Antihősös, szuperhősös sorozatok

Szerző: gigazte, 2016. September 30., téma
Fórum » Film, sorozat
Mostanában egyre több a képregényes film, és szerencsére a hősös sorozatok is a virágzásukat élik. Ezért is gondoltam, hogy érdemes lenne tenni egy kis kitekintést a témában. Kinek mi a kedvenc sorozata, és miért éppen azt kedveli? Melyik sorozat nem tetszik? Milyenek a karakterek a képregényekhez képest? Rajtatok áll, hogy miről beszéltek!
Hozzászólások: 13
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
gigazte avatar
Van itt olyan, aki rendszeresen követi az új Arrow, és Flash évadot? Azokhoz szólna a kérdésem. Spoileres!
Spoiler!
Ugye a Flashben Barry beleavatkozott az anyja megölésébe, és egy teljesen más idővonalat hozott ezzel létre. Amikor Eobard visszament megölni az anyját, akkor egy harmadik idővonal jött létre a jelenben, amit már Barry nem akar a másik Flash miatt megváltoztatni. Szóval egy harmadik idővonalon fog játszódni az egész sztori, és láthattuk, hogy azért befolyásolta Star Cityt is valamennyire ez a dolog. Eddig annyit tudunk, hogy Digglenek nem lánya, hanem fia született, és azt a testvéréről nevezték el!
Spoiler!
A kérdésem az lenne, hogy akkor a Flash, és az Arrow sorozat is átkerült ebbe az idővonalba, vagy csak a Flash, és itt akkor szétváltak a sorozatok? Eddig csak a Flash első két részét láttam, szóval azért is érdekelne ez a dolog, hogy ne érjen meglepetésként!
0
0
0
0
ceni98 avatar
Hát sajnálom, nekem ez a "8 rész semmi, 1 rész minden" koncepció nagyon nem jött át, túl volt húzva szerintem. :/ Flash 1. évada nagyon bejött, főleg, hogy a végére mindig raktak olyat, ami miatt nézni akartam tovább és érdekes maradt végig. A 2. évaddal még kicsit várok, de szerintem nemsokára neki rontok annak is 😃
Gotham zseniális, nem követi a képregény vonalait, de érdemes elkezdeni (bár nem vagyok annyira benne a képregényekben). A Legends of Tomorrow-t már elkezdeni sem merem, valahogy néztem de nem igazán az jött le, hogy egy Arrow 1. évad színvonalú sorozatról van szó, pedig azt kéne visszahozni, mert én attól le voltam hidalva teljesen 😃
Amit Spider mond (SAMCROért jár a külön pacsi), abban elég nagy igazság van, Flashben pl mikor Spoiler!
Irishnak bevallotta Joe, hogy nem halt meg az anyja
, az kifejezetten erősre sikerült, nem az jött le, mint a tinidrámákba szokott lenni, hanem hogy ennek volt súlya tényleg. Bár még eléggé az elején vagyok, így nem tudok konkrétabbat nyilatkozni róla, de ha ezt a színvonalat hozzák, akkor engem megvettek dekára 😃
A Daredevil elég színvonalas és látványos sorozat, bár abba is csak belenyaltam és mentem tovább, de ha jól sejtem hasonlóan jó lesz, bár most eléggé le vagyok maradva ezekkel sajnos. Most kezdődött nemrég a Luke Cage is, szintén Netflix sorozat.
0
0
0
0
Nogitsune avatar
Nekem a kedvenc képregény sorozatom a Daredevil, majd valószínűleg a Punisher sorozat is felküzdi magát nálam az előkelőbb helyekre azon a bizonyos ranglétrán, köszönhetően a remek "bemutatkozásának" a Daredevil második évadában. Szeretem még a Jessica Jones-t is, az Agents of SHIELD-et, valamint szerettem az Agent Carter-t is. Nem sokára meg bele kezdek a Luke Cage-be.

DC sorozatok közül nézem a The Flash-t, Arrow-ot, LoT-ot. Ezek közül egyedül a Flash-t szeretem. Az Arrow-al nem a dráma a baj, hanem annak a rossz kivitelezése, a Flash-ben is van dráma és ott nagyon jól működik. Az első két évadnál jól ment az Arrow, ezután jött a színvonal csökkenés. Tartok attól is, hogy a Flash-böl is elfogyott már a kakaó, de hátha megcáfolnak.

ceni98: +1 SAMCRO.
0
0
0
0
Ajax avatar
Én meg kicsit lemaradtam a Flash és Arrow sorozatokkal. Kb az utolsó 5 részt nem láttam egyiknek se. Már kicsit meguntam ezt a sok szuperhősös izét. Jók amúgy, de már tényleg annyi van, hogy kezdem unni. A Legends of Tomorrow-ot meg el se kezdtem még. Sőt a másik univerzumból a Daredevilt se kezdtem még el, pedig arról tényleg csak nagyon jókat olvasok.
0
0
0
0
gigazte avatar
ceni98: A drámát annyira nem szeretem, azért is jegyeztem meg, hogy teljesen furcsa volt ebben a környezetben. A multiverzumos dologgal egyébként nincsen semmi baj, és később kibontakozik rendesen a történet. Így visszagondolva szinte nincs is különbség a két évad között, mert ugyanolyan izgalmas volt mind a kettő. Egyedül az lesz érdekes, hogy mit hoznak ki majd a Flash 3. évadából!
0
0
0
0
no avatar
Köszi a véleményt. Elkezdem nézni. 😃
0
0
0
0
Ajax avatar
A Gotham nagyon jó sorozat, azt nem csak a képregény rajongóknak lehet ajánlani, vagy aki kedveli a DC univerzumát, hanem tényleg mindenkinek. Persze azért jobban érti a dolgokat aki képbe van a DC világával, de nem feltétlen kell hozzá nagy szakinak lenni. Jelenleg az egyik kedvenc sorozatom, remélem tartja ezt a színvonalat továbbra is, mert engem ez így ahogy most van, nagyon megfogott. 😀
0
0
0
0
no avatar
Milyen a Gotham sorozat, illetve milyen DC sorozatot ajánlanátok?
0
0
0
0
ceni98 avatar
Hát ha nem egy dolgon rugóznak egy évadon keresztül, mint Spoiler!
3. évad elején Sarah halála
, akkor még lehet nekiülök, de azért nekem az kiborító volt, hogy 23 részből kb 8 részben halad is a story. (Drámáról jut eszembe: ha akarsz jó drámát, akkor Sons of Anarchy). Flashnél nekem ez az egész multiverzum téma nem jön be, vagyis amit így a 2. évad legelejéről le lehetett szűrni. Bár így akár össze is hozhatják a filmekkel, bár szerintem tök felesleges lenne az egészet ötvözni, alapból tök más színvonal, tök más a hangulatuk is 😃
0
0
0
0
gigazte avatar
Én még mindig nézem az Arrowot, bár a 4. évad eléggé átment drámába sajnos. Viszont mivel a kedvenc DC-s karakteremről szól a sorozat, ezért nem akarom befejezni. A legújabb Flash évadja érdekes lesz, de nem értem, hogy minek kellett Spoiler!
ezt az alternatív jelent behozni.
A Gothamet nem kezdtem még el.
0
0
0
0
ceni98 avatar
Sajnos nekem az Arrow lefutott a 3. évaddal, kész vicc volt, 4. évadtól sem remélek többet. Flash tetszik, de abban is megakadt az érdeklődés, sokkal jobban tetszik a Gotham, egy tök sötét hangulatú krimi és zseniálisan mutatja Batman születését 😃
0
0
0
0
gigazte avatar
Na most, hogy megnyitottam a témát, így érdemes lenne bele is kezdenem a beszélgetésbe. Igazából a legelső ilyen sorozat, amit néztem az a Smallville volt, ami megmutatta nekünk, hogy hogyan is kezdte megismerni Clark Kent az erejét, és hogyan vált Supermanné, illetve azt is, hogy hogyan lett Lex Luthor gonosz. Szerintem remek sorozat volt, igaz az utolsó részek felé kezdett egy kicsit monotonná válni. Utána jött a "Hősök", ami egészen máshogy közelítette meg a témát. Átlagemberek élték a mindennapi életüket, és hirtelen felfedezték, vagy felfedték a képességeiket. Az első két évadot szerettem, aztán utána szépen fokozatosan kezdett idegesítő, és összecsapott lenni. Mostanában pedig tucatszámra jönnek ki az ilyen filmek, és szerencsére a technika fejlődésének köszönhetően egyre látványosabbak a sorozatok. Hogy mennyire élvezetesek? Azt mindenki döntse el magában.

Mostanában amiket nézek: Arrow, Shield Ügynökei, Flash, Holnap Legendái
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció