Milyen processzort vegyek?

2009. February 03., téma
Fórum » Asztali PC
Egy kis instrukció mielőtt belevágnál:

-Ha van előre kiszemelt processzor de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, sebességet, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.

-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az xy játékhoz milyen processzort ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)

-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen processzor lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
winrar avatar
matyosowski: Azt azért megjegyezném, hogy amikor én eddig vásároltam valamit hardveraprón, akkor mindig előre utaltam a pénzt és meg is kaptam a terméket. Persze csak olyan embernek, akinek volt már jópár pirospontja.
Sandy és Ivy Bridge i5 elég jó a mai napig.
0
0
0
0
matyosowski avatar
igazság szerint 32-33-at ér kb. 35-re még rábólint az ember, de 40 környékén már borzolom a szemöldököm hogy he?. plusz számoljuk hozzá a postát is (az is legalább 2 ezer) : )
nem tudom még mi lesz 2 hónapja csak keresgélek, az utolsó ilyennél betelt a pohár és inkább memót meg winyót vettem.... sokszor csak mérgelem magam (ma is ráírok egy srácra, "hááát 39-et megér", mondom oké szia :'D)
0
0
0
0
Bronson avatar
Ne is mondd, ahogy nézem, nagyon sokan csak árulják a procikat, de eladni nem akarják... pofátlanul felment az áruk, mivel mindenki ezeket keresi... mai napig megbízható procik, egy középkategóriás karival fullhd mellé tökéletes manapság is! Csak ugye... nehéz találni értelmes áron...
0
0
0
0
matyosowski avatar
akkor te is azt ajánlod amiben én is gondolkodtam. Igazából szerintem nem tud annyival többet az i7 plusz akkor beinvesztálom másba ahogy te is mondtad. No akkor maradok az "alap ötletnél" (már csak találni kéne, sajnos eléggé sokra tartják a tulajok.... van aki 40-be adná..., volt olyan aki 2 ezer forintot cigánykodott, a másik meg hogy utaljak előre, na tudod mikor....)
0
0
0
0
Bronson avatar
Én a helyedben egy i5 2500-at vennék, és a maradék pénzt vga fejlesztésre fordítanám!
0
0
0
0
matyosowski avatar
skacok régebben is bújtam a hardver piacot aztán a hónapban úgy alakult hogy memót vettem nem procit de mivel úgy érzem hogy a prockóm gyengécske, plusz GTA V alatt úgy tűnik kicsit visszafog stb stb úgy gondoltam hogy akkor kövi hónapban cserélem. A kérdésem annyi hogy i5 2500 esetleg i7 2600-at megéri még megvenni vagy hagyjam a fenébe? (az i5 kb 30-35 lenne az i7 50-55). A mostani lapomba elméletileg 2nd generation Intel megy (bios frissítéssel tán i5 3rd is).
0
0
0
0
winrar avatar
Nem biztos, hogy kell. Nézd meg Aida64-ben, hogy a jelenlegi BIOS mi és hogy mit igényel a kinézett processzor. Ha a szám azonos Aida64-ben, vagy nagyobb, akkor öröm van, nem kell frissíteni.
Itt megtalálod: https://i.imgur.com/Zq6avRT.png
0
0
0
0
GareY avatar
Oksa, de hogykell a biost frissíteni? Nem gyakran járok benne D:
0
0
0
0
winrar avatar
GareY: Alaplapot is cserélsz? Mert a mostaniba egy Core2Quad/átalakítóval LGA771-es Intel Xeon a legerősebb, amit beletehetsz. Itt van, hogy mit támogat hivatalosan (lehetséges, hogy BIOS-t kell frissítened az új processzorhoz, azt mindenképpen a jelenlegi procival végezd el): [LINK]
Keress hardveraprón C2Q vagy Xeon procit és nézd meg, hogy szerepel-e a fenti támogatási listában: [LINK]
0
0
0
0
GareY avatar
Sziasztok!
Processzort szertnék venni max 20ezerért mert jövőhéten jön majd a vidikari és akkor majd 1 új procit is szeretnék hozzá.
Gépem:
https://gepigeny.hu/user/garey/eszkozok/159912
0
0
0
0
winrar avatar
+100mhz magonként, de szerintem megéri. Haswell Refresh esetén (4460) jobb minőségű paszta van a kupak és a cpu között.
Én meg vagyok elégedve a saját 4460-ammal.
0
0
0
0
danee23 avatar
52367huf*100/48500huf = 107.97 ~ 108%
3.2 ghz * 100 / 3.1 ghz = 103 %
8 százalékkal fizetsz többet 3 százalékos javulásért
0
0
0
0
Zoli73 avatar
Szerintem a 4460 megér + 4000 Ft-ot.
0
0
0
0
matyu20 avatar
Sziasztok! Melyik érné meg jobban: egy intel i5 4440 48,500 Ft-ért vagy egy intel i5 4460 52,367 Ft-ért?
0
0
0
0
attila421 avatar
nincs már meg sajnos elég sok játéknál proci limitem volt
0
0
0
0
reszler112233 avatar
Én úgy írtam hogy miért adtad el? Nem.Én azt akartam mondani hogy szerintem ne add el és vegyél másik lapot meg hozzá másik CPU-t mert elég még az a proci ami most is van neked.
0
0
0
0
danee23 avatar
40k ért újan is bírsz venni 860k-t meg egy jó fm2+ lapot. Egyenként 20 20k. 15k-s lapba nem húznám az biztos, de alapjáraton lehet elég neki az is.
0
0
0
0
reszler112233 avatar
attila421:

Én nem cserélném le az i7 870-nt.Elég erős az a proci még ma is.Szerintem így alap órajelen is kihajtja azt a kártyát ami mellette van.De ha nem vagy benne biztos én még azért megpróbálnám meg OC-zni a procit és akkor biztos hogy elboldogul vele.
0
0
0
0
attila421 avatar
FM2A85X Extreme4+AMD A8-6600K?
0
0
0
0
Bronson avatar
használtan nézz valami amd félkonfigot... talán fx6300 meg valami korrektebb lap...
0
0
0
0
attila421 avatar
Sziasztok egy olyan kérdésem lenne hogy egy hd 6970 2 gb mellé milyen procit illetve lapot tudtok ajánlani 35k-ért intel AMD mindegy. ami kihajtja a videokártyát 1080p-ben pl GTA V Far Cry 3 4 single player BF 3 4 multi hozz kéne táp az 650w ram 8gb és kb 1 évig ne keljen cserélni
0
0
0
0
danee23 avatar
csuz-li - szimpla matek 6 vs 8 mag +33%, 2 vs 4 mag +100%, és mielőtt felemlíted a hyperthreadinget, prohardveren olvastam a napokban intel megatesztben hogy ideális esetben + 32%-ot hoz, de valahol árt, meg biztos van ahol semmit sem hoz. De ha beleszámoljuk a +32%-ot is akkor is az + 68% magyarán i3ról i5re váltással több mint 2x annyit kapsz mint 6 magosról 8 magos fxel.
0
0
0
0
oroszlajos avatar
50k-ból ki van az alap és a proci is..
0
0
0
0
Pixx avatar
Piero én már 70 ezerből nem vennék ilyen félkonfigot csak akkor ha később vesz valami más 2011-es procit egyébként felesleges.Ennek az árából ki jön egy i5 3570/4460 vagy i7 3770 + lap is akár vagy egy fx 8350+lap és akkor tényleg olyan gépe van amire szánták eredetileg is 😀.
0
0
0
0
Puffin avatar
2011-es lapok 50 körül vannak hardveraprón.
0
0
0
0
Pixx avatar
Én is nézegetem régen a i7 920-at mondom de jó áron mennek (volt fent 12 ezerbe is) na mondom nézek már lapokat azok meg 50,60,80 ezrek mondom oké 😃 abból már van sokkal jobb félkonfig is.
És akkor vettem meg a fx-8320+asus m5a970 evo r2.0 ez összesen (használtan) 48 ezrem be fájt full garisan dobozosan 😀
0
0
0
0
Puffin avatar
Zoli73: [LINK]
PCI-e 3.0-ás és 40 szálon tudja kezelni
0
0
0
0
csuz-li avatar
Jó, 20-ért olcsó, de olyan xeon alá való lap, amiben még PCI express is van, ahogy Pixx is mondja, nem két fillér és még mindig máshogy kezeli a VGA-t is mint kellene. + ugye a lentebb leírtak.
Az iponon két ilyen lap van most épp: Az egy ~90, a másik ~120 e ft és ezek még az olcsóbb kategória. A használt piac sem az ilyen alaplapokkal van tele. pcx-en egy van, ami meg 155e.
0
0
0
0
Zoli73 avatar
Meg ha jól tudom, akkor a Vga-t sem tudja teljes sávszélességben kiszolgálni a xeon.
0
0
0
0
Pixx avatar
Hát nem tudom én sokszor nézek ilyen xeonos teszteket már nézeget az azonos specifikációval bíró játékra szánt procik i5/i7 nem sokkal szoktak jobbak lenni(ahogy néztem kb 10% de még néha ennyi se).
Most ha azt nézzük hogy 20k ért kap egy közel i7 4770 szintű procit akkor az okés csak akkor éri ez meg ha már van hozzá lga2011 lapja mer azok drágák szoktak lenni és úgy már nem nagyon éri meg. 😃
De ha van lap hozzá már akkor jó vétel de egyébként a xeon + lap árából vehet i5+lap vagy fx+lapot is és akkor arra való géped van amire eredetileg is szánták.
0
0
0
0
Zoli73 avatar
Lehet hogy nyers erőben ott van mint az i7 de más utasítás készleteket használ mint az i7 ha jól tudom.Mivel a játékok nem egy szerver proci utasítás készleteire vannak megírva nem olyan biztus hogy úgy fog rajt menni ahogy azt szeretnénk.
0
0
0
0
csuz-li avatar
Pixx: Alapvetően igazad van. Azért is írtam, hogy "gyanítom, azért jobb".
De ahogy az egyik hozzánk járó rendszergazda mondta: "A konyhai robotgép is 1000w-os, meg a kézi fúróm keverőszárral is, tehát egy szinten vannak, ám valahogy a palacsintatészta kikeverése nem úgy sikerült azzal a rohadt fúrógéppel..." :-)
0
0
0
0
oroszlajos avatar
Pixx: a jó az, 20000. Ennyiért jobbat nem hiszem h találok..
0
0
0
0
Pixx avatar
queer53: Az a xeon egy i7 4770-el van egy szinten kb szóval igen simán veri az A8-at oda vissza. Ha jó áron van tökéletes vétel bár mi az a jó ár ha szabad megtudni?
0
0
0
0
csuz-li avatar
qeer53: Használni használható, csak nem arra való, hanem szerverekbe. Egy Apache szerver például rühelli a HT-t. Más a memóriakezelésük is, meg még sok minden. Azt nem tudom, hogy egy A8-nál jobb-e játékok alatt, mert ilyen összehasonlítás nem nagyon van, bár gyanítom, azért jobb. A hatalmas cache gondolom jó tesz a játékoknak is.

danee23: Azért van különbség a 6 és a 8 magosok között, főleg a játékoknál. Egy nyolc magos 8350 saját tapasztalatom szerint szépen kiszolgál egy 290-es VGA-t is, legalább is a Maffia II és a AC Unity alatt biztosan, mert ezekkel teszteltem anno. Ennél több, meg ugye nem nagyon kell.
0
0
0
0
oroszlajos avatar
Egy Xeon proci használható játékra? Xeon E5 1620 v2 olcsón hozzá tudok jutni azért gondolkodom rajta. Ezért az árért max egy A8-as AMD-t tudnék venni.
0
0
0
0
danee23 avatar
Arra értettem hogy i3ast ha veszi 2-3 év mulva használtan olcsóbbért bír bele venni i5/i7et, míg a 6 magos fx felett csak a 8 magosok vannak, az már olyan sokat nem szoroz nem oszt
0
0
0
0
csuz-li avatar
Subaru: Én sem gondolom, csak tovább vittem azt a logikai sort, amivel nem értek feltétlenül egyet épp azért, mert többek közt erre a következtetésre vezet. Mert, ha úgy gondolkodunk, hogy egy ma kapható lap kiválasztásánál számít, hogy a hardver nem lesz kompatibilis fizikailag a jövőbeni, még piacra sem dobott fejlesztésekkel, akkor soha nem veszünk semmit. Hiszen ez alapján már nem érdemes 1150-es lapot venni, hiszen abba nem megy bele a LGA2011-es proci, pedig az már piacon is van, nem úgy, mint a következő AMD, aminek még csak a tesztgyártása folyik.
0
0
0
0
Subaru avatar
csuz-li
azért én egy i7 4790k-ra nem mondanám, hogy vége és zsákutca 😃
0
0
0
0
csuz-li avatar
danee23:
AM3+ platformmal csak az a bajom hogy régi és zsákutca.

Ez elmondható a többire is, sőt más szemszögből nézve láthatóan hosszabb az élettartama, mint bármelyik másiknak. Elég régóta van piacon. Azóta az Intel már a sokadik foglalatot használja, ez meg még mindig van. Szóval akár azt is mondhatjuk, hogy időtállóbb. (Persze ez annak köszönhető, hogy az AMD kihagyott pár lépést a csíkszélességben és csak most lép a 14nm-re, kihagyva egy rakat közbeeső lépcsőfokot) Persze ennek most van vége, de ugye ennyi erővel az LGA1150-re is mondhatnánk, hogy vége van és zsákutca...
0
0
0
0
danee23 avatar
Meg ha még csak négyet is használna egy játék, az sem gond, a másik kettő elkel háttérfolyamatoknak, vírusirtónak, a legnagyobb igyekezet ellenére sem teljessen kikapcsolható frissitéseknek és ezek ellenőrzéseinek, és akkor arról ne is beszéljünk ha valaki streamelni akar vagy csak simán szoftveressen rögzíteni gameplay videókat.
Amúgy az AM3+ platformmal csak az a bajom hogy régi és zsákutca. Semmi fejlesztési potenciál nincs benne.
0
0
0
0
csuz-li avatar
razor123: Én a 6300-ra szavaznék, nagyjából azért, amit danee23 leírt. A játékipar egyre inkább elmegy a több mag/szál felé, így előnyösebb a hatmagos AMD. Már most is nyolc magot használ a legtöbb játék, ami megjelenik. Később abba is lehet 8 magosat tenni, tehát van még fejlesztési potenciál benne. Olyan lapot kell választani, ami támogatja a 8 magos fx-eket is. A hat mag amúgy kicsit felemás érzetet kelt bennem, mivel a játékok vagy négy, vagy nyolc szálat használnak, tehát az egyikre sok, a másikra meg kevés. Persze, ha nyolc szálat használ a játék, akkor a hatot is kifogja használni, szóval azért ettől nem kell félni. Ha van plusz hűtés, az jól jön, mert a gyári hűtő ugyan elég, de hangos.
0
0
0
0
Subaru avatar
biztos van, de a HD 6700 mellé egy i5 szerintem sok, egy i7 meg pláne, vga-t meg procit is kellene cserélned szerintem, és a 3. generációs procik újonnan nagyon drágák már, használtan nézelődj inkább
0
0
0
0
Whoo avatar
Sziasztok akarom kérdezni, hogy Szegeden van olyan üzlet ahol lehet venni intel core i5 - öt vagy i7et 3ik generáciosat? 😀
0
0
0
0
danee23 avatar
i3 1 magon erősebb az amdnél, nem kicsit!
De 2 magos. Hiába a hyperthreading játékok mint pl a Far Cry 4 nem indul meg alatta, csak fix-el, ami ha originállal játszasz bannolhatnak érte...
Ez a mostani és a régebbi játékoknál igenis számít, a jövőben próbálnak olyan útra térni a fejlesztők hogy kevesebbet számítson. A 6 magos fx gyorsabb ha egy app vagy játék használja a 6 magot. Viszont 3-4 éves fejlesztés, az i3-nál mondjuk 3 év múlva meg lesz az a lehetőséged hogy vegyél használtan abba a foglalatba i5-öt viszonylag olcsóért és az vérbeli erős 4 magos.
😀
i3nak nem kell bika hűtés, húzni meg nem lehet.
0
0
0
0
razor123 avatar
Sziasztok 😃 Kissé tanácstalan vagyok,hogy mi legyen.Gép vétel előtt állok processzorban az AMD FX-6300 és az Intel Core i3 4170 között hezitálok(a procit 4-5évre venném) melyik lenne a jobb választás? az,hogy az amd 6magos annyival jobb lenne,mint a 2 magos i3? nézegettem pár videót és fps-ben nem voltak nagy eltérések,hűtőm az van egy CM Hyper tx3 evo,gondolom elbírja mind a 2őt 😃
0
0
0
0
Yezi_ avatar
5-6 ezer forint sokat számít, az pedig, hogy jövőre mennyiért tudom eladni nagyjából lényegtelen lesz. Ha nincs nagy különbség köztük akkor inkább venném a Celeront és így maradna pénz 8GB RAM-ra.
0
0
0
0
winrar avatar
Én mondtam neked, hogy a Pentium-ot vedd, de úgysem hallgatsz rám 😆
Celeron-t se régen, se most 😆
Amúgy én annak idején megvettem 15K-ért a Pentium G3420-at újonnan, azt fél évvel később eladtam 12K-ért 😃
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Már nem nyirbálják meg őket olyan drasztikusan, mint a Pentium 4 korszakban a Celeron D-ket.
Ha nincs nagy ár különbség, szerintem simán a Pentiumot venném 😆
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció