Milyen processzort vegyek?
Egy kis instrukció mielőtt belevágnál:
-Ha van előre kiszemelt processzor de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, sebességet, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az xy játékhoz milyen processzort ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen processzor lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Ha van előre kiszemelt processzor de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, sebességet, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az xy játékhoz milyen processzort ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen processzor lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Sandy és Ivy Bridge i5 elég jó a mai napig.
nem tudom még mi lesz 2 hónapja csak keresgélek, az utolsó ilyennél betelt a pohár és inkább memót meg winyót vettem.... sokszor csak mérgelem magam (ma is ráírok egy srácra, "hááát 39-et megér", mondom oké szia :'D)
Itt megtalálod:
Keress hardveraprón C2Q vagy Xeon procit és nézd meg, hogy szerepel-e a fenti támogatási listában: [LINK]
Processzort szertnék venni max 20ezerért mert jövőhéten jön majd a vidikari és akkor majd 1 új procit is szeretnék hozzá.
Gépem:
https://gepigeny.hu/user/garey/eszkozok/159912
Én meg vagyok elégedve a saját 4460-ammal.
3.2 ghz * 100 / 3.1 ghz = 103 %
8 százalékkal fizetsz többet 3 százalékos javulásért
Én nem cserélném le az i7 870-nt.Elég erős az a proci még ma is.Szerintem így alap órajelen is kihajtja azt a kártyát ami mellette van.De ha nem vagy benne biztos én még azért megpróbálnám meg OC-zni a procit és akkor biztos hogy elboldogul vele.
És akkor vettem meg a fx-8320+asus m5a970 evo r2.0 ez összesen (használtan) 48 ezrem be fájt full garisan dobozosan 😀
PCI-e 3.0-ás és 40 szálon tudja kezelni
Az iponon két ilyen lap van most épp: Az egy ~90, a másik ~120 e ft és ezek még az olcsóbb kategória. A használt piac sem az ilyen alaplapokkal van tele. pcx-en egy van, ami meg 155e.
Most ha azt nézzük hogy 20k ért kap egy közel i7 4770 szintű procit akkor az okés csak akkor éri ez meg ha már van hozzá lga2011 lapja mer azok drágák szoktak lenni és úgy már nem nagyon éri meg. 😃
De ha van lap hozzá már akkor jó vétel de egyébként a xeon + lap árából vehet i5+lap vagy fx+lapot is és akkor arra való géped van amire eredetileg is szánták.
De ahogy az egyik hozzánk járó rendszergazda mondta: "A konyhai robotgép is 1000w-os, meg a kézi fúróm keverőszárral is, tehát egy szinten vannak, ám valahogy a palacsintatészta kikeverése nem úgy sikerült azzal a rohadt fúrógéppel..." :-)
danee23: Azért van különbség a 6 és a 8 magosok között, főleg a játékoknál. Egy nyolc magos 8350 saját tapasztalatom szerint szépen kiszolgál egy 290-es VGA-t is, legalább is a Maffia II és a AC Unity alatt biztosan, mert ezekkel teszteltem anno. Ennél több, meg ugye nem nagyon kell.
azért én egy i7 4790k-ra nem mondanám, hogy vége és zsákutca 😃
Ez elmondható a többire is, sőt más szemszögből nézve láthatóan hosszabb az élettartama, mint bármelyik másiknak. Elég régóta van piacon. Azóta az Intel már a sokadik foglalatot használja, ez meg még mindig van. Szóval akár azt is mondhatjuk, hogy időtállóbb. (Persze ez annak köszönhető, hogy az AMD kihagyott pár lépést a csíkszélességben és csak most lép a 14nm-re, kihagyva egy rakat közbeeső lépcsőfokot) Persze ennek most van vége, de ugye ennyi erővel az LGA1150-re is mondhatnánk, hogy vége van és zsákutca...
Amúgy az AM3+ platformmal csak az a bajom hogy régi és zsákutca. Semmi fejlesztési potenciál nincs benne.
De 2 magos. Hiába a hyperthreading játékok mint pl a Far Cry 4 nem indul meg alatta, csak fix-el, ami ha originállal játszasz bannolhatnak érte...
Ez a mostani és a régebbi játékoknál igenis számít, a jövőben próbálnak olyan útra térni a fejlesztők hogy kevesebbet számítson. A 6 magos fx gyorsabb ha egy app vagy játék használja a 6 magot. Viszont 3-4 éves fejlesztés, az i3-nál mondjuk 3 év múlva meg lesz az a lehetőséged hogy vegyél használtan abba a foglalatba i5-öt viszonylag olcsóért és az vérbeli erős 4 magos.
😀
i3nak nem kell bika hűtés, húzni meg nem lehet.
Celeron-t se régen, se most 😆
Amúgy én annak idején megvettem 15K-ért a Pentium G3420-at újonnan, azt fél évvel később eladtam 12K-ért 😃
Ha nincs nagy ár különbség, szerintem simán a Pentiumot venném 😆