Nekem mindenféleképpen megbízható kéne túlfeszültség elleni védelem stb-vel ellátott. Későbbiekben bővítem a gépet majd fx 8300-al vagy hasonló procival akkor is elég volna a 400w?
HD Mark, én egyszer 600 wattosat vettem belőle, már másnap küldtem vissza, mert iszonyatosan zörgött, amikor beszereltem. Valószínűleg én voltam ilyen peches, de gondoltam megosztom veled a tapasztalatomat.
GodSie:
Hasonló kérdés mennyi a keret meg mire újítasz...ha lesz CF akkor milyen videokarival, mi lesz a többi cucc? Persze a led az gondolom a moddingot szolgálja majd...
Sziasztok!
Milyen tápegységet ajánlotok ehez a konfighoz ? :[url=http://gepigeny.hu/profile.php?lookup=52417&sub=usercomp&comp=115531]Eszközöm adatai[/url] 40.000Ft-ot szánok rá max !
Valami jó minőségűre gondoltam 750W-ost. Lehet felesleges... ezért kérnék segítséget!
Előre is köszönöm!
Asus00 Azeneazjo Köszi a válaszokat, több helyről is azt mondták hogy elég neki. Most tervezem kicsit fejleszteni a gépet, de ha elég neki akkor nem költök rá még + 15k-t
Szerintem mindkettő korrekt, de a Corsair nekem szimpatikusabb, de ez szubjektív. Vagy rádobsz még egy 10 ezret és veszel egy Seasonicot mint ami nekem van.
PCX.hu-n megtalálod a Bronson által írt termékeket SlimShady. Én is onnan rendeltem múltkor. A legjobb választás 400-500 W környékén talán az XFX 450 W!! ez is 15 K környéke
egy jobb 400-as is elég mint mondtam, pl azok amiket ajánlottam, nem kell neked akkora táp. a HKC , Lc power, Codegen és társaik kerülendők nagy ívben komolyabb konfigok esetében. meg úgy általában 😃
Nekem CMem van, de GX Lite, az sem a legjobb de ahogy nézem az Elite sorozat még gyengébb. Biztos hogy sok táptól jobb, de én inkább hozzátoldanák még pár k-t.
nem leszólni akartam a chieftechet, tényleg vannak jó tápjaik, csak az alsó széria... mint említetted tényleg mindegyik gyártónak van gyenge oldala ilyen szempontból, az fsp és a seasonic mellé még a be quiet tápokat említeném meg hogy alsó szériában is tuti megbízható...
Ja, persze hát azért nem a lególcsobbat akarom megvenni ugy középárba akarok!!
Azért néztem EVGA-t meg Corsairt meg picit FSP-t mert ezekről jókat hallotam! 😀
Amúgy a Chieftec is gyárt egész jót. Alapvetően nem szabad megvenni a kínálat legolcsóbb 30%-át, mert azok általában a szarok. Ez nem csak a Chieftecre igaz, de az összes többre is, talán az FSP és a Seasonicnál már más a helyzet. Az 550W-os tápom Chieftec volt, és kb. 4 évig hibátlanul működött, és akkor is csak azért cseréltem, mert kevés lett az 550W a húzott procinak és az új kártyának.
Nekem is Seasonic van (X-750 80+ Gold), és nem hiába volt 55 ezer. Egy pillanatig nem bántam meg. Ráadásul a leghalkabb tápegység a piacon. Alacsony terhelés mellett passzív, így totál hangtalan. Az előtte lévő XFX a sírba vitt a hangjával. Szerencsére az 2 nap után megdöglött.
Erre felé nem nagyon használnak chieftech-et! 😃
Hallom hogy jo de nem nagyon használják az emberek!!
Mindenki corsair,fsp...
Meg még a seasonic-ot dicsérik nagyon de az meg már drága nekem! 😀
Sziasztok!!! Azt szeretném kérdezni hogy mit tudtok az EVGA Tápok-rol mert megfordult a fejembe hogy az uj gépembe EVGA v corsair tápot vennék!!!
A két táp ez lenne
EVGA Supernova G1 650W
EVGA nex 750B
Ha az a legminőségessebb márka amire futja a keretből vedd azt. Ha ettől combosabb grafikus kártyát nem akarsz, illetve nem akarod húzatni jó lesz. Procit meg ettől ami erősebb és megéri venni az i5 i7. Azok meg kevesebbet fogyasztanak mostaninál.
A grafikus meg a proci max keretje kevesebb mint 250W(tehát max terhelés mellett is kevesebbet fog fogyasztani mint 250W)! számold még hozzá a hardokat memóriákat alaplap chipset ventik stb ami mind csak pár W egyenként... Az egész 300W allatt van! és ehhez képest a táp csak 12Von is képes 408Wot adni(a legfontosabb jellemzője a tápoknak ez!)
Különböző erősségű minőséges tápok (és egy trágya) mire képes:
(az derül ki: 300W is elbírja ha minőséges a r7 265t)
ez marketing, hogy a kínai fosokon is elmenjen (egy darabig...) meg a laikusok vegyenek nagyobb tápot... mint mondtam, bőven elég az is amit ajánlottam.
FSP hyper 700w?
FSP Aurum S Gold 700W -35k
EVGA SuperNOVA G1 750W - 37k
BE QUIET! Power Zone 650W - 38k
ENERMAX Revolution XT 730W -33k
THERMALTAKE Smart SE 730W
ezt néztem ki 😀
Hasonló kérdés mennyi a keret meg mire újítasz...ha lesz CF akkor milyen videokarival, mi lesz a többi cucc? Persze a led az gondolom a moddingot szolgálja majd...
SEASONIC M12 II Evo 620W - 30k
EVGA SuperNOVA 750 B2 - 30k
BE QUIET! Pure Power 630W CM - 27k
FSP Aurum S Gold 700W - 35k
amúgy ha nem tervezel még egy vga-t akkor egy jobb 550-600-as is elég lesz...
Milyen tápegységet ajánlotok ehez a konfighoz ? :[url=http://gepigeny.hu/profile.php?lookup=52417&sub=usercomp&comp=115531]Eszközöm adatai[/url] 40.000Ft-ot szánok rá max !
Valami jó minőségűre gondoltam 750W-ost. Lehet felesleges... ezért kérnék segítséget!
Előre is köszönöm!
bőven elég lesz ha arra gondolsz ami a gépednél van
Szerintetek egy intel core i5 4460, gtx650 (2gb), 8gb RAM-hoz elég a 400W-s táp?
Ez se birja :/ Akkor azok biztos birjak?
EVGA Power Supply 430W - 14k
FSP Hexa+ 400W - 13k
CORSAIR VS Series VS450 - 14k
Mellette van egy amd athlon ii x4 630, 4gb ddr3, 2 winyo
Chieftec CTG-500 (nekem is ez van)
XFX 450W P1-450S-X2B9
van 30k-ért és alatta is Seasonic
EVGA SuperNOVA G1 650W __ 10 év gari
SEASONIC M12 II Evo 620W
SEASONIC S12G 550W
ha megtolod 8-10k-val akkor ott a SEASONIC G550 vagy ENERMAX Platimax 500W
Azért néztem EVGA-t meg Corsairt meg picit FSP-t mert ezekről jókat hallotam! 😀
Hallom hogy jo de nem nagyon használják az emberek!!
Mindenki corsair,fsp...
Meg még a seasonic-ot dicsérik nagyon de az meg már drága nekem! 😀
EVGA-val még nem volt dolgom meg ismerőseimnek se volt dolga vele szóval csak ezért kérdeztem! 😀
A két táp ez lenne
EVGA Supernova G1 650W
EVGA nex 750B
A grafikus meg a proci max keretje kevesebb mint 250W(tehát max terhelés mellett is kevesebbet fog fogyasztani mint 250W)! számold még hozzá a hardokat memóriákat alaplap chipset ventik stb ami mind csak pár W egyenként... Az egész 300W allatt van! és ehhez képest a táp csak 12Von is képes 408Wot adni(a legfontosabb jellemzője a tápoknak ez!)
Különböző erősségű minőséges tápok (és egy trágya) mire képes:
(az derül ki: 300W is elbírja ha minőséges a r7 265t)