header
Alone in the Dark
Alone in the Dark cover
Megjelenés: 2024. March 20.
Műfaj: Túlélő-horror
Fejlesztő: Pieces Interactive
Kiadó: THQ Nordic

Alone in the Dark gépigény

Minimum gépigény:

CPU:
Ryzen 3 3100 / Core i3-8300
RAM:
8 GB RAM
GPU:
GeForce GTX 1050 Ti / Radeon RX 570
DX:
Version 12
OS:
Windows 10, 64 Bit
STO:
50 GB available space

Ajánlott gépigény:

CPU:
Ryzen 7 3700X / Core i5-12400
RAM:
16 GB RAM
GPU:
GeForce RTX 2060 / Radeon RX 5700 XT
DX:
Version 12
OS:
Windows 10, 64 Bit
STO:
50 GB available space
NOTE: SSD recommended
Az oldalon csak hivatalos gépigények találhatóak, amit a készítők vagy egy hivatalos forgalmazó cég tett közzé.
Hogy futna a gépeden?
Hasonlítsd össze a gépigényt egy általad megadott konfigurációval!
Hasonló játékok:
Dead Rising 3SIGNALISFive Nights at Freddy's 2The Outlast TrialsGloomwoodThe Dark Pictures Anthology: Little Hope
Hozzászólások: 69
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
no avatar
Szerintem nagyon gyenge lett és semmi extrát nem látok benne. A harc rendszer rendkívül egyszerű és unalmas. Nem is értem minek bele két karakter? Csak beszédek térnek el azonkívül más semmi. Grafika és a szinkrón azzal nincs gond. A történet se valami nagy durranás és ráadásul rendkívül rövid. Valahogy az az érzésem ezzel kapcsolatban hogy csak összedobták és rányomták hogy remake és kb ennyi. De ez már nagyon kevés önmagában.
0
0
0
0
Liptik avatar
Kicsit Resident Evil és Alan Wake hangulata van.
0
0
0
0
💬 1
raw_god93 avatar
@Liptik: Hát. :D Ez a széria már a Resident Evil előtt létezett, Merem állítani, hogy idősebb, mint te magad. Szóval pont fordítva. Az más tészta, hogy az új változat merített innen-onna. De jobbára nekem az 1 és az Alone In The Dark 4 jött szembe. Se Resident Evil, se Alan Wake beütés nincs. Csak színtiszta Alone in The Dark. Bár a 3 régi DOS-os változatot adnám egy Remaster formájában. :)
0
0
0
0
kmetovics avatar
Mennyire kell hozzá az angol tudás? Gondolok itt a puzzle-ökre, meg a story-ra.
0
0
0
0
XYZ11111 avatar
Jó kis játék ,csak rövid :)
1
0
0
0
DDarkness avatar
A mouse acceleration-t kikapcsoltam az Input.ini fájl módosításával (mert a fejlesztők nem adtak rá opciót játékon belül), de minden cutscene után vissza kapcsol és újra kell indítanom a játékot. A patchek sem záporoznak a játékhoz, pedig lenne mit javítani, többek között ezt az egér problémát.

Egyébként Profile Inspectorral bekapcsoltam a ReBAR-t, ami sokat csökkentett a stutteringen.
0
0
0
0
DDarkness avatar
Annyira szeretném kijátszani, mert ez pont az én stílusom, de ennyi stutteringel... Elviselhetetlen. Pont ez a baj a mai játékokkal, hiába írnak alá jó story-t meg lesznek jók a színészi játékok benne, egy játék csak annyira tud jó lenni mint az optimalizálása/teljesítménye. Korábban adtam már pozitív értékelést steamen olyan játékra amire teljesítmény alapján negatívat kellett volna, úgy tűnik ez rossz visszajelzés a fejlesztőknek. Olyan mintha azt mondanám, hogy "Jólvan ez így, hagy szaggasson meg laggoljon, szép munka." Rá kell szoknom az instant negatívra ha rossz a teljesítmény (kivéve ha a laggot a kevés vramom okozza, mivel monitorozom a dolgokat látom, hogy mikor fogyok ki belőle).
0
0
0
0
💬 3
no avatar
@DDarkness: ha 3070-ed van az a legrosszabb dontes volt valaha.
0
0
0
0
DDarkness avatar
@therider: Vettem volna több vram-os kártyát, de akkor csak ennyire volt péz.
0
0
0
0
enslaved avatar
@DDarkness: Én még csak most kezdtem bele, de el is ment tőle a kedvem, ilyen állandó beszaggatásokkal ritkán találkozni, és hidd el nem a vram az oka, nálam még csak 6GB - ot evett a 12 - ből high - on. Szégyen és gyalázat így kiadni játékot, főleg hogy már van rajta javítás is. Lassan tényleg nem csodálkozom azon, hogy az emberek zöme nem hajlandó ezekért pénzt kiadni, főleg ha másképp is megoldható.
0
0
0
0
DoggyDog avatar
Végigjátszottam Emily-vel, de utánanéztem és semmi értelme Carnby-val is végigmenni rajta, mert szinte semmi újat nem hozna az ő kampánya. Főleg nem így egyből nekiesni max., majd fél év múlva elővenni újra és akkor Carnby-val.

A történet nem volt rossz, de nem is egetrengető. A látvány erős közepes és emellé még optimalizálva sincs rendesen, ami miatt egyfolytában ugrál az fps. Voltak, azért elég látványos helyszínek, mint a temető vagy amikor tűz borította az adott pályát. Semmi félelmetes nem volt benne, ha valaki azt hinné, hogy valami rémisztgetős horror. A puzzle-k túl könnyűek voltak és még oldschool módban is nevetséges, hogy mutatja, hogy mit nézz meg. Emellé rengeteg bug van a játékban, amiből az egyik legidegesítőbb, hogy beakad a karakter bármibe, ami a lába elé kerül és onnan kimozdíthatatlan, ha csak nem lép ki az ember...voltak itt repkedő tárgyak is, amúgy az egyik pályán, össze-vissza repkedtek olyan elemek, amiknek nem kellett volna. Suta harcrendszer.

Összességében jó indulattal egy 7-es osztályzatot talán megérdemel, de jó pár patch ráfér , még a játékra, hogy élvezhető legyen. Hiába csúsztatták minden okra hivatkozva, ez a játék, még most sincs kész állapotban. Kár érte.
0
0
0
0
RichMan Gaming avatar
A játék egyáltalán nem rossz bár a karakter kicsit bukdácsolós és harcrendszer szerintem nagyon gagyi hatást kelt de a sztori biztos jó lessz.

0
0
0
0
Liptik avatar
Amúgy ez az első rész remakeje vagy egy újabb reboot?
0
0
0
0
💬 2
DoggyDog avatar
Ez a szerencsétlen karakter minden szarba elakad, ami miatt sokszor ki kell lépni a játékból, mert sehogy nem mozdul el onnan...azért ilyen amatőr hibákat és nem egyedi eset, mert tényleg bármibe elakad és onnan nem mozdul. Néha kilehet dodge-olni belőle, de sokszor az sem segít. Akkor idegesítőbb, ha a mentés jóval visszább dobja az embert a kényszer kilépés miatt. Én, amúgy Emily-vel kezdtem a kalandot, mert ugye az ő rokonát kell megkeresni és így jobban belelátni a sztoriba, mintha egy külsős nyomozóval esnénk neki, így Carnby-val, majd a második menetet tolom le. Bár azt írták sok helyen, hogy szinte egy az egyben ugyanaz az egész csak mások a párbeszédek meg az interakciók...mondjuk az nem valami jóság, ha így lesz, mert írtam a 4. részben szinte 2 teljes külön kaland volt a két szereplővel, ami persze keresztezte egymást, de mégis élvezetes volt kétszer végigvinni a játékot.
0
0
0
0
💬 3
MC MaRcI avatar
@DoggyDog: Úgy érzem akk kelleni fog pár patch hogy játszható legyen normálisan
0
0
0
0
DoggyDog avatar
@MC MaRcI: Az ráfér az tuti :D Amúgy most leszedtem a legfrisebb amd driver-t és azzal még szarabbul is fut a játék, nagyon ingadozik az fps, olyan droppok vannak, hogy öröm nézni. Itt a legnagyobb hiba az optimalizálatlanság...
0
0
0
0
MC MaRcI avatar
@DoggyDog: Hát igen sajnos ma már majdnem minden játék félkész állapotban jelenik meg
Valószínűleg fél év és jól fog futni xd
0
0
0
0
DoggyDog avatar
Végülis, ha kivesszük a semmitérő gunplay meg a csapkodást mindenféle eszközzel, amik pár ütés után széttörnek legyen az bármi ...magyarul az egész harcrendszert, nem lett rossz játék. A látvány néhol elég pofás például a temető hangulatos volt. A nyomozós részeket nem értem, miért kell jelölni, hogy na ott nyomd már meg az A-t, mert azt meg kell nézned és ugye ezt hozzák oldschool név alatt :D 3. fejezetben tartok és úgy néztem 4 fejezet van csak a játékban, így kb. a felénél járhatok. Eddig valósan erős közepes szint csak a játék. Szóval csak fanoknak vagy csak haramiáknak , amíg nincs valami nagyobb akció.
0
0
0
0
santakigyo avatar
Mikor kipróbáltam olyan érzés volt vele játszani ,mintha már évek óta kész lett volna a játék,csak a fiókban elkallódott amit hirtelen megtaláltak és kiadtak.Kicsit instabil a futás,de nem vészesen.
Egyébként nem rossz,és lehet egy akción belül,pár javítás után megéri megvenni.
0
0
0
0
TikoTime avatar
Low gépigény ✔️ bár videók alapján annyira nem a grafika viszi el a játékot. Ami nem baj. De a tesztek annyira nem biztatóak....😠
0
0
0
0
MC MaRcI avatar
Pár videó alapjan nem tűnik ez nekem rossz játéknak
Kicsit a harc ügyetlen
De egyébként a grafika a hangulat Pl nekem tetszik
1
0
0
0
cabus26 avatar
Hú emberek mi ez a budget játék már megint?
Ami nem is baj,sajnos ezt kell megszokni az ilyen 5-7 pontos játékokat. Mint a filmek esetén,hogy akinek bejön az élvezi,akinek meg nem, az fogja a fejét.
Mint ahogy szoktam mondani,annyira nem rossz,el lehet vele játszogatni.
2014-es akkori újgenerációs szint kb.
0
0
0
0
💬 1
raw_god93 avatar
@cabus26: Ez a széria már kb a Resident Evil és a Silent Hill előtt is jelen volt. :D
Fogd fel amolyan újra gondolásnak. 1992 óta jelen van a piacon. Az más kérdés, hogy alig jött ki játék ami ezt a szériát bővítené. Talán a 2008-as, de az förtelem volt.
Hamarabb a 4. rész. Ez is azt veszi alapul, ami régen volt. Szóval ne várj tőle túl sokat.
0
0
0
0
DoggyDog avatar
Eléggé ingadozó az fps...full hd epic beállításokat simán viszi a gépem, de nagyon ingadozik az egész, optimalizálatlan egy dög lett az biztos. A látvány nem rossz, de a karakterek arca nem valami szép. Első órát toltam le. Belehet állítani, hogy oldschool nyomozás opció, de ez még így sem oldschool, mert jelzi, hogy mit nézz meg...az hol oldschool? Régen nem jelölték a játékok, hogy mit nézz meg egy adott helyszínen. Gondolom annyira "oldschool", hogy azért nem csinálja meg helyetted az adott puzzle-t meg ilyenek. Egyszer, azért jó lesz kijátszani, de néztem a két karakter 2 története, majdnem ugyanaz. Holott a 4. részben jól megtudták oldani a két karakteres sztorit, hogy teljesen máshogy alakult, más puzzle-k más bejárható út stb.
0
0
0
0
Liptik avatar
Na érdemes megvenni?
0
0
0
0
💬 7
MC MaRcI avatar
@Liptik: Ember te tudod neked bejonnek e az ilyen játékok
Olyan baromságokat írsz állandóan honnan van neked pénzed minden játékra?
Ha tetszik a horror téma megveszed
Ha nem tetszik akkor nem
Ott a youtube
Nézz róla videókat
2
0
0
0
kismadar avatar
@MC MaRcI: Játékon kívül gondolom nincs mire költeni neki, úgy könnyen kigazdálkodja.
0
0
0
0
Liptik avatar
@MC MaRcI: Én arról beszéltem, hogy érdemes megvenni, nem veszek meg persze mindent, de azért meg lehet kérdezni, hogy a játékosoknak tetszik-e a game.
0
0
0
0
MC MaRcI avatar
@Liptik: Nyilván ha valaki felteszi azt a kérdést hogy érdemes e megvenni
Akkor valószínűleg azért mert szeretne megvenni

De a kérdés így is irreleváns
Hisz mint mondtam más helyett nem lehet eldonteni érdemes e megvenni vagy sem
Ezt mindenkinek egyénileg kell eldontenie

Ott a neten a rengeteg teszt abból már vonhattal volna le valami következtetést
Sőt ha jól tudom demó is van
0
0
0
0
raw_god93 avatar
@Liptik: Csak te kb majdnem mindenhova értelmetlen hülyeséget zagyválsz össze a pontok miatt 🤣 De majd az Elden Ring-hez csatolsz képeket a buildedről?
0
0
1
0
kismadar avatar
@Liptik: Neked több példányban is. 😉
0
0
0
0
raw_god93 avatar
@Liptik: Egyébként mik ezek az egysoros baromságok nálad? :D Mi honnan tudjuk, hogy neked érdemes-e megvenned ezt? :D
Van Youtube, van prológus tudtommal ami steam-en is elérhető és megnézed magad.
Leállhatnál már ezzel a 10 éves szintű, de még sokszor ők is okosabbak, mint te dologgal.
A szintek miatt meg teljesen felesleges. :D
Bár neked tudjuk, minden játék is megvan eredetiben 🤣🤣
0
0
0
0
DoggyDog avatar
Az első értékelések nem valami ütősnek írják le a játékot. Persze soha nem ez alapján szoktam ítélni, de kíváncsi voltam rá és olyan 6 pontosnak hozzák. Meglátjuk , majd mennyire jön be. Én szerettem a sorozatot, főleg a 4. része volt a kedvencem a New Nightmare.
0
0
0
0
💬 7
no avatar
@DoggyDog: Elég hiányos meg bugosra mondják.
0
0
0
0
Payphoner avatar
@DoggyDog: Hát a negatív pontozás első sorban ennae köszönhető:
- Gyenge Grafika
- A harc nagyon suta és darabos
- Sztori kesze kusza
0
0
0
0
kismadar avatar
@Payphoner: Tehát akkor a szokásos középszerű Alone in the Dark... Nem is értem, hogy miért nem tudnak végre ebből a címből valami kiemelkedőt alkotni.
0
0
1
0
Payphoner avatar
@kismadar: Hát mostanság ez nem sikerül egy játéknak sem :D Csak nem értem szerintem lassan már nehezebb sz*r játékot csinálni mint jót. Van olyan hogy azt érzem mintha direkt raknának bele olyan megoldásokat ami gáz
1
0
0
0
enslaved avatar
@Payphoner: Azért az Alan Wake 2 nagyon jó volt, de tény, így hirtelen semmi különlegesebb játék nem jut eszembe.
0
0
1
0
kismadar avatar
@Payphoner: Eddig a sok idegesítő minijátékon kívül a Final Fantasy VII Rebirth-öt is élvezem. 30 óra játék alatt egy deka buggal nem találkoztam.
0
0
0
0
no avatar
4k ra azért elég nagy vas kell hozzá.
0
0
0
0
💬 12
raw_god93 avatar
@Kings Bounty fan: Közel sincs minden mezei felhasználónak 4K-s monitorja sokszor, se olyan gépe ami eltudja futtatni. Ne azt nézd. Szimpla 1080p, 2K-ban gondolkodj. Bár bugos, mint a sz@r amúgy.
0
0
0
0
no avatar
@raw_god93: Igen tudom, luxus mint mindig is. Sajnos ez is megbukott pedig kaptak azért nem kis extra időt. Alapok itt is megvoltak. Bővítették a játékteret annyi.
0
0
0
0
raw_god93 avatar
@Kings Bounty fan: Mivel játszol amúgy mostanában? Én Legend of Zelda Breath of The Wild+Monster Hunter Rise+AC Odyssey.
Te?
0
0
0
0
no avatar
@raw_god93: Snookert nyomtam utoljára levertem trumpot 4 0 ára. Meg egy kis dragons dogma, automobilistát is toltam nascart. Multit akarnánk vele, de nem tudom hogy lehet mert nem látjuk egymást.
0
0
0
0
raw_god93 avatar
@Kings Bounty fan: Hamachi esetleg? De szerintem eredetivel mindenképp.
0
0
0
0
no avatar
@raw_god93: Mindkettönknek megvolt itt steamen kellett nézni valamit egyszer toltuk. Megveszed? Megnézzük?
0
0
0
0
raw_god93 avatar
@Kings Bounty fan: Nem veszem meg, mert nem vagyok nagy szimulátoros, meg amúgy is, ha meg is venném az PS-en lenne, de most se keret nincs úgy, mert másra kell.
Szóval majd egyszer.
Egyébként, ha jól láttam, törték nektek az Alone in The Dark-ot.
Én a prológust néztem meg, ott voltak bajok, de inkább a Rise of The Ronin ami érdekel.
0
0
0
0
no avatar
@raw_god93: Ja értem, hát ez csak pc-n jött ki konzolra egyik része sem jött ki.
Ezt a ronint is nagyon reklámozzák jaja.
Na ezt akkor gyorsan törték :D :D
0
0
0
0
raw_god93 avatar
@Kings Bounty fan: Különösebben nem izgat, ami érdekelne majd valamikor az vagy egy Dirt rész valamelyik, vagy Project Cars, vagy az Assetto Corsa. De az is majd a jövő zenéje. Van egy rahedli játék ami még várat magára.
0
0
0
0
no avatar
@raw_god93: Asseto corsa a második rész ami érdekes lehet.
0
0
0
0
repulomajom-legikoz avatar
@Kings Bounty fan: Tudod, én már rég megtanultam, ezeket a gépigényeket sem szabad mindig készpénznek venni, nálam egy régi 4 magos 3.1 ghz-es intel procival, RTX 3050 8gb-os karival, nagyon szépen fut, maxon 2k-ban. Én úgy érzem hogy a grafikájához mérten, teljesen korrektül fut. Meg ugye az RTX 3050-nek van már olyan funkciója, hogy a megjelenített felbontást, kevesebb pixelből állítja elő, tehát a 2k-t a "sima" full hdnál is valamivel kevesebből. Nyilván nem minden játék megy hibátlanul, maximum grafikán, sőt, viszont azok általában, szebbek is annyival.
0
0
0
0
no avatar
@repulomajom-legikoz: Ja ha nagyon gáz akkor letöröljük max.
0
0
0
0
DoggyDog avatar
Végre "karnyújtásnyira" a megjelenés!
0
0
0
0
💬 1
no avatar
@DoggyDog: Jaja alig várom én is.
0
0
0
0
no avatar
Hivatalos gépigényt közölték nem nagy durranás, de az ajánlottra azért kell vas.
0
0
0
0
💬 2
Liptik avatar
@Kings Bounty fan: Nem is kell hozzá GPU
0
0
0
0
no avatar
@Liptik: Alone in the Dark gépigény
Alone in the Dark minimum gépigény
Op. rendszer: Windows 10, 64 Bit
Processzor: Ryzen 3 3100 / Core i3-8300
Memória: 8 GB RAM
Grafika: GeForce GTX 1050 Ti / Radeon RX 570
DirectX: Verzió: 12
Tárhely: 50 GB szabad hely, SSD ajánlott
Alone in the Dark ajánlott gépigény
Op. rendszer: Windows 10, 64 Bit
Processzor: Ryzen 7 3700X / Core i5-12400
Memória: 16 GB RAM
Grafika: GeForce RTX 2060 / Radeon RX 5700 XT
DirectX: Verzió: 12
Tárhely: 50 GB szabad hely, SSD ajánlott
0
0
0
0
no avatar
Na 2024 új szégyene lesz? Nagyon nem jó a halasztások.
0
0
0
0
FoLey avatar
MINIMUM:
Op. rendszer: Windows 10, 64 Bit
Processzor: Intel Core i5- 8400; AMD Ryzen 5 2600
Memória: 8 GB RAM
Grafika: Nvidia GeForce GTX 970 8GB; AMD Radeon RX 570 8GB
DirectX: Verzió: 12
Tárhely: 20 GB szabad hely

AJÁNLOTT:
Op. rendszer: Windows 10, 64 Bit
Processzor: Intel Core i7-8700K; AMD Ryzen 5 3600
Memória: 16 GB RAM
Grafika: Nvidia GeForce GTX 2060 8GB; AMD Radeon RX 5700 8GB
DirectX: Verzió: 12
Tárhely: 20 GB szabad hely
0
0
0
0
DDarkness avatar
Kipróbáltam a Prológust, nem tudom melyik fejlesztőnek volt az ötlete, hogy Motion Blur-t meg Mouse Acceleration-t rak a játékba úgy, hogy ki sem lehet őket kapcsolni, de ez az én szememben életfogytiglan börtön. Már a Layers of Fear demóban is éreztem a kamera mozgáson hogy össze akarom hányni magam, mert olyan az egér mozgás benne mintha kontrollert szimulálna. Erről remélem mihamarabb leszoknak a fejlesztők.
0
0
0
0
DoggyDog avatar
Ez érdekes lesz számomra! Október elég húzósnak néz, akkor ki...most így hirtelen az új AC, Lords of the Fallen, Alan Wake 2 és ez. Kíváncsi vagyok ki kényszerül csúsztatásra, mert ez tényleg ezzel a 4 címmel elég masszív bárhogy is nézzük.
0
0
0
0
💬 2
kismadar avatar
@DoggyDog: Nekem még a Pókember 2 őszi megjelenése is befigyel ezen játékok mellé. Egy darabig nem unatkozunk, ha mindegyik cím hozza majd az elvárt minőséget.
1
0
0
0
DoggyDog avatar
@kismadar: Az is ütős darab lesz az tuti!
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció