Újabb játékokkal játszhatunk PC-n az RPCS3 emulátorral

Szerző: xoki | 2018. July 22. | hír | 36 hozzászólás

A Yakuza 0 és a Yakuza Kiwami még ezen az éven megjelenik PC-re, ezért itt a tökéletes alkalom, hogy belevessük magunkat a játékok világába. Az RPCS3 emulátornak köszönhetően újabb PS3-as játékokkal játszhatunk PC-n, köztük a Yakuza Kenzannal, igaz egyelőre csak fordítás nélkül érhető el.

A Yakuza mellett a God of War Ascension, a Sly Cooper széria, a The Darkness és sok egyéb játék hamarosan minden probléma nélkül játszhatóvá válik az emulátor segítségével.

Hogy hogyan is futnak ezek a játékok, azt az alábbi videó demonstrálja:

Az emulátor rengeteg kemény munka eredménye és folyamatos előrelépést mutat. Egyre több és több játék játszható a segítségével, és lassan egy erőműre sem lesz szükség azok futtatásához. Ha kíváncsi vagy, milyen ütemben és mely területeken folynak a munkálatok, azt figyelemmel kísérhetitek itt.

Hozzászólások: 36
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
soulknight avatar
Én egy pár címet próbáltam ki, egyik sem volt mai(pl Skate 3), még sem tudott vele meg birkózni a gépem 😞
Bár lehet beállításoknál néztem valamit el de ugyan úgy állítottam mint ahogy egy videóban láttam.
0
0
0
0
carl18x avatar
A PS3 emulátornak is idő kell hogy tökéletes legyen, én a PCSX2-vel toltam végig 1-2 éve a Tenkaichi Budokai 3-at csapágyas 60 fps-el. 3X natív felbontással és kapott élsimítást is, sose fagyott bugozott. És mérfördekkel jobb volt a grafikai mint az eredeti PS2 esetében 😀

Ennyit arról hogy egy emulátor sose lesz tökéletes, de a Gran Turismo 4 is nagyon jól ment.
Akár csak a God of war 2.

Azért mire tökéletes lesz a RPCS3 még kell jó pár év, már a PCSX2 is elég szépen feltunningolta a ps2 grafikáját. RPCS3 akkár 4K-ban is újra élheti az ember a PS3 címeit.
Csak legyen hozzá elég erős vas 😃 De mire a emulátor tökéletes lesz addigra bőven eltelik még 2 év.
0
0
0
0
💬 2
SuperPuma avatar
@carl18x: Nálad mit jelent a " csapágyas 60 fps"? Erre még mindig nem jöttem rá.
Az oké, hogy PS2re készült összes játékot lehet már jól emulálni, csak aránytalanul sok erőforrás kell neki.
Spoiler!
Amúgy egy 2 magos ARM procival is egész kemény dolog egy 80486/DX4-et emulálni. Többnyire nem is bírják a hardverek.
0
0
0
0
carl18x avatar
@SuperPuma: Hát mikor az fps el se mocan 60-ról 😃 Folyamatosan tartja bármi történik nem megy mozdul az fps mérő 😃
0
0
0
0
enslaved avatar
A magam részéről a PS3 játékokat PS3 - on, a PS4 játékokat PS4 - en, a Switch játékokat Switch-en játszom és így tovább. Az emulátorok soha nem lesznek tökéletesek.
0
0
0
0
💬 8
susguy avatar
@enslaved: Senki sem állította hogy azok. Igen, tudjuk, nálad a családban fejenként megvetted az összes újan és régen megjelent konzolt, játékkal együtt persze. De, feltételezve, ne adj isten él valaki a Földön akinek nincs pénze rá, annak ez egy teljesen jó alternatíva.
0
0
0
0
enslaved avatar
@susguy: Tudod miért van meg (szinte) minden konzolom? Mert annak idején amikor megjelentek mindig megvettem őket. Ezt bárki megtehette aki benne volt annak idején a nagy konzolos korszakban. Egyedül a N64 - ből van három, igen olcsón megkaphatóak használtan ma már, és szinte csak azokon vannak olyan platform játékok amelyeket egy gyerek is szeret játszani, PS4 pl. felejtős ilyen téren. A legjobb a PC, azon van minden😀
0
0
0
0
Gyrger72 avatar
@susguy: Például Én! 😊
0
0
0
0
carl18x avatar
@enslaved: Ez elég becsepesedet gondolkozás "

Ha valaki nem akar régi konzolt venni és van egy fullos gépe miért gáz az ha emulátort használ. + egy Emulátor az elég jócskán fel tudja tunningolni a játék grafikáját. Gran Turismo 4 eredeti natív felbontáson nem nézz ki valami jól, utána felveszem 3-4X például a natív felbontást és hatalmas grafikai szint lépés tapasztalható, arról nem is beszélve hogy élsimítást is rakhatsz a játékokra. 😀

Hogy egy emulátor nem lesz tökéletes elég hülyeség, manapság egy NES, PSX, PS2 emulátor hibátlanul fút. A PS3 emulátornak is kell még idő mire tökéletesítik, elég abba belegondolni milyen bonyolult a gép felépítése és pár még arról voltak hírek hogy nem lehetséges PS3 emulátort létrehozni. Annak ellenére már van olyan játék ahol csapágyas 60 fps-el tökéletesen fút a RPCS3.
0
0
0
0
enslaved avatar
@carl18x: Ki mondta azt hogy veszek régi konzolokat? Ezek már megvannak azóta amióta megjelentek. Egyedül a N64 - ből vettem még kettőt a gyerekek miatt, én már nem igen játszom vele.
0
0
0
0
Crazy Hun Gamer avatar
@enslaved: Csatlakozok ahhoz, hogy bár az emulátor jó alternatíva, mégse helyettesíti az eredeti konzolt. Nekem amerikai fat PS3-as konzolom, a legelső, amiben benne van kompletten a PS2 hardver, így viszi a PS2 játékokat, s teljesen másképpen megy, mint PC-n emulátorral. Szebb a grafika emulátorral, de a 60 fps, az nem olyan, mint PS3-nál a PS2 játékoknál.
0
0
0
0
carl18x avatar
@Crazy Hun Gamer: Én se mondtam, persze nem ugyan az a érzés teljesen. De attól függetlenül elég sok millió ember fogja használni ettől függetlenül az emulátort. + Csak bele kéne gondolni akinek sose volt PS3-ja honnan a fenéből tudná milyen érzés az eredeti konzol, nincs is visszonyitási alapja.
A PS3 eredeti amcsi géphez gratulálok amúgy, én nekem első dolgom hogy a hűtését moddingolnám + újra pasztáznám és figyelném a hőfokait. Sajnos az a gép még nagyon könnyen tud melegedni.
0
0
0
0
Crazy Hun Gamer avatar
@carl18x: IHS alatz paszta kicserélve, az,eredeti melegedő tápegység kicserélve, és cfw segítségével okos hűtés. 65 fokra lőttem be a max hőmérsékletet. Igaz hangos, nyáron 55 százalékon nyomatom a ventilátort, télen pedig 45. Ha ezeket megcsinálja az ember, akkor hosszú életet adhat a PS3-nak.
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Nem azért, de ezeket a játékokat még célhardverre is kemény volt programozni...na most azt a célhardvert kellene emulálni. Az is csoda, hogy van működőképes megoldás. Az Xbox emulátor még itt sem tart.
0
0
0
0
YoRHa 2B avatar
Final Fantasy XIII-t miért is játszanám PS3 emulátorral ha van PC re is ? 😃
0
0
0
0
TRACERHD avatar
Törölt hozzászólás
0
0
0
0
💬 12
carl18x avatar
@TRACERHD: PERSZE 10-15 ÉV IS LEHET.
0
0
0
0
TRACERHD avatar
@carl18x: ??? Nem értem.
0
0
0
0
carl18x avatar
@TRACERHD: Törölt hozzászólás
0
0
0
0
TRACERHD avatar
@carl18x: És mivan a PCSX4 emulátorral?
0
0
0
0
carl18x avatar
@TRACERHD: Nem létezik
0
0
0
0
TRACERHD avatar
@carl18x: Törölt hozzászólás
0
0
0
0
Gyrger72 avatar
@TRACERHD: Na látod ez egy jó kérdés? Én is néztem a weboldalt (https://pcsx4.com/), de letölteni már nem engedte a programot. Valószínűleg kamu lehet, de próbálkozni szabad... 😆
0
0
0
0
carl18x avatar
@Gyrger72: Igen ha be akarsz kapni valami vírust és akarod hogy személyes adatait lenyulják "Próbálkozni lehet" 😃

Tracer neked meg, üssünk egyet 😃 Tracer olyan kemény legény hogy egyből letiltott engem 😃 Micsoda gerinceség 😃
0
0
0
0
Vigilante avatar
@carl18x: Az volt ám a szép csörte! 😃 TRACER barátunknak elég gyenge idegrendszere lehet.. 😂😂😂
0
0
0
0
Gyrger72 avatar
@carl18x: Már megtörtént! 😆 Újra is kellet raknom az egész gépet. 😞
0
0
0
0
carl18x avatar
@Gyrger72: ADWCleanert használok én mindig 😀 Ha ilyen vírusos oldalakra tévedek elég szépen lepucolja a gépet. Nekem idáig bevált, másnak is bátran merem ajánlani. Sajnos ilyen PCSX4 kamu oldalakkal kár foglalkozni, régen a hülyéket így verték át a PS3 emulátorral is youtubon. 5-6 éve, ilyen dual core-s pc vitték fix 60 fps-el a God of war 3-at youtubon 😃
Sok marha meg el is hitte....
0
0
0
0
FoLey avatar
@TRACERHD: Nemtudom téged is honnan a jó fenéből szalajtottak,de nem létezik PS4 emulator amit linkeltél az is kamu. Mikor jelent meg a PS3? 2006-7? És mikor lett PS3 emulator? Mostanában? Akkor mit vársz PS4 emulatortól,azthiszed azt mihamarabb fogják kiadni? Várhatsz megint 10-12 évet arra.
0
0
0
0
Gyrger72 avatar
A Digimon All-Star Rumble -t ajánlom figyelmetekbe! Nekem pl. a menünél 400 fps felett mozognak az értékek. 😃
0
0
0
0
💬 3
carl18x avatar
@Gyrger72: K nagy élmény lehet a menübe 400 fps-el lépkedni 😃 Ingame mennyi? az számít nem a menü 😆
0
0
0
0
Gyrger72 avatar
@carl18x: Konkrétan szinte irányíthatatlanná válik a menü! 😆 A játék 75 fps-en szépen fut. 😉
0
0
0
0
carl18x avatar
@Gyrger72: Nekem a Gran Turismora fájna a fogam 😃
0
0
0
0
carl18x avatar
Azért a God of war mellet se volt túl sok fps 😃 Nem mindegyik játék éri el a játszhatóság határát .d
0
0
0
0
Edven avatar
Merem remélni hogy a The Last of Us is hamarosan rákerül a listára, más PS3-as játékok nem nagyon érdekelnek.
0
0
0
0
💬 3
Vigilante avatar
@Edven: Egy 6 magos i7-el 4 GHz-en így ment jelenleg nálam: (Pedig csak 1280x720-as render és 100% render scale volt belőve.)



Szal ezt még egy jó ideig nem lehet jó FPS mellett játszani.

Az MSI Afterburner meg ilyen brutális CPU használatot mutatott: (6 FPS kicsit vicces azért. 😃😉

https://image.ibb.co/eNoQod/GPU_CPU_usage.png
0
0
0
0
Edven avatar
@Vigilante: Szerintem ha ráfeküdnének a témára meg tudnák azért oldani, de nyílván van sok más játék amivel foglalkoznak.
A videóért és képért pedig köszönet, szeretem ha valaki alátámasztja és kibővíti a mondandóját, illetve van némi rálátásom a dologra.
0
0
0
0
Vigilante avatar
@Edven: Mindig igyekszem a részletes információközlésre. 😀
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció