Milyen processzort vegyek?
Egy kis instrukció mielőtt belevágnál:
-Ha van előre kiszemelt processzor de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, sebességet, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az xy játékhoz milyen processzort ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen processzor lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Ha van előre kiszemelt processzor de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, sebességet, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az xy játékhoz milyen processzort ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen processzor lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
A pasztát azt adják a procihoz?
Na eldöntöttem hogy milyen proci lesz. A sok segítség amit tőletek kaptam😀😀 és a 3 napja tartó netezés meghozta eredményét. C2D E7500 lesz ha minden igaz. Most már csak meg kell szabadulnom a mostanitól. Gondolkodtam az E6700-ason is, de az hogy 1 megával több a cache-e, az nekem nem éri meg azt a kb. 15.000 Ft-ot amivel többe kerül.
milyen videókártyát veszel hozzá?
Nem veszek. Most egy 9600GT-m van. Nekem az bőven megfelel.
Amúgy minden marad úgy a gépben ahogy van, csak a proci lesz kicserélve.
lassan gépelek😞
1.: Leveszed a hűtőt.
2.:Kiveszed a procit.
3.:Beteszed az újat.
4.:Bepasztázod.
5.:Vissza a hűtő.
6.:Készen is vagyunk😀
Szerintem nincs értelme. Vegyél uj alaplapot.
Amúgy könny.
Szeretnék venni egy Intel Core2 Duo-2,66GHz/1066MHz LGA775 3MB 1év (E7300) processzort.
AGP 8x-es az alaplapom és intel socket LGA775-ös.
Megnéztem és ha minden igaz akkor bele kéne mennie a gépembe. Na most akkor a kérdés az az hogy én aki a processzor beépítéséhez nem értek be tudnám rakni egyedül?
Könnyű beszerelni?
Na eldöntöttem hogy milyen proci lesz. A sok segítség amit tőletek kaptam😀😀 és a 3 napja tartó netezés meghozta eredményét. C2D E7500 lesz ha minden igaz. Most már csak meg kell szabadulnom a mostanitól. Gondolkodtam az E6700-ason is, de az hogy 1 megával több a cache-e, az nekem nem éri meg azt a kb. 15.000 Ft-ot amivel többe kerül.
milyen videókártyát veszel hozzá?
Jól tuningolható, gyors, erős!
bár én nem értek az AMD-hez
C2D E6700, 2.66 GHz, 4 MB L2 cache, 65 nm, 1066 MHz FSB
nekem ez kéne 😃
Ok. Köszi a segítséget.
de ha a quad Q6700 melett döntessz (8MB L2, 2,66 GHz, 1066 MHz FSB!!!) 😃
C2D E6700, 2.66 GHz, 4 MB L2 cache, 65 nm, 1066 MHz FSB
nekem ez kéne 😃
Ok. Köszi a segítséget.
nekem ez kéne 😃
"Intel Core 2 Extreme QX6800 Quad Core Processor Kentsfield LGA775 2.93GHZ 1066FSB 8MB"...a Q6800as is jó, mivel 1066 MHz FSB...te csak azt nézzed h a max FSB 1066 MHz legyen !!akkor nemlessz chipset probléma
Ok. Köszi.
És ha esetleg maradok a C2D mellett, a fennt említettek közül melyik jobb?
próbálj ki egy 8000-rest mindegy melyiket!
A 8000-es nekem nem jó, mert régebbi az alaplap, és az FSB-je max. 1066 MHz. A 8000-eseké 1333 MHz.
az ASUS P5LD2 SE-be a Core 2 Quad Q6700 2.66 GHz FSB: 1066 MHz
- Socket: 775
- L2 cache: 8192kb
- EM64T, SSE3
- max. fogyasztás: 105 W
a leirtak alapján, ha ezek a procik érdekelnek, a quad a legjobb választás
Akkor ez a chipset-es dolog ez hogy van? Az alaplapnál ezt irja:
- chipset: Northbridge Intel 945P Express, Southbridge Intel ICH7
Semmi részletesebb leírást nem találtam sehol. Egyedül a QX6800-asnál irták azt, hogy a 945P chipset nem jó hozzá, mert régi. Akkor a QX6700-as biztos jó? Az régebbi processzor.
Bocsi hogy ennyit kérdezgetek, de nem akarok belefutni valamibe, ami megint nem fog működni.
Amúgy a másik két processzor közül melyiket lenne érdemesebb megvenni?
- C2D E7500, 2.93 GHz, 3 MB L2 cache, 45 nm, 1066 MHz FSB
- C2D E6700, 2.66 GHz, 4 MB L2 cache, 65 nm, 1066 MHz FSB
- Socket: 775
- L2 cache: 8192kb
- EM64T, SSE3
- max. fogyasztás: 105 W
a leirtak alapján, ha ezek a procik érdekelnek, a quad a legjobb választás