Milyen memóriát vegyek?

2009. February 18., téma
Fórum » Asztali PC
Egy kis instrukció mielőtt belevágnál:

-Ha van előre kiszemelt memória de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.

-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Ilyen gépbe milyen memóriát ajánlotok?", akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen foglalatú az alaplapod és milyen memóriákat tud kezelni. (Vagy közöld a fontos információkat.)

-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen memória lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen foglalatú az alaplapod és milyen memóriákat tud kezelni. (Vagy közöld a fontos információkat.)
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Tesla GoD avatar
előfordulhat, de nekem 2 HP 1 Kingmax és 1 noname van benne, és tökéletesen működik, de ezen a gépen nem gyorsítana túl sokat a +RAM
0
0
0
0
DarthRoni avatar
gyorsabb lesz a géped, de nem ettől a ramtól, én úgy tudom, ha más gyártójú ramot raksz bele, "összevesznek" szal vagy még 2GB kingmax 1066-os, vagy hagyd, de javítsanak ki ha nem így van
0
0
0
0
mark513 avatar
hy All
Ez a gépem:
Intel Core2Duo 2.8 Ghz E7400
DDR2 2048Mb 1066MHz Kingmax
ATI HD 4830 Sapphire GDDR3 (1 GB)

megérné e bele venni egy DDR2 2048Mb 1066MHz Geil Ultra Kit of 2 (2x1024Mb) ramot?

Mert most nincs pénzem processzor vagy vga cserére de ramra van. sztetek ezis dobna a teljesítményén?
van értelme vennem még 2GB ramot?

Jah és ha dobna a teljesítményben az miben nyilvánulna meg?
Gyorsabb boot? gyorsabb program betöltés?
Választ előre is köszönöm.
0
0
0
0
Hitoshi avatar
planbmokus írta:
Hitoshi írta:
Vegyél Gél memóriát, aztán kend a hajadra 😆 😂

Én most találkoztam egy Matrix nevezetű memóriapárossal egy gyárilag szerelt (természetesen tacskós gépben 😆😉, ami a matricája szerint 800MHz /CL7, de az istenért sem akart 667 /CL8-nál jobban menni....
De a legkisebb is ámít - TACSKÓ!

Tacskó 😆
0
0
0
0
planbmokus avatar
Hitoshi írta:

Én most találkoztam egy Matrix nevezetű memóriapárossal egy gyárilag szerelt (természetesen tacskós gépben 😆😉, ami a matricája szerint 800MHz /CL7, de az istenért sem akart 667 /CL8-nál jobban menni....
De a legkisebb is ámít - TACSKÓ!
0
0
0
0
Hitoshi avatar
0
0
0
0
berki_zsolt avatar
Ez a **** alaplap csak idióta kínai ramokat támogat, fúj.😢
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
kakas írta:
gyenesmartin írta:
[LINK]Ez milyen?Állítólag van rajta hűtőborda is.

Árban nemrossz,de hűtőborda az nincs rajta!
Biztos nincs?
0
0
0
0
Cooley avatar
Fogalmazzunk így! 😀
0
0
0
0
berki_zsolt avatar
Akkor szerined elvileg működni kellene, de benne van a pakliban, hogy nem műxik? 😜
0
0
0
0
Cooley avatar
berki_zsolt írta:
De itt csak az 1 gb-os verzió szerepel a listában: [LINK]
Az nem gond?

Rengeteg memória van, ami nincs a listába, mégis működik vele. De én inkább nem mondok semmit, mert aztán ha meg nem fog működni, akkor nem akarok én lenni a hibás! 😃
0
0
0
0
kakas avatar
gyenesmartin írta:

Árban nemrossz,de hűtőborda az nincs rajta!
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
0
0
0
0
berki_zsolt avatar
De itt csak az 1 gb-os verzió szerepel a listában: [LINK]
Az nem gond?
0
0
0
0
Cooley avatar
Hát elvileg max 16gigát bír, szóval bírnia kell, meg az 1066MHz-et is támogatja.
0
0
0
0
berki_zsolt avatar
A biztos hogy érted? Ez a minor Kilobyte alaplap támogatja azokat? MErt az király lenne! 😂
0
0
0
0
Cooley avatar
Nem valószínű, hogy mennének DC-ben, mert sokszor 2 azonos típusú, de nem párba válogatott modul sem tud DC-ben működni! Az alaplap viszont biztos támogatja.
0
0
0
0
berki_zsolt avatar
Szerintetek ezek az OCz ramok: [LINK] hogy fonak passzolni a mostanihoz, és menni fognak e dual chanellben a mostanival?
ÉS az alaplapom támogatja e egyáltalán azokat a ramokat?
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
A GeiL szerintem olcsóbb lenne, és igazából nincs köztük különbség, szal szerintem vedd azt😃 esetleg tudom ajánlani azt amit én néztem ki, GeiL Black Dragon DDR3 1600 MHz CL8 2x2 GB, ez is élettartam garanciás, és 27k körül van😃
0
0
0
0
villamdavid avatar
SZiasztok lenne egy fontos kérdésem!
Azt szeretném kérdezni,hogy: Nagy különbség van-e ez a 2 RAM között [url]http://www.lingvin.hu/index.php?termekdesc_id=6954&back=Mem%F3ria[/url]
És e között: [url]http://www.lingvin.hu/index.php?termekdesc_id=5956&back=Mem%F3ria[/url]
Mert utóbbiból 2-ő kellene(mivel az csak 2 GB és én 4 -et szeretnék) és az 28 ezer lenne(a kettő) az első-ből pedig egy kellene és az"csak" 22-lenne 4 GB Ram-ért...
Ezt a kérdést,úgy is felrakhattam volna,hogy a GEIL VALUE KIT2 CL9 memória mennyivel jobb/rosszabb,mint a Kingston?
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
Kingmax DDR2 1066MHz 1GB, 5-6k között van az ára😃
0
0
0
0
Don Sajtos avatar
sziasztok
ddr 2 ramra lenne szükségen 5000-6000Ft körül.
Van 2gb 1066 os kingston hyper cit-em de a Gta IV még mindig nem megy jol mert kellene még 512mb de ha veszek akkor már inkább 1gb ramot.
Szal aki tud 1gb ramot jó árban irjon😀
0
0
0
0
CryEngineer avatar
Sziasztok! Mit szóltok ezekhez:

Corsair Dominator XMS3 6Gb 1600Mhz CL9 KIT (3x2 Gb)
0
0
0
0
Hitoshi avatar
😆 ezek alapján nincs sok különbség,de ha már név alapján nézzük,akkor a Black.... 😆 de ezt ne vedd 100% -nak
0
0
0
0
retyomen avatar
Sziasztok nem tom eldönteni hogy a 3 közül milyen RAM-ot vegyek
1. GeiL Black Dragon DDR2 1066MHz 2GB Kit CL5
2. GeiL Evo DDR2 1066MHz 2GB Kit CL5
3. GeiL Ultra DDR2 1066MHz 2GB Kit CL5
0
0
0
0
no avatar
Helló! Ramot szeretnék venni de nemtom milyen márkát. DDR2 800 MHz kellene nekem. Ha leheet nem a legdrágább😃. Most Kingston 667 van 2x512MB(417 Mhzen megy a proci tuning miatt). Az alaplapomon két bővítő hely van.
0
0
0
0
Ricko avatar
MUSHKIN jó fajta Memoria?
0
0
0
0
ceni98 avatar
hát akkor a gép fejlestésem 38000 FT😲
0
0
0
0
Hitoshi avatar
ugyan ott vagy,vagy még drágább is,és jobban megéri a 2gb-os
0
0
0
0
Hitoshi avatar
hát... nem nagyon mind1 mert az alaplapok többsége DDR2-est fogad be,és DDR2 belül is vannak kisebb nagyobb különbségek,szóval én szerintem egy 15-20 e Ft -os skálán mozognak a 2GB DDR2-es memóriák ára
0
0
0
0
ceni98 avatar
2 gb ram mennyi?
mind1 hogy ddr1 vagy ddr2😀
0
0
0
0
Hitoshi avatar
ne ezt nézd hanem keress rá az alaplapodra a google-n és ott nézd meg a hivatalos oldalon,hogy DDR2/1/3 tud befogadni
0
0
0
0
no avatar
Amikor az everesten megnézem a ram foglalatot azt írja ki hogy 3DIMM ebbe milyen memóriát fogadna el?
0
0
0
0
konsti avatar
lovi81 írta:
Én azt gondolom igenis számít a márka!!! A márka a technológiai alapot, és a minőséget tükrözi, a gagyiknál szükség van szerencsére is... 😀 Én személy szerint a Geil-t ajánlom, azt is KIT-ben, így minimum 10% többletteljesítményt érsz el...

Nekem most Black Dragon van (direkt game-re fejlesztve), de a value sem rossz és jóval olcsóbb is...
A geil a most kapható legrosszabb ram a DDR3-asokbol,,nagyon sok kompatibilitási probléma van velük..sokan cserélik vagy adják el mert nem hajlando a lappal együttmüködni.
0
0
0
0
lovi81 avatar
Én azt gondolom igenis számít a márka!!! A márka a technológiai alapot, és a minőséget tükrözi, a gagyiknál szükség van szerencsére is... 😀 Én személy szerint a Geil-t ajánlom, azt is KIT-ben, így minimum 10% többletteljesítményt érsz el...

Nekem most Black Dragon van (direkt game-re fejlesztve), de a value sem rossz és jóval olcsóbb is...
0
0
0
0
CoDWaW31 avatar
Nem a márka a lényeg, hidd el! 😉..nem a neve végett lessz egy cucc jó vagy rossz! 😉

igaz😃a chipek típusa a nem mind1😆
0
0
0
0
Feki1991 avatar
CoDWaW31 írta:
LobiDrg írta:
Sziasztok.Van egy kingmax ddr3 1333mhz 2x1gb os memóriám és szeretnék venni egy ugyanilyet a gépembe csak úgy már 4x1 gb lenne . a kérdésem az lenne ha én most beleraknám a másik 2x1 eset is akkor nem lesz valamiféle teljesítmény csökkenés ? vagy egyszerűbb lenne vennem egy szimpla 2gb-osat? légyszives segítsetek

nem lesz teljeítménycsökkenés,max ha alacsonyabb frekvenciájú RAM-ot veszel
Feki1991: hát sztem ha megszállott tuningos lenne akkor nem Kingmax-ot venne😀

Nem a márka a lényeg, hidd el! 😉..nem a neve végett lessz egy cucc jó vagy rossz! 😉
0
0
0
0
kakas avatar
Átlagos felhasználónak aki nem tuningol semmit annak bőven elég a Kingmax,Kingston,Samsung..
0
0
0
0
CoDWaW31 avatar
LobiDrg írta:
Sziasztok.Van egy kingmax ddr3 1333mhz 2x1gb os memóriám és szeretnék venni egy ugyanilyet a gépembe csak úgy már 4x1 gb lenne . a kérdésem az lenne ha én most beleraknám a másik 2x1 eset is akkor nem lesz valamiféle teljesítmény csökkenés ? vagy egyszerűbb lenne vennem egy szimpla 2gb-osat? légyszives segítsetek

nem lesz teljeítménycsökkenés,max ha alacsonyabb frekvenciájú RAM-ot veszel
Feki1991: hát sztem ha megszállott tuningos lenne akkor nem Kingmax-ot venne😀
0
0
0
0
Feki1991 avatar
LobiDrg írta:

Sokkalta (azért van hátránya is!) jobb a 4×1Gb, mint a 2×2 Gb OC szempontjából!..ugyanolyan fajta RAM-okból az 1Gb-osból picivel nagyobb frekit, s kisebb latenciákat tudsz előcsalogtni, mint 2Gb-os testvéréből!!!!!..szal ha megszállott OC-s vagy, akkor 4×1Gb! 😉
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
minek lenne csökkenés? Csak gyorsabb lenne mert dual channelben futnának a ramok ha 2gb ot veszel akkor csak simple channelben így lassabb lenne
0
0
0
0
no avatar
0
0
0
0
sagesz93 avatar
ja, de közbe az órajel is a helyén legyen 😃, szóval ne csak az időzítést nézd.
0
0
0
0
nemkrisz11 avatar
jah....hogy a CL minél kisebb annál jobb? jaaaa....ezt se tudtam 😆
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció