The Last of Us Part 2: PC-s verzióra utal az egyik álláshirdetés

Szerző: xoki | 2020. January 21. | hír | 42 hozzászólás

A PlayStation egyik leghíresebb fejlesztőstúdiója, a Naughty Dog egy új álláshirdetést tett közzé, amely alapján lehetséges, hogy a Sony egy újabb exkluzívról tervez lemondani.

A betöltendő pozíció a The Last of Us Part 2-höz kapcsolódik, amelyet eddig csak PS4-re jelentettek be. Az álláshirdetésben olyan feltételeket tüntettek fel, amelyek direkt a PC-re vonatkoznak, ezért sokan úgy gondolják, PC-re is megjelenhet a Sony egyik leghíresebb játéka.

Olyan dolgokról van szó, mint például a jelenlegi GPU architektúrák (pl. Nvidia), illetve a DirectX 12 és Vulkan API ismerete. Nincs kizárva, hogy a Naughty Dog mindössze egy széleskörben tapasztalt személyt keres, de amit még fontos kiemelni, hogy a keresett személynek PC-s vagy konzolos programozói tapasztalattal is kell rendelkeznie.

Mindenképpen érdekes mindez, hiszen olyan API-kat és GPU-t említenek meg, amelyek nincsenek jelen egy PlayStationben, de sajnos még így is elég kevés esély van rá, hogy a Sony lemond az egyik legnagyobb és legnépszerűbb exkluzívjáról, de sose lehet tudni.

no cover
no cover
The Last of Us Part II
Megjelenés: TBA
Műfaj: Akció, Kaland, Túlélő-horror
Fejlesztő: Naughty Dog
Hozzászólások: 42
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
pinkyke avatar
Igazán ki jöhetne már pc-re
0
0
0
0
no avatar
Belegondolván mekkora bumm volt az egyes(véleményes szerint is), LEHETETLEN , hogy ne ps exclusive legyen a tlou 2.
0
0
0
0
carl18x avatar
Nagyon helyes, szerintem teljesen van jogosultsága a piacon. 😀 Ha lesz másik kártyám és le lesz akciózva a Detroit majd én is megveszem. Az átlag ember pár konzol játék miatt nem vesz egy konzolt, vagy is én igy vagyok vele.
A gyártóknak is kell a bevétel, mindenki jól jár.
0
0
0
0
💬 5
odinx avatar
@carl18x: Remélem azért jobban lesz optimalizálva, mint a Red Red Dead Redemption 2. Ha még megjelenne a Days Gone is PC-re, az már maga lenne a mennyország. 😀
0
0
0
0
Ironmask avatar
@odinx: Na meg a God Of War és az Uncharted 4 már nem is gondolkoznék konzol vásásláson 😃
0
0
0
0
odinx avatar
@Ironmask: Az Uncharted nem rossz, azt mindig ki akartam próbálni, majd ha megjelenik PC-re akkor bepótolom. Mondjuk God Of War-ban elég sok gomb kell, szóval azt ugyanúgy csak gamepad-dal éri meg játszani.😀
0
0
0
0
Starhaze avatar
@odinx: Ha úgy fog megjelenni mint amilyen volt ps-en, akkor mennyország helyett inkább pokol.
0
0
0
0
odinx avatar
@Starhaze: Hát remélem azért nem lesz ennyire bugos, nagyon hangulatos játék.😃
0
0
0
0
wgeorge85 avatar
Jöjjennek csak szépen sorban. 😀
0
0
0
0
yericho500 avatar
én örülnék neki nagyon 😃
sőt k**va jó lenne *.*
0
0
0
0
Arthur Morgan avatar
Egyrészt azt mondom nem rossz ötlet, ha esetleg az only PC-s társadalom is lehetőséget kap a játék kijátszására mert tényleg ezek azok a játékok amiket érdemes kijátszani. Másrészről kezdem megbánni, hogy januárban beszereztem egy PS4-et.... 😆
0
0
0
0
💬 2
Legendrush27 avatar
@Arthur Morgan: Ez tényleg érdekes volt mert decemberben nagy valószínűséggel jön a PS5.
0
0
0
0
Arthur Morgan avatar
@Legendrush27: Én máig nem értem, hogy ha ez így megy majd a továbbiakban, hogy minden PS4-5 only cím csak ideiglenes exkluzivitást kap akkor maga a konzol létjogosultsága megkérdőjelezhető lesz. Vagy a Sony is gondol egyet és elmegy a Stadia irányába, hogy játszunk felhőbe 😆😆😆
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
És? Az, hogx olyan fejlesztőket keresnek, akik jártasak a PC gaming fejlesztésében, az csak annyit jelent, hogy a ND csak is nagyon tehetséges fejlesztőket akar alkalmazni. Ennyi.
0
0
0
0
enslaved avatar
Na ne már, az ember nem azért vesz a méregdrága PC mellé konzolokat is, hogy utána kiadják a kezükből az exclusive címeket! Azért kétlem, hogy a Sony ennyire hülye lenne, elvégre akkor lassan beszüntethetnék a konzolok gyártását is.
0
0
0
0
💬 14
santakigyo avatar
@enslaved: Sok-sok pénz forog itt a háttérben.Bár érdekelne engem is a Sony-t miképpen érinti a dolog.Hisz egy konzolt az exkluzívokkal lehet jól eladni.Erre most meg elég nagy címek jöhetnek PC--re.Még ha később is de jönnek.
Kíváncsian várom a fejleményeket 😀 Magam részéről teljesen mindegy mi sül ki belőle.
0
0
0
0
enslaved avatar
@santakigyo: Szerintem arra nem alapozhat a Sony, hogy náluk előbb jelenik meg egy cím, majd később PC - re is. Vannak nagyon sokan (Epic kapcsán lehetett bőven olvasni), akik kivárnak akár egy évet is, meg vagyunk akik egy percet sem. Viszont akik kivárnak inkább, erősen visszavethetik a Sony eladásait, és ezt nem engedhetik meg maguknak (szerintem).
0
0
0
0
_AsheXp avatar
@enslaved: Microsoft is megcsinálta, hogy a boxos gamek legyenek pc-n, nem kizárt, hogy a sony is megfogja. Attól még sokan maradnak akik ugyanúgy konzolt fognak venni, egyszerűbb, kényelmesebb, nem ért a gépekhez, drágább egy gép, esetleg gyakran viszi valahova de egy gamer laptop aztán még sokkal drágább lenne. Én, meg itt az oldalon vaszlószinüleg mindenki értelemszerűen a pc-t választja a konzol helyett ha csak az egyike lehet, de sokmillió olyan ember létezik akik nem ennyire "techbuzik" és akár otthon gépük sincs, vagy csak egy netezős laptop + a telefonja ugye, és mellette egy konzol amit néha napján benyom. Egy másik oldalon olvastam kommentekben ugyanerre a hirre, hogy valaki azt irta: "engem nem érint, az én életritmusomhoz akkoris jobban illik egy konzol". És ezt egy itthoni, igencsak kis piacnak szamito országbeli ember irta, nem egy amerikai, ahol ez hatványozottan érvésnyesülne. Persze csökkenhet a konzol eladása a sonynak de nem annyira szerintem, hogy ne érje meg. De persze a sony jobban tudja mint mi, ugyhogy hagyjuk rájuk 😀
0
0
0
0
enslaved avatar
@_AsheXp: Na persze, de ott mindkettő a Microsoft égisze alatt működik. Egy Sony vagy egy Switch esetében más a helyzet szerintem. Jómagam pl. csak a Zelda miatt vettem Switchet, mást még nem is játszottam rajta, de az simán megérte. Sony esetében már azért volt három játék is, plusz ugye majd a The Last Of US 2. Ez az egy játék is simán megérne egy konzolt, hát még ha ideveszem a God Of Wart meg az Uncharted 4 - et is.
0
0
0
0
TheMenkuPocok avatar
@enslaved: A Sony kocsikat fog most már gyártani, nem konzolokat 😆
0
0
0
0
vyne avatar
@TheMenkuPocok: Lettuce mayonese fries and onions...😃
0
0
0
0
enslaved avatar
@TheMenkuPocok: Inkább ne😀
0
0
0
0
TheMenkuPocok avatar
@enslaved: Tudom persze, csak a CES-en láttam. Poén volt 😜
0
0
0
0
Legendrush27 avatar
@enslaved: Szerintem az emberek kis százaléka vesz pc mellé konzolt csak az exkluzívok miatt. Nagyrészt olyanok tartanak konzolt akik PC-n egyáltalán nem játszanak vagy olyanok mint én....játszom PC-n ,de van Xbox is a kényelem miatt. Az Xbox a nappaliban a pc pedig a szobában 😀
0
0
0
0
enslaved avatar
@Legendrush27: Nekem kizárólag 3 játék miatt kellett a Sony eddig, és egy miatt a Switch. A kis százalékkal is törődni kell, nem csak az átlaggal.
0
0
0
0
carl18x avatar
@enslaved: A lényeg középpontba legyél 😃 Igen 1%-ért készitenek játékot. A Sonynak nem vagy más csak statisztika. Igy nézd azt a oldalát nem kell méregdrága számitógép mellé konzolt venned 😃
A Sony se hülye nyilván azért adnak ki valamit pc-re mert hozz elég bevételt. Miért akkora baj hogy konzol játékok idővel pc-re is elátogatnak.
A Sony akkor lényegében miattad ne adja ki mert te ettől rosszat fogsz aludni?
0
0
0
0
enslaved avatar
@carl18x: Igazad van, végtére is nem baj, vagyunk éppen elegen akik megvesszük megjelenésekor a játékokat, és ha legalább 1 év eltelik a konzol és a PC - s megjelenés között akkor tényleg nem megy a Sony csődbe😀
0
0
0
0
carl18x avatar
@enslaved: Hát pont ez az. Nem mindenki pályázik rá megjelenéskor 😀
A Digimon Cyber Sleuth miatt akartam egy részt Ps4-et de 1-2 játékért nem akartam konzolt. Pc-re megjött be is szereztem, szép lassan de kiakasztom.
Más játék nem érdekel, ez meg kellően elszórakoztatt engem.
Megérte az egyszeri beruházást 😀
Úgy kell nézni az első évben a konzol eladások elérik azt a számot amit kell, utána jön pc-re és ott is elérik a bevételt amit elvárnak.
Meg tegyük hozzá most te is jól jársz ezzel, a géped alapján sokkal de sokkal jobb minőségben játszhatod ki ezeket a cimeket 😀
Azért Neked a Red Redemption 2 biztos szépen fut.
Ez a általam emlitett Digimon játék is nyilván azért jött Steamre mert már a kutya nem vette meg PS4-re a játék felépitése nem nagy dur, szóval a portolása se lehetett valami bonyolult tényező.
0
0
0
0
no avatar
@enslaved: isten mets,hogy beszűntetessék, nincs kedvem pc-vel kilódni.
0
0
0
0
DDarkness avatar
Jó lenne ha jönne PC-re, sokkal jobb élményt tudna nyújtani.
0
0
0
0
pcboy avatar
Még nincs ps5-re játék de erről lemondanának, semmi gond, szeretem az öngolt. én pécés vagyok.
0
0
0
0
💬 2
boymester avatar
Előbb az elsőt adják ki, mert ez így baromság.
0
0
0
0
💬 5
santakigyo avatar
@boymester: Az már régi. Nem az első játék lenne aminek későbbi részei jönnek csak PC-re. Ne menjünk messzire:RDR 2
Egyébként ha érdekel egy PS3 már 30 ért belehet szerezni. Van rá pár jó játék.
Meg ugye ottvan PS4 re a felujitott változata meg sok más .
Jó tudom nem mindenki foglalkozik ilyenekkel. Csak mint lehetőség.
Én tavaly vittem végig PS3 konzolon az elsőt és nagyon jó volt.
0
0
0
0
vyne avatar
@santakigyo: Azt nem tudom, hogy otthon hogyan birjak eladni a ps3 konzolokat 30 rongyert.. lattam minap is jo par hirdetest.

Itt angliaban egy ps3 kb 30-40 font, 100 font korul pedig mar ps4, xbox1-t veszel
0
0
0
0
santakigyo avatar
@vyne: Olyan olcsón még nem láttam hirdetve. De ha van akkor mégjobban azt mondom, hogy a kimaradt címek miatt érdemes beszerezni.
Nekem is van egy, összegyűjtöttem rá azokat a játékokat amik érdekeltek és szépen játszom végig őket.
0
0
0
0
boymester avatar
@santakigyo: 😀 Én nem nézem a dátumot, a jó játék az évek múlva is az lesz😀 Kis ráncfelvarrás kellett volna a Red Dead első részének is (Resident Evilt hozom már mindenhol példának), a PC-sek boldogok lettek volna, hogy megkapnak egy ilyen nagy hírű játékot, a konzolosok szintén boldogok, hogy sokáig csak ők játszhattak vele. Az exkluzív címke már jócskán a múlté kellene hogy legyen - a kiadók egy 3-4 éves csúsztatással, kis költséggel gyakorlatilag ismét nagy haszonra tehetnének szert egy játékon. Főleg, hogy a generációk egyre gyorsabban fogják majd követni egymást... Gondolj bele, ha kijönne 2022-ben a God Of War PC-re, azért már nem sírhatna egyetlen konzolos sem, viszont PC-re simán el lehetne adni. Aki meg belekötne az "idejétmúlt" grafikába, az menjen szemészhez. De ez csak szerintem van így.
0
0
0
0
santakigyo avatar
@boymester: Nekem sincs bajom azzal,hogy sok játék jön PC-re. Mivel játszom PS3 konzolon is az akkori exkluzívokkal így a grafika nem éppen mérvadó számomra.Nem rég a Resistance 2006-ban kiadott részét játszottam végig.
A red dead első részével annyi a bajom,hogy nagyon gyatra a képkocka sebesség nagyobb jeleneteknél,városban. Egyébként jó játék,ellehet vele lenni.
0
0
0
0
odinx avatar
Na ne, mondjátok, hogy csak álmodom, végigvittem a Remastered verziót és nagyon megfogott, ha tényleg lesz PC-re, akkor nálam kötelező vétel.😎
0
0
0
0
xCube avatar
Lassan eljutunk odáig, hogy nem akarok majd PS5 -öt venni 😃 .
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció