Milyen processzort vegyek?
Egy kis instrukció mielőtt belevágnál:
-Ha van előre kiszemelt processzor de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, sebességet, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az xy játékhoz milyen processzort ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen processzor lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Ha van előre kiszemelt processzor de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, sebességet, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az xy játékhoz milyen processzort ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen processzor lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Lehet hogy ez nem ide tartozik, de csak itt tudom megkérdezni!
Van nekem egy Asus Silent Knight II -m (proci hűtő) és elvileg lehet rajta állítani a fordulatszámot. Hogy azt hol kell állítani???
Ha lehet akkor a biosban tudod. de nézd meg az Asus honlapján is hátha létezik hozzá progi ami tudja vezérelni.
Van nekem egy Asus Silent Knight II -m (proci hűtő) és elvileg lehet rajta állítani a fordulatszámot. Hogy azt hol kell állítani???
Takony 😆
hát jobb lett volna az E8400 de ha az nem akkor tényleg az E7400 a jobb
Hát ez természetes hogy jobb ez ott van a nevében is! Csak azt nem értem hogy mér olcsóbb, egyetlen amire gondolni tudok hogy nics hozzá hütö! De ha box akkor lennie kell!
most egy rosz gépem van csak ide írom be hogy megnézzem hogyfutnak a játékok hamarosan meg veszem
csak e8400 akartam de iszonyúan felment az ára😞
amugy a procik
Intel Core2 Duo E7400 Boksz
Processzor tokozása: Socket 775
45nm gyártástechnológia
Magok száma: 2
Órajel: 2,8 Ghz
FSB: 1066 Mhz
L2 Cache mérete: 3 MB
TDP: 65W
Kivitel: Dobozos
Intel Core 2 Duo LGA775 Box (E7300)
Foglalat: LGA 775
Órajel: 2,6 Ghz
FSB: 1066 MHz
Cache: 3 MB
Csak dobozzal és tartozékokkal együtt érvényesíthető a garancia!
így volt leírva
Hát ahogy nézem akkor mind a kettö ugyan az csak a e7400 as jobb 200mhz el pont ugy ahogy ennek kell lennie!
Hát ha ez tényleg így van akkor mindenképpen az e7400ast ajánlom!
csak e8400 akartam de iszonyúan felment az ára😞
amugy a procik
Intel Core2 Duo E7400 Boksz
Processzor tokozása: Socket 775
45nm gyártástechnológia
Magok száma: 2
Órajel: 2,8 Ghz
FSB: 1066 Mhz
L2 Cache mérete: 3 MB
TDP: 65W
Kivitel: Dobozos
Intel Core 2 Duo LGA775 Box (E7300)
Foglalat: LGA 775
Órajel: 2,6 Ghz
FSB: 1066 MHz
Cache: 3 MB
Csak dobozzal és tartozékokkal együtt érvényesíthető a garancia!
így volt leírva
Illetve azt nézd meg hogy van e más fajta e7300 ill más fajta e7400!
nem mindig a drágább a jobb!!
Hát ez igaz föleg a számitástechnikában!
hello a pcx.hu-n láttam 2 procit a pontos nevük
Intel E7300 dobozos 34000ft 2,6 GHzes
Intel Core2 Duo E7400 Boksz 33000ft 2,8GHz-es
a 7400 olcsóbb 1000 forintal de 200mhz-el nagyobb vajon miért ez egyik dobozos a másik boksz az ugyanaz nem?
Hát a 7400 alapból jobb mint a 7300 éz látszik a széria számon is!
Szerintem csak akcióban van a 7400!
Én nem ismerem a pcx-et den álunk itt szlovákiában is szok olyan akciók lenni hogy a jobb olcsóbb!
Intel E7300 dobozos 34000ft 2,6 GHzes
Intel Core2 Duo E7400 Boksz 33000ft 2,8GHz-es
a 7400 olcsóbb 1000 forintal de 200mhz-el nagyobb vajon miért ez egyik dobozos a másik boksz az ugyanaz nem?
nem porum amit én mondok meg te a cash(L1 L2 L3)az a prociba van beépitve
pomrum szerintem az L1 L2 L3 gyorsitótár az a processzor és a ram közötti összeköttetést gyorsitja ha jól tudom
Akkor nem egészen jól tudod. Az amit te mondsz az a memória vezérlő.😃
Am mit jelent ez a gyorsítótár?😊
L1, L2, L3 ez a megnevezésük azt jelenit első, második, és harmadszintü gyorsitótár . A lényege az hogy egy gyors müködésü tároló tárolja az alapvetö számítások azon összetevöit amik a leggyakrabban vannak használva, ezáltal azt már nem kell újbol betőlteni. De csak addig aktiv amég megy a gép ha kikapcsolod kiürül a tároló akárcsak a ram memóriák.