Milyen tápegységet vegyek?

2008. September 11., téma
Fórum » Asztali PC
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Funes avatar
Piero86:
Jó minőségűeknek mindnek hoznia kell a teljesítményt, 80%-ot arra értem, hogy afölött előjöhetnek feszültség ingadozások és ezért nem folyamatos a teljesítmény.
De lehet ezt is rosszul tudom, majd XHTX kijavít remélem !

XHTX

Oké értem. 😀
0
0
0
0
XHTX avatar
Én se vagyok még az, de nem ez a téma.
Amúgy rosszul tudod, egy 450-es tápnak 450-et(kis időre akár picit többet is) le kell tudnia adni.
Természetesen vannak olyan tápegységek amik ezt nem tudják teljesíteni, de azokat megvételre nem ajánljuk. A 80%-os határ az optimális terhelés felső határa, általában úgy szoktuk méretezni a tápokat, hogy a gép maxon se egyen többet mint a tápegység teljesítményének 80%-a, de ez nem ekvivalens a te kijelentéseddel.

piero86 Nem pontos amit írtál, a 750-es tápod 750-et le is tudja adni, nem csak +12V-os ág van(mondjuk az igaz, hogy kb 95%-ban teljesítményigény szempontjából ez a lényeg).
0
0
0
0
Puffin avatar
mondjuk ezt a 80%-ot én sem tudom honnan vetted. Rengeteg táp van ami majdnem leadja a névleges teljesítményét! Az enyém is a 750-ből 744-et lead.
0
0
0
0
Funes avatar
Villamosmérnöknek készülő embernek mit kéne ezen magyarázni ?
A 80% az amit, ha kihasználtságban elér a táp onnantól kezdve, nincs garantálva, hogy afölött is ugyanúgy teljesít.

Bár lehet rosszul tudom vagy rosszul fogalmazok, nem vagyok villamosmérnök. 😀

Mellesleg, amit XHTX linkelt az nagyon jó választás !
0
0
0
0
XHTX avatar
Csak általában 80% az amit garantálnak, hogy a táp letudd adni,

Ezt hogy kell érteni?

Andy: Teljesítmény a VS450 bőven elég lesz, ha belefér inkább minőségben és/vagy hatásfokban lépj feljebb egy lépcsőt. Nem sokkal drágábban házon belül adják a CX430-at vagy a 430M-et(ezekből még kapni V2-őt, az régebbi típus), de egy Antec VPF450 se elvetendő ötlet. Esetleg amíg lehet kapni ez:
[LINK]
0
0
0
0
Funes avatar
Andy

Te döntöd el, ha biztosra akarsz menni és belefér a keretedbe, akkor én az 500-asat ajánlanám !
Viszont az említett 450-es táp a minőségéből adódóan le kell tudjon adni annyit, hogy probléma mentesen működjön a géped terhelés alatt is.
0
0
0
0
Andy avatar
Köszönöm a tanácst, de erős válasz kellene. Az egyik pc buider site is azt írja hogy elég,
de nem akarom elb...ni. Már egyszer ki kellett dobnom egy kártyát régebben és nem
akarom megismételni. TLDR a site 360W-ot ír 20 százalék allowance-al. Maradhatok 450 nél?
Ha segít valamit akkor alul lesz majd a táp a gépben.
0
0
0
0
Puffin avatar
Játékok alatt az enyém eszik 400W körül. Az a kártya meg jóval kevesebbet fogyaszt.
0
0
0
0
Funes avatar
Hát, azért ezt így nem merném kijelenteni, hogy max 300-at eszik, gyári adatok alapján lehet...
0
0
0
0
Puffin avatar
Az 408W-ot ad le, amit még leírt az max 300-at eszik.
0
0
0
0
Funes avatar
Csak általában 80% az amit garantálnak, hogy a táp letudd adni, azért mondtam, hogy 500-as az biztosabb és megnyugtatóbb.
Ettől függetlenül elég a 450-es is. 😀
0
0
0
0
Puffin avatar
Ahhoz elég a 450-es bőven
0
0
0
0
Funes avatar
Ilyen konfigoknál 500-as a minimum !
0
0
0
0
Andy avatar
Hali! Új gépet nézelődöm és kellene tanács. Következő géphez elég e a Corsair 450vs?
AMD FX 6300 6 mag
2x8 Kingston Hyper-X Beast 2133 mhz-en
4GB GTX 960
Asus M5A97 R2.0
1 TB 7200 RPM

Előre is kösz
0
0
0
0
Puffin avatar
Az nem tudja a tiszta szinusz hullámot.
0
0
0
0
visor261 avatar
kössz a segítséget 😃 már csak 40k kéne rá :S
[LINK] ez miben más?
0
0
0
0
Puffin avatar
Van hozzá program amivel be tudod állítani hogy pl mikor kapcsoljon le a gép ha merül. USB-vel kötöd össze a géppel, így monitorozni is tudod. Beüzemelésnél én hagytam először jó pár órát tölteni, de írják is a használati utasításban.
0
0
0
0
visor261 avatar
Lemerülésnél hogy jelez mert látom ezen is csak egységek vannak százalék helyett.És van valami amire oda kell figyelni egy ilyennél vagy beüzemelem és ellesz magának?
0
0
0
0
Puffin avatar
Nekem csak a gép van egy ilyenen. Netezésnél egy 40 percet elmegy. Terhelés alatt nem próbáltam meddig bírja.
0
0
0
0
visor261 avatar
És hány percig bírná áram nélkül?terheléssel/apaljáraton? illetve a monitor mennyit dobna a lemerülésen?
0
0
0
0
visor261 avatar
Milyen ups-ot kéne vennem a gb-hez?
0
0
0
0
Bronson avatar
a kezdő szériás fsp tápok valóban nem jók alsó táposba... nekem volt egy 400-as és egy atx házban (felső tápos) alig érte el a 6-pin csati a vga-t... a hexa+400 is jó választás...
0
0
0
0
no avatar
Nem lesz benne videokártya.

FSP 350-60APN is megfelelő lenne -főleg kedvező ára miatt- de több fórumban (itcafe-t és gamepod gépösszerakó topic-ját találtam gyorsan levelem írása előtt) is csak felső tápnak ajánlják (ennél a terméknél is változott a helyzet?) és más probléma is van: a pcx-es visszajelzések között olvastam, hogy -bár a termék leírásánál nem szerepel- csak OEM termék, kábel és csavarok nélkül.

A Hexa+ 500-at és a CTG-500-at laikusként összehasonlítva Hexa részről nem osztott 12v, +1 év garancia, +2k HUF a CTG-hez képest míg a CTG-500-as +5 százalék hatékonysággal- és hatásfokkal bír.

danee23:
- úgy tervezem hogy évekig nem fejlesztem a gépet (max. egy ssd), gyengébb processzort nem vennék, 43-ért megkapom az OEM i5-öt, i3 sem sokkal kevesebb és azért csak 4 magos az i5
- mivel nem veszek videokártyát, az is szempont hogy az i5-nek erősebb az integráltja és úgy tudom hogy a játékok többségéhez kompromisszumokkal elég ez a processzor külön vga nélkül is
- sokat pókerezek és több asztalhoz, adatbázishoz jobb lesz az i5

Csak a jövő hét elején rendelem meg és addig még eldöntöm. Valószínűleg a Hexa+ 400 lesz a jó választás.

Köszönöm nektek a segítséget!
0
0
0
0
danee23 avatar
Öhm, öhm, de minek i5? Mire lesz használva?
0
0
0
0
Bronson avatar
Én a Hexa+ 500-at ajánlom! kicsivel jobb 12v-s teljesítmény, több garancia és harisnyázott kábelek! Amúgy ha nem tervezel bele dedikált vga-t, akkor a 400-as is bőven elég lesz, a kábelhossz a hexa+ szériában ugyanannyi, tehát nincs különbség a 400 meg az 500 w modellek között, ezt a hibát orvosolták!
0
0
0
0
winrar avatar
Lesz benne videokártya?
Ha igen, Chieftec CTG-500 tápot ajánlom, nekem az van már több, mint egy éve alsótápos házban és nagyon jó. Ha pedig komolyabb (AMD) videokártyát akarsz, FSP Raider 550. Ha viszont egyáltalán nem lesz VGA, csak integrált, akkor FSP 350-60APN alá ne add. N-Power semmilyen gépbe nem való.
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok!

Milyen tápegységet ajánlanátok a következő konfigurációhoz?

- Asrock B85 pro 4
- I5 4570
- 8 GB ddr3 ram
- WD 1Tb ezex
- Zalman Z3

A későbbiekben maximum egy 120-as ssd-vel bővülne.

A processzoron kívül a pcx oldaláról vásárolnék mindent.
Alsó tápos házba különböző fórumokban fsp hexa+ 500 (400 nem jó alsónak, igaz?), chieftec ctg (itt is legalább 500-as kell?) és tt münich javaslatokat találtam.
Melyiket vegyem meg? Esetleg más termék hasonló - lehetőleg 16 k alatti- áron?

A minőségi tápok közül a Chieftec Smart 450W GPS-450A (9k) vagy a belépő szintű N-Power 500W N500 (5.7k) termék vásárlása akkor sem ajánlott, ha csak integrált vga-t használnék?
A smart-ról a netet böngészve alig találtam valamit, fórumokban egyáltalán nem szerepel és az 1 év garanciát is kevésnek találom.
Az n-powert mindenhol lehúzzák, bár a felhasználói visszajelzések döntő többségben pozitívak.
0
0
0
0
Smebjulak avatar
XHTX:

Köszi a segítséget! Elég sok hardverben otthon mozgok, viszont a tápokról szinte semmit sem tudok. 😀
0
0
0
0
XHTX avatar
Kicsit drága, ebben az árban már mást vennék, pl raider 550 vagy Xfx pro 550. Most a pcx-nél az Enermax Triathlor ECO 550W akciós, 20K alatt van, én azt vinném. Igaz, hogy nem enermax saját, hanem CWT-re épül, de nem rossz darab, golyós venti, fél moduláris, hybrid ventis, de pl Thermaltake London is megfontolható, 22K, DC-DC-s, golyóscsapágyas venti, 80+ Gold, hybrid venti, fél moduláris.
Annyi hátrány, hogy a hyper 600-on 4 db 6+2 pines csatlakozó van.
0
0
0
0
Smebjulak avatar
Ok, akkor FSP HYPER 600 lesz, ha nincsenek ellene ellenérvek. 😀 Köszi mindenkinek a segítséget!
0
0
0
0
winrar avatar
Éppen azért kérdeztem a pontos típust. Mert egy CTG-500-ra nyugodtan rá lehetett volna bízni, az jó kis Sirtec beles táp. De azért iArena-ra inkább nem.
0
0
0
0
Pixx avatar
Jó hát persze én se bíznék rá egy ilyen drága kártyát akár milyen tápra de elvileg a mostaninak is vinni kéne meg akinek van pénze 980-ra sztem egy 15k-s táp nemfogja padlóra küldeni 😀
0
0
0
0
Bronson avatar
Nem egy eldobnivaló táp, de egy ilyen rendszer alá azért érdemes lenne egy normális/stabilabb táp... már ha valóban lesz ilyen gép...
0
0
0
0
Pixx avatar
NEMALEAG: Chieftec iArena 500W GPA-500S8 Tápegység 12voltos ágon 396 wattot tudd leadni

i5 3330 77 wattot fogyaszthat max
Gtx 980 hivatalos tdp 165 watt jó mondjuk neked strix oc van akkor legyen 200 watt
meg számoljuk a többi baromságot ami a gépben van kb 310-320wattra jössz ki de ez az érték ugye nem fix mivel ingadozik meg maxon úgy se megy soha a gép szóval elvileg elég kéne hogy legyen.

De hallgass meg mást is.
0
0
0
0
winrar avatar
Azt érdemes lenne lecserélni. Ha CTG-500 lett volna, akkor az maradhatott volna.
0
0
0
0
Smebjulak avatar
Chieftec iArena 500W GPA-500S8
0
0
0
0
winrar avatar
Rá van írva magára a tápra.
0
0
0
0
Smebjulak avatar
Azért nem írom le, mert fogalmam sincs. 😀 Annyit tudok, hogy Chieftec, meg hogy 500W. 😆
Esetleg magára a tápra rá van írva? Mert akkor gyorsan leveszem a ház oldallapját! 😀
0
0
0
0
winrar avatar
Még mindig nem írtad le a tápod pontos típusát. Amúgy elégnek kell lennie.
0
0
0
0
Smebjulak avatar
Sziasztok!

Azt szeretném kérdezni, hogy a jelenleg tervezett gépfejlesztésemhez, ami a "My gamer PC v1.1" névre hallgat a profilomban, elég lenne a régi táp, vagy kéne egy újabb, olyan 600W körüli? Végül is a komolyan fogyasztó komponensek közül csak a VGA kerül kicserélésre, de jóval izmosabb darabra, ezért érdekelne.
Segítségeteket előre is köszönöm!
0
0
0
0
XHTX avatar
Személyes vélemény volt, ahogy írtam is, de a keret nem volt szűkös, egy minimális felárért cserébe egy nagyobb hatásfokú, stabilabb konstrukcióra épülő táp is kapható. Szvsz megéri a pluszt.
0
0
0
0
Bronson avatar
XTHX : olvastam én is azt a tesztet, szerintem elhanyagolható az ingadozás amit mértek, összességében egy elég korrekt táp szerintem, azért is ajánlottam. abban a szegmensben nincs tökéletes táp... amiket ajánlottál jó alternatívák...
0
0
0
0
XHTX avatar
Igen, jobb lenne, de a tervezett géped egy jóval kisebb táp is boldogan vinné. Ha már többet fordítasz rá, akkor valami komolyabbat éri meg venni.
0
0
0
0
XHTX avatar
Pamkutya: (személyes vélemény következik) Én igazából hanyagolnám azt az evgát is, a hec-nek még adnék időt, hogy nője ki magát, másrészről meg jonnyguru teszt szerint hatásfokban nem mindenhol tartotta a 80%-ot és a kimenetei is zajosabbak, mint kéne. 10 körül jó volt, de mostani árán már kaphatsz CX 430 Bronze-t vagy az új Seasonic Eco 430-at is(esetleg xfx 450), én azokat vinném.
0
0
0
0
Bronson avatar
honnan tudjam, nem tudom miket raktál össze, de ha komplett gépre 20k-t ír, akkor már gondolhatod hogy valami nem frankó...
0
0
0
0
Bronson avatar
azt meg hogy...? valamit nem jól csinálsz.
0
0
0
0
Bronson avatar
Pamkutya : nem akarlak megsérteni, de az egész géped ér kb annyit... 😊 na jó kicsivel többet ér, de akkor is...

EVGA Power Supply 430W - 12k

ez bőven elég lesz, és fejleszteni is lehet vele majd a későbbiekben...
0
0
0
0
winrar avatar
HKC???? Le akarod égetni a géped?
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció