Milyen memóriát vegyek?
Egy kis instrukció mielőtt belevágnál:
-Ha van előre kiszemelt memória de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Ilyen gépbe milyen memóriát ajánlotok?", akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen foglalatú az alaplapod és milyen memóriákat tud kezelni. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen memória lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen foglalatú az alaplapod és milyen memóriákat tud kezelni. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Ha van előre kiszemelt memória de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Ilyen gépbe milyen memóriát ajánlotok?", akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen foglalatú az alaplapod és milyen memóriákat tud kezelni. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen memória lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen foglalatú az alaplapod és milyen memóriákat tud kezelni. (Vagy közöld a fontos információkat.)
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Tényleg csak kíváncsiságból, hova kevés 4gb ram egy multimédiás PC-ben? 😕 Mondjuk nekem ddr2-m van, szal tuti nem veszek + 4gb-ot. 😀
Vannak játékok, amik simán profitálnak a 4GB+ memóból, és egyre több lesz. Meg most olcsó, akkor miért ne? 😃 Sőt most nézem, hogy olyan alaplapot akar, amiben csak 2 memófoglalat van, így pláne 2x4GB legyen... Vagy ha nem kell neki a 8GB, akkor 1x4.
Kingston 4GB/1600MHz DDR-3 HyperX Blu 2DB 2GB KIT!
Szerintetek ez még elég lesz a 2012-es játékokhoz vagy inkább ilyet vegyek
KINGSTON 8192MB HyperX DDR3 1600MHz CL9 KIT ?
Inkább Kingston az jobb írási és olvasási sebsségben is veri.
Mindkettő Kingston...
zsolti1515: Szerintem bátran vedd meg a 8GB-ot, már most elkél jó pár helyre a 4GB+ rendszermemó, ráadásul most nagyon olcsó.
ja nem vettem észre 😆
Mindkettő Kingston...
zsolti1515: Szerintem bátran vedd meg a 8GB-ot, már most elkél jó pár helyre a 4GB+ rendszermemó, ráadásul most nagyon olcsó.
Ha 1600Mhz-es memókat veszek és a jövőben olyan procim lesz amely támogatja az 1866 hz es procikat is akkor az sokban fogja hátráltatni hogy az enyém csak 1600MHz?
Max óra jelet emelsz.
Osynho Értem és köszi !
Te milyen lapot ajánlanál ami 10-14 ezer forint és fel tudja oldani a rejtett magokat??
----> milyen alaplapot vegyek.
Nekem 1066/cl5-ös hyperX-em van, amikor vettem, majdnem egy árban volt a 800-assal.
Te milyen lapot ajánlanál ami 10-14 ezer forint és fel tudja oldani a rejtett magokat??
Ha mennek ennyit, akkor minek gyorsabbat venni? Visszaosztod, majd az fsb emelésével úgyis gyorsul a ram is. Vagy több kell?
hát inkább több. a mostaniak 6-6-6-18on mennek és 2*1GB 900mhz és inkább 2*2 giga 5-5-5-15 és 800mhz vagy 1066 lenne. Melyik a jobb? Vagy egyáltalán érzékelem is a különbséget?
zsolti1515:
Szerintem egyelőre felesleges a 8gb ram játékokra. Igaz, hogy olcsó, így végülis nem akkora érvágés, de inkább másra költeném, később meg lehet bele tenni + 4gb-ot. Alaplapot meg ne a ram bővíthtőség alapján válogass. 😀
tasiadam:
Ha tuningolsz, értelemszerűen minél gyorsabbat érdemes venni.
az alaplap 1066ot maximum, de egyszer sikerült 1100-ra húzni a 800as ramokat de a bios 1 hét után újraindult.
Szerintem egyelőre felesleges a 8gb ram játékokra. Igaz, hogy olcsó, így végülis nem akkora érvágés, de inkább másra költeném, később meg lehet bele tenni + 4gb-ot. Alaplapot meg ne a ram bővíthtőség alapján válogass. 😀
tasiadam:
Ha tuningolsz, értelemszerűen minél gyorsabbat érdemes venni.
Mert most van D820 proci ami nem sokat tud és mellé húzom a 800MHz-s memóriát is. És venni kéne inkább 2*2giga 800MHZ-t vagy 2*2giga 1066ost. melyiket szerintetek?
KINGSTON 4096MB HyperX Blu DDR3 1600MHz CL9 KIT ilyenből 4x2
vagy
KINGSTON 8192MB DDR3 1333MHz CL9 KIT 2x4 ?
Mert ha 4x2 GB ramot szeretnék akkor más alaplap kell ahoz ilyen: ASRock N68-GE3 UCC
Ha pedi 2x4 GB akkor ilyen deszkát : ASUS M4N68T-M V2
Szerintetek melyiket válasszam majd? 😀
------> Asus M5A78L LE <------
Tested Voltage 1,65V
SPD Voltage 1,5V
ez mit jelent akkor?
3mer nok.hu a csillag helyére .
És meg tudnád mondani hogy ennek milyen az időzítése?
a csillag helyére 3me rnok.hu
és ebből szeretnék kettőt venni, azaz 4 GB lenne 😀
ez jó lenne?
csillag helyére i pon.hu
Miért lenne sok ? Most egy ideig nem akarok bővíteni
ok akkor megveheted csak legyen hozzá kompatibilis alaplap ami kezeli a 1600MHZ-s RAM-ot.
Szerintetek ez jó:
Kingston HYPERX DDR3 8GB 1600MHz Non-ECC CL9 (13 k)
Ezekhez?
AMD Phenom II X4 955 Black Edition AM3
Sapphire HD5830 1GB Xtreme
MSI 870-C45
FSP 500W HEXA 80+
Elég hát még sok is. Elég lenne 6GB is
Kingston HYPERX DDR3 8GB 1600MHz Non-ECC CL9 (13 k)
Ezekhez?
AMD Phenom II X4 955 Black Edition AM3
Sapphire HD5830 1GB Xtreme
MSI 870-C45
FSP 500W HEXA 80+
de még mindig akkor a HD 5670 benne marad az lesz a gyenge pontja. tapsztalatból mondom, hogy már DX 10 hez is gyenge magas rélszletességen, nagy felbontáson meg már mondtam ha tudna beszarna a kártya
jobb mintha egy elavult platform szívna. De ha meg akarja tartani akkor kellene bele egy core 2 quad hogy a modernebb vgat ki tudja hajtani ami meg nagyon drága mulatság minimum 30 ezer Ft körül van.
én is azt írtam, hogy váltson platformot, csak mostam, hogy nem elég a proci/lap, hanem VGA is kéne még de azon a felbontáson még mondjuk elmegy.
de még mindig akkor a HD 5670 benne marad az lesz a gyenge pontja. tapsztalatból mondom, hogy már DX 10 hez is gyenge magas rélszletességen, nagy felbontáson meg már mondtam ha tudna beszarna a kártya
jobb mintha egy elavult platform szívna. De ha meg akarja tartani akkor kellene bele egy core 2 quad hogy a modernebb vgat ki tudja hajtani ami meg nagyon drága mulatság minimum 30 ezer Ft körül van.
én még azt tanácsolom hogy majd későbbiekben ezt ne fejleszd, hanem ahogy foxbet is írta, egy AM3+ lapot vegyél, proci még ugye kérdés 😀
Am én 1024x768-on játszok úgyhogy a felbontás nem okoz gondot 😀
de egy dual core pentiummal és egy HD 5670-nel nem tud DX 11-be játszani. ha csak nem diavetítést akar
Akkor úgy már inkább vegyen egy am3+-os alaplapot bele egy olcso Athlon II x4 vagy jobb esetben van rá pénze akkor Phenom II x4-et.
Hát, de ha 8GB lenne, akkor elérném a plafont és többé nem kéne vennem 😃 Meg az ilyen Aion féle játékok se akadnának mikor skillezek és félek attól is, hogy veszek 4GB-t és fél év múlva vehetek 8-at :S
mondjuk igazad van kell mert ha dx 11-ben játszol akkor a 4 GB kell MINIMUM.