header
Subnautica: Below Zero
Subnautica: Below Zero cover
Megjelenés: 2019. January 30.
Műfaj: Kaland
Fejlesztő: Unknown Worlds Entertainment
Kiadó: Unknown Worlds Entertainment

Subnautica: Below Zero gépigény

Minimum gépigény:

CPU:
Intel Core i3 / AMD Ryzen 3 2.6ghz+
RAM:
8 GB RAM
GPU:
Intel HD 530 or better
DX:
Version 11
OS:
Windows 7 64-bit
STO:
15 GB available space

Ajánlott gépigény:

CPU:
Intel Core i5 / AMD Ryzen 5 @ 3Ghz +
RAM:
8 GB RAM
GPU:
Nvidia GTX 1050 Ti / AMD Radeon RX 570, 4GB VRAM
DX:
Version 11
OS:
Windows 10 64-bit
STO:
15 GB available space
NOTE: Subnautica Below Zero is an Early Access game, and minimum specifications may change during development.
Az oldalon csak hivatalos gépigények találhatóak, amit a készítők vagy egy hivatalos forgalmazó cég tett közzé.
Hogy futna a gépeden?
Hasonlítsd össze a gépigényt egy általad megadott konfigurációval!
Hasonló játékok:
Batman: Arkham KnightLEGO Star Wars: The Skywalker SagaTainted Grail: The Fall of AvalonThe LighthouseFINAL FANTASY XVYakuza 3 Remastered
Hozzászólások: 52
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
no avatar
@20Dominik07: Van és jelen is, bár a jövő nem biztos, de ha a többjátékos módod kérdezed, akkor az nincs. És fegyverek sincsenek.
0
0
0
0
no avatar
Steamen bezsákolva EA állapot kezdetétől fogva kb két éve januárban - többszöri végigjátszás során összesen 96 óra került bele, leglassabb kb 20 óra volt, legutolsó végigjátszás pedig 9 óra.

Single player, openworld, bázisépítéssel és opcionálisan túléléssel vegyítve, több történettel körítve melyek végigvisznek az egész az játékon. Magyar felirat van, de a végjáték környékén nem kevés rész kimaradt vagy nem lett lefordítva. Remélhetőleg ezt hamarosan orvosolják, mert bár most került csak ki, a legutolsó EA állapothoz képest nem javult ezen a téren.

Aki játszott a alap Subnauticával, annak ismerős lesz az egész, bizonyos szempontból kicsivel több a ez a "kiegészítő", bizonyos értelemben kevesebb.
Aki nem játszott az alap Subnauticával, annak javaslom, azzal kezdje, mert a Below Zeroban nem kevés utalás van az eredeti történetre.

Sokadik összegzés során nehéz újdonságot írni a játékról, hiszen az elmúlt két évben minden nagyobb patchről írtam alább, így próbálom röviden összefoglalni.

A játékmenet végül összeállt, nincsenek benne hézagok, folyamatosan visz a történet, mindig van valami tennivaló, mindig van hova menni, valamit csinálni. Nyersanyagot szedni, bázist bővíteni, kaját, innivalót beszerezni, járműveket fejleszteni, haladni valamely történetszállal. A látvány remek, a zónák erősen eltérnek egymástól, a fényeket rendbe rakták, bizonyos parafaktor is visszatért a megnövekedett létszámú ragadózónak köszönhetően, a zene zseniálisan aláfesti az egészet, de akinek nem tetszene, saját zenét is berakhat a játékba, amit a bázison a zenedobozzal vagy utazás közben hálómodulban tud elindítani.

Érdemes minden kis szegletét felderíteni a világnak és akkor nem kell a wiki oldalra rohanni hogy mi hol esik. Ha minden területet átnézünk, átvizsgálunk akkor meg fogunk mindent találni és nagyjából pont a megfelelő időben. Persze második vagy sokadig végigjátszás során már célzottan fogunk menni a jobbnál jobb tervrajzokért, de kezdésnek haladjunk lassan és legyünk alaposak.

A történet nem annyira grandiózus, mint a Subnauticában, inkább picit személyesebb, de ettől még jó, még ha rövidebb is.

Spoilerbe írok egy véleményt a befejezésről, de csak azok olvassák el akik végigjátszották már, mert a legutolsó EA állapot vége és a mostani végleges verzió befejezéséről lesz szó.
Spoiler!

Ahogy számítani lehetett, sajnos nem volt több a befejezés, mint 5 perc. Erre kellett várni hónapokat a Seaworthy update után. És bár nagyon mozgalmas 5 perc volt, sajnos többet másoltak a Stargate Atlantisból mint reméltem. Vették onnan a legjobb dolgokat, reskinnezték, majd egy bazi nagy cliffhangerrel befejezték a játékot.EA állapot elején 18€ körül volt az ára és az azóta beletett 90 óra bőven elégséges volt.
Most 30€ és simán van benne 20-24 óra első végigjátszásra, így csak ajánlani tudom, de ismétlem: előbb érdemes a Subnauticát végigjátszani.

És most várhatjuk ismét a folytatást, már ha lesz.
0
0
0
0
no avatar
Elviekben a héten megjelenik a végleges verzió, befejezett sztorival meg mindennel. És ismét eltölthetünk kellemes 20-24 órát a 4546B bolygó tengereiben és szigetein.
Launch stream - péntek 19:00:
[LINK]

A napokban elérhetővé tették a Subnautica és a Below zero zenei anyagát is a steamen, érdemes bezsákolni őket annak aki szereti a zenéjét. Nálam a SN zenéje ingyen volt, csak le kellett tölteni és kész, a BZ pedig 8€ volt, de megérte bőven. Munka mellett kellemes hallgatni és mivel a területek zenéi nagyon is jellegzetesek, már csak a zene előhozza az adott terület hangulatát.
SN Salutations:


SN Abandoned Ship


SN BZ main theme
0
0
0
0
no avatar
Seaworthy Update
[LINK]
Crashed Ship Story
Completely Integrated Soundtrack
Prawn Suit Improvements
Bug Squashing
New Loading Bar
Steam Cloud
Gamepad and Rumble Support

1.0 Release Date
Subnautica: Below Zero is coming to all platforms on May 14th!
0
0
0
0
Liptik avatar
Ez valami folytatás?
0
0
0
0
💬 2
no avatar
@Liptik: Nem egészen. Önálló történet lesz, de ugyanazon a bolygón, csak a sarkvidéken, más szereplőkkel.
0
0
0
0
Liptik avatar
@Palanova: Értem köszi!
0
0
0
0
no avatar
Megérkezett belső tesztre az új történet, melynek hozománya, hogy az eddigi mentések nem fognak működni.
0
0
0
0
Maxidrake avatar
Hali! Nagyon jó hangulatos, már majdnem 20 órát nyomtam vele, vannak kissebb nagyobb bugok persze, de simán játszható már, stabilan fut, csak ajánlani tudom.Olyan dolgokat tapasztaltam eddig, hogy egy pár növénynek mikor kiütöm a magját csak egy kérdőjel az ikonja, ami kicsit zavaróbb volt hogy ha egy többcélú helyiségbe pl leraktam egy akváriumot, akkor már nem tudtam a tetejére tenni egy másik többcélú helyiséget. Vissza kellett bontani az akváriumot és aztán engedte hogy rá rakjam, utána már lehet bele rakni 2 emeletes akváriumot. A világa nagyon bevonzott,én survival módba játszom, szerintem nehezebb mint a subnautika volt, de nagyon tetszik.
Ó majd el felejtettem át lehet állítani a nyelvet ebbe is Magyarra, a legtöbb dolog le van már fordítva ebbe is,csak párszor futottam bele Angol szövegbe.
0
0
0
0
szilver avatar
Nagyon leálltak a frissítésekkel úgy látszik.Remélem nem döglik be a projekt. :/
0
0
0
0
💬 2
no avatar
@szilver: Novemberben volt egy nagy kavar a fejlesztők háza táján, főíró elment, a helyére érkezettnek meg nem tetszett az addigi sztori, emiatt új sztorit akarnak készíteni. Legalábbis ez az ami eddig kiderült hogy mi is történik miért nem jelent meg novemberben ahogy tervezték. Plusz a főszereplő eddig hangját is lecserélték. Ezek miatt lehet a márciusi kiadás is késni fog.
0
0
0
0
no avatar
@szilver: Lost Ship címmel újabb fejlesztés jött, szóval haladnak...
0
0
0
0
no avatar
Úgy néz ki, hogy kb 20-24 óra alatt végig lehetett vinni a jelenlegi verziót. Nem vittem még végig, de már látom a célt, és nem örülök. Az első rész története érdekesebb, és a szereplő is kellően motivált volt, és nem mellékesen az összes élőlényre volt kihatása a története végén.

Remélem ezek csak az EA verzió hátrányai és hogy hamarosan megejtik a sztori változásokat. A fő író elment a cégtől, az új író meg másik sztorit akar, így a megjelenés is tolódott 2020 márciusára, idén november helyett. Lehet nem is baj, mert a mostani sztorival vannak gondok.

Egyelőre lapos a sztori, noha remekül indul, hamar üresbe fordul és csak keresztül kasul küldenek egyfolytában a bejárható területen, viszont csak minden harmadik lépést mondanak meg. A maradék kettőt neked kell megtalálni, nulla segítséggel, mert ingame semmi útmutatást, tippet nem kapsz, hogy hogyan tovább. Az első részben legalább voltak naplók amiket követhettél és bár a lifepod/mentőkabinok mutatták a haladás irányát, a mélységgel együtt, mégis érdekes volt ahogy apránként előkerültek az elvégzendő feladatok.
Plusz a területek is problémásak. Spoilerbe tettem a többit hátha valaki fel akarja fedezni, konkrétumokat így sem írok csak mélységet hogy lássuk is az előrehaladást.
Spoiler!
Az első egy-két terület rendben van. Nem nagyon fogsz oda bázist építeni, de építhető és használható, sokszor vissza is kell menni. A harmadiktól azonban jelen állapotban esélytelen a dolog, ugyanis a 3-4 terület tele van ellenséges lényekkel. De szó szerint. Nem tudsz a területen keresztül haladni hogy legalább kétszer neked ne essenek. Nem árulok el nagy titkot hogy itt még csak 150m körül jársz, napelemek bőven üzemképesek, de a víz is meleg, szal hőerőmű is használható. Ötödik terület eddig a legjobb, és bár meglehetősen mély, 380m a vége 150m-en csak alig van hely bázisnak. Nyersanyag sincs a közelben, és mindentől távol van. Hatodik terület a felszínen van és bár jó hogy behozták a fagyást mint veszélyt, a hóvihart, a hoverbike kimaradhatott volna. Videókban jobban nézett ki, de az irányítása jelenleg borzalmas.
Hetedik és nyolcadik terület annyira mély és sötét hogy nem látom értelmét a bázisnak, pláne hogy a mélyebb részekre nem is innen lehet lejutni, szintén zsákutca. Előszeretettel alkalmazták ebben a részben azt, amit az elsőben csak elvétve: egy egy terület alá újabbat pakoltak, ahonnan nincs tovább lefelé. Itt kb minden terület alatt van egy másik de csak két területről van mélyebbre lejárat, igaz az első részben meg három lejárat volt csak. Viszont itt a mélyebb részek napszaktól függően nagyon is sötétek jelenleg. Míg az elsőben a mélyebb helyeken is volt elég fény hogy látni lehessen merre mész, és a barlangokban nem volt lényeges hogy nappal van vagy éjszaka, itt nagyon is lényeges, mert hiába vagy barlangban, napszak függően van benne fény... Persze itt is van nagy leviathan pár darab ami meg tudják cincálni a járgányodat de erre számítottunk is.
A gépjárműparkban is történtek változások, kikerült a Seamoth és a Cyclops. Szóval nem lesz egy nagy tengeralattjárónk amibe mobil bázist építhetünk. Helyette bejött a Seatruck, ami különféle modulokat tud maga mögé csatolni és így vontat/vonatzik vele. Érdekesek az új modulok, építeni nem lehet bennük, de a Prawn Suit magunkkal vihető. Ami nehezítés: minél hosszabb a szerelvény, annál lassabban halad és körülményesebb az irányítás. Hat modulnál már konkrétan lassú...
Az új lények érdekesek akad közöttük barátságos is, nem is egy, és az ellenségesek is jól néznek ki.
Új bázis modul is bekerült, plusz pár érdekes kiegészítő, pl napfénytető a bázisra.
0
0
0
0
no avatar
Kijött új EA build...lecserélték a főszereplő eddigi hangját. Az eddig vidám, már-már túl lelkes, pörgős helyett egy karót nyelt merev hang került a helyére. Pedig nagyon kellemes párbeszédek voltak a főszereplő és a társai között eddig...
0
0
0
0
Moon_Breaker avatar
Sima Subnautica -t sötétben nagy TV -n és fejhallgatóval játszottam régebben ,az a sok tengeri hang meg a sötét feneketlen mélység félelmetesebb volt mint egy jobb fajta horror film... 😀
0
0
0
0
no avatar
Új frissítés jött ki, melyben kipróbálható egy új járgány és még két biome-ot fejeztek be, így kb 4 biom elérhető most. Bekerült pár új állatka is. Pár kedvcsináló videó:

0
0
0
0
💬 4
WeKing avatar
@Palanova: Dik a kis köcsög, hogy ellopja a lámpát a végén 😂 Én még várok vele.. már kipróbáltam, egész jónak ígérkezik 😀
0
0
0
0
no avatar
@WeKing: Nem csak a lámpát, a szkennert is kikapja a kezedből és odébb úszik vele. Persze mi is kikaphatjuk az ő kezéből. Érdekes koncepció, pláne hogy ez kivételesen nem akar megölni.
0
0
0
0
szilver avatar
@Palanova: Nálam eltűnt a Bladderfish amiből a vizet lehet készíteni.Egyszerűen nincsenek sehol sem akármerre bolyongok,folyamatosan szomjan halok.10 halál után meguntam,így sajnos esélyem sincs összegyüjteni az újdonságok darabjait. 😞 valami ötlet? Bár egy új játék kezdésével még nem próbálkoztam.
0
0
0
0
no avatar
@szilver: Új játék kezdés, és freedom módban. A többinek jelenleg nincs sok értelme, a bugok és a hiányos tech tree miatt.

Most is:
Spoiler!

Bekerült egy új járgány, mely le tud menni 275m-re. Az egyik új terület bőven 200m alatt van. Bekerült mélységi fejlesztés is az új járgányhoz. Csak a jármű mod konzol nem, amivel le lehetne gyártani a fejlesztést...
0
0
0
0
pinkyke avatar
de,jó akkor megint meg lehet venni azért hogy 3-4 évet várjunk hogy kész legyen ***a. 😠
ez most már mindig így lesz hogy nem teljes játékot csinálnak ha nem 1 demot? amire várni kell éveket hogy 1 teljes játék legyen!
0
0
0
0
💬 6
no avatar
@pinkyke: Az ütemtervük szerint 2019.10.31 a megjelenés dátuma.

Valahol egyetértek, hogy ha már van egy nagyon jó alap, akkor egy kiegészítés elkészítése talán nem kellene hogy 4 évig tartson, de nézzük másik oldalról:
- ha az SN-hez kiadtak volna egy 3-4 biomból álló Below Zero kiegészítést, annak örültünk volna?
Hozzáteszem azt is meg lehetett volna oldani (masszív SN spoiler lesz, csak az olvassa aki az SN-t már végignyomta):
Spoiler!

A bolygó elhagyásakor ugye a törmelékmezőn csak átjutunk, de pl aki megvette volna a kieget, annak lett volna lehetősége hogy onnan még visszatérjen a bolygóra és kijavítsa a rakétát. De hiba folytán a sarkkörre érkezik és kezdheti is a kiegészítőt. Persze ekkor mindenki reloadol egy indulás előtti állapotot és telepakolja az inventoriját hasznos dolgokkal 😃

Viszont az csak 3-4 területből állt volna, és jóval rövidebb lett volna. Így meg lesz egy közel önálló történet, kitudja mennyi játékidővel.
0
0
0
0
WeKing avatar
@pinkyke: Tudtommal azért adták ki már most early accesben, hogy akit érdekel, az ki tudja próbálni.. EA játéktól alapból nem szabad sokat várni, nem hiába van oda biggyesztve, hogy early acces.. f*ck logic
0
0
0
0
no avatar
@WeKing: EA és EA állapotú játék között is ég és föld a különbség. Van amikor a kész terméket dobják ki EA-ként majd mutogatnak az EA címkére amikor kiderül hogy játszhatatlan. Van, amikor zseton miatt adják ki EA-ban, majd még fejlesztgetnek rajta 1-2 évet és végül megjelenik, közel EA megjelenéskori állapotban.

Ez jelen esetben szó szerint EA. Az első két terület van kész, ami kb 2 óra játékidőt ad. Lehet benne tovább is menni, de az már masszívan csökkentett játékélmény, így nem ajánlott.
0
0
0
0
pinkyke avatar
@Palanova: Spoiler!
amikor a subnautica-ba elhagyod a bolygót akkor látszik a jeges terület vagyis a csávó amivel voltam az el ment viszont a lány az meg az északi vagy déli sarkon maradt és azzal van a folytatás.

a hold az ugyan az ami a subnauticaba is volt vagyis ugyan azon a bolygon játszódik csak jeges területen és csajjal nem csávóval.

azért nem rossz az sem annak ellenére hogy nincs magyar benne az élő világ még mindig meg tud lepni nagyon szép és változatos kár hogy a mostani verziója abba alig van feladat alig várom hogy jöjjön a story folytatása.
0
0
0
0
no avatar
@pinkyke: Spoiler címkét szerintem használni kellene az írásodban, mert bár nem új a Subnautica (1 éves kb), de ne lőjük le a poént annak aki még nem nyomta végig.

Azt eddig is lehetett tudni és ki is lett mondva hogy ugyanaz a bolygó. Ami kérdés volt hogy az SN előtt vagy után játszódik a BZ, de kiderült hogy utána. Így nem meglepő ha ugyanazok az égitestek és közel azonos élőlények is vannak benne, plusz a készítőknek is könnyebb már meglévő fajokat felhasználni 😀
0
0
0
0
pinkyke avatar
@Palanova: attól hogy elmondom még senki kedve nem megy el tőle hogy játsszon vele főleg hogy olvasásból nem derül ki hogy milyen szép is az élő világ.főleg aki nagyon szereti az ilyet az inkább arra hajt majd hogy meg nézze 😃
0
0
0
0
no avatar
További felderítések Freedom módban (masszív sztori és felderítés spoiler!):
Spoiler!

Meglett végül a kapott 3 feladat közül 1, az elveszett társ egyik nyoma. 1300m-re a kezdő kapszulától 150m mélyen a következő területen, ami talán a lily pad (tavirózsa?) nevet kapja majd. És ott belefutottam az első nagy leviathanba is. A társ bázisa szépen felépített, van benne sok minden, de semmivel sem lehet akciózni, (el is van árasztva az egész vízzel), így szkennelni sem, pedig ott van karnyújtásnyira az elemtöltő, a szárazdokk, energia cella töltő, beltéri ültetők. A bázis kinézete szép, nem a lelakott verzió, de ez még változhat a véglegesre, ahogy a Degasi bázisok is kinéztek az SN-ben...ezen a területen van a zselénövény és rubin, és megkaptam az aero gel receptet is. Plusz a sztori is ment tovább egy kicsit. A társ PDA-ját kellett felküldeni, így vissza kellett úszni a rakéta bázishoz, és ott már jelezte az UI hogy mindhárom feladatnak mi az eredménye amit fel kellene küldeni.
0
0
0
0
no avatar
Túlélőmódról pár szó:
Spoiler!


Túlélő mód is letudva ameddig a sztori visz, így hogy már megvolt mi hol van 1h45m alatt végig lett rohanva rajta. Egyelőre a hideg az nincs aktiválva, így a hőmérsékletre nem kellett figyelnem. Viszont felmerült hogy ha a hőmérséklet i sbekerül, akkor vajon csak túlélő módban lesz hatása vagy esetleg a szabad módban is?
Ettől függetlenül jelenleg a túlélőmód, mivel nincs bent se a belső nagy tenyésztésre alkalmas akvárium, se a külső, se a belső ültetőláda, nagyon önellátó nem tudunk lenni sehol. Kajáért és vízért mindig ki kell majd menni halakat kergetni, így gyorsan végigmentem ezen a módon is, felhúztam egy bázist, és annyi.

0
0
0
0
no avatar
Most dobta fel hogy az EA (Early Access) 1 végére értem, közben kaptam egy bázis építő eszközt és 3 feladatot hogy merre lehet tovább menni, csak saját felelősségre mert bugos a továbbiakban.

Összességében nem rossz eddig sem. Hozza a SN első részét, és bár a bejárt részek helyenként üresnek hatnak, vannak benne szép és egyedi felépítésű részek. Mivel ez ugyanazon a bolygón játszódik ahol az SN, így számos ismerőssel is találkozhatunk a felderítéseink során.
Viszont más szempontból a hangulata gyökeresen eltér az SN hangulatától, ami a végén még akár jó is lehet.

Mivel a végén megdobtak az építkezés lehetőségével, könnyen lehet hogy pár órát még elszöszölök vele, mielőtt restartolom survival módban.

Hja, se a magyar nyelv, se multi, se coop egyelőre nincs benne.
0
0
0
0
💬 6
szilver avatar
@Palanova: Az a horrorisztikus hangulata akkor nincs már meg?Csak mert még az elején tartok és eddig nem igen tapasztaltam ilyesmi hatást,mint az elődnél ugye a leviatánok szomorkás,hátborzongató dünnyögése stb ilyenekre gondolok.
0
0
0
0
no avatar
@szilver: Spoiler!
Nagy lény van benne (intorban is benne volt szal nem spoiler). Ahogy levegő fogyás miatti para is.

A hangok nekem az SN-ben csak az óceán zajai voltak, nem okozott különösebb parát. Hacsak nem közelről jött 😀
Pl nekem parásabb volt amikor:
- békésen fosztogatom a roncsokat és közben észreveszem hogy a csikóhalam eltávolodik tőlem, levegő fogytán és lent vagyok 300m-en. (levi elkapta és elcibálta magával)
- semmiből kiteleportálnak a hajócskámból a nagy feketeségbe, azt sem tudom merre van a fent és a lent
- semmiből elkap egy levi, mire megtalálom a sokkoló gombját és használom addig hajóstól két szektorral odébb visz majd kiköp
0
0
0
0
szilver avatar
@Palanova: Igazából csak a nyomasztó,ledöbbentő hangulatra gondoltam.Olyan fura érzés volt bennem mikor játszottam vele.

Nos elég vérszegény jelen állapotában.Megkaptam én is az építő eszközt.És hát kb a játék itt ki is fulladt,mert olyan szinten nincs kész még ami kicsit meg is lepett mert nem erre számítottam azért.Mivel van egy előd már ,ez meg szinte dettó ugyan az pár új modelt leszámítva,ugyan az a motor..stb. azt gondoltam hogy azért tartalmasabb lesz első nekifutásra is már.Spoiler!
Az öbölből kifelé úszva konkrétan nincs semmi már,látszik a texturákon hogy szinte elvan vágva,négyzetes gödrök,kettéhasított hegyek textúrái.Számtalan növény csak textúra,nem scannelhető,nem begyűjthető csak dísz.Járműveket szerintem még nem lehet építeni benne(csikóhal és társai).460 méter mélyen voltam lent maximum de csak pár világító gomba volt egy kis ugymond inkább gödörben mert tovább nem lehetett menni sajnos,illetve értelme sem volt mert igy is meghaltam jármű hiányában.Hát összeségében nagyon de nagyon kicsi a térkép és hihetetlenül tartalom,lehetőségektől szegényes ha az elődöt vesszük alapul.Kicsit csalódtam is most,jó persze vágom hogy early státusz de ennél azért többet vártam ha már lenne mire alapozniuk mert valljuk be nem egy ,,szűz,, játék ez.
0
0
0
0
no avatar
@szilver: Spoiler!

Első két terület így is nagyjából kész. Ma kicsit tovább nézelődtem és a 3-4. terület az egyelőre még kopár, és a szinkron sincs kész, de a sztori egy lépést tovább ment. Tovább felderíteni viszont nincs értelme, mert nincs mit, üres még. Kicsit távolabb még találtam egy ismerős halfajt és egy remekül kinéző újat és ennyi. Lejjebb sincs értelme menni mert nincs Csikóhal vagy Agykorall+külső ültető ami a levegő utánpótlást adná és nyersanyag sincs amiből lehetne bázisokat építeni. Van egy-két ötletes levegő utánpótlási megoldás eddig, ami kifejezetten tetszik.

- Ugye a virág az jópofa, de sajnos kevés levegő van benne, viszont a 2. területen eléggé sűrűn van, így ott 150m-en is vígan lehet úszkálni közöttük és az alien bázis között.
- De a Titanhal is ötletes, belőle is lehet nyerni levegőt és az ráadásul egyből feltölti a készletet teljesen. Érdekes lesz ha esetleg azt lehet tenyészteni belső akváriumban, majd kiengedve követne amerre megyünk.

Mondjuk megtehették volna hogy az SN összes építési tervet belerakják, de gondolom valamennyire balance-t is akarnak tesztelni, hogy az adott tech szinten boldogul-e a nép vagy sem.

Az igaz hogy ennél lehet többet kellett volna elsőre bemutatni, de én kihagytam az SN EA állapotát, az pedig ha a pletyka igaz, 4 évig készült. Amiatt simán el tudom képzelni, hogy területenként került hozzáadásra, de lássuk be, ott is van üres terület ahol semmi érdekes nincs és a játékosnak sem kell odamennie.

Terveik szerint 2019.10.31-re lesz kész a SNBZ. Meglátjuk, ha csak havonta jön új terület, már jól hangzik, márpedig az SN-ből kiindulva egy-egy zónát egy hónap alatt összerakni, élettel feltölteni, nem kis meló.

Amit még hiányoltam: az Elemtöltő. Most gyárthatom az elemeket, de el is kell dobni őket mert nincs lehetőség a feltöltésre. Legalábbis én nem találtam rá módot eddig.


Még megnézem Survivalban, hogy a hőmérséklet az hogyan viselkedik.
0
0
0
0
szilver avatar
@Palanova: Én alapból survival móddal kezdtem.Sajnos nincs hőmérsékleti tényező még :/
0
0
0
0
no avatar
@szilver: Igen, tapasztaltam, de véleményem szerint:
Spoiler!

A hőmérséklet csak a vízen kívül okoz majd problémát, ezért is vannak a hősugárzó virágok és a kis termál tócsák pl a rakétabázis szigetén.
A vízben ezzel nem lesz probléma szerintem.


Persze érdekes lenne ha a vízben is lenne helyenként szuperhideg folt, vagy a finger of death hatás.
0
0
0
0
szilver avatar
És szépen jön lefele nálam is.Kíváncsi vok milyen újdonságokat tartalmaz.Azt hiszem ma éjszaka nem alszok. 😀
0
0
0
0
💬 3
no avatar
@szilver: Fogsz. A sztori eddig nagyon rövid, de persze lehet felderíteni ezt-azt.
0
0
0
0
szilver avatar
@Palanova: Az ilyen játékokban mindig is a szabadság érzete kötött le.A felderítés,építkezés,csak úgy ,,élek,, a környezetben.Afféle sandbox érzés.Az alap Subnauticában is 168 órám van és nem értem még a végére pedig. 😀
0
0
0
0
no avatar
@szilver: Nekem az 24 óra volt. Nem kötött le annyira a cél nélküli építkezés. Három bázissal a végére értem.
0
0
0
0
no avatar
Early Acces trailer:Első benyomások:
A livestreammel párhuzamosan töltöttem le és próbáltam ki. Jelenleg igazi történet talán másfél óra ami benne van, a többi felderítés, az új környezet és bugok megismerése. Ez utóbbiból akad pár kevésbé bosszantó (nem csákányozható nyersanyagforrás, pedig ott van csak éppen a felét takarja egy rálógó szikla), és nagyon bosszantó is (történetben továbbjutást jelentő útvonalpont rossz helyen van), de semmi kifagyás, kékhalál, stb...
A környezet már amennyit láttam belőle rendben van, az új flora és fauna is eddig oké.
Szabad módban (nincs éhség és kiszáradás) egyelőre a víz alatt levegő a legnagyobb kihívás. Bázis építésig nem jutottam el, de még a bejárható részeket sem derítettem fel teljesen. Amint az megvan, kezdem túlélőben és meglátjuk az milyen.

A stream alatt sokan vicceskedtek hogy nem olyan nehéz megcsinálni egy ilyen környezetet, csak menjenek el most a készítők Chicagoba és hajrá. Számomra érdekes volt látni mikor körkapcsolásban pár fejlesztőt is megszólaltattak hogy a stream ha jól értettem San Fransiscoban volt, de volt fejlesztő Angliában és Ausztráliában is. Az angol pulcsiban alig fénynél, az ausztrál meg pólóban és verőfényes napsütésben ücsörgött a gépe előtt.
0
0
0
0
Moon_Breaker avatar
Ha ezt is annyi ideig csinálják mint az előző részt, remélem ez sem lesz drágább az early access ideje alatt. 😀
0
0
0
0
no avatar
@TRACERHD: Ha csak annyit hoz, mint az előző kaland, már jó lesz.
0
0
0
0
TRACERHD avatar
@Palanova: Hát de még mennyire, imádom a felfedezés élményét abban a játékban.
0
0
0
0
no avatar
"Dive into a freezing underwater adventure on an alien planet. Set one year after the original Subnautica, Below Zero challenges you to survive a disaster at an alien research station on Planet 4546B. Craft tools, scavenge for supplies, and unravel the next chapter in the Subnautica story." - steamről

A JÁTÉKRÓL
Below Zero is an underwater adventure game set on an alien ocean world. It is a new chapter in the Subnautica universe, and is currently in development by Unknown Worlds.
Watch out!
Below Zero is not finished! It is in active development: Full of bugs, missing features, and performance issues. If you would like to play Below Zero when it is finished, follow our development progress. We'll keep you informed as updates improve the game.
Return to planet 4546B
Dive into a freezing underwater adventure. Below Zero is set in an arctic region of planet 4546B. As a scientist posted to a research station on the planet's surface, you are tasked with studying alien artefacts...

The Vesper space station orbits high above you, sending supplies, instructions, and receiving samples you launch from the surface.When disaster strikes the research station, you must improvise to survive: Construct habitats, scavenge for resources, hunt for food, and craft equipment.
Explore new biomes
Swim beneath the blue-lit, arching growth of Twisty Bridges. Navigate treacherous ice floes on the ocean surface. Clamber up snow covered peaks, and venture into icy caves. Maneuver between steaming Thermal Vents. Below Zero presents entirely new environments for you to survive, study, and explore.

Discover new lifeforms in the icy depths of 4546B. Swim through the giant Titan Holefish, escape from the aggressive Brute Shark, and visit the adorable Pengwings. Some residents of the frozen ocean will help you, and some might try to harm you.
An ocean of intrigue
Who were the aliens who came here before? Why were they on this planet? Can you trust your commanders? Below Zero extends the story of the Subnautica universe, diving deep into the mystery introduced in the original game. Open up new story elements with every Early Access update.
About the development team
Below Zero is being created by Unknown Worlds, a small studio that traces its roots back to the 2002 Half-Life mod Natural Selection. It is the same team that created the original Subnautica. The team is scattered around the globe, from the United States to the United Kingdom, France, Russia, Austria, Australia, Germany, New Zealand, Taiwan, and many more places.
RENDS
0
0
0
0
Wihay avatar
Ez most teljesen új játék, vagy valami folytatás akar lenni?
0
0
0
0
💬 1


Elfelejtett jelszóRegisztráció