Horror FPS játékfejlesztés

Szerző: neci, 2013. February 19., téma
Fórum » Játékokról általában
Üdvözlök mindenkit!

Én egy kezdő és szük körbe tartozó játék fejlszető csapat vezetőjeként, szeretném itt a gépigény támogatásával bemutatni jelenlegi Horror FPS-ünk munkanaplóját.
Betekintést nyerhettek a készülő játékról, melyeket képekben és videókban is közlünk majd veletek.
Láthatjátok hogyan halad a játék hónapról hónapra.
A játék természetes alapköveiben van meg jelenleg, későbbiekben szűkségünk lesz játéktesztelőkre is, amint itt meghírdetjük lehetőség lesz jelentkezni a Béta tesztelesére.
Természetesen a játék ingyenesen fog megjelenni kis hazánkban.

Akinek van bármi ötlete , milyen elemeket lehetne vagy képzelne el egy jó horrorban szívesen fogadjuk azt.
Amint elbíráltuk, hogy tudjuk-e hasznosítani a játékban, meg is alkotjuk azt.
Természetesen akik ötletükkel gazdagították vagy kiegészítették játékunk sztori vonalát bekerülnek a stáblista tagjai közé.

További Info hamarosan...

Addig is szép napot mindenkinek!

Üdv!
Hozzászólások: 149
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Caligo avatar
Követelőzés kontra ötletszerzés nem egy ugyanaz hogy ennek kell lennie avgy ez is benne lehet akár.
0
0
0
0
neci avatar
AnonimMC: Köszönjünk igyekszünk nagy erőkkel készíteni a játékot.
0
0
0
0
AnonimMC avatar
Nekem mondjuk azért nincs arcom itt követelgetni ,hogy mi legyen benne már az is elég ,hogy valamit csinálni akarnak amivel szórakoztatnak minket ! 😀 Sok sikert !
0
0
0
0
neci avatar
chrono02: Unreal scriptet használ a motor, nem bonyolult igazából még jó magam is kiismerem magam benne, mit mivel kell .
Ha gondolod programozásban segíthetsz nekünk, ráérsz gyakorolgatni ismerkedni mivel még a modellezési fázisban vagyunk elemeket készítünk meg a pályát textúrák stb.

adam990304: köszönjük az ötletet mi is gondolkoztunk hasonlón, lehet megtartjuk az ötletet és ezzel vezérelve készítjük majd el a játékot is.
0
0
0
0
no avatar
Hali!

Én még tudnám ajánlani azt,hogyha 3-4 óra a játékidő(mostanában már minden ilyen rövid),akkor lehetne akár alrternatív befejezése a játéknak,többször is újra lehetne játszani,más-más módon.Pl.Deus Ex HR-t is kijátszhatod úgy,hogy lopakodik a főhősl,de pl. csak mehet előre és lőhet akit akar.Meg lehetne mindíg más vége.Pl.
1. :lehetőság:Meghalsz a végén.
2. :Túléled.
3. :Felébredsz,mert kiderült hogy álom volt.
0
0
0
0
Arnybiro avatar
Szia!
Először is gratulálok a játékhoz, csak így tovább! Szabadidőmben én is szoktam programozgatni, de egyenlőre csak C# és XNA.
Az a kérdésem lenne, hogy UDK-ban milyen programozási nyelvet használnak? Nem igazán értek még hozzá, de ki szeretném próbálni. Olvastam az oldalon dolgokat róla és tetszik, csak nem tudom milyen nyelvismeret szükséges hozzá. Meg tudnád mondani milyen nyelvet használ? Köszönöm!
Heló!
0
0
0
0
kaizinger avatar
Tényleg aki akar segiteni ajánlóm vegye fel necivel a kapcsolatot!
Fiatal férfi nagyon segitőkész kőzvetlen nem nagyképü ne féljetek tőle!Nekem nagyon sokminden-ben segit pedig pont én akarok neki de remélem meghozza a munkájának a gyümölcsét😀
0
0
0
0
neci avatar
3ds maxot tudom javasolni, én már lassan 7 éve csinálom ezt, ha nincsenek tapasztalataid 3d modellező programmal akkor töltsd le és gyakologass.
Segítségként a játék modellezés és a texturázás nem egyenlő a sima modellezéssel.
Hajrá!😀
0
0
0
0
Caligo avatar
esetleg ha írnátok nekem tárgykészítő program neveket szívesen kutakodok énis kezelés
után amit kis fájlonként elküldnék és megnéznétek ha tetszene beillesztenétek😀😉)
0
0
0
0
Klaas avatar
Ez tök jó ötlet 😀 Sok sikert hozzá srácok 😉
0
0
0
0
kaizinger avatar
Már dolgozom az alap berendezéseken😀
0
0
0
0
neci avatar
Sziazstok!

Crowe: Alapfelszerelésekre lehet eddig számítani, attól függ hogy haladunk a játékkal úgy fog ez is haladni, amennyiben alkalmunk nyílik további fejlesztésekre a játékon belül későbbiekben, úgy szóba jöhetnek majd a többi apró részletek.
Ezek már a játék gyártás közepe fele fognak látszódni kell-e bele vagy sem.

Spartan117: Ami játék időre lehet számítani az körübelül 3-4 óra.
Ez lecsuszhat 3 óra alá is attól függ ki hogyan játsza majd.


Mint látjátok a képeken, de aki nem ez még egyenlőre a játékban is használt elemek építési stádiumában van.
Idő még mire játék is lesz belőle.
Persze ezekből készül majd egy rövid tech demo is.
0
0
0
0
no avatar
Nekem is van egy kérdésem !

Milyen hoszzú lesz a játék ? 😀
0
0
0
0
Crowe avatar
Nem lehetnének elrejtett zugokban a játék végigvítelét segítő cuccok? Amúgy az aki elől "menekül"a játékos ponyosan milyen lény lesz? Vagy csak az ápolóikat megölő elmeroppant sorozatgyilkosok?
0
0
0
0
neci avatar
A készületek...

[LINK]

[LINK]

[LINK]

[LINK]

[LINK]
0
0
0
0
neci avatar
Elösszőr képeket , majd egy techdemot hozunk nyilvánosságra itt.
Tartalmazni fogja mindazt ami a játék megjelenését jellemzi majd.
0
0
0
0
Mongoosewow avatar
cintulka:A véres rész hülyeség, egyáltalán nem a vér tesz egy horror-t ütőssé, hanem a hangulat. Helyszín, hangok(!!!) stb... Amúgy egyenlőre a nagy ötlethullámmsl várhatnánk az első képekig, mert nem tudhatni milyen stílust szeretnének, én spec egy kis Slender féle indie horrornak örülnék, ami hosszabb és félelmetesebb lenne😀
0
0
0
0
no avatar
Fejtörős részt támogatom és szurkolok!
És nekem lenne egy javaslatom hogy legyen NAGYON NAGYON félelmetes (hirtelen legyenek a dolgok 😉😊)
0
0
0
0
wicktor avatar
Egy kis fejtörös részt is belelehetne vinni a játékba, mint a silent hill részekbe, hogy pl ( ez egy részlet a the room-ból:felkel hivni egy számot de nem tudja hogy mi a szám kinéz az ablakon és a táblán van a telefon szám) vagy hasonló gondolkodtatós cucc is mehetne bele majd ez egész történet vihetne minket egy szálon ami a végén egy csavar lenne például ( a videokat bejátszásokat ugy megcsinálni hogy a háttérbe nem feltünöen ott legyen a csavarnak a válasza és mikor vissza emlékezik (a videokba rá nagyit vagy rámutat a dolgokra) A csavar lehetne olyan is hogy azon a szálon futt hogy minél jobban megyünk elöre annál jobban érezzük hogy mi voltunk a gyilkosok és mi örültünk meg de a végén kiderül, hogy nem is mi voltunk.
0
0
0
0
cintulka avatar
Az angol név szerintem is ütősebb lenne. Mindenképp fontosnak tartom a megfelelő hírdetést. Ezt az elején megtehetnétek egy ingyenes oldal készítésével, de szerintem az elején elég lenne egy sima facebook oldal, ahol nyomon lehetne követni az eseményeket. Mint tapasztalt "játékos" biztosra állítom, hogy a "bárhol lehet elementeni" dolog egy hatalmas előny a játéknál. Szóval szerintem ezt mindenképp építsétek bele. Tehát szerintem semmiképp sem "checkpoint" rendszer. Aztán amivel egy mai horror játék jobbá vállhat az a vér, vér, és a vér. Nem véletlenül van a "more blood" mód minden játék módjainak toplistáján. 😀 Aztán fontos, hogy a játék ne legyen túl egyszerű, de ne is okozzon akkora kihívást, hogy 15 perc után, a szomszéd ablakán repül be a billenytűzet.

A játékhoz ötletek:
-mindenképp életcsík (százalékos kivitelben)
-intro-k beépítése amit megoldhatnátok ilyen "Max Payne 2" stilusura. (képregényes) így hamarabb kész lenne, és meg is lehetne érteni a szorit.
-Szerintem készítsétek el az angol verziót, hátha nagyobb sikert arat
-Törekedjetek, hogy minél inkább valószerűbb legyen. Gondolok ezalatt: lemerülő lámpa, nem villog az összes lámpa a plafonon, nem nyikorog az összes ajtó, nem tud a játékos maratont futni 2%HP-val.


Remélem segítettem valamit, és hasznát veszitek. Sok sikert kívánok. További szép estét mindenkinek.
0
0
0
0
kaizinger avatar
már dobtam egy ötleteset😀
0
0
0
0
neci avatar
okés, hajrá hajrá srácok. 😀
0
0
0
0
Caligo avatar
már forumon hivatalos térlépek után vadászok.
0
0
0
0
kaizinger avatar
google televan térképel😀
0
0
0
0
Caligo avatar
Anonym =Névtelen is lehetne a játék neve.
0
0
0
0
Caligo avatar
Feldolgozhatna Katzingerhez fűzve egy valós helyszínt vállalom az adatszerzést.(térkép,környezet,ott dolgozok nevei ott éltek stb..(kis változtatással ,de érthetőnek hagyva jogi procedura kizárva).:_)
0
0
0
0
Caligo avatar
hohohoho nemcsak a névszerzésben kérem szépen 😃😂
0
0
0
0
daraox avatar
az ötletek és a sztory alapján jó lessz! 😀
Ha már megőrül a karakter halucinálásokkal jó kis horrort lehet csinálni
0
0
0
0
kaizinger avatar
valamilyen szinten a korház területén sandbox cim lenne😀
Horror elemeket is belehetne épiteni😀
0
0
0
0
neci avatar
Most alkalmam adodótt mindenkinek válaszolni aki eddig írt, kezdeném Spartan117-el: 21. században játszodik a történet. Magyarán napjainkban, bizony udk-val sok jó dolgot ki lehet hozni.

Adam990304: Komolyabban itt nem szeretném megosztani a jővőbeli játékosokkal a sztorit, hiszen akkor nem lenne meglepi, annyit azért még is elmondhatunk nektek, hogy egy baleset során a főhős bekerül egy államilag fentartott kórházba ahol nem csak ép elméjű embereket segítenek, főhősünk elveszti a családját és azzal vádolják, hogy ő ölte meg őket , azonban ő otthon sem tartozkodott a gyilkos órájában. Természetesen haza érve ő látja meg elösször szeretet feleségét és gyermekét meggyilkolva...ettől elveszti épeszét is....így bekerül a kórházba/diliházba...egyenlőre ennyit mondanék az alaptörténetről a többi majd alakul.

Caligo: Szívesen vesszük a címen való fejtörésed, és ez igaz mindenkire, hajrá hajrá.

kaizinger: Az ötlet maga nem lenne rossz, fontolóra vesszük, az alapsztoritól nem fog elütni , de elképzelhető hogy valahogy betudjuk illeszteni a játékba, az hogy hogyan majd meglátjuk .

Remélem mindenkinek tudtunk választ adni , aki eddig írt nekünk.
Várjuk több ember válaszát is, köszönjük az eddigi kommenteket, és természetesen jöhetnek még akik eddig is ötleteltek velünk.

Képek hamarosan!
0
0
0
0
no avatar
A történet melyik korban fog játszódni ? 1800-1900-2000-3000 ?😆

UDK az jó cuccos 😀
0
0
0
0
neci avatar
Sziasztok!
2- 3 óra múlva tudok válaszolni mindenkáérdésre, természetesen azok segítenének kapnak egy kisebb infót a játékról is.
Segítőket veszünk fel a játékhoz akik kicsit is értenek a programozáshoz, texúrázáshoz vagy modellezéshez.
Válaszok hamarosan érkeznek mindenkinek.
Addig is jöhet a többi ötlet gazda és köszönjük eddig hozzászólásokat, de még korán sincs vége 😀
0
0
0
0
Caligo avatar
Vagy Hulla ház,Boncterem.De gondolkodom rajta és ötleteket ötlők ki mindenképp részt kívánok venni az ötletezésben 😀 most felcsigáztatok.
0
0
0
0
Caligo avatar
Mondjuk Boncterem elég jó név vagy Hullaház.Még gondolkodom ezen sokat ötletelek szeretnék én is mindenképp részt venni ha másnem az ötletszerzésben.😀 ez most felcsigázott😂
0
0
0
0
kaizinger avatar
Szerintem amugy játszódhatna egy elhagyatót elmegyógyintézetbe a Címe lehetne "Nerve laceration" magyarul :ídeg tépés!
Ehhez elég sok ötletet lehetne ötletelni
Plusz tervrajzokat is lehetne szerezni hozzá és meglehetne épiteni😀 a többi már csak a képzelet😀
0
0
0
0
Crowe avatar
Üdv, szerintem ha már használható tárgyaknál tartunk akkor nem lehetne esetleg egy olyasmi ,hogy a küldetés megoldásához szükséges tárgyat/tárgyakat elrejtett zugokban kellene megkeresni majd összerakni?
0
0
0
0
no avatar
Én is szívesen segítenék! 😀
Amit Moongoosewow mondott az tényleg jó ötlet és én nem is ismerek egy ilyen játékot sem.A Kórterem név...hmm...szerintem a magyar név rossz neki.
Pl.Fűrész(magyar) bénábban hangzik mint az,hogy Saw(angol).


Szerk:Egy címet én szívesen kigondolnék,amíg nem tetszik kitalálok egy újat. 😃
Csak mivel nem tudom mivel kapcsolatban játszódik,nem tudok előzetesen semmit mondani.
0
0
0
0
kaizinger avatar
Amnesia az jó játék😀Kijátszótam !De szerintem figyelmet kéne hagyni még a módolásra😀 vagy a játék végét ugy megcsinálni hogy legyen folytatása😀 esetleges dlc-k vagy egy komplett 2 részt😀
0
0
0
0
neci avatar
ötletek jók gondolkozunk rajtuk, amnesia stílusú játék lesz persze a kiegészítő ötletek amiket küdtök nekünk ötletesek.
Megfontoljuk őket , természetesen várjuk a többiek ötleteit is.
Képek hamarosan lesznek a folyamatokról.
0
0
0
0
Mongoosewow avatar
Azért valami alapvető kis iránymutatást kérnék én is! Milyen úton szeretnétek elindulni? Olyan horror játékot készítetek mind mondjuk a Slender-Erie? Szóval egy rövidebb küldetés, horrorelemekkel, kicsi szabadsággal. Vagy egy olyat mint a Miasmata, ami szerintem kiváló ötlet lenne. Egy olyan világ ahol egyedül vagy, és éppenséggel egy szörny van a nyomodban, vagy éppen több, és így próbálsz túlélni. Egy amolyan Minecraft féle feelingre célzok, ahol a nulláról kezdesz mondjuk egy erdőben, vagy szigeten, és a nulláról építgetsz-menedéket találsz, és persze menekülsz, amíg egy küldetést meg nem csinálsz, ami persze hosszú időt venne igénybe, avagy csak simán túlélsz ameddig akarsz. Mindezt brutális horror elemekkel megfűszerezve. Szerintem ilyesmi irányvonalat lenne érdemes követni. Mindenesetre...Sok sikert!
0
0
0
0
neci avatar
sziasztok!
A grafika amolyan jelen megjelent devil may cry szintjén lesz.
UDK motorral készítjük a játékot, a nulláról saját modellekkel hangokkal és a többi, mindent mi magunk csinálunk.
Ötleteket fogadunk itt is és privát üzenetben.
0
0
0
0
kaizinger avatar
felvétel van? segitenék a játék készitésében
0
0
0
0
no avatar
Ez jó kérdés csak nem Fps Creatorral készül ?
0
0
0
0
daraox avatar
ennek a játéknak milyen grafikája lesz? Gondolom nem olyan mint a bf3-nak, de ki tudja...
0
0
0
0
neci avatar
Köszönjük az eddigi ötleteket, fontolóra vesszük őket, várjuk a többi kedves hozzászólót is .
0
0
0
0
daraox avatar
tudok egy jó ötletet (vagyis szerintem jó)
Mint amnesiaban úgy kéne hogy az ellenséget nem lehet és vagy nem nagyon lehet eltenni láb alól
Ha már kórterem a neve akkor csak a köréd kerülő tárgyakkal(mint például injekciós tű, sebész sziké stb.) lehetne feltartani, esetleg megsebesíteni az ellenséget.
Így sokkal félelmetesebb lenne a játék „atmoszférája” mert benned lesz mindig a gondolat hogyha szembekerülsz az ellenséggel egy folyosó közepén és nincs ott semmijen használható tárgy akkos GAME OVER!
0
0
0
0
no avatar
Nos szerintem lehet hogy egy angol cím jobb benyomást keltene
vagy valami egyéb más magyar mert nekem pl. erről a címről a Surgeon Simulator jut eszembe 😆 ( dokis,műtős játék)
0
0
0
0
neci avatar
Megszületett a játék címe a sztori alapján, ami a Kórterem nevet kapta, nektek milyen benyomást keltene egy ilyen játék cím?
0
0
0
0
neci avatar
Üdvözlök mindenkit!

Én egy kezdő és szük körbe tartozó játék fejlszető csapat vezetőjeként, szeretném itt a gépigény támogatásával bemutatni jelenlegi Horror FPS-ünk munkanaplóját.
Betekintést nyerhettek a készülő játékról, melyeket képekben és videókban is közlünk majd veletek.
Láthatjátok hogyan halad a játék hónapról hónapra.
A játék természetes alapköveiben van meg jelenleg, későbbiekben szűkségünk lesz játéktesztelőkre is, amint itt meghírdetjük lehetőség lesz jelentkezni a Béta tesztelesére.
Természetesen a játék ingyenesen fog megjelenni kis hazánkban.

Akinek van bármi ötlete , milyen elemeket lehetne vagy képzelne el egy jó horrorban szívesen fogadjuk azt.
Amint elbíráltuk, hogy tudjuk-e hasznosítani a játékban, meg is alkotjuk azt.
Természetesen akik ötletükkel gazdagították vagy kiegészítették játékunk sztori vonalát bekerülnek a stáblista tagjai közé.

További Info hamarosan...

Addig is szép napot mindenkinek!

Üdv!
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció