SzámitógépvilágSzámitógépvilágSzámitógépvilág
header
Total War: Attila
Total War: Attila cover
Megjelenés: 2015. February 17.
Műfaj: Stratégia
Fejlesztő: Creative Assembly
Kiadó: SEGA

Total War: Attila gépigény

Minimum gépigény:

CPU:
Intel Core 2 Duo 3 GHz
RAM:
3 GB RAM
GPU:
512 MB NVIDIA GeForce 8800 GT, AMD Radeon HD 2900 XT or Intel HD 4000
DX:
10
OS:
Windows Vista
STO:
35 GB available space

Ajánlott gépigény:

CPU:
2nd Generation Intel Core i5
RAM:
4 GB RAM
GPU:
2 GB NVIDIA GeForce GTX 560 Ti or AMD Radeon HD 5870
DX:
10
OS:
Windows 7
STO:
35 GB available space
NOTE: PC integrated graphics chipsets require 64 bit Windows, e.g. Intel HD series., Unsupported graphics chipsets for Mac: NVIDIA GeForce 9 series, GeForce 300 series, GeForce Quatro series ; AMD Radeon HD 4000 series, Radeon HD 2000 series.
Az oldalon csak hivatalos gépigények találhatóak, amit a készítők vagy egy hivatalos forgalmazó cég tett közzé.
Hogy futna a gépeden?
Hasonlítsd össze a gépigényt egy általad megadott konfigurációval!
Hasonló játékok:
The Eldritch ZookeeperDoorsAge of Darkness: Final StandShadowrun: Hong KongTotal War: THREE KINGDOMSEndless Space 2
Hozzászólások: 295
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
robi127 avatar
Egy jó barátommal online toljuk, majdnem minden nap. 😃 Aki szeretne esetleg csatlakozni, azoknak csináltunk egy facebook csoportot. Total Warriors Hungary, ez a neve. Akinek lenne kedve onlineozáshoz az jelentkezzen. Természetesen eredeti játék esetén működik csak. 😃
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok,valaki segítene?kb mennyire vinné a gépem?
0
0
0
0
no avatar
csuz-li: Hát hogy 100-100 at ír és az ajánlott grafikai beállításhoz "Nagyon magas"-t és igazándiból ingame pedig low grafikán olyan 20 fps. És ahhoz írtam hogy jól írtam mindent össze azaz a eszközömet.
0
0
0
0
csuz-li avatar
Kalip30: biztosan... Mi a kérdés?
0
0
0
0
no avatar
Pedig teljesen jól írtam össze mindent.
0
0
0
0
oroszka avatar
A jelenlegi masinámmal full lowon viszonylag jól megy, 2GB RAM-al, Suebi-vel már több, mint 100 kört megcsináltam. Teljesen más, mint a Rome II, szerintem sokkal jobb lett.
0
0
0
0
bojtargenyo avatar
Én is ebben a tévhitben voltam. Úgy gondoltam,hogy az I7 teljesen felesleges,ameddig én nem használok renderelő,vágó programokat és nem streamelek. Pedig valóban úgy van ,ahogy mondod. Már most is látszik, hogy a játékok nagyobb részét már 8 szálra optimalizálják. Nyilván nem rossz egy i5 teljesítménye. Sőt,szerintem a többségnek nagyon is elég. De én nem tartom magam a többségi elvhez és talán becsvágyónak,hiúnak gondol a fórumtársaim nagy része, de talán ez az,ami előbbre visz(remélem). Én személy szerint elég nagy előrelépést tapasztaltam, ami az eddigi ismereteimet átírta. Szóval ez úton is javaslom mindenkinek, amennyiben a pénztárcája engedi és mindenképpen az Intel vonalon maradna az I7-et vegye, mert sokkal jövőt állóbb és szignifikánsan erősebb egy I5 hasonló gyártású modellnél. csuz-li kollégának ,pedig külön köszönet.
0
0
0
0
csuz-li avatar
bojtargenyo: A tesztek viccesek tudnak lenni. Van olyan CPU-val foglalkozó oldal, ahol az én processzorom ~8000 pontot kap, ami az i5 környékét is alulról karcolja, de a saját mérésem az ő benchmarkjukkal ~15 000-t mutat, ami meg az i7 közepe-teteje. Valahogy az i5-öket mindenki felül méri és dicséri, de eddig, ha találkoztam velük, hát nem voltam elájulva. Nekem is egy i5-760 volt az előző processzorom. A tesztek szerint nem kéne, hogy sokkal jobb legyen a mostani, pedig ég és föld. Senki nem számol a 8 szállal, pedig manapság már minden játék arra van optimalizálva; mindenki csak azt hajtja, hogy egy szálban erős. Hát erősnek erős: egy i5 egy szálon jobb, mint az i7, de a játékoknál ez mellékes körülmény. Ráadásul, ha csak 4 szál kell, akkor az i7 kikapcsolja a HT-t és ugyan ott vagy, ahol az i5 lenne, tehát egy szálon erősebb lesz. Sajnos a fórumokon is azt lehet olvasni, hogy "vegyél i5-öt, az mindenre elég", de ez max két éve volt igaz.
0
0
0
0
bojtargenyo avatar
Na sikerült letesztelnem az I7-el a játékokat. Én úgy gondoltam,hogy nagyon minimális a különbség a kettő között. EDDIG. Néztem teszteket és 5-6 FPS különbségen túl nem volt differencia a kettő között. Viszont 4.1 GHZ-en futtatott I7 6700 vs 4.1 GHZ i5 6600K (az én próbám szerint). GTA 5-ben 14 FPS-el volt több az I7-el. Total War: Attila : 22 FPS!!! Különbség volt a kettő között. Tehát megérte erre váltanom. Nyilván vannak olyan játékok,amik csak 4 szálat használnak,ott nem lesz különbség. De én úgy néz ki többet játszok olyanokkal,amik már a 8 szálon való munkát preferálják és nekem szembetűnő a különbség. Az FPS számot Fraps nevű programmal mértem.
0
0
0
0
csuz-li avatar
bojtargenyo: Mennie kellene. Nekem nincs gondom, pedig azért egy AMD-8350 az nem egy kategória a i7-6700-al, csak abban, hogy mindkettő 8 szálas processzor. Persze a körváltások a vége felé azért így is jelentős időt vesznek igénybe, de szerintem az mindenkinél.
0
0
0
0
bojtargenyo avatar
Úgy néz ki,hogy sikerült hozzájutnom nagyon jó áron egy I7 6700(non-K) procihoz. Letesztelem ezzel.
0
0
0
0
csuz-li avatar
bojtargenyo: Értem én. Én is magam vettem a saját pénzemből. Én is kompromisszumot kötöttem, mert eredetileg i7-et akartam, csak hát ugye az a fránya pénz. Mondjuk nekem VGA is kisebb, inkább processzort erőltettem, azt nehezebb cserélni.
Amúgy egy kicsit off: Ma már minden játék 8 szálat kér. Persze itteni fórumon is inkább i5-öt ajánlgat mindenki, csak azért, mert Intelből ez van egy árban a 8 szálas AMD-kel. Ám sajna játékhoz kell a 8 szál. Ahogy írtad: bizony ennyit ér a HT, ezért jobb az i7 ugyan azokkal a magokkal, amikkel a te i5-öd is szerelve van. Ha i5-öt vettél, akkor eleve kompromisszumos gépet vetél, szóval ne csodálkozz, hogy néha kompromisszumot kell kötni. Az i7, no az az, amivel nem kell.
0
0
0
0
bojtargenyo avatar
A procim a legerősebb jelenlegi i5-ös. Nincs olyan játék( GTA 5 ; Far Cry Primal ; Far Cry 4 ; BF4 ; Star Wars Battlefront(2015) ) amelyiket el ne vinné erőlködés nélkül FHD-ban fix 70-80 FPS-el. Nem azért gyűjtöttem rá és dolgoztam érte meglehetősen sokáig, hogy kompromisszumokat kelljen kötnöm FHD felbontásig.

UI.: Nem anyámék vették nekem,még mielőtt valaki ezzel jön.
0
0
0
0
csuz-li avatar
bojtargenyo: Hát nekem fx-8350-el simán megy, gond nélkül. Az mondjuk igaz, hogy a TW jellemzően eszi a processzort. Ha nem bírja a processzorod, akkor lejjebb kell venni a csapatok létszámát, az szokott segíteni azoknál akiknek gyenge a processzora. Nekem csak akkor akad, ha több sereg is van a csatában és 5-10 század próbál mondjuk egy falon lévő résen behatolni. Na, ha ide ráközelítek, miközben lövi egy tüzes lövedékkel valami ostromfegyver is a területet, akkor beszaggat. Az elején még a kampánytérképen szaggatott, de valamelyik javítás megoldotta ezt is.
0
0
0
0
bojtargenyo avatar
Kiégek ettől a játéktól: Nekem mindig is nagyon bejött az egész Total War széria. De ennek a játéknak az optimalizáltsága egyenlő egy darab ****-al. Megvettem eredetiben. Játszottam vele úgy 1 órát. Még a procimat is overclockoltam 4,5GHZ-re. És....és...AKAD. 10-15 FPS-em van nagyobb város ostromoknál. Én nem értem. Valaki, aki nálam jobban ért ehhez magyarázza már el kérem. Haverom is megvette. Szinte ugyanez a gépe, annyi különbséggel,hogy neki egy I7 6700(non-k) van. Kb 20-25 FPS-el több van ugyanazok a beállítások mellett ugyanazon csatában(multiplayer). Vegyek egy I7-et? Ennyit számít a hyperthreading?
0
0
0
0
no avatar
ajánlott 96% ajánlott grafika közepes mért van az nem laggol a játék de amikor csatába mennék és rá m,egyek hogy start battle kifagy a játék???valaki valami megoldás
0
0
0
0
csuz-li avatar
zsmen: Eszi a processzort. i3-asok is szenvednek vele. Szóval nem bíznék benne.
0
0
0
0
csuz-li avatar
Kalip30: Ahogy pitzi is mondja. Ehhez a játékhoz kevés mind a processzorod, mind a VGA-d. Tudom, hogy kétmagost ad meg minimum gépigénynek a játék, de ez a játék az, amiben a processzorból nagyobb kell, mint a megadott. Nagyon processzorigényes. Ráadásul nekem legalább is, memóriából is többet eszik, mint 4GB.
0
0
0
0
no avatar
Kalip30: Amit eddig megadtál sem feltétlenül a "nagyon magas ajánlott" kategória😀 Az hogy miért szaggat nagyon egyszerű, valószínűleg rosszul adtad meg a géped adatait:/
0
0
0
0
Titan Killer avatar
Kalip30:Azért jó lenne ha tudnnk a gép többi adatai.Nem csak a proceszorból és videókártyából áll a gép.
0
0
0
0
no avatar
Srácok kellene a segítségetek! Jól össze írtam az adatokat és azt írja hogy Nagyon magas az ajánlott grafikai beállítás. De amikor elindítom a játékot akkor csak a legalacsonyabb grafikán elfut, de még azt is úgy ahogy.. nagyon szaggat. Miért lehet ez?
0
0
0
0
csuz-li avatar
Bioritmus: Nehéz kérdés, de ugye általában van több verzió a letöltöttből is. Amúgy neked szerencséd va, mert a TW sorozat kifejezetten szereti az i5-ös processzort, maga a játék meg eléggé processzorigényes.
0
0
0
0
Bioritmus avatar
akkor ezek szerint teljesen mindegy hogy megvan-e hozzá a gép, a letöltött verzió így is-úgy is szaggatni fog fullon? vagy ez csak egy eset volt és van azért rá esély hogy jól menjen? 😀
0
0
0
0
csuz-li avatar
bojtargenyo: Valószínűleg ott lehet akkor a hiba én nagy rajongó vagyok, szóval egyből megvettem, de én is a te módszeredet szoktam alapból alkalmazni. Amúgy, pár dologban változott a Rome II-höz képest. Például teljesen más taktikát követel a nomád népekkel való játék és az is jó, hogy van lehetőséged arra, hogy ha lealáztak és az utolsó városod is veszni látszik, akkor simán felpakolod a népet és elvándorolsz valahova, ami szintén újdonság. Azonban maga a játékmenet, a harcok, nem sok mindenben változtak. Én már jártam úgy, hogy a hunok kiirtották már a tőlem keletre lévő népeket és engem is rendesen kikezdett, hogy bejöttek a képbe, miközben még háborúztam a tőlem nyugatra lévőkkel is. Az utolsó városomat feladtam és szépen megkerülve az ellenségeimet elmentem keletre és ott letelepedtem és "újrakezdtem" a birodalmam építését a számomra békés környéken, amit azután hatalmasra tudtam növelni.
0
0
0
0
bojtargenyo avatar
csuz-li: Az enyém nem steames. Valószínűsíthető,hogy itt lehet valami bibi.De én először letöltöm a játékot kipróbálás céljából és ha minden okés,akkor megveszem.Ez egy régi szokásomnak tudható be.Ha esetleg lenne kedved a beállításokról társalogni,illetve,hogy az Attila megéri-e az árát.Rome 2 megvan.Azzal nem is volt gondom.
0
0
0
0
csuz-li avatar
bojtargenyo: Az furcsa, mert nekem nem szaggat (steam-es). Bár azt nem tudom, hogy hány fps-em lehet, de nem is számít egy ilyen játéknál. Viszont ha szaggatna az azért feltűnne.
Az is igaz, hogy nem ultrán, csak magas beállításokkal játszom, de az én VGA-m nem is olyan erős, mint a tied.
0
0
0
0
bojtargenyo avatar
Ehhez a gépigényhez csak annyit fűznék,hozzá ,hogy az ajánlott az csak a medium grafikán való játékot engedi élvezhető szinten.Csalódás ért,amikor úgy gondoltam,hogy hatalmas sereggel hatalmas csatákat mehetek,mert viszi majd a gépem,de full hd-s felbontáson max egységszámmal szépen szaggatott.
0
0
0
0
csuz-li avatar
Elvileg mennie kell. Nem is a processzorral lesz a nagyobb gond, inkább az IGP-vel, bár ez a játék hihetetlenül processzorigényes. Nagyobb csatáknál, ahol több sereg is van, nagyon be tud szaggatni. Lehet a processzort kímélni azzal, ha kisebbre állítod a seregek méretét. Persze a grafikát is rendesen vissza kell húzni az IGP miatt, viszont ezeknél a stratégiai játékoknál szerintem úgy sem a kinézet a fontos.
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok!
Nekem egy Intel(R) Core(TM) i5-3320M CPU-m van, ami 2 magos és 2,6 GHz-es elvileg.
Az lenne a kérdésem, hogy mivel ez már 3. generációs, az ajánlott gépigénynek eleget tesz e? Mivel a minimálisban 3 GHz van írva...
És még annyi, hogy egy Intel HD 4000-es GPU-val milyen minőségben tudna futni nagyjából a játék? (4 GB RAM-al)?
0
0
0
0
csuz-li avatar
CuRi: Nem akarok nagyon bele menni, de a hunokhoz tényleg vajmi kevés közünk van. A hunokat szétverték, a maradékuk meg hazafelé menet csatlakozott az épp errefelé tartó magyar törzsekhez és beolvadtak. A harcmodor és a módszerek meg nem vérségi kapcsolat miatt azonosak, hanem azért, mert az adott körülmények között mindentől függetlenül adott helyen ez alakul ki. (lásd még kard-pajzs fejlődés) Az alkoholt is feltalálta az emberiség mindenhol, az előállítás módszerei meg adottak, így hasonló módon különböző vidékeken is, ahol olyan emberek életek, akik soha nem találkoztak egymással, nemhogy rokonságban, de még beszélő viszonyban sem voltak.
A nők megerőszakolása és férfiak lefejezése meg a kor szokásos bevett hadi cselekménye volt, legfeljebb manapság furcsájuk. Persze a filmekben ezt jól ki szokták domborítani, mert ugye a dramaturgia szempontjából van előnye a dolognak.
0
0
0
0
CuRi avatar
csuz-li
Igen, ez csak nézőpont kérdése. Attila mégiscsak szó szerint egy világnyi területet hódított meg. A filmekben meg mindig kegyetlen gyilkosnak ábrázolják, aki állandóan beba*****, és kedvtelésből nőket erőszakolt, meg embereket fejezett le. Tudom, a hódító, meg a kegyetlen gyilkos is agresszor, de azért nem ugyanaz a kettő. Az érzésem amikor látok Attiláról egy filmet vagy játékot, mindig az, hogy próbálják porig alázni, és az emberekben (főként a magyarokban) erősíteni azt a hitet, hogy a hunokhoz semmi közünk (mármint nekünk magyaroknak), pedig annyiszor alá lett már támasztva, hogy 895-ben a magyarok csak visszatértek a Kárpát-medencébe. Attila birodalmának a központja eleve itt volt, a mai Magyarország területén, és amikor a Hun birodalom kezdett visszaszorulni, Attila hatalmas seregéből sokan itt telepedtek le, és kezdtek új életet, amihez aztán jött még a 895-ben visszatért 7 törzs. A rokoni szálakat továbbá erősíti a harcmodor, és a módszerek is. A kalandozó hadjáratokban például nem véletlen a hasonlóság. A világ legjobb íjászai pedig a mai napig magyarok. Persze nem csak a hunokkal vagyunk rokonságban, de ez most mindegy.
0
0
0
0
csuz-li avatar
CuRi: Mondjuk azért ábrázolják barbárnak, mert az volt? Tudod barbár = idegen kultúrájú, nem római. Ráadásul, ha abban az értelemben használjuk a szót, hogy kulturálatlan, akkor bizony megint ül a dolog, hiszen az, hogy valaki kulturáltan viselkedik, semmi mást nem jelent, mint azt, hogy a közlő kultúrafelfogásának megfelelően viselkedik-e. És bizony a betörő hordák nem a görög-római kultúrkörben elelfogadott viselkedésmintát követték, tehát az itt élők szempontjából kulturálatlanok voltak. Hogy értsd: ha itt nálunk manapság valaki a földön ülve kézzel eszik egy hivatalos vacsorán, akkor az kulturálatlanan, azaz barbár viselkedés, holott a föld számos helyén ez teljesen normális, kulturált viselkedésnek számít és még az uralkodó elit is földön ülve kézzel, egy közös tálból eszik.
Ráadásul ma is barbárnak tartanánk valakit, ha idejönne Európába, nem megfelelően viselkedne, lerombolná az épületeket és sátrat verne a romok mellett. Pedig mi magunk is ezt tesszük, akkor, amikor épp arab vidéken harcolunk, hiszen teljesen barbár módon nem takarjuk el a nők testét teljesen, sőt női katonáink is vannak, ráadásul alkoholt is fogyasztunk...
0
0
0
0
CuRi avatar
Attila (Atilla), a magyarok első királya. 😀 Kár, hogy minden filmben, és játékban barbárnak ábrázolják, ami vélhetően azért nem teljesen így volt, de hát sajnos a politika mindenhol ott van...
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok enyémen menne?
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok. Tudna valaki segíteni? Tört játékom van. Elindul minden gond nélkül a játék, de ahogy elkezdenék egy csatát, lefagyok. Az egységeket tudom helyezgetni, még a start után kb. 1 mp-ig megy is a kamera, aztán fagyás...Elég láma vagyok a pc-hez, de azért amit csak tudtam, végigpróbáltam beállításokat. A gépemnek simán kéne vinnie...Köszi előre is.😊
0
0
0
0
gamerklub2 avatar
Most kaptam 3 béta kódot a Total War Arenahoz.
Kérlek írjatok ha kell valakinek és elküldöm pm ben a gepigeny.hun.
Siessetek csak 3 van.
0
0
0
0
csuz-li avatar
Jön egy új kiegészítő a játékhoz. Emellett ugye az volt a hírekben, hogy a kiegészítővel párhuzamosan érkezik egy frissítés is, ami új lehetőségeket ad a játékhoz mindenkinek ingyen. No a total war wiki oldalán ([LINK]) azt találtam, hogy ez egy újabb játszható frakció lesz, a "The Lakhmids". [LINK]
0
0
0
0
no avatar
Szerintetek hogy menne ATW a laptopomon? Előre is köszi!
0
0
0
0
danylp avatar
Rome 2 100-88% ez meg 100-89%...érdekes :-D
0
0
0
0
dunke25 avatar
Csak követtem az ott leírtakat mint mindig, mikor onnan installáltam valamit! Csak 3 dolgot kell tenni, 1. letölteni a törrent fájlt is tartalmazó alkalmazást. 2. letölteni a játékot, 3. letölteni a patch-t! utána mehet a játék!
Angol tudás elengedhetetlen!!! Tanuljatok egy kicsit!!!
0
0
0
0
no avatar
dunke25 a nosteamről hogyan tetted fel h el is induljon??
0
0
0
0
CharlieDEVIL avatar
Sajna nem azt csinálja amit szeretnék,mintha nem is lenne beleszólásom.képtelenség a kedvem szerint játszani vele !A age of empires !az igen még mindig a bestem !igaz Ó régi játék.kár ,hogy nem azt tuningolják fel mostani technikával .Na az játék élmény volt számomra !!!😃
0
0
0
0
dunke25 avatar
Többször is nekiálltam, de nem tudok mit kezdeni vele! Se menedzselni nem lehet rendesen a csapatokat, se harcolni, a család irányítása ebben a formában hülyeség, a Shogun 2-ben jobb! A térkép és a többi helyszín tényleg szép, azt jól megcsinálták! A többi számomra csak elégséges!
0
0
0
0
MariusHuN avatar
Hát ez a játék nem nagy durranás jobbat vártam tőle
0
0
0
0
CharlieDEVIL avatar
asszem szeretni fogom !igaz egész nehezen értem mit kell csinálnom 😀ez a első Total Waros játék nekem 😀
0
0
0
0
MariusHuN avatar
Szerintem LOW beállításon menne
0
0
0
0
Attila57 avatar
Sziasztok!

Valaki megtudná mondani nekem hogy menne-e a gépemen ez a játék? esetleg valaki probálta hasonló géppel ha igen akkor mire számithatok?
0
0
0
0
MariusHuN avatar
Az Ncone -on is fent van már és működik végre
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció
Számitógépvilág balSzámitógépvilág jobb