Milyen processzort vegyek?

2009. February 03., téma
Fórum » Asztali PC
Egy kis instrukció mielőtt belevágnál:

-Ha van előre kiszemelt processzor de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, sebességet, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.

-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az xy játékhoz milyen processzort ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)

-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen processzor lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Rottweiler avatar
hát szívesen! jövő nyáron én is megyek dolgozni.
0
0
0
0
biggdogg avatar
mas is hozzaszolhat nyugodtan ... amugy kosz Rottweiler a tanacsot 😉 😆 nyaron mehetek dolgozni a kis penzert :Ð
0
0
0
0
Rottweiler avatar
oké, rendben. akkor szerintem megéri simán.
0
0
0
0
biggdogg avatar
csak ezen gondolkozok h ha meg varok akkor lejjebb megy az aruk mert nemregiben kiloktek a Phenom II 955-ost 😃 ami tenyleg kitesz magaert es magonkent 3.2 Ghz ... s ennek fuggvenyeben kene csokkenjen a 920 illetve 940esek ara 😃 de ez nem biztos ...

Rottweiler írta:
tuti érdemes, mert sokkal jobb! de ahhoz egy másik alaplap is kell szerintem. de azért hallgasd meg még a mások véleményeit is!

Alaplap az stimmel mert Sockem AM2+os es ha frissitem a biost akkor meg AM3as lesz belole a Phenomnak
0
0
0
0
Rottweiler avatar
tuti érdemes, mert sokkal jobb! de ahhoz egy másik alaplap is kell szerintem. de azért hallgasd meg még a mások véleményeit is!
0
0
0
0
tooth9 avatar
Hát szerintem lecserélheted, ha van rá keret. 😀 Én is most fogok venni Phenom II-t ! 😉
0
0
0
0
biggdogg avatar
Fiuk az lenne a hatalmas kerdes h erdemes lecserelni meg az Athlon 64 x2 6000+ 3.100 mhz-es procit egy Phenom II-esre? vagy meg varjak csoppet? 😆 kerem szoljatok hozza mert kivancsi vagyok a velemenyekre 😆
0
0
0
0
Rottweiler avatar
ez miért olyan durva, Dave?
0
0
0
0
Demoz avatar
nem tudja valaki hogy honnan lehet leszedni a clockwizardot?Próbáltam leszedni orosz fórumról,meg más fóruokról de nem sikerült.Akinek megvan az szóljon.Köszi
0
0
0
0
Core2 avatar
Ez asszem pentium 4 925...
0
0
0
0
dave500 avatar
Ez druva!

Intel Pentium 4 Extreme Edition 3.4GHz 800MHz 2MB S478 CPU SL7CH
Intel Pentium 4 Extreme Edition 3.4GHz 800MHz 2MB S478 CPU

Intel's Pentium 4 Extreme Edition processors delivers significant performance gains for use in gaming, multi-media, business solutions and all your processing needs. This Gallatin core (based on the Intel Xeon MP) 478-pin CPU runs at 3.4 GHz on a 800 MHz Front Side Bus, and includes not only it's regular 512KB L2 cache, but also an additional 2MB of L3 cache!

Features/Specifications:

Intel Pentium 4 Extreme Edition 3.4 GHz 800 MHz 2 MB L3 Socket 478 CPU

General Features:
Intel Pentium 4 Extreme Edition processor
3.4 GHz clock speed
800 MHz Front Side Bus (FSB)
512KB L2 cache
2 MB L3 cache
Socket 478
Supports Hyper-threading
Gallatin core (based on the Intel Xeon MP) !!!
S-Spec: SL7CH
Brand new
Package Includes:

CPU only
Additional Information:

Product Requirements:
Socket 478 motherboard supporting 800 MHz Front Side Bus (FSB) and can support the Extreme Edition version of the Pentium 4 CPU
Heat sink and fan
[LINK]
0
0
0
0
Demoz avatar
köszi,de nyár végéig nagyon nehéz várni:Smajd kibírom valahogy(szerzek ps2-őt 😆😉
0
0
0
0
tooth9 avatar
Várj nyár végéig, és egy E7400,E7500-at tegyél bele ! 😀
0
0
0
0
Rottweiler avatar
kutyanmajom: dual core support = kétmag támogatás (vagy valami ilyesmi) nem azt jelenti, hogy az Intel Pentium Dual Core-ok mennek bele😀
Demoz: én várnék a nyár végéig.
0
0
0
0
Demoz avatar
melyiket vegyem meg(ha lesz pénzem😃😉
-Most vegyek egy dual core-t
-később egy core 2 duo-t(nyár végén)

Intel Pentium D 960 (3.6GHz) Dual Core--> ez szerintetek jó?
0
0
0
0
tooth9 avatar
Az N/A az nem az lenne, hogy nincs adat ?
0
0
0
0
KuTYanMajOM avatar
roberto888 írta:
Szerintem meg egyiket se vegyed, mert egyiket sem támogatja az alaplapod.
[LINK]
Itt egy támogatási lista. Amelyiknél N/A van azokat nem, támogatja. Én a helyedben vennék egy új, olcsó alaplapot, ami legalább az E5400-ast támogatja.

Fura hogy nem támogatja, mert rá van írva az alaplapomra hogy dual core support. Így most nem vagyok tisztában.
0
0
0
0
Herman avatar
Hát nálam elmegy mert intel párti vagyok😉
0
0
0
0
biggdogg avatar
tenyleg jo kis proci 😆
0
0
0
0
roberto888 avatar
Holey írta:
Mi a véleményetek erről a procirol?:
AMD Athlon(TM) X2 Dual-Core Processor 7750 Black Edition
2MB L2
2700MHz
AM2+

Jó kis processzor. Tesztekben egész jól teljesít.😀 És van L3 Cache-je.😀
0
0
0
0
roberto888 avatar
Szerintem meg egyiket se vegyed, mert egyiket sem támogatja az alaplapod.
[LINK]
Itt egy támogatási lista. Amelyiknél N/A van azokat nem, támogatja. Én a helyedben vennék egy új, olcsó alaplapot, ami legalább az E5400-ast támogatja.
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
egy Core 2 Duo E7400 31000 ft a pcx.hun
0
0
0
0
tooth9 avatar
Szerintem is inkább vegyél egy Core 2 Duo E7300-at, az olyan 30-31 ezer körül van, és jobb mint az E5400! 😀
0
0
0
0
Herman avatar
Hát annyiért nem drága és jó is,bár én a duo mellett döntenék(nem sokkal de vmivel jobb a p dual corenál)
0
0
0
0
no avatar
elég jó és nemis olyan drága szerintem😆
0
0
0
0
KuTYanMajOM avatar
Hali!
Szeretnék venni egy új procit. Az alaplapom:GIGABYTE GA-81865GME-775-RH.Én pont a processzorokhoz nem értek. Ezt néztem ki: Intel P4-Dual Core-2,7GHz/800MHz LGA775 2MB Box 1év (E5400) processzor
Foglalat : Intel LGA775
Típus : Pentium 4 Dual Core
Órajel-sebesség : 2,7xx GHz
FSB : 800MHz
L2 Cache : 2MB
Fogyasztás : 65W
Architektúra : 45nm
Hűtőventilátor : Van

Garancia: 12 hónap
Ár: 27.800 .-
Ez szerintetek milyen?

Ha valaki tud ennél jobbat ilyen árban vagy ilyet csak olcsóbban -PESTEN- akkor kérem hogy írja le.
0
0
0
0
Holey avatar
Mi a véleményetek erről a procirol?:
AMD Athlon(TM) X2 Dual-Core Processor 7750 Black Edition
2MB L2
2700MHz
AM2+
0
0
0
0
tooth9 avatar
Értem. De a jövőre nézve, egyre több játék, alkalmazás használja a 3/4 magot, és akkor inkább a 4 mag, nem ?
0
0
0
0
no avatar
akkor nekem elég lenne 1 3magos AMD szerintetek?
0
0
0
0
kovi avatar
az intel is ugyanolyan jó, amúgy meg még felesleges 4 magos processzort venni mert nem lehet még kihasználni a 4 magot egyszerre, esetleg van 1-2 olyan program ami kihasználja de az még nagyon ritka, játékokban meg csak 2-3 fps pluszt hoz a 2 mag, ezt inteleken próbálták és nem egészen egy kategóriájú procikon
0
0
0
0
no avatar
Sztem AMD mert az 4 magos az Intel amit leírtál az meg 2 magos szval jobban megéri az AMD meg amúgy is én AMD párti vagyok és látom h ATi-t használsz és az mellé pedig AMD illik
0
0
0
0
Herman avatar
Hát az intel procik a jobbak de most itt az amd-nek az a 2 mag többet hozott.
0
0
0
0
tooth9 avatar
Játékra melyik a jobb?

AMD Phenom X4 9650
vagy
Intel Core 2 Duo E7400
Körülbelül egy árban vannak, úgy hogy az ár mindegy 😀
0
0
0
0
Herman avatar
Hát akkor nem mert az amd-k olcsók is!
0
0
0
0
Rottweiler avatar
nem csak a GTA IV-et, minden játékot jobban vinne. 😀 de ha most x3 8450-ed van, akkor nem éri meg lecserélni!
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
premium írta:
Jobban vinné a GTA4-et?

mi az hogy!
0
0
0
0
no avatar
Jobban vinné a GTA4-et?
0
0
0
0
Rottweiler avatar
igen, szerintem is az Intel, ha húzod 3.0Ghz-re, ahogy írtad!
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
premium írta:
Szerintetek melyik jobb?
Amd Phenom X3 8450 3X2,1GHZ
Intel P4 Dual Core 2X 2,5GHZ~3GHZ tehét 2X3GHZ

egyértelműen az intel
0
0
0
0
no avatar
Szerintetek melyik jobb?
Amd Phenom X3 8450 3X2,1GHZ
Intel P4 Dual Core 2X 2,5GHZ~3GHZ tehét 2X3GHZ
0
0
0
0
no avatar
Lenne egy kérdésem,Gigabyte M61PME--S2 alaplapom van,DualCore AMD Athlon 4850e, 2500 MHz (12.5 x 200) procival,videokártyát szeretnék vásárolni,nem tudom milyet vegyek,az érdekelne ezt a procit érdemes lenne cserélni a játékhoz?Tehát hogy érdemes lenne combosabb videokarit vennem és később a procit cserélnem hozzá?Ha nem akkor valószínű vásárolok valami egyszerűbbet és aztán egybe csere majd.
0
0
0
0
Core2 avatar
jólvan...azért kösz 😃
0
0
0
0
zelcsi avatar
Core2 írta:
és valami olcsóbbat nem tudsz ??? én olyan 2-3 ezerre gondoltam 😆
anyira nem vagyok benne ebben a hűtő kérdésben,sajnos csak azt tudtam ajánlani ami nekem van mert az bevált.😀
0
0
0
0
Core2 avatar
és valami olcsóbbat nem tudsz ??? én olyan 2-3 ezerre gondoltam 😆
0
0
0
0
kovi avatar
a 4 magra visszatérve egy prohardveres teszt alapján egyenlőre felesleges még a négy mag mivel a játékokban csak néhány plusz fps-t hoz, de ennek ellenére lassacskán használatba lesz véve a 4 mag, de egy komolyabb játéknál már 3 mag kb használatba van mert mondjuk 2 magon a játék a 3.-on meg a windows futatásához szükséges egyéb cuccok helyezkednek el
0
0
0
0
zelcsi avatar
Core2 írta:
nem bánnám ha mondanátok egy nagyon olcsó, és nagyon csendes (!) LGA775-ös proci hűtőt...mert az enyém mint egy porszivó...
noctua nh-u12f hűtő nekem ilyen van és nagyon csendes mivel passzivan használom.bár az árra 10e felett van!
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció