Vegyes értékeléseket kapott a Dying Light 2

Szerző: xoki | 2022. February 02. | hír | 24 hozzászólás

A kritikusok világszerte letesztelték a Dying Light 2 Stay Humant, és most, néhány nappal a megjelenés előtt közzé is tehették véleményüket.

A 2015-ös játék rajongói már alig várják, hogy belevágjanak az új kalandba, de vajon tényleg az eredeti játék méltó utódjáról van-e szó? Nos, úgy tűnik, ez nagyban függ attól, hogy kit kérdezünk meg.

• PC Gamer – 84/100
• The Loadout – 8/10
• PCGamesN – 6/10
• Videogamer – 7/10
• Game Informer – 9.5/10
• IGN – 7/10
• DualShockers – 9/10
• VGC – 6/10
• Destructoid – 7.5/10
• VG247 - 4/5
• The Guardian - 2/5
• Wccftech - 4/5
• Gamespot - 3/5
• GamesRadar+ - 3.5/5
• Game Rant - 2.5/5

Ahogy az a fenti pontszámokból kivehető, a kritikusok elég vegyes fogadtatásban részesítették a játékot. A pozitívumok között szerepel például a remek parkour rendszer és a játék nyílt világa, amelyet vertikálisan megnöveltek, ezzel tovább növelve a parkour által nyújtott élményt. Negatívként pedig általában az unalmas karaktereket és ismétlődő melléktevékenységeket hozták fel, melyekre számítani is lehetett, miután 500 órányi tartalmat emlegettek. Ezenkívül a hibák miatt néhányan korai hozzáférésű játékként hivatkoztak rá, de remélhetőleg a legidegesítőbb problémák nagy részét orvosolni fogják a megjelenésre.

A Dying Light 2 Stay Human február 4-én válik majd elérhetővé.

Dying Light 2 Stay Human
Dying Light 2 Stay Human
Dying Light 2 Stay Human
Megjelenés: 2022. February 04. (PC)
Műfaj: Akció, Szerepjáték, Túlélő-horror
Fejlesztő: Techland
Hozzászólások: 24
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
HeyJoe-PCRPG-HUN avatar
Sebaj, ugy is sokallom a teljes jatek arat. Igy legalabb par honappal hamarabb lesz majd mar felaron is kaphato. :D
0
0
0
0
megaone6 avatar
Én ezeknek már nem tudok hinni. Days Gone-t is anno lehúzták a sárga földig, számomra pedig 2019 egyik legjobb játéka volt. Annak 71 ponton áll a PS4-es változata Metacriticen a kritikák átlaga alapján. Ha az egy 71 pontos játék, akkor objektívan nézve (mert egy kritika objektív kéne hogy maradjon javarészt, persze ez nehéz tud lenni) pl. egy Assassin's Creed se ér többet, bezzeg azokra röpködnek a 80-90 pont közötti kritikák. (mondom ezt Assassin's Creed fanként)
4
0
0
0
tamas98765 avatar
Van aki még hallgat ezekre a marhákra?
0
0
0
0
cabus26 avatar
Akkor majd jó fél év múlva elkezdjük játszani,mert a lengyelek eddig csak bugos játékokat adtak ki.
1
1
0
0
Tuhajohn avatar
Minden nyílt világú játék gyengéje a monotonitás. A mai napig nem értem, hogy azt az energiát amit erre elpazarolnak miért nem fektetik kisebb, de érdekesebb térképre és nem ismétlődő feladatokra? Miért kell gyűjtögetni való hülyeség minden 10 négyzetméterre? Az nem tartalom. Nem tudom, hogy csak én utálom a nyitott világot vagy a kiadók vannak eltévedve.
4
0
0
0
💬 11
szhusi avatar
@Tuhajohn: Régebben a kedvencem volt az openworld kategória, de már jó néhány játék után monotonná vált, unalmassá, s türelmem sincs befejezni őket, pláne ha sz@r a sztori benne. Ha jó akkor szívesen játszom, de leginkább az köt le, mintsem a repetitív mellékküldetések, s feladatok. Szerintem is inkább legyen kisebb, s tartalmasabb, innovatív játékmenettel.
0
0
0
0
no avatar
@Tuhajohn: Elég lenne bőven egy San Andreas méretű pálya. És akkor minden négyzetcentijéhez külön törtébetet pakolhatnának össze.
De ez nekem is már az agyamra megy hogy lassan végtelen méretű térkép van (aminek úgysincs jelentősége mert fast travelezik szerintem a játékosok 90%-a) és egyszerűen ezt nevezik meg pozitívumnak hogy mekkora. Mint valami e-pénisz méregetés.
0
0
0
0
Twist avatar
@Tuhajohn: Ezzel teljesen egyetértek. Nem hiszem el, hogy van olyan játékos aki örömét leli a grindelésben.
0
0
0
0
botmunpls avatar
@Tuhajohn: A monotonitás elég relatív. Számomra a cod és shooter társai, az autóversenyes játékok a monotonok, elvégre csak egy dolgot lehet benne csinálni.
Amúgy meg munka mellett 1-2 hetente tudok leülni játszani valamivel, így nem igazán érződik egy openworld monotonnak. Nyilván ha minden nap 3-4 órát beleölnék az lenne.
Embere válogatja.
Viszont jó lenne olyan opció, hogy a játékos dönti el, akar e a sztori miatt felfedezni napokig, vagy nem.
0
0
0
0
bigfooot avatar
@Tuhajohn: Igaz, hogy az rpg, de a Witcher 3 volt az első ilyen hatalmas open world játék ahol nem éreztem azt hogy az összes mellék küldi repetitiv, plusz még a Red dead redemption 2 nél volt meg hogy élveztem is mászkálni a világban, mert nem volt benne az a foglald el ezt a tornyot/bázist és akkor megnyílik ez a terület dolog, ami sajnos ma minden open world játék alapja
1
0
0
0
Tuhajohn avatar
@bigfooot: Én a The Witcher 3-ban is utáltam a nyitott világot. Az első kettő megoldása sokkal jobb volt szerintem. Én felesleges időhúzásnak érzem azt, ha két küldetés között 5-10 percet kell utazni.
0
0
0
0
bigfooot avatar
@Tuhajohn: Érthető hogy nem mindenki szereti, mondom nekem az volt benne szimpi, hogy nem ilyen ubisoft fele open world volt, hanem minőségien feltoltottek, élvezetes mellék küldikkel. De pl fps nél én is jobban szeretem a story alapú cső játékokat pl hl mint a hosszú, vontatott open worldt
0
0
0
0
santakigyo avatar
@Tuhajohn: Én azt nem szeretem amikor a küldetés a tábortól 1 percre van :D
eléggé illúzió romboló.Ilyennel leginkább a Ghost of Tsushimába találkoztam.Adott egy hatalmas map és elkel kapni a hihetetlenül veszélyes bűnözőt és légvonalba 500 méterre van a célpont.....Aztán van amikor hirtelen van nyom a földön ,vér minden és amikor kész a feladat minden eltűnik.(Scriptelt az egész)
Na meg amikor lebuksz akkor csak a közelben állók üldöznek,kicsit odébb mész és a többi őr nyugodtan malmozik.(lásd FarCry, vagy Cyberpunk de igazából mind) Lehetne sorolni.
A főbb küldetések ugyanolyan lineárisak csak épp mellé egy sétaszimulátor is társul.
És ezekkel kezdeni se akarnak semmit.
1
0
0
0
Hunnia98 avatar
@Tuhajohn: hát neked akkor tényleg nem való az open world játék én is már mondjuk lassan meg untam de a monotonitás miatt azzal szerintem nincs baj hogy 5-10 percet kel utazni föleg egy witcher 3-ban nekem az egyetlen open world cim ami nem volt monoton.
0
0
0
0
Tuhajohn avatar
@Hunnia98: Nekem egyáltaln nem való, mert utálom. Witcher 3-ban is csak a fő és mellékküldetéseket csináltam, kérdőjeleket nem sokáig csináltam, mert nem láttam értelmét. Dragon age Vérvonalak, The Witcher 1 és 2 volt a legjobban megoldva. Szerintem.
0
0
0
0
Hunnia98 avatar
@Tuhajohn: hát nekem az a bajom hogy egyre nagyobb térképen kell ugyan aszt csinálni kicsit más a sztori de amugy ugyan az csak a map nagyobb ezért van az hogy monoton lesz nem ujjul meg csak ráncfelvarrásként hat
0
0
0
0
Hunnia98 avatar
ezeknek aztán lehet hinni
0
0
0
1
MrPAYER avatar
Jólvan-jólvan, biztos szórakoztatóbb lesz mint amiken tavaly óta vekengünk, Biomutant, Vanguard, 2042, Farcry 6, 3-4 éve kijátszott PS címek portolása PC-re, mindenesetre köszönjük a tesztelők alázatos munkáját, gondolom a lengyelek nem fizettek jattot a tesztelőknek.
1
4
3
0
💬 6
santakigyo avatar
@MrPAYER: Még mindig jobb mint ami a legtöbb játék megjelenése előtt zajlik,mégpedig az,hogy orrba-szájba dicsérik aztán jön a pofára esés.
Szerintem ez egy korrekt vélemény a játékról.Az első része se indult hibátlanul,volt pár patch mire stabilnak mondható állapotba került.
Fura egyébként,hogy az ember a jót elhiszi még ha tudja is ,hogy túl szép, de a csúf igazságot nem akarja elfogadni.
0
0
0
0
MrPAYER avatar
@santakigyo: Persze igazad van, csak ez pont nem az a játék és nem az a fejlesztő stúdió, ne keverjük össze a CD Projecttel. Az az IGN adott erre 7 pontot amelyik a Valhallára 8-at, nagyon régen verte ki nálam annyira a biztosítékot, attól ótvarabb szennyet AAA kategóriában régen láttam. Szóval én személyszerint telibe lef*som ezeknek a majmoknak a véleményét mert 0 relevancia van benne, az első rész pedig nálam a kis sajátos értékelési rendszeremben majdnem masterpiece kategória lett, aminek amióta játszok (2 évtized) 3 játék felelt meg eddig.
0
0
0
0
vyne avatar
@MrPAYER: Az ign-nek mar regota nem szabad semmit se elhinni. En a WorthABuyt szoktam nezni nagy ritkan, mert az aztan oszinten savazza az osszes uborka fele szenny jatekot. Eleg csak megnezned a reviewt amit az uj rainbowsix-rol csinalt. :D

En amugy mar evek ota mondom, hogy jobb lenne ha mindenki kiprobalna sajat maga es ugy dontene el, hogy jo e vagy sem az adott jatek.

Btw, mi volt az a 3 jatek?
0
0
0
0
MrPAYER avatar
@vyne: Én is ezt mondom, próbálja ki mindenki magának. Nem egyszer futottam bele olyan játékba amit lehúztak a kijátszása után pedig mosolyogva álltam fel a géptől.

Egyébként a
-Last of Us
-RDR 2
-GTA SA
1
0
0
0
vyne avatar
@MrPAYER: Last of us remake/remasterre varok ps5-on. Jo lenne kijatszani azt is. Masik kettovel egyetertek. Foleg a red dead 2-vel. Nalam az az evtized jateka volt. :D
Tegnap fejeztem be az uncharted 4. reszet, nalam az is kozel van a masterpiece kategoriahoz.
0
0
0
0
megaone6 avatar
@MrPAYER: "gondolom a lengyelek nem fizettek jattot a tesztelőknek"
Na ez, nekem is ugyanez volt az első gondolatom. :D
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció