Menu
Assassin's Creed Odyssey
Assassin's Creed Odyssey
Megjelenés: 2018. október 05. (PC)
Gépigény: Átlagos (41/62)
Népszerűség: 4# ▼
Értékelések: Közepes (7.0)
Műfaj: Akció, Kaland, Szerepjáték
Fejlesztő: Ubisoft Bucharest, Ubisoft Kiev, Ubisoft Montpellier, Ubisoft Montreal, Ubisoft Quebec
Kiadó: Ubisoft
iAz oldalon csak hivatalos gépigények találhatóak, amit a készítők vagy egy hivatalos forgalmazó cég tett közzé.
Minimális gépigény:
Ajánlott gépigény:
CPU:
AMD FX 6300 @ 3.8 GHz, Ryzen 3 - 1200, Intel Core i5 2400 @ 3.1 GHz
CPU:
AMD FX-8350 @ 4.0 GHz, Ryzen 5 - 1400, Intel Core i7-3770 @ 3.5 GHz or better
RAM:
8 GB RAM
RAM:
8 GB RAM
GPU:
AMD Radeon R9 285, NVIDIA GeForce GTX 660 (2GB VRAM with Shader Model 5.0)
GPU:
AMD Radeon R9 290 (4GB VRAM or more with Shader Model 5.0) or better or NVIDIA GeForce GTX 970 (4GB) – See supported list*
DX:
Version 11
DX:
Version 11
OS:
Windows 7 SP1, Windows 8.1, Windows 10 (64-bit versions only) https://gepigeny.hu/
OS:
Windows 7 SP1, Windows 8.1, Windows 10 (64-bit versions only)
Tárhely:
46+ GB available space
Tárhely:
46+ GB available space
Hang:
DirectX 9.0c compatible sound card with latest drivers
Hang:
DirectX 9.0c compatible sound card with latest drivers
Felbontás:
720p, 30 FPS, Video Preset: Low
Felbontás:
1080p, 30 FPS, Video Preset: High
Megjegyzés: Recommended 4K Configuration: OS: Windows 10 (64-bit versions only) Processor: AMD Ryzen 1700X @ 3.8 GHz, Intel Core i7 7700 @ 4.2 GHz Video: AMD Vega 64, NVIDIA GeForce GTX 1080 (8GB VRAM with Shader Model 5.0) Memory: 16GB RAM Resolution: 4K Targeted framerate: 30 FPS Video Preset: High Storage: 46GB available hard drive space DirectX: DirectX June 2010 Redistributable Sound: DirectX 9.0c compatible sound card with latest drivers *Supported video cards at time of release: AMD Radeon R9 285/R9 380/RX 460/RX 560 or better, AMD Radeon 200/300/Fury X/400/500 series, Radeon Vega series: RX Vega 56 or better, NVIDIA GeForce® GTX 660/760/950/1050 or better, GeForce® GTX 600/700/900/10-Series series.
Összehasonlítás:
Hasonlítsd össze a gépigényt egy általad megadott konfigurációval!
Hasonló játékok:
Thronebreaker: The Witcher TalesDragon's Dogma: Dark ArisenThe Bard's TaleStar Control: Origins
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Hozzászólások: 454
no avatar
5 órája | 2018. 10. 19. 07:04:28
#
Időközben felmerült kérdésként, hogy nagyjából mennyi játékidő is van az Odysseyben.
Nekem 97%-osra 71 óra alatt sikerült, úgy, hogy csak akkor mellékküldetéseztem, amikor szint kellett valamely főszál folytatásához. És nekem még hátra maradt az aréna utolsó gladiátora illetve számos mellékküldetés.
A https://howlongtobeat.com/game.php?id…p?id=57503 szerint:
Single-Player Leisure
Main Story 41h 38m
Main + Extras 82h 07m
Completionists 136h 38m
All PlayStyles 118h 41m
Így aki szereti a mellékküldetéseket és mindent kimaxolni, pl összes engrave beszerzése, összes víz alatti hely felkutatása, összes kőtábla összeszedése, annak szerintem is bőven 90+ óra játékidő van benne.

Felszereléssel kapcsolatban:
Az elején, viszonylag hamar megkapja a játékos az első legendary fegyvert és utána nem sokkal a teljes felszerelése legendary szintű lehet, ahogy halad előre a történetekben illetve keresgél és talál ládákat, zsoldosokat, és kinyitja őket.
Egy ideig én is fejlesztgettem az első legendary kardom, ahogy az Originsben is tettem, de végül leszoktam róla, mert olyan nagy mennyiségű nyersanyagot kért amelyet nem tudtam kigazdálkodni úgy, hogy a hajóm fejlesztésére is jusson még. Végül ráálltam hogy ha találkozok egy zsoldossal, megnézem a zsoldos almanachban hogy mi van nála, és ha legendary akkor levágom. A páncélzatot meg a kultistáktól kapjuk, így ahogy ott is haladtam előre, estek ki még ha vegyesen is. A feladatsor nagyjából előrevetíti, hogy mikor mely kultista ágat lehet felszámolni, így nagyjából képbe kerülsz, hogy milyen szintre milyen legendary szet fog összejönni.
De fejleszteni őket szerintem nem éri meg. Miért? Mert horror összegbe kerül, és ha az adott ágat lvl50-en fejezed le, a teljes szet upgradelődik lvl50-re. Igaz hogy lvl50en már túl leszel nagyon sok komoly csatán, ahol igazán jó szolgálatot tehet egy-egy jól szinten tartott szet, de első végigjátszás során azt tapasztaltam hogy ahol meghaltam, ott nem hiszem hogy egy szintre fejlesztett legendary szet életben tartott volna. Hanem többnyire én bénáztam el, vagy akkora túlerő volt amit azon a szinten nem tudtam kezelni. Plusz a legendary szet csak 5 db esetén fejti ki a bónusz hatását, ami nagyon is jó. De ahogy én észrevettem, amint megvan egy 5 részes vagyis teljes szet, a hatása engravelhető, így átvihető akár normál felszerelésre is.
Pl.:
összeszedsz egy teljes szetet lvl30 körülre. Nem fejleszted, hanem 1-3 szintig magadon tartod, és teszed félre a lila páncéldarabokat, melyeken a neked megfelelő sebzésbónuszok vannak. Amint eléred a kitűzött +3 szintet, átöltözöl az addig összejött lila-kék páncéldarabokba, és engraveled a szeted hatását rá.
Előny: nem kerül nyersanyagba, csak az enrgavek, szintbeliek amik kibírnak ismét 1-3 szintet, jó engravekkel még többet is, legendary szet engravet átrakhatod frissen kiesett felszerelésre is, így míg a legendary szet hatása megy veled, a gearedet folyamatosan tudod cserélni, szinten tartani, fejlesztési költség nélkül.
Hátrány: nem legedaryban fogsz feszíteni, szedett-vedett kinézetet kapsz a különféle lila-kék páncéldarabok miatt, gyengébb, mintha a legendary szetted fejlesztenéd azonos szintre

Harcmodor:
Megfelelő felszereléssel biztosan kialakítható többfajta harcmodor, nekem ami bejött az a közelharc. Így azt erősítettem amennyire lehetett, de sajnos kipakoltam olyan skilleket is, amiket később nem használtam. Vagy mert haszontalannak bizonyultak, de jellemzően inkább azért, mert a közelharci képességekből annyi van, hogy váltani kellene az ikonsoron ami harcban számomra nagyon macerás. Ezt a megoldást már a Mass Effect Andormedaban is utáltam így ott is kb 3 skillt használtam végig, és azokat váltogattam ha éppen jobbat találtam.
Osonást persze szintén kellett használnom amikor olyan helyen voltam, pl erődökben és nem akartam vérfürdőt rendezni. Ez jellemzően nálam addig tartott, amíg a jelzőfáklyát meg nem hekkeltem. Utána mehetett a balhé. Emiatt és a merényletek használata miatt ment pár pont az assassin ágra is.
no avatar
4 órája | 2018. 10. 19. 07:55:42
#
@Palanova: .
no avatar
4 órája | 2018. 10. 19. 07:56:33
#
@requiered_poster: Méreg vs tűz:
A két legjellemzőbb sebzés forma a fizikai sebzés után. Mindkettőnek megvan a maga előnye és hátránya, de egy szempontot mindenképpen érdemes figyelembe venni amikor kiválasztjuk melyiket akarjuk inkább használni:
Méreg: csak a méreggel megsebzett célpontra hat, sem a környezetre, sem másik ellenfélre magától, nem terjed át.
Tűz: a megsebzetten kívül hat a környezetre és átterjedhet más célpontokra is, függetlenül attól hogy azokat mi közvetlenül sebeztük-e
Mindkettőnél még figyelembe kell venni hogy a zsoldosokkal és kultistákkal ellentétben a mi támadásaink nem fogják egyből felgyújtani/szétmérgezni az ellenfelet. Attól függően hogy mennyire van kipontozva és milyen engravek vannak fent, a méreg/tűz hatása 2-5 ütés után fejti csak ki a hatását. Ezt onnan láthatod a célponton hogy a feje felett egy körben megjelenik az adott hatás ikonja és ahogy sebzet a hatás alatt lévő fegyvereddel, az ikon töltődik felfelé. Ha teljesen feltöltődött, akkor a hatás életbe lép, és elkezdi sebezni a célpontot a felszereléseden és skillekből kapott bónuszok alapján. Ugyanez érvényes íj használata esetén is.

Kultisták:
Velem is megesett, hogy egy nagyobb harc közben kiírta, hogy oppá, megöltél egy kultistát, győződj meg a haláláról és hurrá. Jellemzően az elején fordult ilyen elő, amikor nem igazán foglalkoztam a kultistákkal, hanem a másik fő szálra koncentráltam és ahhoz végeztem a feladatokat. Ilyenkor óhatatlanul is belefutottam 1-2 kultistába. Később már kifejezetten vadásztam rájuk, mert bár az egyik szálat már befejeztem, bejött egy újabb, amihez szint kellett volna, így a szintbeli és a +1 szinttel nagyobbakat elkezdtem levadászni, vagy mert éppen azon a területen voltak ahová kellett volna mennem szintezni. Második végigjátszás során már figyelmesebben fogok haladni és tudatosan hányom őket kardélre.
csuz-li avatar
2 órája | 2018. 10. 19. 09:31:32
#
@Palanova: Köszönjük a "Tippek-Trükkök" szekciót! Számomra nagyon hasznos volt, így legalább pár dolgot nem kell kikísérleteznem drága alapanyagok és még ritkább skill pointok segítségével.
no avatar
54 perce | 2018. 10. 19. 11:18:27
#
@csuz-li: Skillpont szerencsére resetelhető.

Alapanyagok:
Ahogy magasabb szintre jutsz, a található alapanyagok mennyisége is növekszik. Első 10-20 szinten egy talált kis fa az erődben vagy érckupac csak 5-6 nyersanyagot ad. Lvl50-en már 10-15 darabokat adnak.
Én jellemzően minden kiesett felszerelési tárgyat ami nem kellett, nyersanyaggá széttörtem. Drachma (dr) jött a ládákból, feladatjutalmakból, de nyersanyag nem igazán. Később megtaláltam a kovácsoknál legalul, hogy lehet náluk is vásárolni nyersanyagot, igaz nem mindet és nem mindegyiknél, viszont nevetségesen olcsón. pl egy fa 16 drachma. Szürke fegyver töréséből max 5 fa esik (csak fegyverekből esett nekem fa), ha meg eladom, az ára max 200dr, ami 12db fára lenne elég. Viszont elfogy a kovácsnál. Így a legvégén mikor a hajót kellett maxra fejlesztenem és kellett 400+ fa, körbe teleportálgattam a kovácsokat mire meg tudtam venni ekkora mennyiségben, és nevetségesen olcsón.
Végjáték környékén átálltam arra, hogy a szürke-kék felszereléseket törtem, lilákat eladtam, így jött folyamatosan a nyersanyag, de jöttek komoly összegek is, amikkel mr nem volt gond lvl50-en egy komplett szett és fegyver trió felfejlesztése lvl50esre, ami nálam kb 100000 dr-be került, és az anyagokat nem is számoltam még hozzá.
Emiatt még nem döntöttem el mi lenne a jó megoldás a következő végigjátszásra: minden felszerelést törni, vagy minden felszerelést eladni. Egyetlen nyersanyag amit nem vásárolhatunk az az Orichalcum, vagyis kék kövek. azokat vagy megtalálod a világban szétszórva, vagy a napi-heti feladatokat teljesítve kapod őket.

Kőtábla:
a hajófejlesztés legfontosabb kelléke, melyet nem lehet vásárolni, csak találni. Találni pedig a felderített romokban (Ruin) lehet. Térképen a romok piros leomlott toronnyal vannak jelölve. A romokat jellemzően őrzik, így ész nélkül nem érdemes beszambázni, célszerűbb megközelítéskor a felülről bekukkantani és megkeresni hol a kőtábla. Persze ha teljes teljesítésre törekszünk akkor a kőtábla elcsenése jellemzően nem elég, az őrzőket és egyéb ládát kell kinyitni és/vagy foglyokat kiszabadítani. Nálam egy Ruin jellemzően egy kőtáblát tartalmazott ami felvétel után 4db-ot adott a meglévőkhöz, vagyis egy rom = 4 db kőtáblát ért.

Skillpont:
Jellemzően szintlépéskor kapsz skillpontot amit belátásod szerint költhetsz el. Ez kb 50 skillpontot jelent maximum szinten. Jelenleg nem találtam skill kalkulátort a neten, ahol ellehetne játszani a pontok elosztásával ahogy pl a World of Warcraft esetében van több tucat talentkalkulátor, de lehet hogy majd lesz ilyen is. (Oldal készítők esetleg felvállalhatják ;) ha még nincs a neten sehol, érdekes lenne ha elsőként itt jelenne meg)
Ám az 50 pont nem a felső határ, további pontok gyűjthetők, igaz limitált mennyiségben. AC Originnel ellentétben itt maximum szint elérése után nem megy tovább az XP csík, így ez a mód itt nem játszik. Plusz skillpontokat sírok (Tomb) kifosztása (Hello, Lara Croft) során szerezhetünk. Sírokat (térképen szögletes kapu) először fel kell derítenünk, majd ha úgy döntünk, be is merészkedhetünk, plusz skillpont megszerzése reményében. Nem túl nagy spoiler, hogy összesen 22 sír van az Odysseyben, így jelenleg nagyjából 72 skillpontunk lehet maximum.
no avatar
1 napja | 2018. 10. 18. 08:30:21
#
Kicsit a fegyverekről, engrevekről, skillekről:
a végén mégiscsak visszatértem a méreghez a közelharci fegyvereken, mert bár örültem hogy "kiesett" az alapsebzést tűzsebzéssé alakító kétkezes buzogány a "the Smoldering" utónevű zsoldosból, több problémát okozott, mint hasznot. Skillezés hiányában lassabban épült fel, nem volt elég két-három találat hogy begyulladjon, ám ezt egy reskillel tudtam volna orvosolni. A nagyobb gond az volt, hogy ha felgyulladt, akkor elkezdetett mindent égetni maga körül. Részben ez is a lényege, de nem csak az ellenfeleket, hanem a környezetet is, pl szalmát a földön. És ha én is ott álltam, bizony nem egyszer én is lángra kaptam, és mire elaludt a tűz, tőlem több hp-t vett le, mint az ellenféltől, ha csak az életerőcsíkokat nézzük.
Más kérdés, hogy vicces volt Poszeidon 3 ágú szigonyára felpakolni a tűzsebzést, és víz alatt, cápákat hentelni vele.
Hasonlóan jártam az alapnyilakat égő nyilakká átalakító engravvel is. És bár nagyon megnőtt vele a Predator Shot sebzése, magasabb lett az érték, mint sima Death arrow használata esetén, mégis magas fűből célozva nem egyszer magamra gyújtottam az egész kócerájt. Hasznos volt ugyan fáklya helyett ha csak előkaptam és ládát felgyújtani vele, vagy kígyókat kilődözni, de nagyon körültekintően kellett használni. Pl erőd jelzőtüzének meghekkelése után ott maradtam a jelzőtűz mellett, és onnan sniperkedtem le tüzes alap nyíl + Predator shottal azokat akikre ráláttam, akikre meg nem azoknak ment a ghost arrow.
Így végül távolsági sebzésnél megmaradtam a tűzalapúnál, upgradeltem lvl50re, míg a közelharciaknál visszatértem a méregre.

És egy újabb érdekesség, amit persze lvl50en vettem észre: Nehéz fegyverként nálam volt Jason két kezes baltája az egyik slotban, rajta alapból -1 adrenalin költség Overpowernek + méreg engrave, míg a másikban Damocles kardja, alapból a +10% adrenalin növekedés + méreg engrave. És ami érdekes, hogy a kardot használva is csökkent az Overpower adrenalin költsége az alap 3-rról, kettőre.
Hasonló a helyzet Poszeidon szigonyával is. Rajta alapból a vízalatti légzés van + tűz engrave, és egy lila karddal a kézben, nem fogyott a levegőm a víz alatt. De a kardom nem használt tűzsebzést.
A fentiek alapján, szerintem nagyon jó kis sebzésnövelő vagy éppen utility triókat lehet összerakni, hiszen az éppen nem használt fegyver alap képessége + a kézben lévő fegyver két képessége összeadódik, így gyakorlatilag a kézben lévő fegyver 3, azaz három képességet kap. De ez megköti a használható fegyverek pontos típusát, hiszen az alap képessége nagyon sokat számít. Minden nem normál ellenfelet Overpowerrel nyomok le, így még a pajzsot sem kell széttörni rajtuk, emiatt:
Overpower -1 adrenalin igénye mindenképpen perdöntő szerintem, így az alapfelszerelés lett nálam.
Melee méreg sebzés szintén.
+10% adrenalin termelés alap Damocles kardján, így egyelőre ezt a párost használom. Előtte a +15 százalék gyorsabb méreghatást és sebzést adó tőrt használtam, szintén Zsoldosból esett, és az is nagyon hatékonyan mérgezett.
Víz alá meg felveszem Poszeidon szigonyát és nincs gond a levegővel, plusz a cápákat és távol tartja ha csapkodok vele.
(karakter testreszabás baromira hiányzik, mert elképesztő screenshotokat lehetne kreálni: lángoló szigony kézben, víz alatt, háttérben Atlantis :D )
És akkor még fegyverek:
Kard-tőr: alap támadáskor cleavel, vagyis mindenkit sebez aki körülötte van, overpower használatakor szintén mindenkit sebez aki közvetlen közel van, de a főcélpontot is nagyon gyorsan lepusztítja
kétkezes Balta-buzogány: alap támadáskor cleavel, vagyis mindenkit sebez aki körülötte van, overpower használatakor ahogy néztem eléggé keményen sebzi a fő célpontot, így ha csak a főcélpont leggyorsabb kinyírása a cél, érdemes ezt használni. Ha overpower használatakor van a közvetlen közelben ellenfél, akkor az első két csapás után F gombbal arra is le lehet csapni, és így tovább, egész komoly lánctámadást fel lehet építeni, 2-5 ellenfél ellen.
szigony-lándzsa: alap támadása viszonylag szűk, a főcélpont mellett, 15-15 fokban jobbra és balra valamint a mögötte állókat sebzi, overpowerrel meg mindenkit sokkal nagyobb körben, mint a többi fegyver
Így harc közben érdemes váltani ha sok ellenfél van, vagy csak egyet akarsz gyorsan leteríteni. Hja, a több célpontot sebző támadások a mérget-tüzet is elkezdik felpakolni, így pl lándzsa esetén overpower során akár 5-8 ellenfélre is felkerülhet a méreg vagy felgyulladhatnak.
Cleavvel óvatosan, nehogy olyan ellenfeleket is behúzz magadra, akikkel nem tudsz elbánni, pl csirkék.

Ahogy tapasztaltam, méreg és tűz nem lehet fent egyszerre egy célponton és sajnos Ares kiáltása sem szedi le nálam se a mérget, se a tüzet magamról, a tooltippel ellentétben. Amiért viszont mégis hasznos: amíg tart a hatása, nem tudnak megölni, és van időd adrenalint termelni és megvárni a second wind cd-jét míg leketyeg és a kiáltás lejárta előtt benyomni a gyógyítást.…
EgyKer17 avatar
1 napja | 2018. 10. 17. 14:11:32
#
Nagyjából 20 óránál járok, és ezidáig olyan bugba nem futottam bele, amelyet bármelyik más játéknak ne nézett volna el bárki. Nyilván, ha valaki azért játszik, hogy utána bőséges kommentekbe foglalhassa, hogy mennyire sz.r volt, másképp látja ezt... Ami a gépet illeti, tény és való, hogy a procit még mindig úgy zabálja ez a sorozat, mint Pista bácsi a bablevest, de a finoman szólva is nyugger 1050Ti M kártya nem vágta földhöz magát, abszolút élvezhető. A játékmenet? Tény és való, hogy én is az AC2-vel kezdtem, abba szerettem bele, de valljuk be, hogy azt a stílust már nem nagyon lett volna hova ragozni. A magam részéről az első sokkot az Origins esetében túléltem, mi több, meg is szerettem, úgyhogy csak azt kaptam, amire számítottam. Nem többet, nem is kevesebbet. szuperlatívuszokban nem fogok beszélni róla, de szerintem ez egy jó játék, és pont ennyi. :)
no avatar
1 napja | 2018. 10. 17. 23:43:01
#
@EgyKer17: Én a legújabb Patch után egyikbe se futottam eddig bele amiket leírtak.. :D
no avatar
2 napja | 2018. 10. 16. 18:18:20
#
Befejezve. Steam szerint 93 óra, Uplay szerint 75 óra volt a kaland, 97%-ra teljesítve. Lvl 50, fullos hajó, minden főbb történet szál végigjátszva.
Kellemes kaland volt és meglepően hosszú, még ha közben 2-3 helyen le is ült a történet és picit szenvedés volt az XP gyűjtés csak azért hogy folytatni lehessen az egyik-másik történetszálat.
Szintén jól lett kialakítva az három fő történetszál amiken végigmehet a játékos, és bár egyik másik hamarabb véget ér, összességében jó történetek voltak, még ha nem is annyira korszakalkotó (Mass Effect 1-3) vagy fordulatos (SW:Kotor 1), de mindenképpen érdemes végigjátszani őket.
Jó választással jó végét is összehozhat a játékos, de ahhoz már az elején "jól" kell dönteni, különben nem lehet kihozni a legjobb befejezést.
A modern történetszálat nem erőltették túl, így azzal sincs különösebb probléma. Én személy szerint egy picivel másabb befejezést készítettem volna a modern szálnak.

A világ hatalmas, számos tennivalóval van tele, és a legtöbb visz is előre valamilyen módon, ha más nem, XP-t ad. Apropó XP. Max szinten nem megy tovább az XP számláló, így egyelőre eléggé véges a beszerezhető skillpontok száma. Kár, pedig itt még motiválna a plusz skillpont a továbbjátszásért, pl egyik vagy másik fél oldalán az összes területet elfoglalni, stb, ellenben az Orginssel ahol nem motivált semmi a további skillpontok farmolásásra a főszál befejezése után.
no avatar
2 napja | 2018. 10. 16. 19:59:40
#
@Palanova: Akkor jöhet a season pass? :)
no avatar
2 napja | 2018. 10. 16. 21:25:13
#
@tibi222: Nem tervezem season pass beszerzését. Esetleg ha le lesz értékelve, mondjuk 15-20€-ra, de 40€-t nem adok ki érte.
Az első DLC csak Decemberben jön ki, Legacy of the First blade címmel, ami érdekel ugyan már csak a történet miatt is, de ilyen "fontos" eseményt fizetős DLC-be rakni...nem tartom elegáns megoldásnak, így majd meglesem máshogy mi is lesz benne.
A második DLC meg majd csak tavasszal jön The Fate of Atlantis címmel, ami szintén érdekesen hangzik, de a tavaszom már így is sűrű lesz. Anno 1800, The Division 2...
Goldenberg avatar
2 napja | 2018. 10. 16. 23:05:07
#
@Palanova: Nekem 102 óra volt a kaland, main story 100%, maradt egy tucat mellékküldetés, de azok már annyira nem érdekesek, mert ugye max szintnél már nem számolja az xp-t. Nekem abszolút tetszett az egész, úgy ahogy van, remek volt. Nagyon esélyes, hogy a közeljövőben elkezdem a másik nemként, más döntésekkel.
Ha megvan az alapjáték eredetiben, a season pass tartalmat meglehet nagyon könnyen varázsolni és ingyen beszerezni - én így jártam el az Origins-szel és ezzel is így fogok, illetve már megvarázsoltam, a store-ban ki is írja, hogy season pass installed és az első The sectrets of Greece küldetés már el is érhető és meg is csináltam - szerintem az alapjáték ára bőven elég támogatás a készítők részére, a dlc-ket már erősen lehúzásnak tartom, a mikrotranzakciokról meg ne is beszéljünk.
Yhorn avatar
2 napja | 2018. 10. 16. 15:01:19
#


Nagyon örülök, hogy legalább minden AC-ben benne van ez a szám. Számomra még mindig az Ezio széria volt a legjobb AC.
Wihay avatar
2 napja | 2018. 10. 16. 15:17:09
#
@Yhorn: Ott formálódott ki az AC igazi énje valóban, mára már teljesen új irányzékra törekszik az pedig az RPG vonal ami még így sem tetszik a játékosoknak..
Yhorn avatar
2 napja | 2018. 10. 16. 15:35:44
#
@Wihay: Megmondom őszintén nekem se tetszik ez az új stílus.
csuz-li avatar
2 napja | 2018. 10. 17. 10:45:33
#
@Wihay: Már, akinek nem tetszik az RPG vonal. Nekem kifejezetten bejött, ahogy az új harcrendszer is, amit tulajdonképpen az originsben vezettek be. Szerintem ügyesen oldották meg azt, hogy a sorozat fejlődjön is, de azért tartsa magát ahhoz, hogy "sorozat". Persze mindig vannak, akiknek valami nem tetszik, de ugye ezek a dolgok ízlés kérdései.
Törölt hozzászólás
Yhorn avatar
2 napja | 2018. 10. 16. 18:41:19
#
@Palanova: Hát igen. Nekem mondjuk alkalmam még nem volt ezzel játszani. De amint meglesz az új videó kártyám akkor biztos hogy megnézem. De a jelenlegivel még az origins is alig ment. De majd a 1060 rádob egy kicsit.. Persze ott már elég szépen lesz proci limit is, de szépen apránként fogok erősíteni. Ha már új proci akkor ryzen szóval új ram és új alaplap is... egyenlőre a DDR4-es ramok viszont drágák.
no avatar
2 napja | 2018. 10. 16. 19:36:58
#
@Yhorn: Én mindkettőt egy GTX750Ti-el nyomtam végig, átlag 24 fps-sel.

A skillrendszer meg valahol benne volt a többi AC-ban is még a Syndicate előtt is.
Pl AC 2 első rész: a Firenzei Dóm nagy tornyát csak akkor tudtad megmászni, ha megkaptad az ugrás-mászás "skillt", ami ha jól emlékszem egy kesztyű volt, AC2 harmadik rész: kötélcsúszás, csak kampós pengével sikerült, kb az is egy skill volt, csak nem skillnek volt nevezve, hanem felszerelési tárgynak. AC 3: kötélszigony, vagy mi volt a neve, az is kb ugyanez. Nagy fegyvert viselhess: új tartó keleltt hozzá és máris hordhattad. Spéci lőszerek és bombák, új zseb. Itt mindezek skillpontok.

Itt viszont te tudod eldönteni merre szeretnél fejlődni. Bár szerintem a három ágból nem lehet csak egy ágat tisztán kifejlesztve egy "kaszt" szerint játszani, minden ágnak megvan a maga előnye-hátránya és mindegyikben van olyan skill, ami szerintem kötelező.
Volt kb 3-5 Zsoldos akit csak íjjal nyomtam le, és nem nagyon kellett sok vessző beléjük, csak kimaxolt Predator shot + alap vesszők tűzsebzést okozzanak engrave és némi Adrenalin. De nem nagyon lehet sokat íjászkodni szerintem, nem is nagyon érte meg nekem, csak kivételes esetekben.
no avatar
2 napja | 2018. 10. 16. 20:47:18
#
@Palanova: Az szép :D Jó nagy kitartásod lehet ha annyi fps el tudsz játszani . Tiszteletre méltó.
no avatar
2 napja | 2018. 10. 16. 21:19:08
#
@rhPhoto: Van élet 60 fps alatt is.
no avatar
2 napja | 2018. 10. 16. 23:16:51
#
@Palanova: Tudom én is úgy játszom 4K ba van hogy be droppol 45 re is de alig észrevehető.
Hallika avatar
2 napja | 2018. 10. 16. 17:16:56
#
@Yhorn: Csatlakozom az előttem szólóhoz!!!
no avatar
3 napja | 2018. 10. 16. 07:55:25
#
Az ancient steel-eket nem jelöli a térkép? Csak miután már felfedeztem őket?
no avatar
3 napja | 2018. 10. 16. 08:13:26
#
@tibi222: A micsodákat?

Térképen az L (Legend) gombbal megnézheted mi mit jelent a térképen.
Goldenberg avatar
3 napja | 2018. 10. 16. 09:08:17
#
@tibi222: Ancient steel? Inkább stele, nem? Szóval a sírok, amik mélyén ott lapulnak az ősi sztélék, amiknek a felfedezéséért képesség-pont jár. Mint ahogy mást sem jelöl a térkép, amíg fel nem fedezed, ezeket sem mutatja. 15-öt találtam eddig, de nincs kizárva, hogy van még pár.
no avatar
3 napja | 2018. 10. 16. 10:15:30
#
@Goldenberg: Aham, na azokat nem jelzi a térkép előre, de lehet tudni melyek azok ha már megtaláltad, de nem mentél még be: a szögletes kapuval jelzett sírokban vannak, jellemzően xy Tomb, vagyis xy sírja nevet viselik. (Tomb Raider - Sírfosztogató ha már síroknál tarunk). Hasonlóan az Originshez, ott is ha jól emlékszem szintén sírokban voltak a plusz képesség pontok.

Kőtáblákat (amik kellenek a hajófejlesztéshez) meg a piros, leomlott tornyok jelzik a térgépen Ruins, vagyis Romok néven.
no avatar
3 napja | 2018. 10. 16. 11:22:37
#
@Palanova: Huh, na mégegyszer, hol keressem ezeket a stele-ket? Tudod mutatni képen ?
TRiNiTY rlsgrp avatar
3 napja | 2018. 10. 16. 11:48:08
#
@tibi222: Szépen megmondták, hogy csak miután felfedezted, látszanak a térképen. Vagy most azt várod el, hogy aki már felkutatta őket, csináljon képet, leírást, hogy pontosan hol vannak? Ezért kár másokat nyaggatni, ott a google, beírod, hogy ancient stele locations, oszt csókolom. Egyébként nem azért, de napok óta olyan banális kérdéseket teszel fel itt, amikre egyszerűek és szinte magától értetődőek a válaszok, legalábbis azoknak, akik egy picit is vágják a játék/játékok mechanikáját.
no avatar
3 napja | 2018. 10. 16. 12:02:37
#
@TRiNiTY rlsgrp: Hát de látod, én nem vágom picit se.
no avatar
2 napja | 2018. 10. 16. 13:04:27
#
@tibi222: Semmi gond. Ezeket a Tombokban fogod megtalálni, de ezek nélkül is bőven fogsz kapni pontokat, így minden fontos skillt ki tudsz majd pakolni. Tombokat meg ahogy haladsz előre a területek úgy fogod megtalálni őket, és már csak rajtad áll, hogy bemész vagy sem.

Érdemes egy területet teljesen felderíteni, minden kérdőjelhez elmenni a területen és megnézni mi is az. Ha Tomb, és nagyon kell a skillpont, bemész és megszerzed, ha Ruin és akarsz a hajódra költeni, akkor odamész és megszerzed a kőtáblát.

Ha nem akarsz keresgélni, Spoilerben a link a teljes térképhez (300 Helixért meg is vehető :) ). De szerintem ne használd. Az a +22 pont nem sokat számít. Nálam most 54 pont van kirakva, lvl49-en és már nincs annyira számomra hasznos skill ami miatt most nekiállnék skillpontokra vadászni. Az utolsó 6 pontot amúgy is csak érdekességképpen pakolgattam össze vissza.
Max szintre, lvl50-re meglesz minden skill ami szerintem hasznos.
Spoiler!

TRiNiTY rlsgrp: szerintem erre van a fórum, hogy csevegjünk a játékról és segítsünk egymásnak.
no avatar
2 napja | 2018. 10. 16. 13:07:19
#
@Palanova: Köszi! :)

Ezt nem teljesen értettem: Az a +22 pont nem sokat számít. Nálam most 54 pont van kirakva, lvl49-en
no avatar
2 napja | 2018. 10. 16. 13:20:36
#
@tibi222: Minden szinten kapsz egy pontot. 49 szint, 49 pont. 54 pont van kirakva nálam. Vagyis kb 5 tombot csináltam meg. De az utolsó 6 pontot csak azért osztottam ki, hogy ne reklamáljon a kiosztatlan pontok miatt.

Vagyis nekem elég lett volna ha max egy tombot megcsinálok vagy megvárom a lvl50et és minden ki van pontozva amit akartam.
Könnyítenek a tombok és a plusz skillpontok a játékmeneten, de nem szükségesek.
WeKing avatar
2 napja | 2018. 10. 16. 15:59:26
#
@Palanova: Minden tiszteletem a türelmedhez :o
djskypi avatar
3 napja | 2018. 10. 15. 20:31:58
#
14 szintnel tartok 16 ora jatekidovel, telyleg nem semmi a jatek boven van mit csinalni bene:)
no avatar
3 napja | 2018. 10. 15. 20:33:42
#
@djskypi: Na igen, nem egy 10 órás single player élmény.
no avatar
3 napja | 2018. 10. 16. 01:25:29
#
@djskypi: 15 óra és 16 os szint :D Oct 2 óta :D
Törölt hozzászólás
no avatar
3 napja | 2018. 10. 15. 18:14:46
#
@SuperSaiyanGotto: Játékidő és jelenlegi tartalom tekintetében:
- ha tetszettek az Origin újításai, harcrendszer és skillek terén
- ha tetszett a Black Flag és/vagy Rogue hajózásos részei és tengeri csatái (tengeri erődostrom nincs az Odyban, se tengeri területfoglalás)
akkor igen. Simán van benne kb 80 óra játékidő.
no avatar
3 napja | 2018. 10. 15. 20:11:26
#
@SuperSaiyanGotto: Megéri bizony!
SuperSaiyanGotto avatar
3 napja | 2018. 10. 15. 20:17:34
#
@tibi222: CSak Origin is érdekes ez a 100% cpu usage elég durva :D
no avatar
3 napja | 2018. 10. 15. 20:34:24
#
@SuperSaiyanGotto: Steamen megveszed, megnézed, ez két óra alatt is kiderül hogy nálad hogy megy, ha nem tetszik, refund.
csuz-li avatar
2 napja | 2018. 10. 16. 12:38:40
#
@SuperSaiyanGotto: Az FX-8350-et ~60%-on használja a játék. Talán a te i7-et sem izzasztja halálra...
no avatar
3 napja | 2018. 10. 16. 01:24:22
#
@SuperSaiyanGotto: Szia. Nem tudom mennyit mond ez neked de nálam 75-60% közötti cpu használat van I5 6600 /GTX 1080Ti 1080P/4K ban értem el 75 % ot max , 1080 ban 70 fölött még nem láttam pedig ultrán játszom. Ram használat 7-8 GB ezeken a beállításokon op rendszerrel együtt.
Törölt hozzászólás
no avatar
2 napja | 2018. 10. 16. 20:37:53
#
@SuperSaiyanGotto: Most néztem rá a gépedre , szerintem a ramok is problémásak cseréld le dual vagy quad channel re. 2x8 vagy 4x4 GB legalább. Ha meg úgyis újításon töröd a fejed 7700k+ 16GB DDR4 ram 2400 as legalább. :D
zicsi81 avatar
4 napja | 2018. 10. 15. 10:54:39
#
Sziasztok a mergezo nyilak stb meg a tuz nyilakat mikortol lehet hasznalni vagy en nem jol fejlesztetem azt azert nincs 15 os szintu vagyok.
no avatar
4 napja | 2018. 10. 15. 11:13:03
#
@zicsi81: A töltőképeken felbukkanó tippek szerint kell hozzá az Arrow Master skill a Hunter ágon. De annak is van több szintje:
1 szint: bénító nyíl
2 szint: tűz és mérgező nyilak
3 szint: robbanó nyilak

Nyílfajtát harc közben a G gombbal tudsz váltani PC-n.
Ha ennyire nyilazgatsz, akkor érdemes lehet a Hunter fán tovább haladni, mert pl a spéci nyilakkal is lehet használni a hunter skilleket, pl multishot, rain of destruction, nagyon szép tűzijátékot lehet velük rendezni
Leghasznosabb szerintem Hunter ágon a Predator Shot (erős lövés egy célpontra, minimális nyílirányítással, ha kilövés után továbbra is nyomva tartod az egér gombját), illetve a legfelső skill, a Ghost Arrow (falakon át is le tudod lőni az ellent, hasznos egy-egy védett személy legyengítésére a csata előtt, de akár őrszemek leszedegetésére is hasznos ha nem akarsz egy erőd minden tornyára falára felmászni és egyesével leszúrni őket).
Goldenberg avatar
3 napja | 2018. 10. 15. 12:37:08
#
@Palanova: A multi-shot hasznos lehet a conquest csatáknál, akár 8 ellenfelet tudunk egyszerre lőni (bár talán inkább a tiszteket kell kiiktatni szépen sorjában, mintsem az átlag katonákat kilőni/szeletelni). A tűz-és mérgező nyilak jók, de a 3. szinten elérhetővé váló robbanó nyilakat egyáltalán nem találtam hasznosnak, szerintem nagyon kevés sebzést adnak, nem is használom, az overpower bow strikeot annál inkább.
Azt hiszem, az imént futottam bele az eddigi legnehezebben legyőzhető ellenfélbe: a Medúza!
Amúgy az Olümposz hegy ott van a térkép bal felső részében, de sajnos a játékban nem lehet elérni/megmászni - kár.
no avatar
3 napja | 2018. 10. 15. 12:59:46
#
@Goldenberg: Spread shotot egyszer próbáltam csatában, de alig sebzett valamit, ugye alapból törzsre megy és a pajzsok megfogják őket, kivéve ha megvan a full Athéni szett, ami még nincs nekem, így visszatértem a war hero szett + lándzsa + alaptámadás méreg + 15% méreg sebzés és gyorsabb hatás + overpower kombókra és a tiszteket vadászom vele. Átlagosan így 7-8 tiszt és 15-20 körül katona az eredmény a végén, attól függően van-e zsoldos a csatában vagy sem.

Robbanó nyilat egy zsoldos ellen próbáltam és bár azonnal felgyújtotta, nem volt komolyabb sebzése.
Kifejezetten mérget és tüzet mint skillt nem használok, kényelmetlen a melee bar váltás oda vissza, így az első baron a 4 legjobb skillem (rugás, pajzstörés, buff, heal) van és nem használok mást. Jellemzően engravvel oldom meg a kívánt hatást, de pontozásban eddig csak a méreg további erősítését maxoltam ki, de lehet a tűzzel is megteszem majd egy újraosztáskor.

Olümposz az szerintem nem az a nagy havas hegytető, az már a mai Albánia és Macedónia környéke lenne. Az Olümposz hegye az ingame térképen a Makedónia három párhuzamos félszigetével egy vonalban kellene lennie, tőlük nyugatra, kb Malis területén az öböl mellett valahol...de persze lehet én nézem be valahol de nagyon.
Goldenberg avatar
3 napja | 2018. 10. 15. 13:15:48
#
@Palanova: Multi-shotra gondoltam, a spread shotot nem is használom, nincs rá áldozva egy pont sem. A medúzát meg most másodszorra sikerült likvidálnom.
no avatar
3 napja | 2018. 10. 15. 13:18:10
#
@Goldenberg: Remek, nekem még hátra van, de még kicsi vagyok hozzá.
Goldenberg avatar
3 napja | 2018. 10. 15. 13:20:00
#
@Palanova: 50-es szint alatt szerintem esélytelen. Az Olümposz szerintem a Ruins of Artemistől nem messze balra található.
no avatar
3 napja | 2018. 10. 15. 13:37:04
#
@Goldenberg: Még csak 46-on vagyok így az lvl50 az odébb van, pláne így hogy picit megint leült a történet, és már nem visz annyira, mint korábban. Na meg még jó pár kultista levadászása is hátra van még, talán még kettő bezsákolható lvl50 előtt.
Ezen kívül még kellene kb 18-20 kőtábla is a maxos hajóhoz, meg némi nyersanyag és pénz mag az 50re lépés utáni felszerelés fejlesztésekhez, és va még jó pár terület ahol nem is jártam egyáltalán, mert alig vagy semennyire nem vitt oda feladat.

Lehet optimista volt a még hátralévő játékidő becslésem ami kb még 8 órát gondolt, lehet több lesz az, ha csak a főszálakat be akarom fejezni.

Viszont így is látszik, hogy eléggé szép mennyiségű játékidőt raktak bele, jelenleg kb 70 órám van benne. És eddig csak két-három szint környékén éreztem ezt a történet nagyon leül, semmi nem visz sehová csak menjek farmoljak XP-t a köv szinthez mert anélkül nincs tovább egyik főszál sem.
no avatar
2 napja | 2018. 10. 16. 17:34:45
#
@Goldenberg: Lvl 50 elérve, gear felfejlesztve rá, és nekiálltam az utolsó boszikának. Elsőre meglett, nem volt egy különösen nehéz harc, viszonylag gyorsan kiismerhető a mechanika, de legalább érdekes volt. Sőt kifejezetten érdekes. Mondjuk lehetett volna még nehezíteni, pl kígyókkal, de így is kellemes volt. Az egyik amiért meg kellett dolgozni. Nem egy Kréta szigetén lévő egyszerű üsd ahol éred, vagy egy Boeotiai ahol vagy jó a válasz vagy nem.

Szerintem ami kell hozzá az jó skillek és jó engravek. Na meg hozzá jó fegyver és páncél.
no avatar
4 napja | 2018. 10. 15. 08:56:51
#
Lassan az egész félszigetet felderítettem és egy furcsaságra akadtam:
Egyfelől ugye a játék elején kiírják hogy különböző féle faji, nemi és vallási csapat rakta össze a játékot, a szokásos marketing duma. A játékban bent erőteljesen jelen van a kor szelleméhez talán hűen a több isten imádtat. Minden 4. szavuk egy isten, istennő, vagy a 40+ istenségük közül valamelyiknek a neve és ezek permutációi.
Viszont, vagy diplomáciai okokból, vagy más megfontolásból, eddig nem találtam meg az Olympos hegyét. Ahol a Google maps szerint lennie kellene ott egy tó és némi kis domb van. Közelgő DLC-k egyikében sem olvastam hogy az isteneik lakhelye bekerülne. Mindenesetre furcsa hogy egy ennyire mitikus közegből pont ezt kihagyták. De bekerült számos legenda nem evilági lények formájában.

Viszont hogy legyen dicséret is:
A főellenség a Cult of Kosmos névválasztása briliáns. Kifejezetten tetszik, hogy nem az Order vagy Templar, vagyis rend és Templomos elnevezést használták. Alábbi spoilerben kis ismeretterjesztés, így ha nem akarod olvasni, lépd át:
Spoiler!
A kozmosz szóról ugyan első sorban a világmindenség, az űr, a világegyetem, az univerzum ugrik be az embereknek ám van egy másik jelentése is. Eredetileg görög származású szó, minő véletlen, és a jelentése pedig hogy rend, vagy más fordításban harmónia.

És emiatt kiváló a névválasztás, ami közvetlenül kapcsolódik a már ismert és fentebb említett szervezetekhez.

Szintén remek megoldás hogy közel egy tucat ismert és kevésbé ismert valóságban is létező személyt raktak be a játékba, de ez nem annyira újdonság, hiszen az egész AC sorozatban végig találkoztunk ismerősökkel, elég csak Leonardóra , nem, nem a teknősre gondolok, és Benjamin Franklinre gondolni a másik közel több tucat ismert személy mellett.
no avatar
4 napja | 2018. 10. 14. 17:55:18
#
Gyerekek ti hogy nyírtátok ki a kaledonian piget? 13-as vagyok, de nem akar menni. :)
no avatar
4 napja | 2018. 10. 14. 18:44:17
#
@tibi222: Ha jól emlékszem, nehezen, és ekkor még nincs meg az Overpower képesség.
1 kezzes karddal csináltam és amikor támadt igyekeztem elugrani előle. Ha jól csinálod, belassul az idő kb 3 másodpercre így az idő alatt mögé kerülhetsz és csépelheted ami a csövön kifér.
Rugás és Second wind (öngyógyítás) is kell, plusz a weapon master skillt is érdemes kimaxolni, a nagyobb sebzés miatt.
Lehet érdemes kb 16-ig félre tenni, ha jól emlékszem akkor jön be a következő szint a pontoknál és a Gear Master is segíthet a túlélésben, plusz addigra rutinosabb elszel a kemény ellenfeleket illetően.
Ha kipontoztad, akkor Predator Shottal is próbálkozhatsz az elején, 1 lövés talán bemegy és ha fejbe akkor szépen sebez az is.
Vagy a Tame Beast is hasznos lehet: 1 pont és egy farkat befogsz magad mellé. Teleportálás után is melletted marad, de ha nagyon messzire kerül tőled akkor eltűnik (50-60+ méter, pl leugrasz 50 méterről). De nem gond, befogsz egy új petet és mehet. Pár katonát megfog, két szinttel kisebbeket meg is tép rendesen (46os párduc 5 szintbelit tartoztatott fel és egy kultistát, mire leterítették).

És ha vigasztal, lesz utána egy sokkalta keményebb másik disznó is, ami ráadásul poisonnal támad.
Goldenberg avatar
4 napja | 2018. 10. 14. 20:05:07
#
@Palanova: Kaledonian pig még nem is volt annyira nehéz, de igen, a poisont fingó volt talán a legnehezebb az összes állat közül. Annál az volt a lényeges, hogy kerülni kellett a méreg "felhőket", mert elég baj volt az, hogy agresszívan támad az állatja, nem hiányzott még a hátsó fertájából eredetű méreg sebséze.

Amúgy elértem a maximális szintet és tovább nem számolja az xp-t, de még egy csomó mellékküldetés van, amik ugyebár a nagyobb mennyiségű xp adásáról híresek, úgyhogy most kicsit nem érzem a késztetést, hogy csináljam őket, na nem baj, itt az ideje befejezni a fősztorit.
no avatar
4 napja | 2018. 10. 15. 04:28:06
#
@Goldenberg: Az első disznó után engem még az oroszlánok izzasztottak még meg, de a többi meglett utána elsőre, igaz erősebb gear, több képesség és rutin is segített, ami az első kettőnél nem volt meg még.
no avatar
4 napja | 2018. 10. 15. 07:48:09
#
@Palanova: Köszi! Még azt nem tudom, hogy miért van az, ha ennél a boar-nál meghalok, akkor nem onnan kezdi, hanem pl onnan, ahonnal elindultam oda, arra a küldetés helyszínére. Ha meghalok, mindíg mehetek oda vissza több 100 métert.
no avatar
4 napja | 2018. 10. 15. 08:39:41
#
@tibi222: A játék több helyen is automatikusan ment. Pl ha teleportálsz akkor az érkezési helyen nyom egy automata mentést. De láthatod azt is mikor ment: bal alsó sarokban a görög minta megjelenik és futkározik kicsit, akkor automentett éppen.

Ebben az esetben egy egyszerű megoldás van. Közelítesz a tisztáshoz, besárgul fent az iránytű, vissza lépsz kettőt míg a sárgaság leesik és kézzel mentesz egyet. Halál esetén a betöltéskor az utolsó mentést használja, vagyis a tisztás mellettit és nem kell a toronytól visszafutni.

Értelem szerűen egy erődben vagy templomban ahol vörösben vagy, nem lehet menteni, de mikor közelítesz látod mikor érsz be a "veszélyes" területre, visszalépsz amíg el nem múlik a veszély, és mentés.

Ugyanezt érdemes eljátszani többi esetben is. Én pl minden komolyabb csata előtt szoktam menteni. Legyen az csatatérre, erődbe, barlangba, problémásabb helyekre belépés, de az út közben össze találkozott zsoldosok megtámadása előtt is.
no avatar
4 napja | 2018. 10. 15. 08:54:46
#
@Palanova: Köszi! :)
csuz-li avatar
4 napja | 2018. 10. 15. 09:25:13
#
@tibi222: A megoldás: F5. Van gyors mentés a játékban, Bármikor menthetsz, ha nem állsz támadás alatt, vagy nem vagy olyan lezárt területen, ahol bármikor megtámadhatnak. (amikor a képernyő tetején sárga, vagy piros csík jelzi a területen, hogy "erősen őrzött", vagy mi.)
Itt, ha már majdnem odaértél a disznóhoz, menthetsz és akkor onnan tölt vissza. Én például a várak fala alatt is szoktam menteni, mielőtt bemennék. (bár azt hiszem, bizonyos nehézségi fok felett már nem lehet menteni bármikor. De én ilyen puding vagyok, szóval normál módon játszom.)
no avatar
4 napja | 2018. 10. 15. 09:37:49
#
@csuz-li: Thanks! :) Sajna jó sok mindent nem tudok még a game-ről, pedig már 14-es vagyok.
csuz-li avatar
4 napja | 2018. 10. 15. 10:06:12
#
@tibi222: Azért még engem is meglepnek néha, pedig már 30 felett járok. Mindig van valami, amire menet közben rájössz és szidod magad, hogy addig minek szenvedtél...
no avatar
4 napja | 2018. 10. 15. 10:12:13
#
@csuz-li: Pl a legendary páncélok fejlesztése :D
vagy egy két hasznos skill használata.
csuz-li avatar
4 napja | 2018. 10. 15. 10:26:54
#
@Palanova: Mondjuk én páncélt, fegyvert pont nem fejlesztek, mert drága. Inkább hagyom veszni és beteszek valamit, amit találtam és erősebb. A nehezen összeszedett alapanyagot és pénzt inkább a hajó fejlesztésére költöm, mert abból ugye nem lehet találni jobbat. Mondjuk nem is tudnék elmenni egy "divatbemutatóra"... :)
A skillek meg érdekesek. A leghasznosabb a harcosra fejleszteni, mert anélkül egy csomó küldetés szinte megoldhatatlan a területszerző nagy csaták meg kifejezetten csak akkor megoldhatók, ha ezen az ágon költesz. Az kicsit zavar, hogy a legkevésbé épp az assasin skill hasznos, egy AC játékban... Eddig egyetlen hasznos assasin skillt találtam, valami roham, bár most nem jut eszembe a neve, amit sima harc közben használok.
Ha elsősorban a harcosra, másodsorban az íjászatra költesz, akkor egész jól ki tudsz taktikázni egy sok szinttel feletted álló küldetést is. (A hétvégén 27-es szinten csináltam meg egy 36-os küldetést így normál módban. A kivégzendő ellenség szintje halálfej volt. Mondjuk beletelt egy kis időbe)
no avatar
4 napja | 2018. 10. 15. 10:38:34
#
@csuz-li: Való igaz hogy mindig lesz jobb páncél és fegyver, de van az a páncélszet amit megérheti majd 50-re felfejleszteni, mert a szetbónuszát nem tudod máshonnan összekukázni.
Demigod, Agamemnon szettek és még van pár érdekes...

Ellenben a fegyverekkel, bár ott is lehetnek érdekes spéci képesség párosítások:
alaptámadás mérgező + 15%-al nagyobb méreg sebzés és gyorsabb hatás
víz alatti légzés + akármi más
alaptámadás tűz + 15%-al nagyobb tűzsebzés és gyorsabb hatás
40%-al nagyobb sebzés hátbatámadáskor, pet 100%-al nagyobbat sebez és 50%-al több élete van, és még az a 20+ engrave amit a legendary fegyverekről lehet beszerezni stb...
djskypi avatar
4 napja | 2018. 10. 14. 20:26:27
#
@tibi222: az nehez es ma aszt a kuldetest csinaltam meg, mind jonnek tarsai sokat kinlotamB-)
Wihay avatar
4 napja | 2018. 10. 14. 13:00:24
#
no avatar
5 napja | 2018. 10. 13. 16:50:30
#
Most léptem be Arkadia területére és egyből megkaptam a 3 vörös sapit. Lefizetni nem lehet, se sponsort nem jelez. Feltehetően küldetéshez kötött, de már úgy várom hogy egy két szinttel nagyobb zsoldos 6 vágásból leszedjen.
Update: Küldetéshez kötött, amint kész Arkadia főszál, a fejpénz is lekerül. Viszont érdekes, hogy egy korábbi döntés megkötötte a kezem Arkadia megoldásában.

Néha az az érzésem, hogy a döntésekkel direkt szívóznak a készítők. Nem ez az első eset, hogy egyértelmű, fekete-fehér döntések közül választhat a játékos, holott ennél a legtöbb probléma összetettebb és árnyaltabb megoldást kívánna. Érdekes lenne egy több lépcsős döntési rendszert behozni, ami annyit tenne hogy a fekete-fehér döntés után lehetne 3-5 megoldásféleség közül választani, így árnyalva a helyzetet, mert csk nagyon kevés probléma oldható meg megfelelően ezzel a fekete-fehér hozzáállással.

Tipp:
Arkadia előtt járóknak gear tipp, de csak saját felelősségre:
Spoiler!
A Spartan War Hero szettet nem érdemes Arkadia főszála előtt fejleszteni, mert a megoldáskori szinted körülre megkapod az egészet, a meglévő darabok upgradelődnek "ingyen". Nekem lvl39-en egy lvl38-as full szettet adott.


Közben fejlesztettem kicsit a geart és harcmodort, de kellett hozzá az is hogy kiessen egy mérgezett tőr. Abból megkaptam a "közelharc fegyver támadása mérgező lesz" engrave-t, így az összes használatban lévő közelharc fegyveremre felpakoltam és elkezdtem a skillekeben is a mérgezést erősítőket kipakolni. Komolyabb csatát még nem vívtam így, de egy csatatéren rendesen bizonyított már. Mérgező lándzsa 15% méreg erősítés + alaptámadás is mérgező + 15%+40%-al gyorsabb és hosszabb mérgezés + 10% méreg sebzés + 16%+16%+16% poison dmg = mindenki két csapásból mérgeződik, és olyan 1200-at sebez rajtuk a mérgezés, folyamatosan, ahogy ketyeg le. Egy kicsit részletesebb karakterlap hasznos lenne ahol ezeket az értékeket figyelemmel lehetne kísérni, és nem kellene excelben összeadogatni-vezetni.

És belefutottam egy újabb grafikai bugba:
barlangban a víz egyik fele korom fekete volt, másik fele szép átlátszó. A határ élesen húzódott, mintha egy render réteg nem került volna rá.
Plusz sorra jelennek meg az egy helyben futó zsoldosok, ha távolról lesem őket, mondjuk egy erőd faláról. Amint közelebb megyek lekezdenek az irányuknak megfelelően távolodni. Mintha a minimapon használt közlekedési sebességüket használnák a látóteremben.
WeKing avatar
6 napja | 2018. 10. 12. 22:26:41
#
Black Flag óta nekem ez az első AC-m... sose voltam nagy rajongója a sorozatnak de nekem a játékmenet unalmassá vált a 4. részre... nekem kifejezetten tetszik, hogy ilyen irányba változott a játék. Még csak 15 órát pakoltam bele, sok mellékküldi mellett még kb sehova se jutottam :D Nekem eddig nagyon bejön. A spártai rúgás mindent visz <3
PeAdam avatar
6 napja | 2018. 10. 12. 20:52:06
#
A Unityben milliószor smoothabb volt a harc, gyönyörű takedownokkal és kivégzéses jelenetekkel, kidolgozott animációkkal. Na itt ennek aztán nyoma sincs, még ha van is animáció azis igénytelen, a mozgás és parkour + a gravitáció nevetséges. A Witcher 3 is RPG, rengeteg képességgel, ott mégis megoldották hogy smooth és élvezhető legyen a harc, ne nevetséges káoszba fulladó kaszabolás legyen. A ubisoft sajnos a minőség helyett a mennyiséget tartotta szem előtt az Odysseynél. A Unity esetében annak idején motion capture technológiával készítették el Arno mozgását.

Mostanra előttem már kirajzolódott, hogy a sokat szidott Unity összességében a legjobb AC játék. A legszebb next gen grafikával, fantasztikus harcrendszerrel, rengeteg ruhával, fegyverrel és egy nem nagy durranás, de legalább kerek Assasin sztorival.
no avatar
6 napja | 2018. 10. 12. 21:08:23
#
@PeAdam: Ha már Motion Capture, a legeslegelső Prince of Persia animációit is azzal vette fel a készítő. Megkérte a kisöccsét hogy a kertben fehér ruhában ugrálja el az összes mozgást amit kigondolt a játékba, miközben apuci videokamerájával felvette az egészet.

Odysseyben ma futottam bele először nevetségesen messze repülő hullával, de szerencsére eddig csak egyszer fordult elő ilyen. A harccal is csak annyi a gondom, hogy a parryt még mindig eléggé véletlenszerűen veszi be és hajtja végre. Kaszabolás meg megesik, ma is fűbe haraptam mert a nagy cséphadarás közben egy civilbe is belesebeztem aki hívta a haverjait és miután végeztem velük, 3 piros sapit kaptam és két szintbeli zsoldost akik simán levágtak.

Unitynak lehet hogy remek a története, de eddig az az egy amit nem tudtam végigjátszani, annyira nem ragadott meg az első fél órája hogy abbahagytam.
PeAdam avatar
6 napja | 2018. 10. 12. 21:11:46
#
@Palanova: Összehasonlításképp itthagynám ezt a videót: Olyan, mintha az Odyssey 1 generációs visszafejlődés lenne a Unity mechanikájához képest. Egy Ac játéknak valahogy így kellene kinézni ( szerintem )

no avatar
6 napja | 2018. 10. 12. 21:30:42
#
@PeAdam: A videó valóban remek és nosztalgikus, de azt azért tegyük hozzá, hogy se az Originsben, se az Odysseyben nem dominál, de még csak nem is szerepel az alkarpenge. Márpedig a killek és a hangulat nagy része az elődökben arra épült. Én is végigharcoltam a teljes AC 2-t csak alkarpengéket használva, és nekem is nagyon hiányzik, különösen a dupla gyilok a levegőből két ellenfélre ugorva.

Origins óta nem olyan egyszerű "oneshotolni" az ellenfeleket, pláne ha kevés az assassin sebzésed. Megjelentek a gearek és sebzésértékek, így ez az új irány, ahogy a riposzt sem mindenható csodamozdulat, ellentétben a korábbi AC-kkal.
Odysseyben is össze lehet hozni lánckivégzéseket, de jellemzően csak a csatatereken, vagy erődökben ahol annyi ellenfél van körülötted.

Történethez pedig, az AC2-nek is jó története van, persze ha mindhárom részét egybe tekintjük, igaz nem önálló rész már ami az ereklyét illeti, de a főhős szempontjából, mármint Ezioéból nézve szép kerek történet. Kevés orvgyilkos élhette meg azt a kort amit ő.

Odyssey után Ubi ismét kérdezi merre tovább, hol legyen a következő AC, ha már 2019-ben nem jön új AC rész. Ezt ugyan már egyszer eljátszották az AC2 után is, de most ismét.
Vannak pletykák egy Római kori AC-ról is, hiszen az Origins bejelentésekor egy új trilógiát terveztek, ami egyiptom, görög és róma korait dolgozza fel, illetve másik teória pedig a feudális Japánba vinné a következő AC játékot.
no avatar
6 napja | 2018. 10. 12. 20:08:51
#
Helix creditet mivel lehet szerezni?
enslaved avatar
6 napja | 2018. 10. 12. 20:35:45
#
@tibi222: Veszel a store - ban;)
no avatar
6 napja | 2018. 10. 12. 21:01:33
#
@tibi222: Ahogy az Originsben is, valódi pénzért.
Goldenberg avatar
6 napja | 2018. 10. 12. 15:58:47
#
Nekem a játék, így ahogy van, jobban bejön, mint az Origins, szinte minden tekintetben többet tud nyújtani, de tényleg inkább azoknak ajánlott, akik szeretnek elveszni a hatalmas világban és nem csak gyorsan átsprintelnének a sztorin. Eddig 65 órám van benne (+ az a néhány óra, ami elveszett az elhalálozások miatt) és nem tudom letenni - a mellékküldetéseket a főszállal párhuzamosan csinálom (jelenleg a main story 55%), hogy ne csak átsurranjak a sztorin, aztán meg ne legyen kedvem folytatni, mert már "vége", de szerencsére a mellékágak javarésze is tűrhető mini-történetekkel van felruházva, a zsoldosok állandó nyomulása is mozgásban tartja az embert, nincs pihenő, a kultisták levadászása tengeren és földön is profitáló, a harcrendszernek is jót tett a képességek hozzáadása (eddig, azt hiszem, 4x osztottam ki újra a pontokat - remek, hogy így kipróbálni, variálni, testreszabni lehet a képességeket), és még az exploration mode-ot is megemlítem, mint pozitívum, mert ugyan messze nem korszakalkotó elem, de ad egy extra értelmet a térkép használatának. Óó, és szerintem a mitológiai lényeket kinézetre nagyon eltalálták. :) Engem az ilyen kissebb bugok, glitchek hidegen hagynak és többnyire észre sem veszem őket - a hasonló kaliberű open world játékok is tele vannak velük, pl. az etalon The Witcher III-nál is voltak érekes dolgok, a ló beakadt a falba, stb, de ezek nem vettek el semmit az értékéből. Jövőre nem lesz AC, 2019-ben végig ezen fognak dolgozni, miután a kisebb/nagyobb hibák nagyrésze javítva lesz, ez a játék talán a széria csúcspontjaként köszöntheti a 2020-at.
no avatar
6 napja | 2018. 10. 12. 18:19:10
#
@Goldenberg: Csak legyen hozzá elég tartalom, mert bár még nem nyomtam végig, és még sok tenni való akad benne, hónapokra ebben az állapotban nem fog lekötni.

Pontoknál érdekelne mi lett az újraosztás eredménye, mert én lassan nem találok értelmes pontozni valót és még csak 35ös vagyok.
no avatar
6 napja | 2018. 10. 12. 18:20:02
#
@Goldenberg: Jaja s még milyen új dolgok jönnek be :D Én már alig várom . Mi a barátnőmmel elvesztünk fél órára az első városba olyan részletes volt :D
no avatar
7 napja | 2018. 10. 11. 22:12:16
#
PC-re jött egy 1,3 GB-os patch ami 1.0.3-ra váltja a verziót és a konzol patchnotesból kiindulva itt is hibajavításokkal van tele.

Nem tudom ki hogy van vele, de lvl28-32 között valami eszméletlenül leült a story. Lvl28-on fejeztem be a főszál adott feladatát és csak lvl32-n lehet volna folytatni. Több főbb küldetés is 32+os, így alig maradt fel nem vett feladat ami szintemen volt. Persze mehettem volna vissza a korábbi területekre amik szintemhez képest felskálázódtak lvl28-ra, de inkább máshogy oldottam meg.
Kőtáblakeresés a hajófejlesztéshez, és területek megvédése-elfoglalása során sikeresen összejött a lvl32, így lehet megint folytatni a főszálat. Két Aréna meccs és egy véletlen kultista halál segített színesebbé tenni a dolgot.
enslaved avatar
7 napja | 2018. 10. 11. 22:25:17
#
@Palanova: Én meguntam a 17. szintnél sajnos, így jöttek a mikrotranzakciók. Nekem ehhez a sokszor káoszba fulladó harcokhoz, túlságosan is rpg - re hajazó játékmódhoz már abszolút nincs türelmem.
SuperSaiyanGotto avatar
7 napja | 2018. 10. 11. 16:09:49
#
Gyerekek páran mondjátok a torrentet ... nincs belőle torrent :D
Törölt hozzászólás
no avatar
7 napja | 2018. 10. 11. 18:04:54
#
@showtekk: Na igen.. inkább azt tennék itt a videókból méregetés helyett.. de valószínűleg még internetes fizető lehetőségük sincs :D Csak kipróbálás nélkül tudják más munkáját becsmérelni.
no avatar
7 napja | 2018. 10. 11. 18:05:13
#
@SuperSaiyanGotto: És nem is lesz még jó darabig.. :D Mire meg lesz addigra videóba mindent meg néznek kínjukban és nem lesz élvezetes a játék :D
no avatar
8 napja | 2018. 10. 11. 09:08:48
#
Hűha :D Mennyi bugg kereső ember lett itt.. küldjetek már az uplayetekről egy screnshoot ot hány órátok van benne :D Ja egyse..
Bírom az ilyen szánalmas embereket csak lehúzni próbálnak egy játékot nevetséges videókkal.. megnézném ti hogy csináltok játékot.. egy alap karakter mondjuk juliska lemodellezése a városban aki épp egy kenyeret rak a kemencébe több időbe tellene mint a játék elkészítse az ubisoftnak..Emberek vagyunk hibázunk.. minden játékban van hiba most úgy csináltok itt sokan akik a RDR2 re várnak..Mintha a rockstar csúcs kiadó lenne de még várhattok egy évet legalább a pc verzióra no meg aztán vehetitek meg újra új generációra.. :D meg legalább ennyit az AC törésre hogy ingyen játszhassátok :D Ezeket a hibákat ha megnézed a patchek után egyik sincs bent.
no avatar
8 napja | 2018. 10. 11. 11:18:13
#
@rhPhoto: Nem az, hogy fikázzák, de még megvenni se tudja egyik se, csak torrent. A sok közül ez az egyik baj ezzel az országgal.
Milton avatar
8 napja | 2018. 10. 11. 11:30:50
#
@tibi222: Te már csak tudod XD
no avatar
8 napja | 2018. 10. 11. 11:42:27
#
@Milton: Miért is? Talán nem így van?
Milton avatar
8 napja | 2018. 10. 11. 11:49:20
#
@tibi222: Sajnálom hogy ki kell pukkantsam a rózsaszín buborékodat, de nem így van 8-)
no avatar
8 napja | 2018. 10. 11. 11:43:34
#
@tibi222: Nem feltétlenül torrentezi le mindenki.
Demo hiányában nehéz eldönteni, hogy az adott játék megér-e 20.000-t vagy sem, és két óra alatt nem látsz belőle annyit ami alapján eldönthető, mekkora tartalom is van benne.
Pont az Ody esetében kb lvl10 környékén jött be az egyik tartalmi összetevőhöz a hozzáférés (kultista vadászat), amit két óra alatt nem igazán tudsz feloldani.

A videók sem mindig pártatlanok és közel 60 órás játékot sem mindig tudnak objektíven bemutatni 10-20 percben.
Milton avatar
8 napja | 2018. 10. 11. 11:37:48
#
@rhPhoto: Küldj egy screenshootot a bizonyítványodról hogy milyen jegyeid voltak magyar nyelvből.
no avatar
7 napja | 2018. 10. 11. 12:25:35
#
@Milton: Ne személyeskedjünk. Privátba keress ilyen kérdésekkel.
no avatar
8 napja | 2018. 10. 11. 11:39:17
#
@rhPhoto: Le kellene szállni a magas lóról picit. Nem hibátlan az Odyssey. Az hogy kinek mennyi órája van benne, mellékes. Volt hiba ami nálam 30+ óra után jelentkezett egyszer eddig. Volt ami már 10+ óra után. Animációs és beakadások meg már induláskor ott lehetnek.

A "csinálj jobbat" meg nem érv. Nem a játékosok vállalták hogy készítenek egy játékot 3+ év alatt majd kiadják 60€-ért + season pass + mikrotranzakció, hanem a fejlesztő és kiadó. Nekik a felelősségük hogy ha maradt bent hiba az mekkora és mennyire megy a játékélmény rovására.

Ugyanakkor nem lehet kizárólag a fejlesztőket sem hibáztatni, hiszen lehet hogy ők még elfejlesztgették volna 1 évig is, ha a kiadó engedte volna.
Kiadó meg mint minden gazdasági szervezet, profitorientált, vagyis pénz akar látni a befektetéséből. Valaki valahol aláírta hogy ilyen állapotban kikerülhet, és megtörtént.

Ez ismét egy megosztó játékra sikeredett, ahogy a Mass Effect Andromeda is.
no avatar
7 napja | 2018. 10. 11. 12:21:55
#
@Palanova: Kinek mi.. de akkor sem kell lehúzni valami olyat amit ki sem próbált meg vár a torrentre..mert azért mégis játszana vele csak ne kerüljön már pénzbe..
Milton avatar
7 napja | 2018. 10. 11. 12:34:32
#
@rhPhoto: Nem kell beleharapnom egy kupac szarba hogy tudjam milyen íze lenne. Semmi értelme ennek az amúgy is alaptalan "érvnek".
no avatar
7 napja | 2018. 10. 11. 12:49:33
#
@Milton: Látod ezt mondom.. Nincs meg neked és azt sem tudod miről beszélsz :D
Milton avatar
7 napja | 2018. 10. 11. 15:11:35
#
@rhPhoto: Még mindig nem mondtam hogy nem vettem meg, csak hogy nincs értelme amit mondasz 8-)
Látom még mindig nem sikerül előrukkolni mással azon kívül hogy büdös kalóz mikor kiemelnek valami rosszat egy játékból XD Ma már az is 60€-ba kerül ha valaki olyan véleményt alkot ami neked nem tetszik, ugye? XD
no avatar
7 napja | 2018. 10. 11. 18:01:31
#
@Milton: Mivel nem próbáltad ki elég nehéz véleményt mondani , de gondolom hogy te ilyen videókat nézve vagy gamer :D
Milton avatar
7 napja | 2018. 10. 11. 18:13:04
#
@rhPhoto: Még mindig nem tudom miből veszed hogy nem próbáltam ki, de hajrá.
gigazte avatar
8 napja | 2018. 10. 11. 11:56:42
#
@rhPhoto: Te vagy szánalmas a kijelentéseiddel! Jó nagy hülyeség, hogy egy kirakott videó alapján azt gondolod, hogy mi leakarjuk húzni a játékodat... Szigorúan csak szórakoztatás céljából raktam ki, ha nem tetszik akkor nem kell megnézni, ilyen egyszerű a dolog! Ebből hogy lyukadtunk ki arra, hogy mi torrentezünk? Elég jó kis üldözési mániád van! Legközelebb maradj a játszásnál, mert az ilyen temperamentumos fanboyság előbb utóbb egy nagy vitát fog generálni, mert lesznek akik valóban lehúzzák ezt a játékot! Te meg már most el lövöd a puskaporodat a semmire! :?
no avatar
7 napja | 2018. 10. 11. 12:20:25
#
@gigazte: Nem nagyon izgat a véleményed sem az értékelésed róla mert meg sincs neked.. szóval videókból azt is lehet mondani hogy rossz.. ezek a videók meg vicc kategória. Ezek az emberek nézettséget / pénzt szereznek a játékból meg játszanak is vele és csak fikázzák.. Akkor nem értem miért erőlködnek játékok terén? Fejlesszék ki maguknak a nagy játékukat és játsszák az életük végéig.. Ja hogy nem tudják... mert egy 3D modellezés is problémát jelent nem hogy ilyen összetett animáció.. :D Ebben a játékban körülötted kb élnek az emberek és brutálisan néz ki 4K ban ultrán minden évben letesznek valamit az asztalra .. nekem tetszik és mindig meg is fogom venni az AC-t meg még jó pár játékot amivel így vagyok.Az a baj hogy a Magyar közösség már rég ellőtte azt a bizonyos puskaport , ezért nem jönnek Magyar feliratos értelmes játékok. Az ilyen játékosok nem érdemelnek meg saját anyanyelvet egy játékban akik lehúznak úgy valamit hogy még csak nem is látták ki sem próbálták.
gigazte avatar
7 napja | 2018. 10. 11. 12:37:46
#
@rhPhoto: Akkor menj hozzá feleségül... :? Még mindig nem mondta a kutya se, hogy rossz ez a játék! A montage videó meg a közösség által beküldött klippek alapján készült, szóval azt se mondanám, hogy direkt a bugokra mennének rá! Ezekkel a válaszokkal még mélyebbre süllyeszted saját magadat! Szóval te inkább ne is degradáld a Magyar közösséget...
no avatar
7 napja | 2018. 10. 11. 12:53:27
#
@gigazte: Össze foglaljátok itt a többség viselkedését..Pont ezért nem vesznek komolyan a kiadók. Mindenhol mindenbe a hibát keresik az ilyen emberek mint te is.. és mi van a saját hibáiddal? Nem lehet hogy veled van a probléma?
Milton avatar
7 napja | 2018. 10. 11. 12:39:02
#
@rhPhoto: Ha Gipsz Jakab egy gyárilag hibás autó miatt balesetet szenved akkor is ő a hülye? Miért nem épített saját maga egyet? Annyira fárasztó ez a "csinálj jobbat" marhaság.
Munka. Fizetnek érte. Illik érteni is hozzá.
no avatar
7 napja | 2018. 10. 11. 12:54:35
#
@Milton: Látod és ismét csak a hülyeséget írod.. a kocsit is kipróbálod mielőtt véleményt alkotsz róla.. Vagy azt is egy videóból nézve veszed ? :D :D
Milton avatar
7 napja | 2018. 10. 11. 15:13:36
#
@rhPhoto: Ahogy írtad, kipróbálom mielőtt megveszem. Ja hogy itt nincs demó? 8-)
Amúgy meg nem is erről volt szó, de persze amilyen kreatív vagy úgy se tudodd mással megmagyarázni a játék hibáit XD Még dobálj meg egy párszor azzal hogy mocskos kalóz vagyok, hátha igaz lesz egyszer csak.
no avatar
7 napja | 2018. 10. 11. 18:02:26
#
@Milton: Ezt mind te mondod magadra.. :D Én egy szóval sem mondtam de sebaj.. várd csak a cracket :D
Milton avatar
7 napja | 2018. 10. 11. 18:13:56
#
@rhPhoto: Minek várjam ha nem kell? XD
Látom nagyon megsértette a pici lelked hogy valaki hibát mert találni a játékban, Ubisoftos alkalmazott vagy?
no avatar
7 napja | 2018. 10. 11. 21:59:46
#
@Milton: Magyarországon nyilván Ubisoftos alkalmazott vagyok.. ne röhögtess már :D komolyan mondok szakadok ezeken a hozzászólásokon , mi köze a munkámnak a játék kommentjeihez?
Milton avatar
8 napja | 2018. 10. 10. 22:51:02
#
gigazte avatar
8 napja | 2018. 10. 10. 23:10:49
#
@Milton: +1 Montage
no avatar
8 napja | 2018. 10. 11. 08:38:26
#
@gigazte: Az úszás a levegőben és a repülő hajtó PC verzióban nem láttam még, ám a vízben lebegő több tucat hullával már találkoztam egyszer.
Szikáról lerúgás meg pont azért van, hogy aki nem tetszik lerúgod. Mass Effect 1-ben is a főboss harcot a játék folyamán "jól" hozott döntésekkel a fele idejére lehet csökkenteni és egyből P2-ben indul.
Csirkeharc: már a wowban is belehaltál ha ész nélkül nyomtál egy cleavet vagy aoe-t semleges állatok közé. Ésszel kell csinálni és nem hal bele a játékos a csirkék támadásába. Wowban ugyan nem csirkék öltek meg, hanem rákok, teknősök, gémek, lovak, stb...
gigazte avatar
8 napja | 2018. 10. 11. 11:49:55
#
@Palanova: Nem azért raktam ki, hogy meg legyen magyarázva, hanem azért, hogy aki szereti az ilyen jellegű videókat az jól szórakozzon! Engem általában hidegen hagynak egy játékban a bugok, ha a végigjátszást nem gátolják, de viszont játéktól függetlenül ezeket a friss összeállításokat szeretem.
no avatar
8 napja | 2018. 10. 11. 08:35:55
#
@Milton: Ilyen videók is kellenek. Más kérdés hogy minek csodálkozik rá hogy nem tud megölni valakit egy szúrásból? Ugyanez már megvolt az Originsben is. Kicsi a sebzése hozzá, ennyi.
A ló útvonalkeresése és viselkedése helyenként tényleg érdekes.
Küldetések: való igaz hogy sok van belőlük és meg is kell csinálni őket, ha szintet akarsz lépni, de nem ez az első játék ahol a fő szál nem elég a végigjátszáshoz.
A pattogó katonákkal nem találkoztam a PC verzióban eddig.
Ám helyenként azt éreztem hogy már már kukacoskodásba megy a hibakeresés hogy na találjunk még valamit amit fel lehet róni az Odynak.
Viszont ha annyira várja a RDR2-t amiből eddig kb nem sokat lehetett látni, akkor a megjelenése után várunk egy ugyanilyen videót arról is.
Milton avatar
8 napja | 2018. 10. 11. 11:36:19
#
@Palanova: Nem minden pillanata a negatívumokról szólt a videónak. Például egy szó sem volt arról hogy baj lenne ha nem tud megölni valakit egy szúrással, és azt sem hibának hozta fel hogy lerúgta az illetőt a szirtről.
Az ilyen videói inkább a szórakoztatásról szólnak mintsem a komoly kritikáról, függetlenül attól hogy amiket felhoz teljesen jogos pontok. Nem kellett itt semmit se keresgélni, a hibák magukat adják.
no avatar
8 napja | 2018. 10. 11. 11:53:19
#
@Milton: A videón ahogy láttam Konzol verzió van, így lehet érdemes különbséget tenni a PC és konzol verzió között.
Én PC-n nyomom és nem mind teljesen jogos szerintem, de végül is még nem játszottam végig, így könnyen felbukkanhat a vége felé az említett hibák sokasága.
A grafikai bugos katonával azért nem találkozol minden bokorban, konkrétan közel 40 óra alatt még egyel sem találkoztam PC-n.
A ló útvonalkeresése az nekem is gond, a tömeghullák a vízben az eddig egyszer fordult elő.
Hajón egyszer sem harcoltam elejétől fogva egyedül, max ha annyira elhúzódott hogy az átszállókat lekaszabolták addigra.
Leszúrást és lerúgást is negatívumnak állította be, holott szerintem ebben a rendszerben így kell működnie. Max a leszúrásnál hogy az ellenfél még pofázik miközben meg van már párszor szúrva az problémás, de pont az a mob az amit kb 17 környékén tudtam csak megölni mert akkorákat sebzett, hogy több szúrásra esélyem sem volt, így nálam egy szúrás után már azonnal nekem esett és kb 6 vágásból leszedett.
Milton avatar
8 napja | 2018. 10. 11. 11:57:23
#
@Palanova: A leszúrásban az volt a negatívum hogy két alkalom után sem volt hajlandó reagálni az ellenfél, nem az amit te írtál (nem hal meg egy szúrásra). Lerúgásnál meg szimplán annyit mondott hogy vicces, ami az adott kontextusban egyértelműen az, de egyáltalán nem negatívum, sőt, egy jó pont ha más nem.
no avatar
8 napja | 2018. 10. 10. 14:31:33
#
Kultista vadászat: Eyes of Kosmos szál a tooltipekkel ellentétben feltehetően küldetésekhez kötött, azért nem találtam meg az utolsót.

Attika Athéni katonai ereje nem csökken, akárhogy is öldösöm a kék katonákat. Tippre ez is főszálhoz kötött. Csak furcsa hogy sehol nem jelzi az ilyen megkötéseket.

Korithiából az út Mykonosra is eltartott kb 15 percig. Szépen meg kellett kerülni az egész félszigetet. Hja és nem evezős kis ladikkal, hanem a rendes gályával.

Zsoldosok: érdekes lett volna ha nem random generáltak, hanem a többi játékos neve, karaktere, felszerelése, skillje és szintje alapján lennének létrehozva. Többi játékostól folyamatosan jönnek a screenshotok, a karakterek is jöhettek volna ennyi erővel, persze AI irányítása alatt.

Na, megvolt az első kivágás az asztalra. Szerencsére csak egy kultista levágásom bánta az errort. Végeztem vele, majd elkezdtem nézegetni a következő célpontot a menüben és a térképen felváltva, mikor egyszer csak szó és hibaüzenet nélkül kivágott asz asztalra. Innentől kezdve minden egyes komolyabb esemény után mentek.
no avatar
9 napja | 2018. 10. 09. 21:13:36
#
Nem olcsó dolog a fejlesztés. :)

https://imgur.com/a/o54WtqF
no avatar
9 napja | 2018. 10. 09. 21:37:20
#
@tibi222: Én is ezt a kardot fejlesztgettem de lvl13 után abbahagytam, mert 100+ db vas kellett volna hozzá, annyit meg nem áldozok rá. Majd kiesik másik arany minőségű kard.
ismeretlen14 avatar
9 napja | 2018. 10. 09. 20:04:54
#
Valaki próbálta már hasonló/megegyező konfiggal? Hogy futot? AVG FPS?
WeKing avatar
8 napja | 2018. 10. 10. 15:47:49
#
@ismeretlen14: 15-20 FPS-nél ne számíts többre.. lehet gépet kellene újítanod :-/ XD
no avatar
8 napja | 2018. 10. 10. 16:59:45
#
@WeKing: Köszi az élményt majdnem meg fulladtam a nevetéstől :D
no avatar
9 napja | 2018. 10. 09. 19:53:36
#
Először próbáltam ki egy kétkezes baltát egy csatában és azt kell hogy mondjam, nem rossz. Határozottan nem rossz. Hatalmasat sebez, ha eltalálom vele az ellenfelet. Egy tisztet egy Overpowerrel kivégez, és mindegy hogy van a tisztnek pajzsa vagy nincs. Közkatonákat két normál csapásra terít le, heavy támadással meg óvatosan, mert nagy körben sebez és 2+ katona már problémás lehet, mert ez a fegyver bazi lassú is egyben. Volt hogy két heavy támadásomba is beleszúrtak, mire meguntam, és normálokkal lerendeztem a helyzetet.

Kisebb vagy inkább gyorsabb ellenfelek ellen még mindig kardot használok. kipróbáltam a tőrt is, de annyira kicsiket csipegetett le az ellenfélből, hogy nem éreztem a hatékonyságát. Persze dps-e egyenlő a kardoméval, de ott azért egy overpowernél már lehet látni hogy szépen lassan viszi le az ellen hp-ját.

Viszont meglepő volt, hogy a szigeteknél a területért folytatott csata tengeri csata volt, igaz nem volt egyszerű két szinttel nagyobb hajók ellen, de nagyságrendekkel könnyebb volt, mint egy két szinttel nagyobb csatatér. Viszont adott két szinttel nagyobb lootokat is. Monduk épp a szigeten nulláztak le zseton ügyileg, így kell majd mennem megint fosztogatni erődöket, kincsesládákat és birtokokat.
heizerd avatar
9 napja | 2018. 10. 09. 19:32:20
#
Ha valaki eljutott már Athénba, megosztaná velem a tapasztalatait?
Ugyanis az a szitu, hogy rettentően leesik az FPS athénba, értem én h a zsúfoltság miatt komolyabb teljesítmény a vidikártyának de akkor is.. van h 10 FPS van(mégha csak másodpercekig is)
Pedig 3GB VRAM-ból a grafikai beállítások skálán csak 1,8 GB van használatban, szóval van még bőven tartalék..
Ötletek?
Lejjebb vettem már egy két grafikai beállítást ami a legjobban terheli a kártyát (volumetric clouds, shadow)
Adaptive Quality is be van állítva, ezért nem értem hogy eshet le ilyen mértékben

Köszi a választ Assassinok
no avatar
9 napja | 2018. 10. 09. 19:57:09
#
@heizerd: Átlag 24 fpsről 15-17 fpsre esett le 750ti-n.
Goldenberg avatar
9 napja | 2018. 10. 09. 20:09:03
#
@heizerd: Adaptive Quality használatát én nem javasolnám, inkább az AA-t állítsd alacsonyra.
Amúgy lehet segít, én a következő beállításokat használom: Antialiasing: Low, Shadows: Medium, Environment Details: High, Texture Detail: High (max), Terrain: High (max), Clutter: Very High (max), Fog: Medium, Water: High, Screen Space Reflections: High (max), Volumetric Clouds: High, Character: High, Texture Detail (characters): High (max), Ambient Occlusion: Medium, Depth of Field: High. Ezzekkel a beállításokokkal nálam nincs olyan helyzet, hogy leesne az fps a 10-es tartományba, Athénban is többnyire tartja a 30-35-öt, néha beesik 25-re, de csak a másodperc töredékére. Mivel az R9 280 gyengébb, javasolnám, hogy a felhők közepestől ne legyenek feljebb nyomva, Ambient O. Low, Screen space Reflection: Medium, Fog: low, clutter: medium vagy high.
heizerd avatar
8 napja | 2018. 10. 10. 17:18:33
#
@Goldenberg: Köszi a választ srácok :)
Palanova: akkor nemcsak nálam van FPS esés..
Goldenberg: Próbáltam többféle beállítást de nekem akkor lett a legstabilabb amikor az Adaptive Quality be volt állítva
Az AA is alacsonyon van, illetve az általad írt egyéb beállítások(köd, felhő, clutter, space reflection) is csak medium értékűek
Úgy tudom még ebbe a hónapba jön egy patch, remélem az javítja majd :)
enslaved avatar
8 napja | 2018. 10. 11. 00:06:40
#
@heizerd: A CPU van komoly terhelés alatt, nem is annyira a kártya. Nálam a 7700K - val is droppol, közben látom hogy 100% - on pörög.
heizerd avatar
8 napja | 2018. 10. 11. 08:28:39
#
@enslaved: Én inkább azt tapasztaltam hogy amikor kevés az FPS akkor a CPU használat is ilyen nevetséges 40%-on van
Ergo a játék bizonyos részeken nincs optimalizálva és ezért szar a CPU használat, alacsony CPU terheltség miatt meg nem hajtja ki a videókártyát és így leesik az FPS
Megpróbáltam direkt a legalacsonyabb grafikai beállításokkal és semmi nem változott..

Update: Most ovlastam Ubisoft fórumon, hogy ma jelenik meg az 1.03-as patch minden platformra (2-2.3 GB)
Kíváncsi leszek :)
enslaved avatar
7 napja | 2018. 10. 11. 22:31:21
#
@heizerd: Én inkább azt láttam hogy 100% - on jár olyankor. Na mindegy, leszedtem a patch-et, majd kiderül, elég szörnyű városokban úgy harcolni hogy közben akadozik a kép.
heizerd avatar
7 napja | 2018. 10. 11. 22:44:46
#
@enslaved: Igen, sajnos 15 FPS-el nehéz Athénba rendesen gyilkolászni, nagyon elveszi az élményt
Nekem is fent van a patch, és etekintetben nem lett jobb a játék
Szerintem fogok írni az ubisoft fóromra h erre legyen javítás a következő patchben
enslaved avatar
6 napja | 2018. 10. 12. 20:37:00
#
@heizerd: Amennyiben megint a védelem a ludas úgysem fog változni semmi, cseszhetik a patch - eket. Max. bugokat tudnak javítani velük, proci használatot nem.
cicamica avatar
9 napja | 2018. 10. 09. 15:24:32
#
Rendelt valaki a g2a-tól?Futárral szállítják a játék kódját vagy emailt kapok a kódról?
Milton avatar
9 napja | 2018. 10. 09. 18:13:42
#
@cicamica: Grey market, egyértelműen e-mail. Aztán reménykedsz hogy nem vonják vissza a kódot XD
cicamica avatar
9 napja | 2018. 10. 09. 18:36:17
#
@Milton: Köszi
csuz-li avatar
10 napja | 2018. 10. 09. 10:25:20
#
Eddig csak pár órát tudtam játszani, de nagyon tetszik. Hibába én még nem is futottam bele. (Uplay-es verzió) A gépemen ( http://gepigeny.hu/user/csuz-li/eszko…zok/187345 ) alapból közepesre állt be a játék grafikája, de még így is szép volt, felhúztam magasra a beállítást, amitől még szebb lett, és ott sem tapasztaltam, hogy gond lenne (eddig).
no avatar
9 napja | 2018. 10. 09. 13:38:56
#
@csuz-li: Na tessék egy AMD-s gép és még sincs hiba.. Ennyit az itt sírókról hogy nem megy :D Szerintem a többség meg se vette..
csuz-li avatar
9 napja | 2018. 10. 09. 14:22:40
#
@rhPhoto: AMD, vagy Intel, az mindegy. Ha meg van az ajánlott gépigény, akkor az esetek többségében megy is rendesen minden játék. Sírni olyanok szoktak, akiknek vagy nincs meg a gépük hozzá, vagy irreális elvárásaik vannak a vasukhoz képest csillió fps és ultra felbontás képében.
no avatar
10 napja | 2018. 10. 08. 18:35:03
#
Melyik fegyver az erősebb?

Pl.:
7-es, de nincs színe vagy a
6-os, de kék színű?
no avatar
10 napja | 2018. 10. 08. 18:40:38
#
@tibi222: A színek a Ritkaságát jelentik az adott tárgynak.. Ami nem ritka az fehér keretbe van a kovácsnál.Egyébként lehet őket tovább fejleszteni.Egyébként ki is írja 58 dp pl .. az a sebzése minél több annál erősebb. Ha rá viszed az egered és piros a DP akkor gyengébb mint a felszerelt , ha zöld akkor erősebb. Viszont a bónuszok is értékesek amiket hozzá lehet adni , vagy tartalmaz alapból .
no avatar
10 napja | 2018. 10. 08. 19:00:01
#
@tibi222: Erősség alatt sokminden érthető.

Én személy szerint az dmg értéket nézem, és hogy 1 h kard legyen.
A színt csak akkor nézem ha nagyon érdemes mérlegelni, pl egy arany, vagyis legendary-t kaptam kb lvl10 környékén, most azt cipelem magammal és a kovácsnál Upgradeltetem kb 2-3 szintenként, hogy a szintbeli fegyverek dmg-ét hozza.
De pl ha egyik ad 5% warrior sebzést és a dmg 50, a másik meg ad 7% warrior sebzést de a dmg 45 akkor érdemes lehet mérlegelni, színtől függetlenül, mert lehet hogy a 45dmg-es összességében jobban erősít rajtad, mint az 50dmg-es.

Szín ahogy írta a kolléga a ritkaságot és közvetve az erősséget jelenti, ahogy az Originsban is. Egy kék színűn van kb két módosító ha minden igaz, egy lilán már három, a kovácsnál felrakható Engrave nélkül. Engrave-l tovább lehet erősíteni az adott fegyvert, páncélt. A kardomon pl most +6% sword dmg

Mivel a sebzés itt több csoportba van osztva neked kell tudni melyikre vagy rákattanva, warrior, assasin, hunter, fire, poison... Azt a páncél és fegyvert válaszd ami az adott sebzésedet növeli.
Én a Warrior ágra gyúrok és ha lehet azokat a páncélokat hordom amik arra adnak pluszokat. De mivel kiesett egy arany assasinos chest akkor azt vettem fel, upgradelem és hordom amíg ki nem esik hasonlóan jó a warriorból, mert összképben az arany színű mindig jobb mint akármelyik szintbeli fehér-kék-lila.

Kovácsnál nem vásároltam eddig fegyvert és nem is néztem mik vannak nála, mindig a kiesett tárgyakkal gazdálkodok.
SuperSaiyan avatar
10 napja | 2018. 10. 08. 14:34:27
#
Ez a videó bemutatja a mai videójátékokban milyen hibákat hagynak, az Assasin csirke? :D Majd pont ez fog ki a játékosokon? Hát változik a világ, és a játékok igényesége. De majd minjár jön egy droid aki megmagyarázza miért is jó ha ilyen erős egy csirke XD
no avatar
10 napja | 2018. 10. 08. 16:16:26
#
@SuperSaiyan: Nem tartom magam droidnak és nem védem a játékot, de amit itt láttunk az nem egyedülálló eset a játékok történelmében. Az, hogy a videót készítő ezzel nincs tisztában és ebből remél 15 perc hírnevet az más kérdés.

UI nélkül nehéz megállapítani hogy mennyi HP-ja volt mikor a csirkék megtámadták, így még az is lehetne, hogy csak 1-1-1-1 HP-t csippentettek le belőle és ha volt max. 3 HP-ja akkor abba bizony bele lehet halni.
Még a WoW-ban is megeshet, mióta a WoW kint van, alig 14 éve, hogy sárga (neutral) mobokba bele aoe-zva, cleavelve könnyen fűbe harap az ember, legyenek azok halak, fókák, menyétek, nyestek, esetleg teknősök vagy rákok. Ebben nincs semmi új, kivéve talán az Openworldgamer nevű egyénnek aki ezt a videót összehozta.

Én is belefutottam harci csirkébe, és egyből megbántam hogy ész nélkül cleaveltem össze vissza, de szerencsére engem nem öltek meg, igaz kellett hozzá egy HP töltés, hogy túléljem, de az is igaz hogy nem full HP-val mentem a csirkék ellen. Ésszel harcolva nem lesz ilyen szituáció, bár tény hogy engem is meglepett mikor rámjött a csirke Odessa farmján.

Egész játékot nézve:
Szerintem a lángoló kard gázabb. Vagy lebegő fák. Vagy a törött lándzsaheggyel kivégzek egy fullba páncélozott ellenfelet. Vagy hogy a lovamat irányítom hogy jobbra forduljon, erre előre leugrik a szakadékba. Vagy hogy nyomom a parry-t amit a karakter nem vesz és simán benyel 2/3 HP-nyi sebzést 2 másodperc alatt.
no avatar
10 napja | 2018. 10. 08. 18:23:23
#
@Palanova: Érdekes.. Hogy lehetnek ezek játék hibák ha más nem találkozik ilyesmivel? :D Ez érdekes...
no avatar
10 napja | 2018. 10. 08. 18:40:54
#
@rhPhoto: Az hogy a parry nem megy, azt ha nagyon jó indulatú akarok lenni betudhatom a nem túl acélos fps-nek (avg 24 fps).
Az hogy egy fa lebeg, betudható annak hogy mondjuk egy sziklát nem jelenít meg a motor vagy csak nem rakták oda.
Az hogy a ló nem arra megy mint kellene, az lehet sima kis elmebaj a hátas részéről.

De tény, hogy a fentiek előfordultak nálam és még lvl 15 sem vagyok, akár hiszed, akár nem. Nincs okom lehúzni a játékot, de nem is védem, ha az észrevétel jogos.
no avatar
10 napja | 2018. 10. 09. 07:16:02
#
@rhPhoto: Az is érdekes hogy egy 60 fokos emelkedőn felfelé a ló még néha rá is spintel a füves sziklás hegyoldalon, mintha egyenes terepen lenne.
Goldenberg avatar
10 napja | 2018. 10. 09. 09:40:12
#
@Palanova: Ezek nem "bugok", az assassin csirke homage, a ló 100-sal vágtat fel a hegyre, mert a Phobos ilyen ***agyerek és kész - amikor leesik jó magasról, nem pusztul el, csak eltöri mind a négy lábát, de egy másodperc múlva már amott vágtat szélsebesen - ezek ilyen játékbeli megoldások, amiket el kell fogadni. Nálam a bug ott kezdődik, hogy miután beértem Aténba, előjött egy meglehetősen frusztráló jelenség, miszerint képtelen vagyok az M lenyomásával meditálni, azaz napszakot váltani, kiírja, hogy Cannot meditate while being investigated, és ez párossul azzal, hogy nem tudom a hajót egyik kikötőbe se hívni, na, ez már BUG, ahogy olvasom az ubisoft fóromun, másnál is előjött ez, remélhetőleg majd egyszer kijavítják. :(
no avatar
9 napja | 2018. 10. 09. 18:22:49
#
@Goldenberg: A ló a hegyre fel lehet nem kifejezetten bug, vagyis könnyen lehet hogy szándékosan oldották meg így, de számomra rontja a játékélményt, így hibának rovom fel.

Meditáció nekem Pireusban a kikötőben ment, mikor ki kellett menekíteni Periklész szobrász haverját és csak éjszaka indulhattunk el a hajómmal.

Ha még nem csináltad meg azt a küldit, próbáld meg, hátha segít a dolgon.
Goldenberg avatar
9 napja | 2018. 10. 09. 20:12:56
#
@Palanova: Miután megcsináltam Athénban a főküldetést, a bug megszűnt. Ha tudtam volna, akkor nem mászkáltam volna el közben a szigeteket nézni, hanem azonnal a főküldit nyomattam volna, na nem baj, a fő, hogy most jó.
no avatar
8 napja | 2018. 10. 10. 14:25:45
#
@Goldenberg: Remek, akkor egy újabb bug, aminek szerencsére van megkerülési lehetősége.
no avatar
10 napja | 2018. 10. 08. 18:21:35
#
@SuperSaiyan: Valószínű hogy levitte a HP -ját harcolással.. és megölette magát a csirkékkel.. Ehhez nem kell diploma csak ép ész :)
Arnybiro avatar
10 napja | 2018. 10. 08. 22:00:28
#
@SuperSaiyan: UI nélkül nehéz véleményt mondani, de az biztos hogy valami nagyon gyenge cuccban lehet, vagy nagyon minimális HP-val rendelkezhet ha ennyitől kidől. Kipróbáltam én is ezt a csirkékkel, de messze nem sebeznek annyit hogy így kidőlj tőle. Szinten tartott felszereléssel, se sebez a csirke többet mint egy átlagos katona. Lehet hogy soknak tűnik egy csirkének, de ez akkor sem olyan "bug" mint ez az illető állítja.
mor3 avatar
10 napja | 2018. 10. 08. 14:29:18
#
Nekem, hogy futna?
no avatar
10 napja | 2018. 10. 08. 14:18:45
#
28 óra játék időm ment pocsékba az összeomlások miatt! Szépen csinálom a random zsoldos küldetéseket hogy azért valami XP is jusson, aztán lám 14. szintet elérve többé nem tölti be a mentéseket. A korábbiakat igen, de a ahol 14 vagyok azt már nem. Megint megelőlegeztem a bizalmat a Ubisoftnak, erre tessék! Szerintem várok fél évet aztán megpróbálom újra, hátha addigra a frissítéseknek köszönhetően kész lesz a játék.:(
no avatar
10 napja | 2018. 10. 08. 14:36:06
#
@molnar2g: Nekem meg az tűnt fel, hogy néha nem akarja elmenteni a játékállást vagy ha megcsináltam egy küldetést. Bánom is már, hogy 18-at fizettem ki ezért.
no avatar
10 napja | 2018. 10. 08. 15:25:49
#
@tibi222: Én 30-at. Az hogy bugos meg néha akad egy kicsit, az nem zavar, attól még nem játszhatatlan. Viszont hogy nem enged betölteni egy mentést. A korábbi az 12-es szint, és nincs rá garancia hogy ha csak a fő vonalat nyomom és kihagyom az üzenőfalas küldetéseket akkor működni fog. Nem tudom hogy a szint vagy valamelyik küldetés kavart e be neki?
no avatar
10 napja | 2018. 10. 08. 18:25:45
#
@molnar2g: Hol vannak ilyen buggok ? :D Én még nem találkoztam ilyennel pedig van benne 40+ játék órám :o
no avatar
9 napja | 2018. 10. 10. 09:36:26
#
@rhPhoto: Azóta meggyógyult a játék. Fogalmam sincs hogy mi volt vele! Az össze omlások után kétszer is küldtem hibajelentést az Uplay-en, lehet hogy az segített? Na akkor nem kell a fél év, nyomhatom tovább.:D
no avatar
8 napja | 2018. 10. 10. 14:27:43
#
@molnar2g: Kézi mentésnél nálam csak 20 db-ot engedett többet nem, de visszatöltésekkel nem volt gondom. Most kitakarítottam és csak az utolsó 3-at hagytam fel és azokat írogatom felül felváltva.
Yhorn avatar
11 napja | 2018. 10. 08. 07:12:37
#
Ha az origins is 30fps alatt ment mediumon néha még az alá is bedroppolt, akkor gondolom itt se számíthatok többre, ezzel a csodálatos kártyával.. Olvasgattam a hozzászólásokat, hogy elvileg jobban van optimalizálva, de mennyire vagy egyáltalán az én kártyám fogja-e érezni..
no avatar
11 napja | 2018. 10. 08. 09:03:45
#
@Yhorn: Hát 30 FPS körül meg lesz medium beállítások mellett , egyébként én úgy gondolom nem a kártya hibás.. CPU bottlenecked van szerintem kevés a kártyádhoz azaz FX6*** :)

Ezekben a videókban hasonló gép van mint a tied.
https://www.youtube.com/watch?v=FUNMC…UNMC5NjX8E
https://www.youtube.com/watch?v=Do0ec…o0ecnvsVS0
Moon_Breaker avatar
11 napja | 2018. 10. 08. 06:33:23
#
Egész jó lett, nem bírtam ki és megvettem mert láttam vannak benne mitológiai szörnyek is (minotaurus, küklopsz, medúza) !

1080p -ben, v-sync:on, minden maxon kivéve volumetrikus felhők, így átlag 60fps -sel hibátlanul megy pedig csak egy gtx 1070 FE van a gépben.
(mondjuk 90-97% -on van a kihasználtsága de a 7700k csak 60-70% körül) :)
no avatar
11 napja | 2018. 10. 08. 09:05:54
#
@Moon_Breaker: Az korrekt :D 4k -t nem próbáltad ?
Moon_Breaker avatar
10 napja | 2018. 10. 08. 18:27:18
#
@rhPhoto: Csak az új Tomb -ot próbáltam 4K -ban, minden beállítás fullon, v-sync:on és úgy volt átlag 30fps körül de nekem 1080p is több mint elég ha fullon van minden. :)
Gaben7 avatar
11 napja | 2018. 10. 07. 19:04:16
#
Az igaz hogy Phenom processzorokon nem indul el?
bazsi135 avatar
11 napja | 2018. 10. 07. 23:06:08
#
@Gaben7: Sajnos,igen.
De már vagy 3~4 éve,nem indulnak a játékok az elavult architektúra miatt,ezért váltottam anno FX-re.
cicamica avatar
12 napja | 2018. 10. 07. 11:26:58
#
Valakinek volt már,hogy játék közben kilép?Mert nekem igen!
no avatar
11 napja | 2018. 10. 07. 15:26:29
#
@cicamica: Nem
enslaved avatar
11 napja | 2018. 10. 07. 17:44:46
#
@cicamica: Nálam egyszer volt ilyen, de becsuktam az ajtótXD
no avatar
11 napja | 2018. 10. 07. 18:07:28
#
@cicamica: Nekem is csak 1x csinálta.
Bauxit avatar
12 napja | 2018. 10. 07. 11:15:12
#
Van benne multiplayer amúgy ? Optimalizálásról szólva valaki pár szót ? Köszönöm !
no avatar
11 napja | 2018. 10. 07. 12:19:39
#
@Bauxit: Nincs benne multi , Jól van optimalizálva , jobban mint az Origins ha azzal esetleg játszottál. Egy 1050Ti on MAgas/közepes beállításokkal megy vegyesen 1080P ben ilyen 45-60 közötti fps értékekkel. 1080Ti al meg 95-110Fps ultrán 1080 p be 4K ba ultrán 50-60 közötti fps számot produkál.
almanemfa avatar
11 napja | 2018. 10. 08. 10:26:41
#
@rhPhoto: hogy jól van e optimalizálva azt azért kétlem, nekem a jelenlegi gépemmel Medium és néhány dolog van csak High-on úgy fut a játék kb 40fps körül, sőt van mikor városban pl Athénban ilyen 30-35 fps-el mászkálok és nincs több, ha beállok egy sarokba ott van kb 50-70 fps, ha kisebb városba megyek ott van kb 45-50 max ami ledroppol néha 29-30fpsre. Meg lehet nézni hogy nem egy videós panaszkodott rá hogy nincs jól optimalizálva a középkategóriás VGA-kra. Ahoz hogy normálisan 60 fix fps-t tudjál kihozni úgy hogy még fps dropp is van legalább egy 1080 vagy 1080Ti kell úgy hogy 1080p High/Very High Grafon menjen, nem vagyok egy grafika mániás de azért durva hogy 1060-al csak 30-35 fps-t produkál, itt a videó: https://www.youtube.com/watch?v=KYfeDhUbWVg U.I:. Nekem valahogy érdekes ez a dolog pl hogy az én 1060-am ra átlag 58 fps-t ír. De valahogy meg se közelíti azt.
no avatar
11 napja | 2018. 10. 08. 10:44:35
#
@almanemfa: Értem. Mennyi ram van a gépedben? Nincs szükség 1080 ra vagy 1080Ti re ahhoz hogy 1080P be maxon játszd... Elég egy 1060 is jó társakkal :D 1070 is bőven elég.. ahogy fentebb írták 60-70 fps fixen megvan maxon rajta.. Szerintem jól van optimalizálva.. amennyi dolog történik benne.. rengeteg dolgot kell betöltenie a cpu nak és gpu nak is .. körülötted a világ kb él , nagyon jól megcsinálták. De egyébként nem csúcs kártya a GTX 1060 sem hogy akkora csodát kellene tőle várni..Csak vesd össze a grafikát egy régebbi AC val ami 60 FPS el fut meg részletességet.. sehol nincsenek ehhez meg az Origins hoz. A gamer világ erről szól , minél többet kell tölteni a gépekre hogy megfelelően menjen minden.Ha nem megy akkor ott a konzol mint b megoldás :D

https://www.youtube.com/watch?v=iDaOdo5QBOg
enslaved avatar
11 napja | 2018. 10. 07. 17:45:47
#
@Bauxit: CPU használat még mindig magas és néha van fps dropp miatta. Valószínűleg megint a védelem.
no avatar
12 napja | 2018. 10. 07. 08:56:01
#
Azt egyébként láttátok, mennyi bug van eddig? :/

https://forums.ubi.com/forumdisplay.php/1931-ACOD-PC
HentesSRB avatar
12 napja | 2018. 10. 07. 09:53:04
#
@tibi222: és azt elmondanád hogy melyik uj játékban nincs ??
2 napja adták ki ember mit vártál ?
no avatar
12 napja | 2018. 10. 07. 10:26:27
#
@HentesSRB: Ha nem tudsz normálisan írni, miért szólsz hozzá egy témához?
HentesSRB avatar
12 napja | 2018. 10. 07. 11:58:15
#
@tibi222: ugty birom az ilyen szerencsetleneket aki ide jár sirni mert egy 2 napos játék bugos....
no avatar
11 napja | 2018. 10. 07. 13:45:01
#
@HentesSRB: Na, ha bírod, akkor mi a baj? :)
no avatar
12 napja | 2018. 10. 07. 10:51:21
#
@HentesSRB: Persze nem újdonság hogy hibákkal együtt jön ki egy szoftver, de akkor sem kell vakon elfogadni hogy kiadnak valamit és majd javítják. Vagy nem.
no avatar
11 napja | 2018. 10. 07. 15:27:32
#
@Palanova: Nem kötelező meg venni.. már napok óta itt sírsz :D Nem lehetne hogy inkább más játék kategória után kéne nézned hogy ne menjenek tönkre az idegeid?
no avatar
12 napja | 2018. 10. 07. 10:49:27
#
@tibi222: Amíg nem zavar a játékmenetben, nem érdekelnek a hibák. Hibák, kifagyások, be nem töltések eddig nálam jelentkeztek.
Ám van egy kettő ami játékementet érintő probléma, de persze lehet nem bug hanem ficsőr vagy csak nekem probléma:
- harc közben a parryt nem mindig sikerül aktiválnia időben, hiába nyomom a gombot, így volt olyan ellen aki 3 vágással 2/3 hp-tól szabadított meg, mert a parryval nem tudtam időben hárítani
- a spéci skillek és a normál támadás között kell egy lélegzetvételnyi szünet, kb amíg a normál támadás animációját befejezi és a spéci skillt csak akkor vesz ha ekkor nyomom, pl rúgás vagy pajzsleszerelés
Ehhez hasonló kezelési probléma van a Star Trek Online-ban is a felszíni harcok során.
Megoldásbeli probléma:
- a lovam úgy vágtat fel 60 fokos emelkedőn ahogy mostani terepjárók nem tudnak és még időnként akkor is rásprintel, kb mintha egyenes terepen lenne
- pajzs használat tiltása a főszereplőnek (legalábbis eddig nem találtam rá módod) az egyik legrosszabb megoldás, amit választhattak. Nem tudom hogyan mehetett át a tervezésen, belső teszteken így
- az offhand lándzsahegy használata merényletekkor nagyon rossz animációkat kapott.
Komolyan, hátulról a törött lándzsahegyet belevágja az ellenfél hátába, majd az ellenfél mellkasán keresztül a lándzsahegy pengéjét marokra fogva kirántja a testből. Nem kell élethű fizika, de ez akkor is nevetségesen néz ki. Elhiszem hogy kellett egy epik fegyver aminek nagy szerepe lesz talán valamikor, de ez a megoldás akkor is béna.
almanemfa avatar
12 napja | 2018. 10. 07. 02:50:03
#
Sziasztok Srácok :) Nekem olyan problémám lenne hogy a játék benchmark nem igazán akar működni. Kíváncsi lennék rá mennyi fps-el fut a játék mert néha olyan érzés mintha 30fps határát surolná, néha meg simán futhat kb 40-50fps között ránézésre(High graffon). Steamen vettem a játékot bár nem hiszem hogy amiatt nem működne a benchmark. A játékban a HUD (F1) sem hozza ki hogy mennyi fps-van vagy hogy mennyire használja a processort a játék. Nem tudom mennyire van optimalizálva bár gondolom semennyire még, azért durva ha felrakok mindent ultra grafikára kb 30fps körüli értéket kapok ami azért fura főleg hogy az ajánlott gépigény bőven megvan. A másik pedig hogy 1080p-ről beszélek nem 4K-ról. :\ Azért kicsit elkeserítő hogy az oldal összehasonlítása szerint "Nagyon Magas" grafon 60+ fps-t kéne kapnom a gépemre ami a játékban Very High, de annyit nem kapok az tuti. Valami ötlet? U.I:. Most néztem videót a VGA tesztekről ami ezzel a játékkal készült hát elég elszomorító. :\
no avatar
11 napja | 2018. 10. 07. 15:06:49
#
@almanemfa: Szia! Nvidia kártyád van ahogy látom Geforce Experience programba alapból van fps mutató kijelzés.. Ha nem találod akkor van egy NXTZ CAM nevezetű program.. pofon egyszerű a használata és mindent lehet monitorozni vele játék közben:) Remélem segítettem.Jó játékot.
almanemfa avatar
11 napja | 2018. 10. 08. 10:17:01
#
@rhPhoto: Köszi Szépen :)
enslaved avatar
11 napja | 2018. 10. 07. 17:47:03
#
@almanemfa: MSI Afterburner és Rivatuner. Bármit monitorozhatsz játék közben velük.
no avatar
12 napja | 2018. 10. 06. 21:12:01
#
hat en nem tudom mi tetszik nektek ebe a jatekba tök ugyanaz mint az origins szerintem ti szeretek bolyongni a mapon enyierovel ujra jatszhatnam az originst semi egetrengetöt nem tartalmaz ráadásul ez inkább dlc mint egy külön resz hol van ez egy witcher hez kepest mert a witcher az aaa kategiria ez egy tartalom nelküli tartalom aki meg veszi jo sok orat beleöl es enyi egyetlen jo mozanat van benne a spartai rugas hat megint sikerült öszehozni egy tejesen unalmas reszt mért nem tudnak egy ütös sztorit es egy jo föhöst megalkoti mér a grafon van a hangsuly. NEM SZAR JATEK FEJLÖDÖT AZ ORIGINSHEZ KEPEST DE EZ MINDEN DE NEM HIVHATO AAA KATEGORIÁNAK. HELYES IRASER BOCS
Moon_Breaker avatar
12 napja | 2018. 10. 06. 21:19:15
#
@wwe16: m.cdn.blog.hu/ez/ezosztigen/postimage/jjjjjjjjjjjj_1432813803.jpg
no avatar
11 napja | 2018. 10. 07. 18:45:11
#
@Moon_Breaker: kösz hat ere nincs mit írni
no avatar
12 napja | 2018. 10. 06. 21:40:57
#
@wwe16: Ne is vedd meg ezt a játékot, inkább vegyél egy helyesírási szótárt. :)
no avatar
11 napja | 2018. 10. 07. 18:25:47
#
@tibi222: bocs de mar megvettem mind kettőt
gigazte avatar
12 napja | 2018. 10. 06. 22:41:27
#
@wwe16: A mondanivalód alapján azt se tudod, hogy pontosan mit is jelent az, hogy egy játék AAA kategóriás... :? Kérlek fejtsd ki bővebben, hogy te mit értesz a AAA-s jelző alatt? Várom a válaszod egy olyan böngészőn keresztül, ami javít egy kicsit a helyesírásodon! Lassan itt van 2019, de a netezők 80%-a egy szaros autokorrektort nem tud használni... 8-)
no avatar
11 napja | 2018. 10. 07. 18:41:22
#
@gigazte: A nagyon nagy költségvetésű játékokat hívják így általában ezek mind magas színvonalat képviselnek de legalábbis rengeteg pénzt emésztett fel az elkészítésük. én a színvonalra értettem ez inkább dlc én aszt hívnám aaa kategóriának ami tartalmaz egy ütős sztorit és egy jol kidolgozott es megírt főhőst es kivalló mellékküldetéseket hogy ne csak idöhuzas legyen. Bocs ha megsértettelek csak nem ezt vartam ez egy dlc
gigazte avatar
11 napja | 2018. 10. 08. 00:48:44
#
@wwe16: Gratulálok amúgy, mert ezt a választ sikeresen a gyakorikérdésekről másoltad! XD

Számítottam rá, hogy bizonyosan fogalomzavarban küzdesz! Az összes nagy költségvetésű játékot(amit egyébként nagyobb kiadók pénzelnek), akármilyen szar is "AAA"-s játéknak nevezzük, mert a jelző miértje a pénzben rejlik, és nem a minőségben!
no avatar
10 napja | 2018. 10. 08. 18:21:44
#
@gigazte: igen igazad van nem számítottam rá hogy aaa jelző alatt csak a penzt ertik. de tudtam hogy nagy költségvetés az benne van az aaa kategóriába nem küzdök fogalomzavarban es nem vagyok hülye csak jobban utana neztem es igy a helyesírásra nem lesz panasz ha csak bemásolom de igazad van. de ezen váltosztatni kéne. még egyszer bocs
no avatar
12 napja | 2018. 10. 07. 06:14:20
#
@wwe16: Azt már lehetett előre is tudni hogy az Orginshez képest nem fog sok újat mutatni, sőt, AC témakörben még kevesebbet is.

Én személy szerint az AC: Originst végignyomtam, míg a Witcher 3-at meg az első fél óra után töröltem, mert nem ragadott meg semmi benne, ha már az összehasonlításoknál tartunk. Pedig sokan mondják, hogy kiváló játék a Witcher 3, úgy néz ki, nem én vagyok a célközönsége, ez van. De akkor sem fogok a Witcher 3-al szenvedni mert a többiek azt mondják az a királyság. Kipróbáltam, nem jött be, túltettem magam rajta, kerestem más játékot.

Odysseyhez pedig: egyelőre nekem egy helyenként egyszerűsített Origins-Black Flag-nek néz ki.
bazsi135 avatar
12 napja | 2018. 10. 07. 07:41:58
#
@Palanova: +1
De nagyobb és hosszabb,mint az elődei!
És ***án optimalizált!
És amiket írtál,pont azok miatt jó.
Szerintem:)
no avatar
12 napja | 2018. 10. 06. 19:53:00
#
Üdv!

Kis segítséget kérnék a skill menüvel kapcs.
A kép alján mit jelent a ranged, és mit jelent a melee? Illetve amik alul középen vannak skillek, azok mik?

Köszönöm!

Kép:
https://imgur.com/a/93nTSF6
hardX avatar
12 napja | 2018. 10. 06. 19:55:17
#
@tibi222: melee: közelharc
ranged: távolsági
no avatar
12 napja | 2018. 10. 06. 20:51:11
#
@hardX: Köszi!

És amik középen vannak? Azok mik?
Moon_Breaker avatar
12 napja | 2018. 10. 06. 21:14:31
#
@tibi222: Komolyan hogy lehet ennyire lusta valaki hogy google fordítóba nem tud bepötyögni két darab néhány betűből álló szót és rányomni a "fordítás" gombra ?..

https://translate.google.hu/?hl=hu&ta…/hu/ranged
https://translate.google.hu/?hl=hu&ta…n/hu/melee

Spoiler!
néha tényleg úgy érzem hogy drasztikusan visszafele fejlődik az emberiség 8-)
no avatar
12 napja | 2018. 10. 06. 21:45:26
#
@Moon_Breaker: Hát, látod. :)
bazsi135 avatar
12 napja | 2018. 10. 06. 16:59:25
#
Sziasztok!
Az én gépemen,HD-ban Highon egész jól megy,laggok nélkül,pedig nincs erőművem,egyáltalán és még a játékot javítani fogják,jobban megy,mint az Origins.
FullHD-ra egy 1060 6G-nek szerintem ésszerű beállításokkal jól kéne mennie.
Ajánlom mindenkinek,akinek tetszett az origins vagy a black flag vagy a Rogue.
A terület a legnagyobb,a történet is a leghosszabb.
A TOP 3~5 AC-ba benne van :)
no avatar
12 napja | 2018. 10. 06. 18:22:25
#
@bazsi135: Igen. Illetve kapott alapból AMD optimalizálást is.. tehát már nem csak Intelen szalad a szekér.. és nincs az a nagy processzor használat.
bukta2 avatar
12 napja | 2018. 10. 06. 15:57:12
#
Nem egy videó van már yt on hogy 1060 6gb al Full High minden (semmi nem kivétel) és 60FPS full hd-n tehát nem kell low meg medium...
Csak a 1060 hoz is dukálna egy 16gb ram meg egy szép processzor bár nálad a processzor az sztem korrekt de a ram az kevés
no avatar
12 napja | 2018. 10. 06. 16:12:13
#
@bukta2: Akarok majd 16-ot, csak sok videóban kb semmi különbség nincs a 8 és a 16 között.
no avatar
12 napja | 2018. 10. 06. 18:19:40
#
@tibi222: Sokszor 10-15 akár 20 FPS különbséget is jelent a +8 GB RAM.. :) Ha meg Dual ba megy még jobb :D

Az AC Elfogyaszt rendszerrel együtt 7.5 , 7.8 at ne csodálkozz ha nem marad kraft és ezáltal kevés FPS-t tud belőle kihozni a géped.
no avatar
11 napja | 2018. 10. 08. 10:32:00
#
@rhPhoto: Biztos?

https://www.youtube.com/watch?v=Do0ecnvsVS0
no avatar
13 napja | 2018. 10. 06. 11:22:50
#
Hát, nem a legjobb fps értékekek. Azt hiszem, nyomok majd a vga kártyán egy game vagy oc módot.

[img]https://imgur.com/a/fb5NXGj[/img]
enslaved avatar
12 napja | 2018. 10. 06. 14:07:31
#
@tibi222: Azzal sokra nem mész, nagyobb kártyát kell hozzá venned vagy leveszed low-mediumra. Egy 1070 kötelező, de inkább feljebb a high-very high - hoz.
no avatar
12 napja | 2018. 10. 06. 14:30:51
#
@enslaved: Megelégszem a 30 fps-el is akkor. Munkára van a gépem, de néha játszok is kicsit, azért ilyen a konfig.
djskypi avatar
13 napja | 2018. 10. 05. 13:30:26
#
erdekes jatek mind a elodje van bene RPG szerepjatek, mindig rajongo vagyok creed szeria jateknak, this is sparta:D
no avatar
13 napja | 2018. 10. 06. 09:07:52
#
@djskypi: Te érted amit leírtál?
gigazte avatar
13 napja | 2018. 10. 06. 10:53:39
#
@tibi222: Szerelmes lett a főszereplőbe, és még a hatása alatt írta ezt a kommentet! :?
djskypi avatar
12 napja | 2018. 10. 07. 08:53:16
#
@tibi222: bocs telorol irtam..... es bocs hogy zavar:P
no avatar
14 napja | 2018. 10. 05. 09:01:35
#
Megvetten a játékot PC-re és egy olyan problémát észleltem aminél egy AC Origins-re felépített játéknál meglepődtem. Mind a két játék 16:9, 1920x1018-ban fut, de az Odysseyt valamiért széles vászonba rakja és az átvezetők valamint a Ubisoft és az AMD logó is egy kis négyzetben fut. Próbáltam más más beállításokkal is de nem voltak jók. A kártyát már frissítettem mert azt a játék indításánál már feldobta. Ha valaki tudna segíteni abban hogyan használhatom teljes képernyőn azt megköszönöm.
cicamica avatar
14 napja | 2018. 10. 05. 09:11:20
#
@molnar2g: Én is megvettem.Mikor lesz elérhető?Gondolom estére a steamen.
no avatar
14 napja | 2018. 10. 05. 09:38:38
#
@cicamica: Én gold edition-t vettem, az korábban játszható. A standard kiadást azt nem tudom. A széles vászon pedig megint ubi probléma. Utánanéztem külföldi oldalakon és írták hogy náluk is ez van. Elméletileg a Ubisoft dolgozik rajta.:(
cicamica avatar
14 napja | 2018. 10. 05. 10:12:46
#
@molnar2g: A mai napra van a megjelenés.
no avatar
14 napja | 2018. 10. 05. 12:02:50
#
@molnar2g: Belinkelnéd? Engem is érdekelne eza bug, mert délután megveszem a játékot, én inkább most akadok ki idegileg, mint este amikor nyomatnám a game-et. :)
no avatar
14 napja | 2018. 10. 05. 10:30:18
#
@cicamica: Ez a stem-en? Azt hogy?
cicamica avatar
14 napja | 2018. 10. 05. 10:55:12
#
@tibi222: október 5.Elötöltés meg van.de még nem játszható,csak a megjelenés napján.
no avatar
14 napja | 2018. 10. 05. 11:08:13
#
@cicamica: Már látom, bocsi. 6 órát ír még a feloldásig.
cicamica avatar
14 napja | 2018. 10. 05. 11:18:36
#
@tibi222: Köszi!
bukta2 avatar
15 napja | 2018. 10. 03. 17:53:45
#
nem tudom mi a jó ebbe a gamebe :D a RDR2 fényéveket fog erre a játékra verni :D
bazsi135 avatar
15 napja | 2018. 10. 03. 18:07:55
#
@bukta2: Nem egy kategória,más stílus, fejlesztő.
Én meg azt nem tudom,hogy miért kell a pörköltöt és a gyrost összehasonlítani,oké,mindkettőben van hús,de ennyi.
Remélem vetted a hasonlatot. :)
Ízlések és pofonok.
gigazte avatar
15 napja | 2018. 10. 04. 01:50:29
#
@bazsi135: Eladásban, és játékosbázisban tényleg rá fog verni a Red Dead Redemption 2, szóval ilyen szempontból tök mindegy, hogy milyen kategóriában indul a két játék, mert a mai világban így is úgy is az eladások a leglényegesebbek!
bazsi135 avatar
15 napja | 2018. 10. 04. 09:00:43
#
@gigazte: Persze,nyilván.
DE ez se mondható rossz játéknak,mindkettőnek megvan a maga rajongótábora.
Ugyanakkor az RD2 jóval több ideig készült.
Az Orginsre épülő játék,nyilván már kevesebb újat fog mutatni,mint előde,de számos újítás van benne.
RD2-őt nem érdemes összehasonlítani az Odyssey-vel,mert Bugatti VS BMW kategória,de ettől még mindkettő lehet JÓ!
A RD2-nél nincs PC,az Odyssey-nél,pedg igen,így az is plusz bevétel forrás
gigazte avatar
15 napja | 2018. 10. 04. 11:13:34
#
@bazsi135: Ezt a játékot is valószínű, hogy ki fogom próbálni, szóval különösebb bajom nekem nincs vele. Ha azt nézzük, akkor az év játéka díjazásnál összemérik ezeket a címeket, de ez legyen a "nagyok" gondja. Mi azért vagyunk, hogy szórakozzunk, és erre a célra tökéletes mindkét játék! :)
no avatar
14 napja | 2018. 10. 04. 12:25:21
#
@gigazte: Pontosan..
no avatar
15 napja | 2018. 10. 03. 18:54:50
#
@bukta2: Én azt nem tudom, ilyeneket miért írnak ide.
neuroflex avatar
15 napja | 2018. 10. 03. 18:59:46
#
@bukta2: Igen De nem pc-re :D
kistiko07a avatar
16 napja | 2018. 10. 02. 20:12:45
#
Azt kell, hogy mondjam nekem tetszik. 8 óra alatt sikerült 12-es szintűvé válni. A játék tuti hosszabb mint az Origins és a pálya is hatalmas. Van mit csinálni benne, 100%-ra hajtok mint az elődjénél is. Nincs konkrét válaszom arra, hogy miként van optimalizálva gyengébb gépekre mert nekem 1080p ultra beállításon megvan a fix 60 fps. Nagyon ritkán tapasztalok akadást. A proci sem megy igazán 40% fölé ami meglepett mert az Origins hajlamos volt 80-90%-ban veretni... khm*Denuvo*khm... itt valahogy sikerült ezt kiaknázni. Aki azt mondja, hogy ez a játék nem szép az szerintem menjen szemészetre.
ichigo23619 avatar
16 napja | 2018. 10. 03. 00:22:46
#
@kistiko07a: tán már lehet a megjelenés előtt játszani vele pc-n?
no avatar
16 napja | 2018. 10. 03. 01:10:15
#
@ichigo23619: Lehet én is ma szedtem le Ultimate Edition 3 nappal megjelenés előtt már lehet neki veretni :D .. Igaz kevés időm volt rá de játszottam 3 as szintig meg benchmarkoztam kicsit.
kistiko07a avatar
16 napja | 2018. 10. 03. 11:23:48
#
@ichigo23619: A Gold és Ultimate verzióval lehet másodikától űzni neki. Nem akartam megvenni de az első TheVR stream után rájöttem, hogy kell nekem és nem bántam meg :)
showtekk avatar
15 napja | 2018. 10. 03. 12:42:53
#
@kistiko07a: Ez jó hír már ami az optimalizáltságot illeti, ahogy nézem proci/ram/vga teljesen ugyanaz van neked is mint nekem szóval ez most megnyugtatott, mert amiket néztem videókat meg beszámolókat eléggé az ellenkezőjét hallottam csak.
kistiko07a avatar
15 napja | 2018. 10. 03. 13:10:10
#
@showtekk: Szerintem nem fogsz csalódni. Esőben éjszaka sűrűn lakta településeken volt eddig min. 50 fps de nagyon ritka. Mondjuk arra azért kíváncsi lennék, hogy 4k mellett ugyan milyen beállítások mellett gondolták a 1080-at.... mert valószínű, hogy low beállításokon talán meglenne a 30 fps :D
showtekk avatar
15 napja | 2018. 10. 03. 13:34:12
#
@kistiko07a: Hát igen nekem pont ezért még bőven elegenendő a 2560x1080, ez főleg 34"colon még élvezhető és gyönyörű és nem pixeles viszont a gépet se terheli le jobban mintha 1440p vagy 4K-ra mennék fel. Viszont Originsnél nekem is volt h felment 85% körülire a proci használat és voltak droppok is szóval ha ez itt nincs akkor annak már nagyon örülök.
kistiko07a avatar
15 napja | 2018. 10. 03. 15:54:04
#
@showtekk: Jajam az Origins-nél valamit nagyon benéztek a Denuvoval mert horror a Cpu használata.... A tört verzió jobban futott mint az eredeti az azért elég ciki :? De itt minden jól működik, apróbb bugok vannak de melyik játék tökéletes manapság?
bazsi135 avatar
15 napja | 2018. 10. 03. 16:11:47
#
@kistiko07a: Az Originshez megjelenése után 7 hónappal is kiadtak egy 8GB-os patchet.
Evvel nem lesz gond:)
Az Ubisoft derekasan javít mindent mostanában!
showtekk avatar
15 napja | 2018. 10. 03. 16:56:50
#
@kistiko07a: Spoiler!
Persze, meg a bugok nem zavarnak engem de azért egy ilyen gép mellett ahogy az Origins az elején is droppolgatott az azért eléggé kiverte a biztosítékot:D
heizerd avatar
16 napja | 2018. 10. 02. 19:43:21
#
Nah tettem bele 3,5 órát, 6-os szinten vagyok, tetszenek az újítások, a skilltree jó fejlesztéseket tartalmaz, jók a párbeszédek
Tetszik az Exploration játékmód, így kicsit nehezebb, de egyértelműen meg lehet találni az objecteket
Ami érdekes h tavaly nekem az Origins nagyon ette a procit és végig 90-100 % között ment, és így a hőfok is durva volt, most ezzel itt nincs gond, viszont az FPS teljesítménnyel nem vagyok elégedett, össze vissza ingadozik a térkép egyes részein 50-60, máshol 25-35, pedig csak medium beállításokkal játszok és nem is 1080P-ben
Remélem lesz patch a közeljövőben mert ez azért súlyosan ront az élményből
bazsi135 avatar
17 napja | 2018. 10. 02. 08:51:36
#


Lite versions: