieftec sem "menő" csupán megbízható és olcsó. 😀 Sirtec manapság HIGH POWER néven fut. 1200w-os 90+-os tápokat is gyártanak, szóval nem sz@rral gurítanak.😉
0
0
0
0
atikac avatar
Oke..koszi a valaszokat.

Ugy nezem hogy nalunk (Erdely 😜 ) most is a Sirtec a meno Chieftec helyett..legalabbis roman emagon csak ezt talaltam, chieftec nincs
0
0
0
0
Genesis1919 avatar
Régen Sirtec volt a Chieftec beszállítója, magyarán Chieftec táp valójában Sirtec volt, csak átmatricázták. Ettől függetlenül cseréld, szűkös az 500w. Gtx 770 mellé még elég lenne, de R9 300w környékén fogyaszt.
0
0
0
0
atikac avatar
Az elozo tap atszamitva olyan 15.000 ft volt 4 eve ... a minosegibb tap belefer ebbe a kategoriaba? mondjuk 20-25e ft vagy fennebb kezdodik? Habar nekem semmi bajom nem volt a Sirtec-el..sot nagyon is elegedett vagyok vele .. pedig abban remenykedtem hogy majd a tap jo marad s ezzel is sporolok a configon 😀
0
0
0
0
csuz-li avatar
atikac: Mindenképpen csere. 600W, vagy 650W kell, mert az fx-ek sokat esznek. Ahogy Piero is írja: 600W, ha jó a táp.
0
0
0
0
Puffin avatar
cserélni kellene, egy minőségibb 600-as elég hozzá
0
0
0
0
atikac avatar
Hali. A kerdes a kovetkezo lenne.

Jovendobeli gepemhez (r9 290 4g / gtx 770 2g + amd fx 8320/8350 + 8/16gb ram + 1tb vinyo + 120 gb ssd ) eleg lenne-e a jelenlegi tapegyseg ami Sirtec 500W, ATX 2.3, PFC activ vagy kellene fennebb valtani? Sha kell valtani akkor mennyivel? 600w?750w? koszi
0
0
0
0
Zsolt19892 avatar
Sziasztok!

Én egy szünetmentes tápegységet szeretnék. Kérdésem hogy milyen legyen, hogy a tápegyságemhez is jó legyen? Vagy hogy mire kell figyelni?

Olyant keresek amivel akkor is megy a gép pár percig amikor mondjuk áramszünet van.

Ezt néztem ki:

http://www.edigital.hu/Szunetmentes-tapegyseg/APC-BE400-GR-400VA-szunetmentes-tapegyseg-p265431.html?backurl=clear

Esetleg ha van olcsóbb vagy jobb, akkor linkelhettek.
0
0
0
0
dave500 avatar
Megbügyköltem, jó lett.
Valamelyik f*szkalap elrejtette a 24 pines alaplapi kábel harisnyája alá a procihoz menő kábelt.. az volt a fura hogy 6 db sárga megy be a 24pinesbe, de csak 2 van a csatlakozon. bekábeleztem, mindjárt nem esik a 12V alá.. csoda, hogy 1 ágon le tudta adni a procinak kb 120 W-ot, a videokarinak meg a 150-et..
0
0
0
0
Bronson avatar
ha szeretsz bütykölni, hajrá, csak azért mondtam hogy én hagynám a fenébe, mert használtan 500w chieftech tápot lehet kapni 6-7ezerért......
0
0
0
0
dave500 avatar
Most a ventit visszakötöttem, kondikat cseréltem, kitakarítottam, jónak tűnik. Viszont ez a 12V-os részt nem értem még mindig.. alaplapnak minek külön 12V-os ág? Mert annak még értelme is lenne, hogy CPU-VGA 1-1 ág, de ennek így konkrétan semmi.
És külön külön van visszacsatolás mindkét ágról, így nem lehet "közösíteni"..de valamit majd kezdek vele mert jelenleg nem tudok másik tápot venni. És azért jókat olvastam róla..
0
0
0
0
Bronson avatar
én hagynám a francba az egészet, nem ér annyit az a táp hogy ilyeneken rizikózz...
0
0
0
0
dave500 avatar
Sziasztok!
Van egy olyan "problémám", hogy adott egy 550W-os Gigabyte tápegység.
Annyit kell róla tudni, olcsón jutottam hozzá, mert valamiért hiányzott róla a 8pin-es CPU csatlakozó (és a venti is külső 12V-ra volt kötve, holott a panelon van neki hely "fan_led" (mondjuk ez mi?!), de ez nem volt probléma, megoldottam.
A tápnak 2db 12V-os ága van, áganként 18 A. Szétszedtem, hogy kitakarítsam, és azt vettem észre, hogy a 12V-ág lejön a szűrőtekercsről, majd 2db sönttel szét van oszta 2 felé. Igen ám, de az egyik sönt (képen) enyhén szét van égve, míg a másiknak semmi baja sincs.
Ezt azért nem értem, mert az egyik ágról CSAK az alaplapra megy 12V, a másikról pedig mindenhova.. holott az alaplap 12V-os ágon nem hiszem, hogy sokat fogyasztana, mert a VGA-nak is kell 6 pin-es csati, a proci is 8pin-esen kapja.. és az lenne a kérdésem, hogy ez így szabályos? Mi értelme van annak hogy kb 80-20%-ban van elosztva a terhelés?
És az lenne a kérdésem, ha a CPU/VGA csatiját átraknám a másik oldalra, ezzel kb kiegyenlítve a "2 ágon" a terhelést.. ezt lehetne?
Előre is köszönöm a választ!
(Reménykedem benne,hogy van aki, ért ilyen téren a tápokhoz!)
[LINK]
[LINK]
0
0
0
0
Puffin avatar
Azt nem mondtam. Csak ha már ennyiért, akkor én Seasonic G650-et vennék. 😀
0
0
0
0
psandor avatar
miért, ez nem jó táp? 😃
0
0
0
0
Puffin avatar
annyiért már jó Seasonic-ot kapni
0
0
0
0
Bronson avatar
blue chip üzletben még lehet kapni, 41k...
0
0
0
0
psandor avatar
bitfenix fury 650g már nem lehet kapni?
0
0
0
0
heizerd avatar
Köszönöm a gyors választ 😀