A Microsoft nagyon beteg módon fogja kényszeríteni a Windows 10-es frissítést. (Dirtywindowson olvastam). De jó nekem, Windows Updaten nem akar frissíteni CreationToolal csináltam kezdetben, de rájöttem, hogy a frissítés csak bekavar. Inkább Win 10 reinstal. De gonosz ez a Microsoft. A Windows 10 frissítés ajánlott frissítés lesz. Most ez komoly? Inkább azt a "Windows 10 ikont", ha valakinek egyáltalán megjelent a Windows Updaten kellene tárolni elrejtve, nem pedig a tálcán a nagy fehérség miatt látszódjon.
Én azt az utat javaslom.
Énis nemszeretek frissítgetni, főleg nagyobb updateket, vagy build váltásokat, ezért leszedtem az új ISO filet amiben ez már benne van. (ez volt jópár hete már)
Egész jól megy, bár most nem bír felrakni magának egy frissítést... mindig azt írja ki, hogy sikertelen. Frissítés a Windows 10 Pro (1511-es verzió, 10586) kiadásra.
Fontos frissítés lenne? Ha igen, akkor hogyan tudnám felrakni? Ha nem, akkor hagyjam figyelmen kívül?
Piero : egész nyugodtan felteheted, én az insider program óta használom, semmi gond nincs vele... egyedül ezt a sok kémkedős hülyeséget tiltottam le, az nem nagyon hiányzott nekem... még amikor nem volt kész az összes win10 driver a cuccaimhoz, akkor is hiba nélkül működött! 😉
Nektek szokott olyan lenni h elmegy a hang? És ha rákattintok a start menüre nem csinál semmit csak jobb egér gombbal reagál.
És csak újraindítás után lesz jó a hang..
próbáltam azt is hogy letöröltem a Via HD audio deck( ez a hangnak a drivere)
ha felteszem a HD audio managert nem indítja el..
szerintem aki fps növekedést tapasztalt, annak simán csak régi volt már a rendszere és belassult. ha visszateszel a win7 helyére egy frisset ott is lehet ilyen placebo effektus...
Nálam nem látszik fps növekedés, de tartja a szintet, a gépem még ez a szar ami van. De elsőnek baj volt vele, mert alapból rajta volt az avg és az rohadtúl belassította az egészet, tegnap letöröltem a fenébe és ugyan úgy működik mint a 7, még gyorsabban is bejön minden.
Elérkezett az idő hogy a rendszert újratelepítsem. Most Win 7 Enterprise van a gépemen de gondolkoztam rajta hogy megpróbáljam a Win 10-et. Arra lennék kiváncsi hogy játékok esetén várható FPS növekedés és ha igen akkor mennyi?
HeyJoe-PCRPG-HUN: Van hátulütője.
Ha frissíted és azt választod, hogy tartsa meg a fájlokat, de a programokat ne, akkor nincs gond. Szépen beteszi a képeket a képek mappába, a doksikat a doksiba, stb.
Ha viszont megtartod a programokat is, akkor több probléma is elő szokott fordulni:
- Eleve nem minden programot sikerül átvinnie, de azért a helyet foglalni fogják a program fájljai annak ellenére, hogy nem fut, sőt jelzi is, hogy nem lesz átvíve, mert nem kompatibilis.
- Van olyan, hogy átviszi a programot, de valami miatt összeakad egy másik szoftverrel, vagy az oprendszerrel és instabillá válik a működése.
- Ilyenkor simán átmenti a vírusokat is.
Én eddig elég sok gépet frissítettem és párszor ragaszkodott hozzá a tulaj, hogy a programokat is tartsa meg frissítéskor, mert ő olvasta, hogy tud ilyet is a Windows frissítő. Nálam még egyszer sem sikerült tökéletesre ez a verzió. Persze ettől még működhet, csak én még nem találkoztam vele.
Jongir: Jogos, de szerettem volna már kipróbálni, meg most lenne időm 1 kevés, hogy felrakjam az asztali vasamra+a laptopomra is..., de lehet, hogy várok még én is akkor.
Sziasztok! Eddig mindig "clean install"-t nyomtam, ha új Windows jött terítékre nálam, de most szeretnék csak szimplán Win 8.1-ről Win 10-re frissíteni, hogy a progikat és a játékokat ne kelljen újratelepítenem mind. Lehet ennek hátulütője szerintetek? Minden progim fog működni rendesen továbbra is, ha Win8.1-ről Win10-re frissítek??? Jó lenne lassacskán Win10-re váltani, de bizonytalan vagyok... 😊
Jongir: Hű, még mindig ilyen fos? Akkor csak várok még mindig vele 1 picit, kösz az infót...
pisti525: Csak ha a Windows Áruházban található programnak használod a tört változatát, akkor. Mivel nem igazán vannak rendes játékok az Áruházban, így nem kell aggódni. Nekem eddig semmire nem akadt ki.
pisti525: Nálam még ilyen nem volt; legalábbis én még nem találkoztam azzal, hogy bármelyik játékot, vagy egyéb szoftvert kiszúrt volna. Az is tény, hogy nincs olyan szoftver a gépemen, ami a Windows store-ból egyébként megvásárolható lenne. Ez az ellenőrzés ugyan is csak azokra vonatkozik elvileg, bár ez alól biztos kivétel a Minecraft, mert azt már sok win10-es gépen láttam, ám egyiket sem vásárolta a tulajdonosa.
Miért mutatja azt, hogy van Bluetooth a gépben? Elég érdekes, egyszer megjelenik, egyszer nem. Nem tudom kikapcsolni, ha rákattintok csak a Gépház jön be. Jobb-klikk küldésnél is megjelenik, hogy Bluetooth eszköz. Nem 1st world problem, de ha van megoldás és valaki leírja megköszönöm neki.
Asztali PC, nincs semmilyen BT eszköz csatlakoztatva a géphez.
Alaplap: Asus M5A97 R2.0
En tort Win7-re raktam fol a Microsoft oldalarol leszedett ingyenes frissito linkkel. Most teljesen tiszta Win10 Pro licenszem van.
Bar en is aggodalmaskodva ultem a gep mellett amig frissitett, de semmi nem volt. Onnantol, hogy megkerdezi, hogy meg szeretned e tartani a filejaidat, minden rrndben lesz.
Kiprobaltam, mukodik. Elolrebb meg linkeltem is kepet rola.
maxrobi94.
Köszi.
Még talán tudok kérni 1 vinyót. Feltölteni 664 Gb-ot, nem igen tudnék sehova.😃
Valaki azt írta nekem, frissítéssel sem lesz bajom, csak legyen minden driver friss.
Csütörtökön frissít nálam a Windows Update, hajnali 3-kor. majd utána lehet belekezdek.
Masterthief: Ha tudsz akkor kölcsönözz valakitől egy merevlemezt arra az időre amig újra nem rakod a géped és utána a fontos dolgokat másolgasd vissza. Nálam már sokszor volt ez és mindig így tudtam megoldani én is. Vagy ha jó netet van akkor ideiglenesen tölts fel őket valami netes tárhelyre. Remélem tudtam valamit segíteni. Amúgy nekem is tört játékok vannak a gépemen Win 10 alatt és semmi baja sincs az ilyen játékokkal.
xymano: Elsőre nekem is szokatlan volt, az aero a mai napig hiányzik egy kicsit. De most már vissza nem váltanék Win7-re, megszoktam ezt a rendszert.
Frissítést amúgy sem javaslom, inkább tiszta telepítés.
Most én is gondolkodóba estem, merjek-e Win 10 -re frissíteni. Tört Win 7 van a gépemen. (aktiválva van.) Ugyan akkor, csak tört játékok vannak a gépemen. (sajnos, anyagilag nem tudom megengedni magamnak mostanában, hogy, megvegyem őket.)
Már, minden nap feljön nálam hogy frissítsek Win 10-re. De mindig elvetem.
Nem szeretném ha, nem indulnának el a játékok, (pl: hazavágná a crack-et a Win 10) vagy elvesznének a mentéseim. Persze, tudom. Csináljak biztonsági másolatot a mentésekből.
C meghajtómon, van még 12 Gb szabad hely.
Nagyon nem szeretném, ha valami elveszne, vagy összegányolódna a gépemen, mert sok cucc van rajta. Külső vinyómon meg már nincs hely, hogy átrakjak mindent, amit szeretnék.
Ötletek?
és nincs hozzá véletlenül valami olyan progi amivel át lehet váltani a kinézetét és a kezelő felületét olyanra mint a win7
Nekem nem igazán tetszik a kinézete de magáról a winről jókat olvastam. De a kinézete és a kezelő felülete nagyon nem jön be
Bele is ütköztem vala az első problémámba a Win10-en belül. A probléma neve nem más, mint Game DVR, vagy Játék felvevő.
Bejelentkeztem szépen a hajdanán még msn-hez használt Microsoft fiókommal az Xbox alkalmazásba. A Game DVR egyszerűen beállíthatónak bizonyult, még az in-game felülete is egész jó.
A probléma: Nem vesz föl hangot. Eddig sehogy sem tudtam rábírni, hogy felvegye a játék hangját.
Bárkinek ötlete? Esetleg más, akinek simán működik?
Hátsz kinek a pap, kinek a pappné. 😀
Sok felhasználó pozitívan, míg a többsége negatívan értékelte a rendszert, ez nagymértékben függ a hasnálat céljátol is.
Én úgyvélem nemlenne ez rossz rendszer, csak még van rajta bőven javítani való ...
Win 10 esetében (kb 3 esélyt adtam neki) 1) frissítés, 2) tiszta telepítés 3) tiszta telepítés. A játékok jobban nem futottak, sőt rosszabbul, mert mikrolaggok voltak benne ami a 7-nél nem volt... Gondoltam biztos HDD lassú neki, durr bávágtam még egy SSD-t azzal is... A telepítés marha egyszerű sok állítási lehetőség nincs benne...(csuz-li). Jött a Treshold 2 és kész. Belőtte magától a 3D megjelenítést, összekatyvaszolta az ikonokat, az isternért nem hagyta úgy ahogy én leraktam, felkaptam a vizet és visszatoltam a 7-est. Minden problémám megszűnt. Minden úgy van ahogy hagyok, nem erőltet semmit, ha akarok frissítek, ha nem nem. Nem állítgat magától. Nem tudom mire vélni, a monitorozás tökéletesen működik, 10-nél összeszarta magát a gép néha. Még ez nem tökéletes gyerekek... Ezzel várni kell még... Biztos van akinek jól megy (esetleg) minden... De szerintem az ne szóljon semmit aki wordre, meg excelre használja a gépét meg néha megnéz egy filmet, hogy milyen jól megy a 10-es. Hát WTF??? A boot idő egyébként nekem 7 alatt a leggyorsabb. W10 legalább 3 másodperces késésben van, ugyanazzal a konfiggal, ugyanazokkal a programokkal. (Helyi fiók, autómatikus bejelentkezés)... Engem még nem győzött meg. De majd fél év múlva megint teszünk egy próbát.
😀
Hát akkor.. majd újrahúzom. Ma nem sok kedvem van vele vesződni.. mindent visszapakolni.. stb.
Köszönöm szépen a helpet! 😀
Énis nemszeretek frissítgetni, főleg nagyobb updateket, vagy build váltásokat, ezért leszedtem az új ISO filet amiben ez már benne van. (ez volt jópár hete már)
Akkor ebből rendszer újrahúzás lesz? Vagy anélkül is meg lehet oldani?
ISO ba integrálva, külső oldalrol
Frissítés a Windows 10 Pro (1511-es verzió, 10586) kiadásra.
Fontos frissítés lenne? Ha igen, akkor hogyan tudnám felrakni? Ha nem, akkor hagyjam figyelmen kívül?
És csak újraindítás után lesz jó a hang..
próbáltam azt is hogy letöröltem a Via HD audio deck( ez a hangnak a drivere)
ha felteszem a HD audio managert nem indítja el..
Ma bőven lenne időm ezzel szórakozni.
A DX12-es támogatás meg érdekes, ugyan is ugyebár játékok,sőt még benchmarkok sem nagyon vannak rá .
Ha frissíted és azt választod, hogy tartsa meg a fájlokat, de a programokat ne, akkor nincs gond. Szépen beteszi a képeket a képek mappába, a doksikat a doksiba, stb.
Ha viszont megtartod a programokat is, akkor több probléma is elő szokott fordulni:
- Eleve nem minden programot sikerül átvinnie, de azért a helyet foglalni fogják a program fájljai annak ellenére, hogy nem fut, sőt jelzi is, hogy nem lesz átvíve, mert nem kompatibilis.
- Van olyan, hogy átviszi a programot, de valami miatt összeakad egy másik szoftverrel, vagy az oprendszerrel és instabillá válik a működése.
- Ilyenkor simán átmenti a vírusokat is.
Én eddig elég sok gépet frissítettem és párszor ragaszkodott hozzá a tulaj, hogy a programokat is tartsa meg frissítéskor, mert ő olvasta, hogy tud ilyet is a Windows frissítő. Nálam még egyszer sem sikerült tökéletesre ez a verzió. Persze ettől még működhet, csak én még nem találkoztam vele.
Amikor futtatásból próbálom előhívni a calc paranccsal, akkor meg ezt dobja ki, besírok 😆
Jongir: Hű, még mindig ilyen fos? Akkor csak várok még mindig vele 1 picit, kösz az infót...
Asztali PC, nincs semmilyen BT eszköz csatlakoztatva a géphez.
Alaplap: Asus M5A97 R2.0
Vegyes tapasztalattal ...
Bar en is aggodalmaskodva ultem a gep mellett amig frissitett, de semmi nem volt. Onnantol, hogy megkerdezi, hogy meg szeretned e tartani a filejaidat, minden rrndben lesz.
Kiprobaltam, mukodik. Elolrebb meg linkeltem is kepet rola.
Köszi.
Még talán tudok kérni 1 vinyót. Feltölteni 664 Gb-ot, nem igen tudnék sehova.😃
Valaki azt írta nekem, frissítéssel sem lesz bajom, csak legyen minden driver friss.
Csütörtökön frissít nálam a Windows Update, hajnali 3-kor. majd utána lehet belekezdek.
Frissítést amúgy sem javaslom, inkább tiszta telepítés.
Már, minden nap feljön nálam hogy frissítsek Win 10-re. De mindig elvetem.
Nem szeretném ha, nem indulnának el a játékok, (pl: hazavágná a crack-et a Win 10) vagy elvesznének a mentéseim. Persze, tudom. Csináljak biztonsági másolatot a mentésekből.
C meghajtómon, van még 12 Gb szabad hely.
Nagyon nem szeretném, ha valami elveszne, vagy összegányolódna a gépemen, mert sok cucc van rajta. Külső vinyómon meg már nincs hely, hogy átrakjak mindent, amit szeretnék.
Ötletek?
Nekem nem igazán tetszik a kinézete de magáról a winről jókat olvastam. De a kinézete és a kezelő felülete nagyon nem jön be
Van aki frissített már tört win7 et 10 re?
Kellett valamit még aktiválnia? Rendesen fut rajta minden? Tényleg gyorsabbak a játékok?
Bejelentkeztem szépen a hajdanán még msn-hez használt Microsoft fiókommal az Xbox alkalmazásba. A Game DVR egyszerűen beállíthatónak bizonyult, még az in-game felülete is egész jó.
A probléma: Nem vesz föl hangot. Eddig sehogy sem tudtam rábírni, hogy felvegye a játék hangját.
Bárkinek ötlete? Esetleg más, akinek simán működik?
Sok felhasználó pozitívan, míg a többsége negatívan értékelte a rendszert, ez nagymértékben függ a hasnálat céljátol is.
Én úgyvélem nemlenne ez rossz rendszer, csak még van rajta bőven javítani való ...