header
Railway Empire
Railway Empire cover
Megjelenés: 2018. January 26.
Műfaj: Szimuláció, Stratégia
Fejlesztő: Gaming Minds Studios
Kiadó: Kalypso Media

Railway Empire gépigény

Minimum gépigény:

CPU:
Intel Core i5 750 @ 2.6 GHz or AMD Phenom II X4 @ 3.2 GHz
RAM:
4 GB RAM
GPU:
nVidia GeForce GTX 460 or AMD Radeon HD5870 (1024MB VRAM with Shader Model 5.0)
DX:
Version 11
OS:
Windows 7 SP1 or Windows 8.1 or Windows 10 (64bit versions)
STO:
7 GB available space
Hang:
DirectX Compatible Sound Card with latest drivers

Ajánlott gépigény:

CPU:
Intel Core i5 2400s @ 2.5 GHz or AMD FX 4100 @ 3.6
RAM:
8 GB RAM
GPU:
nVidia GeForce GTX 680 or AMD Radeon HD7970 or better (2048MB VRAM or more, with Shader Model 5.0)
DX:
Version 11
OS:
Windows 7 SP1 or Windows 8.1 or Windows 10 (64bit versions)
STO:
7 GB available space
Hang:
DirectX Compatible Sound Card with latest drivers
Az oldalon csak hivatalos gépigények találhatóak, amit a készítők vagy egy hivatalos forgalmazó cég tett közzé.
Hogy futna a gépeden?
Hasonlítsd össze a gépigényt egy általad megadott konfigurációval!
Hasonló játékok:
Out of the Park Baseball 19Merchants of KaidanUltimate General: GettysburgCitystateDoor Kickers 2: Task Force NorthCRIMESIGHT
Hozzászólások: 4
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
no avatar
Railway Empire - Steam - 2019.03 utoljára játszva - single

kb 22 óra alatt fejeztem be / untam meg tavaly tavasszal, mert bár bőven lehetett volna tovább tolni, jöttek ki érdekesebb címek.

Alapjátékban az Egyesült Államok területe a játszható, ezt lehet kampányban, adott feladatokban és szabadon is játszani. A kampány és feladatos rész egy-egy területre fókuszál, ott kell kiépíteni az áru és személyszállítást, míg a szabad módban van lehetőség hogy egy játéktéren legyen a keleti és a nyugati part is. Sajnos ekkor a kampány és feladatban szereplő városok nagy része nem kerül be, tehát van valamilyen limit a városok darabszámán. Kár érte...

Szabad módban a városok fejlődnek, ha megkapják a kért nyersanyagokat/késztermékeket, így a lakosság bővül, több személy akar utazni és a cégünk újabb ipari létesítményeket hozhat létre az adott városban, így felépítve az ország/terület gazdaságát.

A modernebb vasúti eszközöket a feladatok teljesítése után kapott XP-ből lehet feloldani, de nem minden kell a tech tree-ből. Ha nem akarsz személyek szállításával bajlódni, vagy postával, akkor azok a fejlesztések kihagyhatók. Érdekes réteg a játékban, de helyenként mintha csak azért került volna be hogy örüljetek van techtree is a fícsőrlistán. Az a pár százalék amit ad egy-két találmány, olyan sokat nem tesz hozzá, így azok ki is maradhattak volna.

A vállalatod működik személyzet nélkül is (wtf?) de ha veszel fel embereket akkor hatékonyabb lehetsz. Vagy nem. Ugyanis az egy vonatra beosztottak között ügyelnek kell az összhangra és ha egymással együtt dolgozni képtelen embereket raksz egy szerelvényre, annak nem lesz jó vége. Van felbérelhető szabotőr, bandita, gépész, fűtő, kalauz, biztonsági ember, tudós, könyvelő, állomásfőnök, stb...

A jelzők kezelése, noha az első pályán tutorial jelleggel elmesélik, kicsivel több van benne mint elmesélik, vagy nekem nem jött át megfelelően. Mert nem elég ha csak lerakod.
Ha csak lerakod, akkor elvben mindkét irányt irányítja, de valamilyen okból kifolyólag eléggé érdekesen. Pl a következő kettő térköz szabad, akkor sem engedi az adott szerelvényt továbbhaladni, ha az előtte lévő azonos irányba halad. Megvárja, míg egy váltón áthalad és csak utána enged. Így a térköz használatnak nincs sok értelme.
Ha lerakod, majd shift-görgetéssel "forgatod", akkor szabályoz irányt is. Jellemzően kitérőknél vagy több vágányú állomásnál van érelme. De ott is eléggé véletlenszerűen működött. Egyik irányt nem engedte, majd a szembejövőbe simán beküldött egy vonatot, így lerobbant az egész vonalam.
Üde színfolt volt, hogy kell fűtőház és víztorony is a pályák mentén, minden vonalra legalább egy, hogy a gőzmozdonyok üzemképesek maradjanak. Szívás viszont, ha egy állomást két vonal két irányból közelíti meg, mert így két víztorony kell, mindkét irányba 1-1, de fűtőház elég csak egy. Plusz nem elég csak egy víztorony, ahogy én tapasztaltam. Nagyon hosszú vonal esetén elkelhet több is. Csak nem találtam rá utalást, hogy mekkora távolságokként kell újabb. Így első nekifutásra megnéztem hol fogy ki a mozdony a vízből, és oda raktam egy újabbat. Érdemes oda egy füst alatt egy kitérőt is rakni, már ha nem két nyomvonalas pályákat építesz vagy nem körvasutat használsz, így a kitérés mellett vizet is vételeznek, míg várnak a szembejövőre.
A segítő aki osztja az észt az adott pályán legalábbis az elsőn, szereti ha úgy csináljuk ahogy ő gondolja, különben ott leragad és nem segít tovább, de cserébe kitakarja a képernyő bal alsó sarkát, minden ablakban, vagyis a feladatlista legalsó elemét is, amit így viszonylag nehéz kitalálni, hogy mi is lehet ha előtte nem lestük meg. Legszívesebben pofán csaptam volna egy szénlapáttal a kedves segítőt vagy a programozóját, de sajna nem lehetett.

Szerelvény-összeállítás
Valami csoda folytán nem kell tehervagonokat vásárolni, csak mozdonyt. Alatta van ugyan lehetőség személy és postakocsi vételre, de ennyi, többet nem találtam. Emiatt nem is nagyon tudom megszabni, hogy melyik vonat mit szállítson. Kicsit furcsa, hogy ugyanaz a járat egyszer csak személyeket szállít, egyszer csak marhákat.

Egyik istenháta mögötti város feldobott szép összeget ha elviszem hozzá a vasutam. Igen ám, de ha közben akad másik város amit szintén erre a mellékvonalra akarok felfűzni, akkor az építést a fővonal felől kell kezdenem, vagy a közbeeső várost nem engedi belerakni, mondván egy másik város még nincs csatlakoztatva a hálózathoz.

Vágánytörlés
A fenti eset miatt egy részletet akartam törölni, hogy a bekötés után a közbeeső városhoz is lerakjak egy állomást. Törlésre az egész vonalat törölte volna. Kicsit körbe kellett járni a dolgot mire engedett csak egy szakaszt onnan törölni.

Folyt...…
0
0
0
0
💬 2
no avatar
@requiered_poster: Árú és személyfuvarozás az jó móka, de mikor feldobja hogy a térkép másik oldalán ott egy farm amit vegyek meg, azt baromira nem értem miért lenne jó nekem. Meg egyáltalán ipart vásárolnom. Vásároltam a konkurencia városában egy textilgyárat, de nem szabhattam megy hogy mennyiért szállítson. Termelt hasznot, de a vetélytársra nem volt hatása.

Állomás
Néha a legnagyobb 4 vágányú állomás is kevésnek bizonyul egy nagyobbacska város ellátáshoz, pláne ha a vonatok több irányból közelítenének, így nálam gyakran kialakul totál káosz az állomás előtt, mire az érkező és induló szerelvények lemeccselik egymás között a ki-mikor-merre kérdéskört.
Furcsa továbbá és a városok közepére is lehet építeni őket, majd a város lebont, újjáépít, igazodik a játékos épületeihez. Egy városban maximum két állomás lehet, így érdemes a legnagyobbat odaépíteni, mert az is kevés lesz.

Rakodó
Érdekes kiegészítés, és talán hasznos is, ha egy nagyobb város előtt létesítünk egy vagy több bazi nagy rakodót és oda visszük az árut, majd külön szerelvényekkel fuvarozzuk azt be a városba, de kampány alatt nem volt szükség ilyen megoldásokra.

Ha idáig elolvastad akkor itt egy gameplay:


Valahogy nem tudok ráhangolódni teljesen, igaz mindig a korábbi etalonomhoz a Trains & Trucks Tycoonhoz hasonlítom, és az abban tapasztaltakat próbálom itt is hasznosítani. Hozzáteszem, hogy az akkor mikor megjelent, eleve olcsóbb volt mint ez és közúti közlekedés is volt benne, meg játszható EU térkép, sokkalta több várossal mint ez maximum enged. Igaz a grafika akkor sem volt toppon amikor megjelent, de ez az a fajta játék volt ahol nem a grafika számított. Kis gameplay onnan:


Összességében játszható cím, és ha nem vagy vérvasutas akkor még szórakoztató is lehet, vagy ha nem játszottál hasonló játékkal, érdemes kipróbálni, de egy picivel profibb címet ha ismersz, az megsavanyítja a Railway Empire-t. Ahogy a DLC-k mennyisége és ára is... 8 DLC ~79€.
0
0
0
0
no avatar
70%-os leértékelésen van. Ennyit bőven megér, teljes árat nem igazán.
Pláne, hogy a DLC-k is kezdenek megszaporodni.

[LINK]
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció