Milyen merevlemezt vegyek?
Hello merevlemez vásárlás előtt állok és az a kérdésem hogy kinéztem magamnak egy Western Digital 640GB 32mb Caviar Black et és szerintetek megérné azt a+6-7000 forintot egy Western Digital 1TB 32mb Caviar Black??
5 év garancia van rájuk szóval én az 1TB osban gondolkodom szerintetek?
5 év garancia van rájuk szóval én az 1TB osban gondolkodom szerintetek?
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Ezeket találtam a neten:
[LINK]
[LINK]
[LINK]
[LINK]
(H csak márkát tudtok mondani már azzal is előrébb vagyok, főleg ha kötődik hozzá személyes tapasztalat)
Köszi a válaszokat! 😀
Már az a utolsó elem amit az új gépembe nem tudom hogy mi legyen. Ajánljatok már olyat ami jó, nem szeretnék sokat költeni rá olyan 15-16k a plafon. 1 TB azért legyen, de azért 500GB-s javaslatot is meghallgatok.
Majd később akarok NAS-t építeni, én úgy terveztem, hogy Raspberry PI-t veszek és arra külső házzal 2,5-es WD-red. 😀
Azért remélhetőleg ameddig a vinyó birja, azt már leszolgálja
Másik kérdésem egyből ez, hogy ezekben van valami elektronika, ami kikapcsoláskor leparkolja a fejet, vagy ahol van, ott áll meg?
(Rendesen gépbe építve magától érendő, hogy leparkolja leálláskor, viszont USB-s tárolóval nem vagyok ebben biztos, hogy ugyanúgy kiadja a parancsot a rendszer)
Szeretnék egy külső adattárolót bevetni (a tároló már megvan) de nem tudom milyen HDD-t érdemes vennem. Ami biztos, hogy a tároló max 2 TB-os 3,5"-os HDD-t képes kezelni. Amire használnám: Gépről adatok kitárolása és gyakran kötném rá TV-re filmnézés céljából. Melyik típust, típusokat javasoljátok?
A Green nem ajánlott, ez pedig az, vagyis átnevezett green.
Akkora a kínálat hogy nem tudok dönteni ki szemeltem egyet és erről szeretném ki kérni a véleményeteket
[LINK]
vagy ha tudtok ajánlani egy minőségit azt megköszöni, lényeg nekem az lenne hogy hosszú legyen az élettartama minőségi legyen és 2tb-legyen 25000Ft szánék rá.😀
Egyértelműen WD-t vegyél a legmegbízhatóbb winyó az összes között ! Én már 5 éve használom mindenre és kutyabaja, meg se nyekken. 😀
Szerintem csak Toshibát veszek a többi winyó helyett is.
az egyik
- https://www.pcx.hu/termek/western-digital-1tb-128mb-sata3-wd1002f9yz-merevlemez-95047
a másik
- https://www.pcx.hu/termek/western-digital-1tb-sata3-64mb-wd1003fzex-merevlemez-23545
Leginkább játékokra használom a gépet(GTA5,fifa,F1 stb)
Konfig ha ez fontos: fx6300,r7 260x,8 giga ram.
Gondolom ennek is WebUI je van?
30k??? Ilyen olcsó? WTF. Amiket néztem eddig az 50k nál kezdődtek, +HDD.
filmgru
Értem. Mert nekem úgyvan van egy 500as az van ketté szelve, egyiken system másikon szarjaim. a 80 as on is, és a terrás külsön is a szarjaim vannak.
Köszi a tippet, nézelődök még hogy mint is legyen.
WD kel meg IDE lemezek közül, lapos Maxtorokkal meg Quantumal volt csak dolgom.
Adattárolásra használod, vagy rendszer plussz mindennapos cucok?
Piero
ZyXel ről mostanság egyre többet hallani a hálózati cuccok terén, ezzel lehet seed servert uzemeltetni, torrenteket houzzáadni letolteni, streamelni rola ilyenek?
Fogyasztasa milyen, mini pc hez képest, sokat fogyaszt, hangos, hutese?
Kószi mindenkinek
Sorry telorol vagyok.
Köszi
[LINK]
[LINK]
[LINK]
Nekem ebből a 2TB-os Red-ből dübörög kettő darab a NAS-ban, eddig hibátlanul.
Adatokat szeretnék rajta tárolni, és ottsem árt az adatátviteli sebbesség ha jo, SSD re nemsok mindent tudnék pakolni, ennyiből egy 120GB os Samsung vagy kingston jönne ki
Ha meg gyors rendszert akarsz akkor SSD!
Én nekem Black fele húz a szívem, egyrészt mert gyors és az mindig jóljön. bár a +10k valóban picit sok 😞
Blue s tól, meg ebben esetben kicsit félek, mert olcsó, kicsit tulságosan is, és nemakarok szart sem venni 😞
A 3dik a 128mb cache es azért kerult bele listába, mert 128MB cache ami durva, és árban is 2k val drágább a blacktől, asszem ezis black es, de se vonal is.
Asztali PC-m be lessz, a HP ba, szeretném cserélni a gyárilag vele adott 80GB os lemezt, ami mai napig halk, gyors, semmi baj nincs vele 100/100 de kevés a tárhely.
500Gigásomat felemésztettem, 1TB os Samsung külső HDD-m et is, szal musztály lessz valameliket megvenni, csak dönteni nemigazán tok 😞
Én a Blu lemezem 12k ért vettem 2 éve lessz, mostmeg 13k 1TB ezért félek picit, hogy okkal van leárazva, mert pl: selejt széria
És köszi a gyors reakciót, nemgondoltam volna h élmég a téma 😃
A 2. A Black nem rossz csak nem ér annyit, hacsak az 5 év gari miatt vennéd az sem ér +10ezret.
A 3. az non-stop üzemű, teljesen felesleges ha nem szerverbe vagy NAS-ba szánod.
Western Digital 1TB 64MB WD10EZEX
Western Digital 1TB SATA3 64MB WD1003FZEX
Western Digital 1TB 128MB SATA3 WD1002F9YZ
Ezek voltak linkelve. Én a WD10EZEX -t javaslom de majd a nálam okosabbak megmondják.
http://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__hardverek__7297891-az-alabbi-hdd-k-kozul-melyiket-erne-megvenni
Köszi 😀