Menu
Mount & Blade II: Bannerlord
Mount & Blade II: Bannerlord
Megjelenés: 2020. március 30. (PC)
Gépigény: Átlagos (32/77)
Népszerűség: 195# ■
Értékelések: Nagyon pozitív (9.0)
Műfaj: Akció, Szerepjáték
Fejlesztő: TaleWorlds Entertainment
Kiadó: TaleWorlds Entertainment
iAz oldalon csak hivatalos gépigények találhatóak, amit a készítők vagy egy hivatalos forgalmazó cég tett közzé.
Minimális gépigény:
Ajánlott gépigény:
CPU:
Intel® Core™ i3-8100 / AMD Ryzen™ 3 1200
CPU:
Intel® Core™ i5-9600K / AMD Ryzen™ 5 3600X
RAM:
6 GB RAM
RAM:
8 GB RAM
GPU:
Intel® UHD Graphics 630 / NVIDIA® GeForce® GTX 660 2GB / AMD Radeon™ HD 7850 2GB
GPU:
NVIDIA® GeForce® GTX 1060 3GB / AMD Radeon™ RX 580
OS:
Windows 7 (64-bit only) https://gepigeny.hu/
OS:
Windows 10 (64-bit only)
Tárhely:
60 GB available space
Tárhely:
60 GB available space
Megjegyzés: Integrated GPUs require additional 2GB of system RAM. These estimates may change during final release. Requires a 64-bit processor and operating system
Összehasonlítás:
Hasonlítsd össze a gépigényt egy általad megadott konfigurációval!
Támogasd a Gépigény.hu-t, hogy tovább fejlődhessen!
TÁMOGATÁS
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Hozzászólások: 328
no avatar
Jövőre halasztották a játékot, ez várható volt mikor nem volt kint semelyik rendezvényen.
0
0
0
0
Feketehal avatar
Hát persze. A helyzet az, hogy a játékmenet jelenleg is súlytalan, az 1.8-as frissítéssel is.
A balance maitt lehetetllen elpusztítani egy frakciót, aminek mindössze két városa maradt, mert abból és a környező falvakból képes 1400 as sereget csinálni, míg az én királyságom 6 szor annyi területtel nem képes legyőzni. Ha már majdnem sikerül, akkor a király békét köt ??? Miért? Vagy ha békét nem, akkor két másik királyság hadat üzen? What the ***?
0
0
0
0
paparazziH avatar
Amekkora hype volt megjelenés előtt annyira eltűnt most a játék a köztudatból. Sokan szidják, hogy csak egy ENB a Warbandhez, ami részben igaz is, de a játékmotor miatt nagy benne a moddolási potenciál. Az előző résznek is kellett vagy 3 év mire beért, addigra lettek készek a nagyszabású modpackek amelyek végülis fenntartják mai napig a játékot.
0
0
0
0
💬 1
foley951 avatar
@paparazziH: Hát most a komment írásának pillanatában közel 13 ezer felhasználó játszik vele. Ez hétköznap, kora délután. Én azt nem mondanám, hogy eltűnt, inkább csak veszített az érdeklődési kör. Yt csatornájukon is elég szép számban nézik a frissítésekről szóló videókat.
Ami pedig engem illet, simán beletoltam 210 órát megjelenés óta.
0
0
0
0
DarkC0re avatar
Egy kicsit ügyködtem. 😃
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok! ha csatlakozok egy királysághoz mercenary-ként utána még lehet saját királyságom?
0
0
0
0
💬 2
Doge avatar
@vorosd: Szia, igen, ha kilépsz alapíthatsz saját királyságot.
0
0
0
0
FrostnovaZ avatar
@vorosd: csak arra figyelj, hogy a Dragon Bannert ne add oda senkinek. Mert az kell a saját királysághoz.
0
0
0
0
Liptik avatar
Ez milyen játék, mihez hasonlít?
0
0
0
0
💬 2
vyne avatar
@Liptik: Beirod youtube-ra es nezel rola videot, mint minden normalis ember.
0
0
0
0
LordSzalko avatar
@Liptik: Jó játék. Előző részhez.
0
0
0
0
FrostnovaZ avatar
Létre tudok hozni saját királyságot, azután, hogy csatlakoztam már egyhez? Először úgy voltam vele, hogy segítek Vlandiának, de a király egy kecseg, úgyhogy ott hagytam őket, és úgy döntöttem saját királyságot szeretnék csinálni. Elfoglaltam már egy várat, enyém is lett de a kingdom management fül nem lett elérhető. Van erre valami megoldás? Vagy az elején mikor nem saját királyság mellett döntöttem, végleg elment ez a lehetőség? 😕
0
0
0
0
💬 6
DarkC0re avatar
@FrostnovaZ: A fő questet kell csinálni, és akkor majd irni fogja hogy mit kell tenned ahhoz hogy legyen saját királyságod. Alap követelmény egy vár, meg minimum 100 fős sereg.
0
0
0
0
FrostnovaZ avatar
@DarkC0re: Igen azt tudom, de ott anno volt lehetőségem, mikor választottam, hogy az Empire ellen fogok harcolni, hogy VAGY csatlakozok egy meglévő, nem Empire királysághoz, VAGY létrehozom a sajátom. Akkor anno csatlakoztam, és onnantól kezdve már nem volt elérhető a saját királyság létrehozása (mármint a küldetéseknél). De hogy ezek után lehet-e?
0
0
0
0
foley951 avatar
@FrostnovaZ: Gondolom igen, csak értelemszerűen le kell mondanod a vazallusi viszonyról a király előtt és befoglalni egy új várat vagy egy új várost egyedül. Ha a sztoriban tartasz már ott, hogy a lobogót megszerezted és odaadtad a királynak gondolom jóval nehezebb lehet befolyást szerezni új uralomra-törő uralkodóként, de véleményem szerint megoldható kell, hogy legyen.
0
0
0
0
FrostnovaZ avatar
@foley951: Közben kicsit utánajártam a dolgoknak. A probléma az, hogy mikor vazallusként csatlakoztam a Vlandianokhoz, akkor mellé még odaadtam a királynak a Dragon Bannert. Az pedig kell ahhoz hogy saját királyságod legyen. Tehát miután "felmondtam" nála, hiába foglaltam el egy várat, saját királyságot már nem tudok csinálni (tehát policy-t beállítani, vazallusokat kezelni stb).
0
0
0
0
foley951 avatar
@FrostnovaZ: Akkor marad a jó öreg minden lord-ot lefejezel taktika. 😃 Úgy menni fog 😃
0
0
0
0
FrostnovaZ avatar
@foley951: Ha csak úgy nem 😆 Mindenesetre köszönöm a válaszokat 😀
0
0
0
0
no avatar
sziasztok! szerintetek egy olyan embernek mennyire ajánlott a game aki nem játszott az előző résszel?
0
0
0
0
💬 1
Bukta avatar
@Gepigeny10992: Hát ha videók és hallottak alapján bejön neked a játék akkor egy próbát megér simán.
Bár még várnék vele, had jöjjön még pár patch hozzá.
0
0
0
0
DarkC0re avatar
Van még erő a kis 4790-be 😃
0
0
0
0
nemvagyokitt avatar
Az ajánlott gépigényt én módosítanám 16GbB-ra, a minimumot 12 körül mivel nekem a 8 elfogy simán és utána elkezd laggolni.
0
0
0
0
💬 1
DarkC0re avatar
@nemvagyokitt: +1 nekem 12-13 megeszik.
0
0
0
0
pinkyke avatar
Hát én meg várom még el nem készül teljesen a játék addig 1 forintot nem vagyok hajlandó érte fizetni.
nekem nem kell 1 fél játék.
0
0
0
0
Colonir avatar
Sziasztok! Van valakinek valami tippje, hogy mit érdemes fejlesztenem a gépemen, hogy ez értelmesen el tudjon futni? Jelenleg 1366x768 + Very low-on játszom és így is néha beakad :/. Pedig a minimum követelményeknek megfelelek. Még direkt ki is pucoltam a gépet előtte, hogy hátha jobb lesz.

CPU: I5-4440
GPU: GTX 660
RAM: 8GB DDR3

Kedvenc játékom folytatása, és nagyon rossz, hogy nem tudok vele rendesen játszani :/.
0
0
0
0
💬 2
FrostnovaZ avatar
@Colonir: A játék - egyelőre - nagyon rosszul van optimalizálva sajnos. Nekem 6gb-s GTX 1060-om van (i5 4460, 8gb ram), és nekem is elég fanyarul fut sajna (alacsonyabb beállításokon is) :/ Remélhetőleg azért szépen lassan javítani fognak rajta...
0
0
0
0
no avatar
@Colonir: azt a GTX 660 kéne fejleszd, illetve a DDR3 memória is kicsit kevés már neki, nekem 8GB DDR4 van ami 3000Mhz és eddig sose ette meg, mellette egy GTX 1060 3gb az is eddig elég volt és Ryzen 5 1600. közepes és magas beállitáson játszom ugyan azon a felbontáson mint te és hibátlan.
0
0
0
0
DarkC0re avatar
https://www.nexusmods.com/mountandblade2bannerlord/mods/118
Ezt a fajta charakter testreszabást hiányolom a játékból.
0
0
0
0
kimi100 avatar
Ez a játék egy erős 10/3 , de szívem szerint egy jó 10/2-t érdemelne... csak nézzétek meg jobban, 8 évnyi fejlesztés után ki merték adni "Early Access" névvel, úgy hogy a törökök pénzelték a fejlesztést és ezért húzták el ennyire mert már elfogyott a pénzük ez förtelmes és undorító, ez a játék egy copy paste, buggy mess, a külföldi revieweket nézzétek meg, szinte semmi nem működik rendesen a játékban, a harcrendszer egy vicc a warbandbe a modderek jobb harcrendszert csináltak 5 évvel ezelőtt!!! a skillek bugosak és nem működnek, a Siege mód abszolút katasztrófa (bár a koncepció nem rossz) olyan szar assetteket használtak fel, hogy 5 fps-re leugrik a teljesítmény amint a kaput elkezdik betörni, a faltörő kossal. A karaván rendszer egy vicc, ingyen pénz és megtöri az economyt. Nem lehet HADAT ÜZENNI SENKINEK MIVEL NINCS SEMMILYEN DIPLOMÁCIA A JÁTÉKBAN. A questek is bugosak, de ha éppen működne valami vicc kategória... A startolási crashek kifagyásokról már nem is beszélek. A kingdom come devilerence jobban át volt gondolva mint ez a játék. A kampányba egy frakció 20 óra játék után letiporja a többi frakciót a térképről. (általában a lila északi birodalom) nincs balanceolva semmi. A legjobb fegyverek és páncélok nincsenek benne a single player játékba, csak multiplayerben elérhetőek, de ezt át lehet írni a fileokban... ez mi? Az 'AI' maga a borzalom szinte copy paste, 2012-ben jobb volt az AI a total war játékokban. 2020-ban ez elfogadhatatlan. Vicc kategória. Mind ez Realistic-en a Hideout rendszer tiszta bullshit. Mind ezeket úgy írom, hogy a Warbandba közel 400 órám van. Ez a játék csak akkor lesz játszható ha a modderek értelmes modokat csinálnak hozzá.. Az a baj mire ezeket ki patchelik az ennek a fejlesztő brigádank ismét egy 8 évbe fog telni. ~Egy refoundolt Bannerlord játékos.
0
0
0
0
💬 8
foley951 avatar
@kimi100: Ne haragudj, de szentül meg vagyok győződve arról, hogy ezt az értékelést már több weblapon olvastam, méghozzá szó szerint ugyan így 😃
0
0
0
0
kimi100 avatar
@foley951: Ennek örülök, legalább többen is látják a fától az erdőt! 😀
0
0
0
0
foley951 avatar
@kimi100: Akkor ezeket mind te ctrl+c és ctrl+v-ted be, vagy valaki írta és kaptál az alkalmon, majd sokszorosítottad?
0
0
0
0
blaxphoenix avatar
@foley951: Ez így elég nagy burn. Ha az embernek már nincs saját véleménye sem, szomorú az élet.
0
0
0
0
kimi100 avatar
@blaxphoenix: Ezt a hozzászólást semmiképp nem tarthattad magadban, mindenképp le kellett írnod nekem. Azért fakadtam ki "egy kicsit" mivel mindenki annyira pozitívan bírálja el a játékot, lásd steam értékelések, mintha micsoda kielégítő játékot pakolt volna le a TaleWorlds csapata, miközben szarabb állapotba startolt el a játék mint az Anthem, vagy ehhez hasonló kaliberű hulladék játékok.
0
0
0
0
kimi100 avatar
@foley951: Ha mással egyezik a véleményem akkor az már ctrl+c ctrl+v ? És a kérdésedre a válasz: nem. (Nem csoda hogy fogod ezeket a tényeket látni más weboldalakon mivel ezek TÉNYEK. tehát ezeket patchelik most serényen ezek drágalátos fejlesztők. Szerinted miért jön naponta patch a játékhoz? :\ És a slusszpoén bebújnak "early Access" hivatkozás mögé, és ezért a sok krumpli IQ szintű játékos ezt elfogadja hogy jaaa hát ez csak early access hát akkor elnézem hogy a fél játék le sincs fejlesztve végülis simán megéri a 15 ezer forintot egy fél játék amit majd le akcióznak 2 hónap múlva, és addigra már talán lesz belőle egy háromnegyed játék... és erre futotta 8 év alatt. Ja közbe 2x leállt a fejlesztés vajon miért? 😀
0
0
0
0
foley951 avatar
@kimi100: Nem sértésnek szántam, ne haragudj a kérdésért. Majd visszakeresem a képet. Én tényleg úgy értettem, hogy valaki a szó szórós magyar ételemében ezt írta valamilyen más weblapon. Ezért egy kicsit fura volt, olyan deja vu.
0
0
0
0
lugosi111 avatar
@kimi100: Egyetértek. Néztem a gameplay videókat, és egyre azon járt az eszem, hogy de hát ez a Warband, persze jobb grafikával. Azért tettem egy próbát, de másfél óra játék után a refoundon gondolkodom magam is. 15k-t nem ért meg. Talán később, egy-két év múlva leárazva...
0
0
0
0
foley951 avatar
https://i.imgur.com/tMfV5aR.jpg

Kicsit elkapattam magam, ami a játékban eltöltött órákat illeti 😃
0
0
0
0
Doge avatar
Sziasztok, az lenne a kérdésem (főleg azokhoz szól akik tényleg játszanak vele), hogy nektek, hogy fut? És milyen hibákkal találkoztatok? Harmadlagosan pedig mennyire jött be, megérte rá várni?
Ui.: Előre is köszi a rendes válaszokat.
0
0
0
0
💬 8
DarkC0re avatar
@Doge: Nagyon jól fut. Én nagyon meg vagyok vele elégedve! Bugokbol nincs sok ahhoz képest hogy early access-nek adták el...
0
0
0
0
paparazziH avatar
@Doge: Szia! Minden grafikai beállítás maxon van, 60 FPS így meg van, de a battle size-t le kellett vegyem 300-ra, ha attól több nagyon belassul a framerate, de végülis 150vs150 se rossz, így legalább átlátod a csatateret 😃 .

Néha kicrashel, de szerencsére az autosave jól végzi a dolgát.

Amikor crashel a játék kivétel nélkül nálam:

-Ha kereskedő karavánt támadsz meg, és rányomsz az "Attack"-ra akkor azonnal. (Kár, ebből szeretnék élni 😜 )
-Ha blacksmithnél egymás után több mint 3x végzel valami munkafolyamatot, pl.: Olvasztás, fém nemesítés.

Hogy megérte e? 110%-osan. Méltó folytatása az elődjének, nem mellesleg kiváló játék ha csak így önmagában nézem is. 10 órám van már a kampányban és eddig jóformán csak kereskedek, gyűjtöm a pénzt. Szerencsére rengeteg, de tényleg rengeteg "goods" item van a játékba, fa, mindenféle fém mindenféle fajtája, rengeteg élelmiszer típus, még konkrét élő háziállatok is mint pl a sertés, juh, meg persze a klasszikus selyem, gyapjú, bor stb. A játék nagyon próbál segíteni a kereskedelemben, ha a közelben vagy valami nagyobb településhez kiírja, hogy mit milyen áron tudsz beszerezni illetve eladni. Így összetudod hasonlítani az árakat. Pl a hal vízmenti települések közelébe semmit sem ér jóformán, azonban ha szépen megpakolod magad vele olcsón majd azt beviszed a szárazföld belsejébe a Birodalom városaiba eladni akkor szép summát hozhat, de ez így konkrétan az egész gazdaságra elmondható, az economyt nagyon durván tovább fejlesztették a Warbandhez képest ez a része a játéknak 10/10.

A harcrendszer nehezebb lett, körülményes lóhátról megtalálni a sikeres találati szögeket meg érezni, hogy hol a fegyver vége amíg eltudod lendíteni, de már egyre jobb vagyok benne szóval nem baklövés volt kicsit átdolgozni, csak gyakorlást igényel. Ellenben az íjak sokkal táposabbak lettek, egyszerűen könnyebb célozni, jobban eltudod találni az ellent és többet is sebez mint eddig.

Összességében nagyon megérte, igen 😃 😃
0
0
0
0
HeyJoe-PCRPG-HUN avatar
@paparazziH: Várok még vele 1 hetet, addig hátha kap a játék valami hotfixet a készítőktől és akkor már nem lesznek ilyen crashek sem. De már én is nagyon várom hogy nekikezdhessek, köszi a beszámolót róla! 😃
0
0
0
0
Doge avatar
@paparazziH: Köszi szépen ezt az összefoglalót, imádtam a Warband-et és az, hogy a kedvenc részemet, az economy-t még durvábban megtolták, nagyon feldobott. Biztosan megveszem, mert szeretném őket támogatni, de várok még vele 1-2 hetet ( ápr. 13.-ig úgy is le van árazva).
0
0
0
0
paparazziH avatar
@Doge: Pontosítanék: Hajnalban kijött az első update ami a fentebb említett crasheket is megszűntette, szóval ez is pipa mostmár.
0
0
0
0
no avatar
@paparazziH: Én is köszönöm ezt az összefoglalót, meg is vettem miatta a játékot! Ez a kereskedős rész nagyon megfogott! 😆
0
0
0
0
LordSzalko avatar
@Doge: Abszolút megérte várni a játékra, rengeteget játszottam a Warband-el is. Szépen fut a játék egyébként, egy két komolyabb bug-al tud találkozni az ember azért, pl. leginkább a munkafolyamatoknál jöhet elő crash, ha többször végzed egymás után. De lehet, hogy ma vagy holnap már javítva lesz, mert jó tempóban érkeznek a javítások a játékhoz.
0
0
0
0
Doge avatar
@LordSzalko: Én is rengeteg órát raktam a Warbandbe, remélem tényleg megérte várni rá 😀, jövőhéten szeretném megvásárolni.
0
0
0
0
no avatar
Ingyenes a Rayman Legends U Play-en,tudom hogy nem ide tartozik,de gondoltam szólok. 😀
0
0
0
0
💬 1
Demoz avatar
@Castiel21: Valóban nem ide tartozik, erre találsz megfelelő topicot.
0
0
0
0
no avatar
Gépzabáló, mostani gépemet felzabálja, kell újtanom processzorból is, mert játszhatatlan egy fx-6300-al.
0
0
0
0
💬 5
tivike avatar
@JaneszD:


Szerintem a gépigények manapság túloznak.
0
0
0
0
foley951 avatar
@tivike:


Nem öntömjénezés miatt linkelem be, de ez a saját konfigom, ami itt is meg van adva. Ez alapján eldöntheted, hogy túlzott-e a gépigény, vagy sem 😃
0
0
0
0
tivike avatar
@foley951: Túlzott. De én a minimumra értem. Nyilván te nem low 720p amiben játszod. De az igazi minimumot elviszi az fx6300 is. Ott linkeltem a videót fentebb. (nem tudom mit rontottam el benne. 😜 )
amúgy jó kis géped van. Mi jön a 1070 után?
0
0
0
0
foley951 avatar
@tivike: full hd, high

Igaz, el kell ismerni, hogy nem gyakori a 250 vs 250-es meccs. Ez egy custom battle, nyilván egyszerre lódul neki ennyi katona. Amióta a kampányt tolom, ilyen alacsony fps nem volt (fps lagg viszont gyakori).
0
0
0
0
no avatar
@tivike: Az én configomban, durván bedroppol nagyobb csatákban, multiban jól fut, de single-ben egyes questekben játszhatatlan
0
0
0
0
19ati93 avatar
Miért ilyen népszerű egy ilyen játék?
0
0
0
0
💬 5
solyom1999 avatar
@19ati93: Mert olyan legendás mist a San Andreas vagy a vice city ez a játék is legenda a maga kategoriájában
0
0
0
0
paparazziH avatar
@19ati93: Mert ez az egyetlen single RPG játék a Földön kb. A többi csak RPG elemeket tartalmaz. Itt nincs ráderöltetve, hogy te márpedig Ríviai Gerált leszel aki vaják. Ha akarsz kispista sajt meg hal kereskedő, ha akarsz akkor meg nagyjani a király, aki a saját maga meghódított és elnevezett királysága felett uralkodik.
0
0
0
0
no avatar
@19ati93: Ez elég gonosz volt na! 😂 Kérdezhetnénk miért népszerű a Dark Souls amikor mindenki idegösszeroppanást kap tőle! vagy miért népszerű olyan sok hülyeség! Ez is tetszik valakinek, meg amúgy ki kell próbálni mert szerintem igen pöpec kis játék volt az előző része is! 😆
0
0
0
0
kolbaszkarika avatar
@19ati93: Mert addiktív mint a rohadás.
Nekem a műfaj sem tetszik, meg a kor sem amiben játszódik, ennek ellenére az előző része kötelező eleme volt az összes gépemnek az elmúlt 7-8 évben. Egyszer beszippant aztán csá.
0
0
0
0
zole54 avatar
Ajánlottban tényleg kell neki a 9600K? 😃
0
0
0
0
💬 1
Apor avatar
@zole54: Nem tudom mennyire élethű, ahogy lobog a hátszőr csata közben a katonákon, de jah, az enyhe túlzás 😆
0
0
0
0
no avatar
Nagyon vártam ezt a játékot és nagyon megörültem, amikor kiderült egy nappal korábban már elérhető lesz. Úgy voltam vele, nem sajnálo mrá a pénzt, megveszem. Gondoltam majd olyan 7-8 ezer körül árulják... aha 45 euro egy félkész játékért. Azért bekaphatják.
0
0
0
0
💬 4
paparazziH avatar
@gaancs: Figyelj. Ez a félkészség relatív dolog. Most te egy teljesen kész kétütemű Trabantnak jobban örülnél, mint egy Lamborghininek amibe 1 ülés van, műanyagból van az egész beltér, és lemezfelniken gurul csak? Kétlem. Kész van ez a játék, csak vannak olyan jövőbeli tervek amelyek még implementálásra és kidolgozásra szorulnak. Összevetve a Warbandel ez a játék teljesen kész van hidd el nekem. Amit meg még majd beleraknak csak hab a tortán, nem a "készségét" fogja elősegíteni.
0
0
0
0
no avatar
@paparazziH: Ismerve a MB szériát ez is tele van bugokkal gondolom, főleg így hogy ez még nem is a rendes kiadás. Szóval nem a tartalmi dolgokra értem a félkészséget. Inkább az optimalizáltsága és a hibái lehetnek baromi idegesítőek. Ráadásul mi a garancia arra, hogy most ez nem fog folyton crash-elni mondjuk nálam? Nagyjából semmi. És elkérnek érte annyit mint egy AAA-as játékért, ami teljesen kész van.
De ezen felül is baromi sok véleményem szerint 16 ezer Ft egy játékért.
0
0
0
0
FrostnovaZ avatar
@gaancs: Miért adnák annyiért? Ha kijön a full release, akkor is megmarad, nem kell külön megvenni újra.
0
0
0
0
paparazziH avatar
@H-ECTOR: Pici csapat ahhoz, hogy normális védelem legyen a játékon, várható volt. Ettől függetlenül, eddig nagyon úgy néz ki, hogy megérte a játék azt a 40 egynéhány eurót, iszonyat bejön idáig 😃 Bízom benne rengeteg eladásuk lesz, hogy a harmadik részre és a DLC-ekre ne kelljen évtizedeket várni, tudjanak felvenni munkaerőt. Mondjuk SteamCharts szerint jelen pillanatban a 5. legjátszottabb játék a platformon, ami engem ledöbbent, hogy ezt ennyien várták ( 160k player jelenleg bent a játékban ) ezzel maga mögé utasítva pl.: a Rainbow Sixet. 😲 😲
0
0
0
0
H-ECTOR avatar
@paparazziH: én mindenképp ki akarom próbálni először, hogy mennyire jön be, elég sokszor járok úgy hogy megveszem aztán hónapokig nem nyúlok hozzá 😆
0
0
0
0
no avatar
crashelgetek szépen azért. Ti?
0
0
0
0
💬 1
Bal4zs avatar
@norbe896: Nekem nem indul el 😃 tálcán megjelenik a játék, plusz az egér kurzor is megváltozik valószínűsítem a játékban lévővé vált át, de utána bezáródik a program.

Ui: Vírus védelmet is ki kellett kapcsoljam, nem elég, ha a kivételek közé teszem lol...
0
0
0
0
paparazziH avatar
Megvéve, indul a letöltés.
0
0
0
0
💬 6
WeKing avatar
@paparazziH: Nekem besz*rt a steam 😃
0
0
0
0
FrostnovaZ avatar
@WeKing: Jó, akkor nem egyedül vagyok ezzel... nekem azt írja, hogy "Sorry, we couldn't add your item" 😞
0
0
0
0
WeKing avatar
@FrostnovaZ: Nekem már tölti is le 😆 Bár mire lejön, mehetek melóba 😕
0
0
0
0
paparazziH avatar
@FrostnovaZ: Szokott ilyen lenni friss realeseknél, jártam már így is én más játékokkal, gondolom leterhelt a kódgenerátor vagy nem tudom. Steam szerint már 600-an játszanak, szóval működik az csak lassan.
0
0
0
0
WeKing avatar
@paparazziH: Haver küldött linket Spoiler!
, ott a link a videó alatti leirásban. Bár a kódok elfogytak, én még épp betudtam húzni a gamet.. már telepszik 😀
0
0
0
0
Bal4zs avatar
@paparazziH: Itt is rotyog lefelé steamről 😀
0
0
0
0
no avatar
2. osztályos voltam amikor kipróbáltam elöször a mount and bladet,azóta 10 év majdnem eltelt már nagyon várom! 😃D
0
0
0
0
DarkC0re avatar
Most tették közzé, hogy 1 nappal korábban adják ki.
0
0
0
0
💬 3
paparazziH avatar
@DarkC0re: Na egy jó 24 óra és véget ér a 10 év várakozás 😂 😆 Igaz a WFAS 12-es, de szerintem a széria igazi utolsó darabja a Warband. Kezdek izgatott lenni 😃 nekem Vlandia is első ránézésre a kedvenc frakcióm majd hozzájuk próbálok csatlakozni az első karakterrel. Nagyon kíváncsi vagyok az új featurökre, biztosan nagyon király lesz az egész. Így elsőre hanyagolom azt a realism módot, hogy ha meghalsz tényleg meghalsz, gyereked kell, hogy legyen stb.. beta alapján még a harcrendszerbe is erősen bele kell szokni.
0
0
0
0
Doomficko avatar
@paparazziH: ITS ALMOST HARVESTING SEASON!!!!
0
0
0
0
DarkC0re avatar
@paparazziH: A harc rendszer tényleg teljesen más. Kicsit összetettebb szerintem mind a warband volt, de szerintem jó. Mondjuk elég sok feature hiányozni fog még az early accessből, de reméljük hamar hozzá adják.
0
0
0
0
no avatar
Most megéri megvenni előre? Vagy nem lesz drágább megjelenéskor?
0
0
0
0
💬 3
DarkC0re avatar
@norbe896: Az ára nem fog változni a teljes megjelenéskor. Ugyan annyi lesz mind most a EA, 50 euro. Szerintem egy darabig nem is fog esni az ára.
0
0
0
0
no avatar
@DarkC0re: van ahol csak 40.ért lehet már előrendelni.
0
0
0
0
DarkC0re avatar
@norbe896: Az 100% fake lesz, mivel a játék semilyen formában nem előrendelhető. Marcius 31-én fog megjelenni, és akkor lehet majd csak megvenni.
0
0
0
0
DarkC0re avatar
Csináltam egy kis tesztet. A nagy csatában kb 30-35 fps, persze némi kompromisszummal ami a grafikai beallitásokat illeti. Hozzá teszem hogy igy is nagyon szép a játék! rosszabbra számitottam
0
0
0
0
💬 8
paparazziH avatar
@DarkC0re: Azt vettem észre, mintha nehezebb lenne maga a harc. A találati szögeket megtalálni jóval nagyobb kihívás, illetve lehet csak én vagyok béna, de lovasként sokkal nehezebb a gyalogosokat ritkítani ellenben gyalogosként sokkal könnyebb leszedni a lóról valakit. Meg az íjakkal sokkal egyszerűbb lőni mint a Warbandben és erősebbnek is tűnnek. Lehet mostmár nagyobb hangsúlyt fognak kapni a seregbe a Ranged egységek, előző részekben nem sok értelmük volt, 30 ijász se törte be 5 huskarl pajzsát és pillanatok alatt elérték őket. 😊
0
0
0
0
DarkC0re avatar
@paparazziH: Ezt én is észrevettem. A lovasság viszont mar sebez azzal is ha belerohan a gyalogságba 😃 ez nagyon jo szerintem. Végeredményben jó játék lesz.
0
0
0
0
paparazziH avatar
@DarkC0re: Számomra is teljesen pozitív eddig. Jövőhét kedden meg jöhet a single, szerintem az se fog csalódást okozni 😆
0
0
0
0
DarkC0re avatar
@paparazziH: A grafika se rosz szerintem... Feltételezem hogy az optimalizacio is jobb lesz egy picit, de ez sem rosz egyebkent. Ahoz képest hogy csak egy mod.
0
0
0
0
paparazziH avatar
@DarkC0re: Tesztelgettem picit ezeken a custom mapeken, végülis ha belegondolunk singlebe se lesz nagyobb/sokkal jobban kidolgozott egy-egy csatatér, és most, hogy átraktam SSD-re, ilyen 300vs300ig max grafikán (kivéve shadow, az csak high) V-Sync mellett szinte kivétel nélkül hozza a 60 FPS-t. Grafika nagyon sokat lépett előre, főleg a karaktereken meg a fényeken látszik. Textúrák itt-ott azért picit a múlt évtized elejét idézik, pl a szalmatető, de a Warbandhez képest sokkal de sokkal jobb, és ahoz kell hasonlítani nem a BF V-höz.
0
0
0
0
DarkC0re avatar
@paparazziH: Akkor az SSD-vel megszűntek a lagok? A single csataterek szerintem azert jobban ki lesznek élezve a nagy csatákra, igy remélhetőleg jobban is fog futni. Nagyon úgy néz ki hogy véget ért a beta teszt :/ ma már nem tudott senki csatlakozni a szerverekre.
0
0
0
0
paparazziH avatar
@DarkC0re: SSD teljesen megoldotta a beakadásokat. Framerate is a helyén van általában, nem lesz itt baj. Igen, véget ért sajnos 😞 de már csak pár nap és jön a teljes, legalább lesz mivel elütni az időt home office előtt, után és néha közben is 😊
0
0
0
0
DarkC0re avatar
@paparazziH: A battle test mod még működik nem tudom? Nem volt időm rá nézni mostanában. Jó lenne még tesztelgetni 1-2 dolgot 😃
0
0
0
0
paparazziH avatar
Ma be engedtek zárt bétára... Nem rossz a multi, csak 5-10 másodpercekre beakad néha a kép, 60 fps meg ritkán van meg. Ha meg nem max grafikára teszed nem tudnád megmondani, hogy a Warband vagy a Bannerlord van a képernyőn.
0
0
0
0
💬 5
DarkC0re avatar
@paparazziH: Hát ha neked a 1070 ennyit bir... Akkor én már előre félek a 1060-tól... 😃 Mennyit foglal a beta?
0
0
0
0
DarkC0re avatar
@paparazziH: Ez a játék sajnos igényli az SSD-t... HDD-vel droppol csunyán, viszont SSD-vel megszunnek az fps droppok.
0
0
0
0
paparazziH avatar
@DarkC0re: Feltettem én is a Battle Test modot, az AI-t tényleg jól bírja, csak ugye az egy empty map, az objectekkel biztos rosszabbul fut valamivel. Este átrakom SSD-re.
0
0
0
0
DarkC0re avatar
@paparazziH: https://www.nexusmods.com/mountandblade2bannerlord/mods/2 ezt tedd fel. Itt tudsz mapokat valasztani, van siege battle is. Igaz ezek multis mapok, de tesztnek nagyon is jó.
0
0
0
0
DarkC0re avatar
Ha minden igaz, akkor még másfél hét az indulásig 😃
0
0
0
0
💬 4
FrostnovaZ avatar
@DarkC0re: Ez az egyetlen ok, amiért örülök, hogy otthon kell maradni, így legalább lesz időm játszani vele 😆
0
0
0
0
no avatar
@DarkC0re: Megjelenés előtt egy nappal: A koronavírusra tekintettel a játék megjelenését elhalasszuk 6 hónappal. 😂
0
0
0
0
DarkC0re avatar
@kedveslehel21: jaja, én is erre gondoltam 😃
0
0
0
0
no avatar
@DarkC0re: Annyit kibírok.
Jöhet(ett) itt Doom meg Cyberpunk és csak ezt várom tavaly óta.
0
0
0
0
no avatar
Óóó na, 50 euró lesz. 😂 Ilyenkor érdemes az n-magot használatba venni, hisz a pofátlanságnak is van határa.
0
0
0
0
💬 4
DarkC0re avatar
@kedveslehel21: Én is sokallom az árát. Egy félkész játékért ennyit elkérni...
0
0
0
0
Doomficko avatar
@DarkC0re: Mi oly meglepő uraim? Vegulis manapság majdnem minden játék felkeszen jön 😂
0
0
0
0
no avatar
@Doomficko: Már látom a napot, mikor megrendelsz egy kerékpárt és küldik az első kerekét egy megjegyzéssel, hogy hamarosan jön a többi része is 😂
0
0
0
0
WeKing avatar
@kedveslehel21: Vagy nem küldenek semmit és b*sznak értesíteni, hogy mi van a megrendelt cuccal.. ha még rákérdezel, még te vagy a f*az 😃 true story
0
0
0
0
paparazziH avatar
Azért az egyenlőre nem ad sok bizakodásra okot, hogy a nap még most sincs feltüntetve 😊
0
0
0
0
💬 4
DarkC0re avatar
@paparazziH: Elvileg jövő héten adnak ki infókat az early access-ról. Egyébként nézegettem teszteket, nem vagyok elájulva az eddigi optimalizációtól. Egy 1070Ti jelenleg 500vs500 csatában tud kb 20-25 fps-t sík terepen, ahol nincs egy fa vagy szikla sem😃 Remélem hogy nvidia ad majd ki hozzá valami drivert...
0
0
0
0
paparazziH avatar
@DarkC0re: Nem tudom... Szerintem nem akkora játék, hogy az NV vagy az AMD külön foglalkozzon vele, ha a TW nem oldja meg akkor senki.
0
0
0
0
DarkC0re avatar
@paparazziH: Nem tudom milyen gépekre csinálták ezt a játékot 😃 i9 2080ti is siralmas teljesitmenyt ad ahhoz képest hogy milyen kaliberű gép.
0
0
0
0
Scorn Face avatar
@DarkC0re: Hát igen, szép munka lesz fogyaszthatóvá faragni.
0
0
0
0
no avatar
Olyan érzésem van, hogy vagy elsején vagy 31-én jön.
0
0
0
0
DarkC0re avatar
A kérdés, hogy vajon milyen gépen fut 😃
0
0
0
0
💬 2
Scorn Face avatar
@DarkC0re: Hát igen, ide kell majd vas...
0
0
0
0
DarkC0re avatar
@Scorn Face: Én azért reménykedem hogy 1060 elviszi majd szépen 😃
0
0
0
0
DarkC0re avatar
Ahogy elnézem optimalizáltak rajta rendesen. Egy viszonylag régi kártyával is játszható medium beállításokkal.
0
0
0
0
💬 2
paparazziH avatar
@DarkC0re: Na ez nagyon király. Egy R7 240 még újkorába is filléres tétel volt ha jól emlékszem, annak is már sok éve. Nem lesz itt baj, bízzunk benne.
0
0
0
0
DarkC0re avatar
@paparazziH: Utána irta a srác hogy 250-el tolja. Mondjuk az sem volt egy csúcskártya. Már csak 2 hónap és kiderül 😃 fura ezt kimondani ennyi év után.
0
0
0
0
no avatar
Csak nehogy a bannerlordból neverlord legyen 😂
0
0
0
0
paparazziH avatar
Már csak egy jó három hónap 😲

Csak nekem van olyan érzésem, hogy még legalább 1x elfogják tolni a premiert? 😊
0
0
0
0
💬 3
DarkC0re avatar
@paparazziH: Nekem is ilyen érzéseim vannak 😃 De remelem hogy nem fogják. Régebben az írták hogy már csak akkor mondanak megjelenési dátumot ha már biztos.
0
0
0
0
paparazziH avatar
@DarkC0re: Na már talán azt az évet írjuk, amiben játszhatunk a Bannerlorddal 😂
0
0
0
0
DarkC0re avatar
@paparazziH: Kíváncsi vagyok hogy vajon március eleje vagy vége fele fogják kiadni 😃 Van egy olyan érzésem hogy pont a hónap végén 😆
0
0
0
0
DarkC0re avatar
Igy fut jelenleg 1060-al ultrán. Igaz ezek a csaták mesze vannak a beígér 1000fős cucctól 😃
0
0
0
0
💬 2
paparazziH avatar
@DarkC0re: Oh móni nem lesz ez így jó.... Hátha csiszolnak még rajta.
0
0
0
0
DarkC0re avatar
@paparazziH: Remélem hogy csiszolnak, mert igy nekem ez felejtős... Amekkorát csalódtam rdr-ben optimalizácio/bugok terén...
0
0
0
0
paparazziH avatar
Azért az ajánlott gépigényt nagyon picit erősnek érzem, szinte RDR 2 ajánlottat adtak meg, és nagyon nem egy liga a játék sem kidolgozottságban se textúrák minőségében. Arra enged következtetni, hogy nem tudták megfelelően optimalizálni, vagy tudták, csak a brutális több száz AI-ra kell az erőforrás csata közben.
0
0
0
0
💬 1
DarkC0re avatar
@paparazziH: Pont erre gondoltam. Az a baj hogy az ajánlott is bőven kevés lesz nagy csatára. Persze nem a grafika a lényeg, de 1060 erre a grafikára...
0
0
0
0
Mate2500 avatar
A fene vigye el, letöltöttem a bétát és amikor el akarom indítani akkor hiába várok vele akármennyit, nem csinál semmit csak fekete képernyőt ad be. Szerintetek mi lehet a gond? Gyenge a gépem hozzá? (Asztali PC) Valaki valami ötlet? 😞 😢
0
0
0
0
DarkC0re avatar
@MoonW: Ez hivatalos gepigeny?
0
0
0
0
foley951 avatar
@MoonW: Mi a fene? 😃 Ennél még az RDR2 is jobban optimalizált.
0
0
0
0
DarkC0re avatar
Frisitették a játék steam profilját. Ott a release date+ jó pár infó a early access-ról.
0
0
0
0
💬 3
paparazziH avatar
@DarkC0re: Amúgy én remélem, hogy majd lesz hozzá NW stílusú DLC, ha nem is pont az az era akkor amcsi polgárháború vagy valami hasonló. Az elmúlt időszakba nagyon rászoktam az NW multira, csak olyan gyermeteg betegségei vannak közbe pedig tök király lenne, így is az, de mikor agyúval belelősz az infantry line-ba aztán azt látod, hogy a golyó sehova se csapódik, konkrétan elszublimál 😊 😂
0
0
0
0
DarkC0re avatar
@paparazziH: Szerintem biztos lesz. Ha nem is dlc de modderek megoldják tuti. Én a vikinges résznek örülnék, birtam a hajózás részét. Optimalizació téren szerintem az lesz, hogy nvidia ki ad majd hozzá egy drivert.
0
0
0
0
paparazziH avatar
@DarkC0re: A Viking Conquest önmagában nekem nem jött be annyira, lehet az éra nem fekszik nekem, de a hajózás része viszont nagyon zsír, főleg ahogy bizonyos modpackekbe átültették. Jobban szeretem a lőfegyveres hadászatot, a muskéták és az ágyútüzet. Emlékezetes látvány mikor a WFAS-ba a Janicsárokat beállítod 1 soros vonalba, és az érkező lovasságot egy F2 lenyomással (Fire Command) leteríted. Valami jó kis amcsi polgárháborús DLC-t vagy modot nagyon adnék a Bannerlordhoz, ahol végre nem a lottó megnyerése felé konvergál a találati esély 😊
0
0
0
0
paparazziH avatar
Már kaptatok béta kulcsot? Vagy egyáltalán elindult már?
0
0
0
0
💬 1
DarkC0re avatar
@paparazziH: Én nem kaptam. Azt írták hogy több hullámban fogjál meghívni az embereket. Gondolom hardver teljesítmény szerint.
0
0
0
0
DarkC0re avatar
Újabb teszt, gtx 1070ti, i7-8700k 1440p felbontáson mediumon, 50-70 fps. Srácok, nagyon remélem hogy ezzel kezdenek valamit. Pont azzal hirdették a motor-t hogy teljes mértékben ki használja majd a hardver erejét.
0
0
0
0
DarkC0re avatar
Egy kicsit aggódom hogy nem fogják tudni rendesen optimalizálni... Mostani beta egy 980Ti low-on kb 30-50 fps-t hoz. Tudom hogy még nagyon korai fázisban van a játék, de egy kicsit aggaszt, hogy mi lesz mondjuk egy 1000 fős csatában.
0
0
0
0
💬 8
paparazziH avatar
@DarkC0re: Ezt hol vagy kinél láttad?
0
0
0
0
paparazziH avatar
@DarkC0re: Jézusom, hát ez eléggé ijesztő, mert az nagyon tetszik, hogy 1000 fős csata is lehet, de itt max 20an ha voltak..... Ja és full low tényleg. Nagyon remélem, hogy a video elkészítésekor még kerek 0 munkaperc volt rászánva az optimalizálásra, lehetetlen, hogy ilyen legyen marciusra is.
0
0
0
0
DarkC0re avatar
@paparazziH: Igen, Én is a nagy csatákra készülök. Az 1060 nem egy high end kártya, de bizok benne hogy fogom tudni magas beállitasok mellet játszani nagy csatákban. Eddig arról volt a szó hogy kisebb gépek is szépen fogják tudni futtatni a játékot. Reméljük a legjobbakat...
0
0
0
0
no avatar
@DarkC0re: Nekem is 1060 van. Eddig érdekelt a játék, de ettől a perctől fogva többé rá se nézek, még torrentről se töltöm le, nemhogy megvegyem. Nekem sem a grafika a lényeg, DE! egy 2010-es grafikával rendelkező játék ennyi fpst tud hozni egy 980ti mellett, az már vicc. Úgy látom nem érdemes több időt pocsékolni erre a neverrelease játékra, mert garantálom, hogy mikor kijön se lesz sokkal másabb, ha most ilyen. 10 év alatt ha eddig jutottak el, mi lesz márciusig? Semmi.
0
0
0
0
DarkC0re avatar
@kedveslehel21: Szerintem is, 6 hónap iszonyat kevés arra hogy optimalizálják rendesen. A gépigény ami az oldalon is látható, teljesen mást mutat...
0
0
0
0
Bukta avatar
@kedveslehel21: Még szerencse, hogy nem csak a grafikától függ, hogy hány fps-e van valakinek.
Lehet igazad lesz abban, hogy nem változik semmi, lehet nem, de egy béta alapján temetni a játékot nem okos dolog.
0
0
0
0
DarkC0re avatar
@Bukta: Szerintem, itt mindenki csak örülne ha jó lenne.
0
0
0
0
paparazziH avatar
Több helyen olvastam, hogy azzal gúnyolódnak, hogy Warband 2.0, nost hát, hogy mondjam, én úgymond pontosan ezt várom el a játéktól.

Nem értem mire gondolnak, aki tudja kérem írja le, de van pár tippem, ezeket szeretném kielemezni.

1. Harcrendszer.

Sok vád érte, hogy ugyanaz mint a warbandben. Nos hát igaz. De ezért M&B az M&B, hogy ilyen a harcrendszere, abszolut semmi probléma nincs vele, egyszerűsége ellenére AAA játékokat megszégyenítő. Ha átdolgozták volna akkor már nem ez az IP lenne számomra. Igaz lehetett volna turbózni mondjuk csonkítással, de szerintem van olyan szinten a játékmotor, hogy néhány ügyesebb modder csinál valami butcher modot hozzá. A videókon én meg úgylátom, hogy az attack direction-öket finomították, ami tökéletes fejlődés ezen a téren.

2. Grafika.

2010ben is volt bőven jobb grafika mint a Warband, pl RDR 1... pont úgy mint 2020ban is van/lesz jobb, ezen felesleges rágódni, a kis török csapat sosem iránymutatónak szolgált a kidolgozás tekintetében. De, viszont ami egy elég nagy DE, ráfeküdtek olyan dolgokra amelyeket nem feltétlen a textúrák minősége határoz meg, amolyan művészi dolgokra. Pl nézzétek meg a vázákat, szőnyegeket, a font ruhadarabokat, szerintem szépek nagyon. Továbba a környezeti effektusok és a vegetáció nem azt mondom, hogy szebb lett, hanem mostmár konkrétan létezik. Lens flare, sűrű fű, köd, por, higgyétek el ezek nagyon sokat fognak dobni a játékélményen, sokkal nagyobbat mintha pl übermega ray tracing 8k textúrák lennének és ezek nem lennének benne. Meg úgy általánosságban az animációk, a vér mennyisége is több/jobb lett valamivel.

Számtalan új mechanika is bekerült, 4-5 féle ostromgép, ledőlő várfal, balliszták a falakon, kocsmai játékok, átgondoltabb családrendszer stbstb... illetve a gamescomos gameplaybe elvileg "mid-game" karakterek voltak, ami most fogalmam sincs mennyi játszott óra a valosagba, de már közel 500 fős hadserege volt a playernek, ami majd kétszer több mint a warbandben a maximális kapacitás. Ez sokkal epikusabb csatákat eredményez a több AI miatt, és talán a játékmotor sem lesz annyira érzékeny a több száz fős csapatokra hogy szétesik konkrétan a játék mindegy milyen géped van.

Illetve egy nagy utolsó pont... pl warbandhez mekkora szó már hogy voltak olyan modok amelyekben voltak cutscenek, és soksok olyan dolog ami az alapjátékba nem volt alapból benne, tehát nem egy létező dologra húztak rá valamit, hanem 0ról uj rendszert építettek. Ez a Bannerlordra is biztosan igaz lesz, idővel jönni fognak szerintem az olyan modok olyan új megoldásokkal, rendszerekkel, hogy magunk alá fogunk csinálni.
0
0
0
0
💬 3
kolbaszkarika avatar
@paparazziH: A harcrendszer tökéletes volt a warband-ben, nem értem miért sírnak. Sokszor azért töltöttem el órákat lovagi tornákon, mert élveztem a kard/bot forgatást. Hasonló okokból mentem neki egyedül 200-as lakosságú falvaknak is. 😶
A grafika meg ilyen játékélmény mellett engem rohadtul nem érdekelt.
0
0
0
0
paparazziH avatar
@kolbaszkarika: Itt még jobban élvezni fogod, nagyobb tömegű fegyvereknél (pl. Két kezes balta) hanyattvágódnak az ellenfelek, van kis animáció rá.
0
0
0
0
Peter066 avatar
@kolbaszkarika: Hát azért tegyük hozzá, hogyha kissé erős volt a hadsereged, akkor nem csak szórakozásból mentél el lovagi tornákra.
0
0
0
0


Lite versions:
Számitóbbgép balSzámitóbbgép jobb