Milyen hangkártyát vegyek?

Szerző: NTSC Jani, 2012. May 17., téma
Fórum » Asztali PC
Hangkártya vásárlással kapcsolatos kérdesek jöhetnek ide!
Hozzászólások: 135
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
zsolty87 avatar
Sziasztok. Asus P8Z68 V-LX alaplaphoz milyen hangkártyát javasoltok? Van ugyan 6 jack csatlakozó az alaplapon, de a kinézett hangfalszettekhez lehet kellhet valami jobb.
Szóval ez a két hangfalszett az esélyes. Ezekhez milyen hangkártya szükséges? Logitech Z906 5.1 és Logitech Z607 5.1.
0
0
0
0
💬 2
Puffin avatar
@zsolty87: Szerintem először próbáld meg az alaplapival. Ha nem tetszik akkor vegyél hangkártyát.
Amúgy meg melyik hangfalszettet veszed? Ha a 906-ost akkor mindenképp optikai kábellel csatlakoztasd!
0
0
0
0
zsolty87 avatar
@Puffin: Még nem tudtam dönteni melyik lesz. Nem tudom kihasználnám-e a 906-os teljes tudását, vagy a mostani 2.1es után a 607es is ég és föld különbség lenne.
0
0
0
0
retek77 avatar
Helló Sziasztok,
Szeretnék hangkártyát venni. De nem tudom merre hány méter :/ Van egy B360 Intel Gaming Plusz. Nem tudom milyen integrált hangkártya van benne. Szeretnék tanácsot kérni, ajánlásokat. Nem számít az ár, bár azért ne legyen 100eft 😃
0
0
0
0
💬 7
Bronson avatar
@retek77: Nekem ilyenem volt pár évig, külső kártya lévén nem okoz gondot a videókártya mellett az alaplapon és jól szól, elég jól személyre is szabható. ha van helyed az alaplapon, akkor belső kártyák közül a xonar DG vagy DGX is jó választás olcsóbban.
0
0
0
0
reszler112233 avatar
@retek77: Kezdésnek mire akarod használni? Azon a lapon ha jól nézem van elég csatlakozó akár 5.1-re is és maga az alaplap sem annyira fapados hogy ne lenne jó az alaplapi hangkártya rajta.
0
0
0
0
retek77 avatar
@reszler112233: Nem feltétlen vennék de ha jobb a hang akkor igen. Többnyire film és játék. Igen ,elég sok csatlakozó van rajta. Persze ha azt mondjátok hogy felesleges venni bele akkor nem veszek 😀 én nem nagyon értek hozzá. Van egy Logitech Surround Sound Speakers Z506 hangfalam.
0
0
0
0
reszler112233 avatar
@retek77: Ha az alaplai hangvezérlővel szépen is tisztán szól a meglévő hangszóró akár magasabb hangerőn is akkor én nem látom értelmét külön hangkártyának.
0
0
0
0
Memento Mori avatar
@reszler112233: +1
Egy jó hangszín beállítással többet lehet nyerni hangminőségben. Elég jók már az alaplapi hangkártyák.
0
0
0
0
reszler112233 avatar
@Memento Mori: Lényegében pont ezért is írtam le a véleményem. Na meg nekem is elég jól szól az 5.1-em ha használom, de az előd lappal sem volt gond vele. Igaz az sem egy olcsó, és gyenge darab volt. Intel q9550-es procit vígan vitte 3,8 GHz-en. Spoiler!
Pár óra teszt erejéig volt kerek 4 GHz-en is, de oda karcsú volt a 212-es hűtőm, így visszavettem belőle. Vízhűtéssel simán ment volna 4-en is, de inkább nem erőltettem.
0
0
0
0
retek77 avatar
@reszler112233: Igen,véleményem szerint szépen, tisztán szól. Köszönöm a segítséget 😀
0
0
0
0
YoRHa 2B avatar
Helló
jelenleg alaplapi hangkártyát használok (Realtek ALC 887) azt érdemes lenne lecserélni egy Creative Sound Blaster Audigy FX re ? 2x30W 4 ohm hangszórókrol lenne szó + a Hi-Fi erősítőnek.
0
0
0
0
💬 1
FoLey avatar
@YoRHa 2B: Miért nem veszel Sound Blaster Audigy 2 ZS-t? 😃

Nekem 2x30W mellé akarok 2x170W-os hangfalat is ráköttetni csak kéne 3m-es kábelt,mert csak az egyiket tudnám bekötni. 😃
https://www.kephost.com/images/2017/12/05/WP_20171205_19_04_37_Pro.jpg
0
0
0
0
BenjaminHun avatar
Sziasztok alaplapomba milyen hangkártyát ajánlanátok? 15-20ezer körül? Fontos hogy egyszerre kezelje a fülesem és a 2.1es hangrendszerem
0
0
0
0
💬 6
gyenesmartin avatar
@BenjaminHun: Nem hinném, hogy létezik ilyen. Még a külső DAC-ok is leválasszák a kimeneteiket, ha be van dugva a füles.
Talán a Fiio E10K.
0
0
0
0
BenjaminHun avatar
@gyenesmartin: Hat lehet kicsit rosszul fogalmaztam de úgy gondoltam hogy nem kell kihúznom állandóan a fejhallgatót ha hangszorón akarok zenét hallgatni.
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
@BenjaminHun: Asusnál programban kell beállítani melyik kimenet működjön, Creative-nál meg automatikusan lekapcsolja a hátsókat, ha az elsőbe be van dugva a fejes.
Csak a Fiio-nál szólna mind a kettő egyszerre.
y elosztót meg nem mondom, mert ha nem erősített kimenetbe van dugva, akkor sokkal halkabb lesz a 2.1.
Az már más kérdés, hogy a fiio lényegesen jobb hanggal rendelkezik bármelyik hangkártyánál ebben az ársávban.
0
0
0
0
Moon_Breaker avatar
@BenjaminHun: Vagy veszel egy külső hangkártyát mint én, pl. Asus Xonar -t amin van egy nagy hangerőszabályzó, azzal választasz fülhallgató\hifi kimenetek közül ha megnyomod. 😀
[LINK]
https://www.asus.com/websites/global/products/YMNTSKcXSVNoJqPp/Volume_control.jpg
0
0
0
0
BenjaminHun avatar
@Moon_Breaker: Köszönöm a válaszokat! 😉 szerintem az Xonar U5 lesz a befutó.
0
0
0
0
Hunork avatar
@BenjaminHun: Teljesen jó a Xonar!
Én még olyat nem pipáltam, hogy ne lett volna automatikus, vagy szoftveresen egy kattintás, és ment a leválasztás, kiválasztás...😉
0
0
0
0
ppista avatar
Milyen 5.1-es Hangkártyát ajánlanátok a Bulldózer nevezetű gépbe ami javulást jelenteni az alaplapihoz képest?
0
0
0
0
💬 5
Hunork avatar
@ppista: Hát ha mindenképp kell, akkor ezekkel nem lősz mellé. A lényeg, hogy a hangfalak is jók legyenek, különben nem sokat fogsz tapasztalni.
ASUS Xonar DGX 11k
CREATIVE Sound Blaster Audigy Fx 12k
ASUS Xonar DSX 17k

20 ezer felett pedig ez a kettő:
CREATIVE Sound Blaster Z
ASUS Strix Soar
0
0
0
0
ppista avatar
@Hunork: Köszönöm a választ!!
0
0
0
0
Moon_Breaker avatar
@ppista: A mai közép-felső kategóriás alaplapokon azért már igen komoly kis hangkártyák vannak integrálva, a tiéden is bőven elég ami van.
Külön hangkártyával szinte biztos hogy nem fogsz különbséget tapasztalni.

Nekem is csak a nagy potméter miatt van külső USB -s Xonar hangkártyám, amúgy az alaplapi 7.1 is több mint tökéletesen szól.

De ha van fölösleges pénzed, Asus kártyát vegyél. Spoiler!
(de mondom, szerintem tök fölösleges)
0
0
0
0
Hunork avatar
@Moon_Breaker: Alapból igen. De ha van egy nem 10 ezres 5.1 hangfal, akkor azért lesz különbség. Én is megtapasztaltam, bár nálam pénzügyi dolgok miatt vetettem el, úgyis legtöbbször fülessel tolom. De egy BF, COD, Doom...stb egy diszkrét hangkártyával, pazar hangfalakkal más élményt ad, főleg basszus, mély hangok terén. De hát kinek a pap, kinek a papné. Ha lesz külön PC szobám, akkor azért meggondolom, de addig eltelik még egy fél élet. 😀
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
@ppista: A hangrendszered nem igényli a jobb hangkártyát. (akkor vennél észre különbséget, ha lenne egy normális sztereo rendszered legalább (pl KEF hangfalakkal)), vagy fejhallgatód (pl Beyerdynamic DT 770)).
Manapság ha kell hangkártya 30-40 alatt nem érdemes nézni, bőven elég az alaplapi.
0
0
0
0
Hunork avatar
Yoda0326: lásd kettővel lejjebb. 😀 😂 Asus Xonar család, és itt a pénz dönti el, melyiket választod. Én DGX/DS alá nem mennék.
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok! Kis segîtsėget szeretnėk kėrni. Egy Időzített z906 os hangcucchoz milyen dedikàlt hangkarit javasolnàtok? Van mėg egy Cloud2 fejesem azt is arról hajtanàm.
0
0
0
0
Hunork avatar
AdamVmm
Kérdés, hogy mivel használod?
Alapvető vélekedés, hogy ha egy fejhallgató az alap, vagy egy sima sztereó hangszóró, akkor bőven elég az alaplapi hangkártya tudása. Ha azonban 2.1 vagy inkább 5.1 hangfal rendszert használsz, esetleg +20k Gaming fejhallgatót (esetleg virtuális 5.1-el), akkor érdemes megfontolni a külön hangkártya vásárlását. Én kipróbáltam alap cuccokkal, nagy különbség nem volt, bár nyilván volt egy tisztább, teltebb hangzása a külön hangkártyának.
Ezen a téren én az Asus Xonar családját ajánlanám, ha efelé indulsz.
(Azt is jó tudni, hogy külön hangkártya esetén ajánlatos, hogy ATX méretű lap legyen, már a VGA mérete, típusa függvényében)
0
0
0
0
AdamVmm avatar
Sziasztok! Hangkártya terén 0 a tudásom, sosem vettem külön. Mindig is az alaplapi integráltat használtam. Érdemes venni, vagy annyira nincs nagy különbség a hangzás terén?
0
0
0
0
Zoli73 avatar
Nekem megoldódott a hangkártya kérdés! 😀

Lecseréltem a HarmanKardon erősítőmet egy Onkyo-ra ami már HDMI-n viszi át a hangot is és beállítottam a számítógépet hogy a hangot eredetibe csak engedje át ne nyúljon hozzá így az erősítő elvégzi a dolgát és gyönyörűen szól. 😃
0
0
0
0
Krissz avatar
A hangkártyáknál, mindegy hogy PCI-E / AMR / PCI stb csatlakozik a géphez?
Van ennek minőségromlási eredménye, ha pl: nem PCI-E set veszek, hanem mondjuk AMR slottosat?
0
0
0
0
grafi97 avatar
Enyhén túlléptem az eredeti keretet.😂 Köszönöm a segítséget.😀
0
0
0
0
Bronson avatar
akkor azt hiszem tudod melyiket kell választanod 😀
0
0
0
0
grafi97 avatar
Lenginkább zenét fogok rajta hallgatni (FLAC) és videót fogok szerkeszteni. Játékra a Vengeance 1500 fülesemet használom. De ha esetleg beruházok egy ilyen DAC-re akkor elgondolkodnék egy Sennheiser HD600-on, vagy valami hasonlón.
0
0
0
0
Bronson avatar
igen, azzal tiszában vagyok, de definíció alapján meg nem valami könnyű választani. 😊 a kérdés, mire tervezed használni? csak zenék filmek, vagy azért játékok is lesznek, bővebb pc-s igénybevétel? meg milyen fájlformátumot favorizálsz? ha csak mp3 és társai akkor szerintem nem vennél észre nagy különbséget egy hangkártyával szemben, mert ez szerintem már súrolja az audiophile igényeket (természetesen nem a hc cuccokra gondolok) akkor válaszd a dac-ot... de a hangszórók sem annyira nagy durranások ilyen szempontból, ahova kéne egy majd 50ezres dac, az szerintem feljebb keresendő kategória.
0
0
0
0
grafi97 avatar
Definíció szerint minden hangkártya DAC. Igaz hangkártyát írtam, ami belsö DAC-re utal, de teljesen mindegy hogy külsö vagy belsö, nem ez a lényeg. A kérdés az, hogy megér-e 50 ezer forintot, vagy ezekkel a hangszórókkal nem lenne észrevehetö a lülönbség?😀
0
0
0
0
Bronson avatar
az egy DAC, tehát lényegében nem hangkártya... most elég sokat kéne pötyögni mi a kettő közt a különbség, keress rá és döntsd el te mik az igényeid, dac kell vagy dedikált hangkártya?
0
0
0
0
grafi97 avatar
Köszönöm szépen!😀 Szerintem akkor ebböl ASUS Strix Soar lesz, a piros CREATIVE nem megy a gépemhez. 😆

Szerk.: Audioengine D1-röl vélemény? Tudom, drágább, de valamiért nagyon tetszik. 😃
0
0
0
0
Bronson avatar
meghálálnák a dedikált hangkártyát, abban biztos lehetsz 😀 ezeket ajánlom abban a keretben amit megadtál:

CREATIVE SoundBlaster Z
ASUS Strix Soar

ha meg külső kéne, akkor ASUS Xonar U7
0
0
0
0
grafi97 avatar
Sziasztok!

Pár napja vettegy egy pár Mackie CR4 hangszórót. Az lenne a kérdésem hogy ehez milyen hangkáryát lenne érdemes venni, ~30k forintért, vagy az alatt? Az alaplapi Realtek-el is nagyon jól szól, de azért úgy érzem ehez mégis illene egy kicsit komolyabb hangkártya. 😂
0
0
0
0
Murty avatar
Nah ha devlád erre akkor habozás nélkül vedd meg! 😉

De amúgy nem itt kérdezném meg hanem prohardveren, ott azért vannak olyan srácok akiknek komoly cuccok van mint neked, és van hozzá viszonyításuk!
Amúgy ez a Creative Z 22ezer ft hangkártya is veri a Te 100ezer ft alaplapi integrált hangkártyádat, szóval én a helyedben vennék valami 50ezer ft körülit, mert azért ilyen drága multimédiás cucchoz dukál, és biztos lesz különbség akkor.
0
0
0
0
Zoli73 avatar
Murty: A hárimozi rendszerem 1 milla felett van. És optikai kábelt használok.😀

Csak arra vagyok kíváncsi hogy egy 100.000 forintos lapba van e olyan minőségű integrált hogy ne keljen másikat venni.
0
0
0
0
Murty avatar
Zoli73: Használsz fejhallgatót vagy sem? Ha nem, pénzkidobás lenne hangkártyát venned. Nekem attól 2.1 Logitech Z623 nemfog szebben szólni...mivel már volt creative sond blaster Z tudom a különbséget, max annyi volt hogy a magasabb hangok kicsivel szebben szóltak (tisztábban), cserébe a bass nem volt az igazi (alaplapihoz képest), pedig mindenféle effektek használtam! 😃

De ha nem bírsz magaddal akkor CREATIVE SoundBlaster Z ajánlom! Annál drágábbat nem érdemes venned, ha csak nincs 100ezer feletti stúdió hangfalad, avagy erősítőd.
0
0
0
0
Zoli73 avatar
Bronson:Látom te nagyon vágod ezt a hangkártyás témát szerinted az én lapomba érdemes hangkártyát venni vagy van olyan minőségű az integrált hang a lapon hogy nem érdemes?
0
0
0
0
Bronson avatar
Az már egy igencsak régi kártya, de természetesen ha olcsón hozzá tudsz jutni, ne habozz, az alaplapi mellett ez igencsak jobban fog szólni! van hozzá még támogatás, szóval hajrá.
0
0
0
0
dave500 avatar
Sziasztok!
Le szeretném váltani a mostani Realtek 1200-as integrált kártyámat, mert vettem fülest, és a hányinger elkap, ha megszólal rajta bármi, telefonnal viszont nagyon szépen szól.
Gépen viszont a mély tompa, a közép túlságosan csörömpöl, a magasok meg mintha üvegetet csapkodnék a falhoz.
Előző, telóhóz kapott fülessel ezeket nem halottam ki, most viszont nem bírom hallgatni azt a "hangot", ami az integráltból jön ki, megfájdul a fejem tőle.
Kinéztem egy Sound Blaster X-Fi XtremeMusic hangkártyát, elég olcsón, megéri váltani?
0
0
0
0
Bronson avatar
Annyi pénzért nagyon jó kis kártya az, nagyon nincs is más alternatíva annyiból. nekem olyan volt az előző. Sokkal jobb lett a hangzás, mint alaplapival. Nálam a vga felett volt, szóval nem tudom mennyire zavarna be. de olyan nagyon szerintem nem lenne vészes. ha ez miatt aggódsz, esetleg hozzácsapsz 5ezret és veszel olyat mint az enyém, külsőt...
0
0
0
0
winrar avatar
Sziasztok!
Gondolkoztam azon, hogy leváltom az alaplapi integrált ALC887 hangchipet egy fokkal komolyabbra 😃
10K magasságában kéne egy PCI-Express X1 foglalatú hangkártya.
Ezt néztem ki: [LINK]
Ha tudtok jobbat, a fenti 2 kritériummal, akkor azt osszátok meg, legyetek szívesek 😀

Egyelőre csak egy Genius SP-S110 mellé kéne, de terv szerint az évben lenne még egy mélynyomó és idővel komolyabb hangrendszer is.
ui.: Az mennyire gond, ha közvetlen a videokártya alá menne? Csak ott lenne neki hely és eléggé elállná a levegő útját ránézésre. Esetleg egy ilyen segítene, amivel pár slottal lejjebb tudnám rakni a kártyát?
[LINK]
0
0
0
0
Omis avatar
Tényleg jó ez az asus xonar dg😜
ezzel kellett volna kezdenem😜!
0
0
0
0
Bronson avatar
nekem a pcie verziója volt a DGX! Csak jót tudok mondani róla, nagyon megéri az árát, jó választás annyiért! az alaplapi hangkeltőhöz képest sokat javul a hangzás jó szett társaságában! pontosan milyen 2.1 szetted van?
0
0
0
0
Omis avatar
Én most váltom le az usb hangot és a genis fost egy asus xonar dg-re
vélemények?😃
0
0
0
0
BenjaminHun avatar
Bronson: Nekem van! Meg vagyok elégedve vele! De most már inkább belső hangkártyát vennék!
szelzoltan: Ezt a kérdést nem itt kellett volna fel tenned!
0
0
0
0
Funes avatar
Kizárt dolog szerintem !

Max a 2010 előttiek, de az se mindegyik és azok is csak ilyen 800x600 és 1024x768-as felbontáson..
0
0
0
0
no avatar
Adott egy dell optiplex 740-es gép.
Cpu: AMD Athlon(tm) 64 X2 dual core 5600+, 2.9 GHz. (2 mag, 2 cpu),2 GB ram
VGA:128 MB (PCI-E)
A kérdésem az lenne:elfutnak-e rajta a 2010 után készült játékok?
0
0
0
0
Bronson avatar
Esetleg valakinek van ilyen a tulajdonában? Vélemény?

CREATIVE Sound Blaster X-Fi Surround 5.1 Pro USB
0
0
0
0
bendeguz avatar
Szerinted sokat számít? csak egy kérdés 😀 mert én nem értek annyira hozzá csak a játékokhoz kell főleg meg h az alaplapi zaj eltűnjön és ezért nem biztos h kell nekem feltétlen egy 22k-s hangkártya😀 Amúgy a DSX a kettő között van lehet h az lenne nekem a jó? 😀
0
0
0
0
Bronson avatar
szerinted mennyit jelent az a 'csak'? nem ilyen egyszerű a képlet, olvass utána...
0
0
0
0
bendeguz avatar
annyira nincs rá most csak érdekelt h sokat számítana hosszútávon de ha csak annyi a különbség h az U5-nél 192khz 24bit-en a DGX-nél meg csak 96khz 24bit-en akkor nekem nem annyira éri meg azt a plusz 10k-t 😀 vagy esetleg félúton a DSX nem a 7.1 miatt csak tudásilag csak jobb meg az a kártya is tudja a 24bit-en a 192khz-et UI: nem értek hozzá csak találgatok 😃
0
0
0
0
Bronson avatar
ha van rá zseton, akkor az U5 mint a Dgx!
0
0
0
0
bendeguz avatar
Elnéztem 😃 Xonar U5
0
0
0
0
Bronson avatar
őőő, van olyan hogy xonar d5?szerintem valamit elnéztél... xonar DS-re gondoltál?
0
0
0
0
bendeguz avatar
Valaki segítene érdemes-e költeni 10k-val többet a Xonar D5-re vagy bőven elég a Xonar DGX a szép hangokhoz a terhatashoz? Steelseries Siberia V3 fulesem van es szeretnem kihasználni a hangzását plusz ha atdugom hangfalra akár sztereora akar 5.1-re jól szóljon vagyis ne szedjen ossze zajokat es ne zugjon ha epp nem hallgatok zenét es a mikrofon is használható legyen 😀
0
0
0
0
Danys avatar
Ennél jobbat kétlem, hogy találsz; de ha igen, érdekel! 😀

http://www.itemaudio.co.uk/wyred_dac2.html
0
0
0
0
H3AD5HOT avatar
Üdv!
Soun Blaster Z-rol mi a véleményetek?
0
0
0
0
bendeguz avatar
hát egy asus xonar D5 és egy asus xonar dgx közt vacilálok 😀
0
0
0
0
H3AD5HOT avatar
Üdv!
Milyen hangkártyát ajánlotok fejhallgatóhoz.Főleg zene hallgatásra használnám.És mennyire jók a DAC-ok pl egy fiio e10k? Menyivel jobb mint egy hangkártya?Érdemesebb egy ilyet venni fejhallgatóhoz hangkártya helyett?
0
0
0
0
Bady8 avatar
Köszönöm szépen Bronson 😀
0
0
0
0
Bronson avatar
csakis pcie hangkártya jöhet szóba nálad, mivel a vga elfoglalja a másik 2 slotot... én a xonar dgx-et ajánlom, én elégedett vagyok vele, nem túl drága, és alázza az alaplapit... mind fülessel, mind 5.1-ben szépen szól...
0
0
0
0
Bady8 avatar
Sziasztok
Egy olyan kérdésem lenne ,hogy 5.1 mellé milyen hangkártyát ajánlotok?néha fejhallgatót is használok,de én a hangszóróba dugom bele nem az alaplapi kimenetbe,így nem szól olyan szépen? Gigabyte GA-H81M-HD3 alaplapom van ebbe is mehetne hangkártya? (még sose volt külön hangkártyám)
0
0
0
0
Bronson avatar
attól függ milyen márka/árkategória, nem lehet ilyen egyszerűen megmondani...
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció