Milyen processzort vegyek?

2009. February 03., téma
Fórum » Asztali PC
Egy kis instrukció mielőtt belevágnál:

-Ha van előre kiszemelt processzor de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, sebességet, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.

-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az xy játékhoz milyen processzort ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)

-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen processzor lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
jozsi22 avatar
sziasztok szeretném meg kérdezni hogy alkalmas lessz e még a proceszorom a mai játékokhoz de amugy eddig nem volt semmi gondom😀 csak a biztonság kedvéért kérdem
Intel Celeron D 347, 3.06 GHz
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Én is veszek majd egy jobb hűtőt
0
0
0
0
toopa avatar
kmisi99 írta:
Én szeretem hallgatni ha dolgozik a gép. 😆
És akkor szerinted gyári hűtővel és gyári hűtőpasztával egy darabig nem lesz semmi gond?

Nem lesz gond, gyári hűtővel úgy tűnik ez normális. Egyébként a Tjmax hőmérséklet 100 °C-ban van megadva, tehát amíg nem megy 80 fölé addig nem aggódok, de én tuti hogy szerzek egy halkabb és jobb teljesítményű hűtőt, mivel kicsit fel akarom piszkálni az órajelet. 😀
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Én szeretem hallgatni ha dolgozik a gép. 😆
És akkor szerinted gyári hűtővel és gyári hűtőpasztával egy darabig nem lesz semmi gond?
0
0
0
0
toopa avatar
kmisi99 írta:
Ok és az amúgy megfelelő mert láttam neten videót hogy még rakott rá másmilyen pasztát szerinted nem szükséges?

Ha nem zavar hogy 70-75 °C is lehet a processzor akkor nem szükséges. 😀
Olvasgattam fórumokon, gyári hűtéssel gyakran felmelegszik enyire, nekem is volt már 71 °C-os(hyper-threading és turbo mod engedélyezése mellett). Akinek ez sok, az inkább vegyn egy jobb hűtőt, én is gondolkodom egyen.
Ami kicsit jobban zavar a a hőfoknál, az a gyári hűrő hangja. Alapjáraton semmi gond, csendes az egész gép, de amikor felpörög...
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Ok és az amúgy megfelelő mert láttam neten videót hogy még rakott rá másmilyen pasztát szerinted nem szükséges?
0
0
0
0
toopa avatar
kmisi99 írta:
Hello az intel core i7 es procikon gyárilag van hűtőpaszta?

Ha dobozosat rendeltél, akkor a hűtő alján van gyárilag felvitt paszta.
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Hello az intel core i7 es procikon gyárilag van hűtőpaszta?
0
0
0
0
Core2 avatar
persze, a 6-os sorozat több tagja is erősebb mint a 7-es
0
0
0
0
Tamas76 avatar
Hát hasonlítsd össze a tiéddel de sztem erősebb 1 fikarcnyit
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
nade ez erősebb?Nem az mintha megvenném.
0
0
0
0
Tamas76 avatar
jah akkor bocs akkor én néztem félre mégegyszer bocs😕
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
nem itt a bizonyíték[url]http://www.hardwarebolt.hu/termekek/processzor/intel-core2-duo-e6600-(2.4ghz)-dobozos.html[/url]
0
0
0
0
Tamas76 avatar
az intel core2 duo e6600 2.13 GHz-es nem?
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
4mega cache 2.4ghz nem erősebb?
0
0
0
0
Tamas76 avatar
Hát nem erősebb mert L2 cache 2048KB vagyis csak 2 MB úgyhogy jobb a tied sztem
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
ez jó processzor?erősebb mint az enyém mert 4mega cacheja van a neve intel core duo e6600
0
0
0
0
no avatar
Gamer7 írta:
oké köszi de én inkább erre hajlok

Oké! sok sikert hozzá!😃
0
0
0
0
no avatar
neked kell döntened! én csak mutattam neked pár darabot!😃
0
0
0
0
no avatar
oké köszi de én inkább erre hajlok
0
0
0
0
no avatar
de, biztos nagyon jó de nekem akkor sem kéne ha 20 magos lenne mert én nem szeretem az amd-t! de biztosan ez is jó döntés lenne!😀
0
0
0
0
no avatar
de, biztos nagyon jó de nekem akkor sem kéne ha 20 magos lenne mert én nem szeretem az amd-t! de biztosan ez is jó döntés lenne!😀
0
0
0
0
no avatar
és ez nem jobb nála?[url]http://www.pcx.hu/?action=termekOldal&azonosito=15400[/url]
0
0
0
0
no avatar
hát igen! ennél kisseb procik is viszik fullon a mai game-ket, meg még fullon is fogja vinni 1 darabig! csak ilyet nem tudsz venni ha 33000 a max határ mert ez 40.000 körül van!😕
0
0
0
0
no avatar
én is csak játékra használom a gépem és nekem intel core2duo E8400-am van és még nem volt játék ami kifogott volna rajt!
0
0
0
0
no avatar
hát én inkább AMD parti vok azé me inkább csak játszani szoktam
0
0
0
0
no avatar
AMD PhenomII X3 is nagyon jók állítolag😀
0
0
0
0
no avatar
hát mivel én intel párti vok akkor a Intel Core2Duo E7500-öt választanám de a AMD Phenom X4 9650 is nagyon jó!
0
0
0
0
no avatar
és ezek közül szted meik a legjobb?
0
0
0
0
no avatar
Heló!Tudnátok sorolni olyan procikat amik vinnék fullon az újabb játékokat?
MAX ÁR:33000FT
0
0
0
0
Gears17 avatar
milyen procit vegyek 25.000 Ft foglalata LGA 775 játékra kell
0
0
0
0
levi27 avatar
jaja az h dobozos azt jelenti hogy hűtővel adják😀
0
0
0
0
Peterboy90 avatar
hali mi az hogy dobozos? gyári hűtővel adják? mert ezt fogom megvenni [LINK]
0
0
0
0
Rottweiler avatar
Godaime5 írta:
tooth9 írta:
Attól függ.. Ha nem sajnálod rá a pénzt, akkor vedd inkább az E7400-at. De amúgy az E5200 is kihajtsa rendesen a 4770-t ! 😀

A jövőre való tekintettel és a kettő között lévő teljesítmény különbség megéri a +12e. forintot, mert nem szeretnék egyhamar újra fejleszteni?

sokkal jobb az E7400! megéri!
0
0
0
0
Godaime5 avatar
tooth9 írta:
Attól függ.. Ha nem sajnálod rá a pénzt, akkor vedd inkább az E7400-at. De amúgy az E5200 is kihajtsa rendesen a 4770-t ! 😀

A jövőre való tekintettel és a kettő között lévő teljesítmény különbség megéri a +12e. forintot, mert nem szeretnék egyhamar újra fejleszteni?
0
0
0
0
tooth9 avatar
0
0
0
0
Godaime5 avatar
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy egy HD 4770 mellé jó egy Intel Pentium Dual-Core E5200, vagy sokkal jobb lenne a drágább Core2Duo E7400?
0
0
0
0
zelcsi avatar
tooth9 írta:
És az milyen ? Vegyél akkor Core 2 Duo E7400-at.
az jó választás!meg erősebb is lenne!
0
0
0
0
tooth9 avatar
És az milyen ? Vegyél akkor Core 2 Duo E7400-at.
0
0
0
0
Rapido avatar
De kösz mindenkinek!😃
0
0
0
0
Rapido avatar
HAgyom ezt a procit!Megveszem azt amit kinéztem másikként!
0
0
0
0
Tamas76 avatar
Hát akkor keress máshol
0
0
0
0
Rapido avatar
tooth9 írta:
Igeb. De jobb, ha BOX-ot veszel, amihez már alapból jár hűtő.

CSak ebből nem találtam BOX-ost!:S:S
0
0
0
0
ddkk22 avatar
én a helyedbe nagyobat vennék
0
0
0
0
tooth9 avatar
Igeb. De jobb, ha BOX-ot veszel, amihez már alapból jár hűtő.
0
0
0
0
Rapido avatar
Hello!Most vennék egy másik procit mert ami akartam az megszűnt!Az lenne a kérdésem, hogy ezt a processzort:[url]http://www.aqua.hu/amd-athlon-64-x2-6000-oem-socket-am2-31ghz-67636.html/?id=termekek&hely=1[/url] jól hűtené-e ez a ventilátor:[url]http://www.aqua.hu/asus-k8a9-huto-amd-s754939940-68624.html/?id=termekek&hely=1[/url]
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
hát azért a quad egy cseppet erősebb mert hiában 4 magos a phenom ha a teljesítménye siralmas az amd azért csinálta a phenom II mert elismerte hogy a phenom rosszul sikerült.
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció