Szeptemberben érkezik a Borderlands 3, egy ideig Epic Games Store-exkluzív lesz

Szerző: xoki | 2019. April 03. | hír | 33 hozzászólás

A mai napon rengeteg új információval gazdagodtunk a Borderlands 3 kapcsán. Többek között kiderült a játék megjelenési dátuma, a különböző verziók tartalma, illetve az is, hogy milyen DLC-kre számíthatnak a játékosok a megjelenés után.

Már korábban kiszivárgott a játék megjelenési dátuma, de most már hivatalosan is kijelenthetjük, hogy a Borderlands 3 szeptember 13-án válik majd elérhetővé. Megjelenéskor a játék PC-s verzióját csak az Epic Games áruházából tudjátok majd beszerezni, de 2020 áprilisától már más online áruházakban is elérhető lesz. Az exkluzivitás egyáltalán nem meglepő, figyelembe véve, hogy a két cég jó kapcsolatban van egymással, és például Randy Pitchford is elmondta, hogy nagyra értékelik az Epic Games cross-platform támogatásba fektetett erőfeszítéseit.

Az Epic Games a GDC-n elárulta, hogy áruházuk már 85 millió regisztrált felhasználóval rendelkezik, és ennek 40%-a egyáltalán nem használ Steamet. Ez valószínűleg sokatok számára meglepő, de figyelembe véve a Fortnite népszerűségét, már sokkal reálisabbnak tűnik, hiszen rengetegen vannak a fiatalabb generációból, akik az ingyenességének köszönhetően feltelepítették a játékot, amelyhez pedig a kliens megléte is szükséges.

Az exkluzivitás már az új trailer előtt kiszivárgott. A Gearbox vezérigazgatója, Randy Pitchford – mivel a felbőszült rajongók hozzá fordultak kérdéseikkel – már ekkor felhívta a játékosok figyelmét arra, hogy ez a döntés teljes egészében a 2K kezében van, tehát az ehhez kapcsolódó megjegyzéseinkkel inkább a 2K-hoz forduljunk.

Borderlands 3
Borderlands 3
Borderlands 3
Megjelenés: 2019. September 13. (PC)
Műfaj: Akció, Szerepjáték, FPS
Fejlesztő: Gearbox Software
Hozzászólások: 32
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
gigazte avatar
Még jó, hogy PS4-en nem lesz Epic Store exkluzív! 😆
0
0
0
0
💬 1
19ati93 avatar
@gigazte: Majd készítenek egy Epic konzolt! 😆
0
0
0
0
Twist avatar
Ennyit még a Borderlands sem ér, hogy epic store kerüljön valaha is a gépemre.
0
0
0
0
💬 10
HeyJoe-PCRPG-HUN avatar
@Twist: ??? Miért, akkor mi történne? 😲 Rajta lenne a gépeden? 😂
0
0
0
0
susguy avatar
@HeyJoe-PCRPG-HUN: Tényleg tiszta röhej, nem is értem miért nem akar önszántából egy kínai spywaret rakni a gépére 😂
0
0
0
0
no avatar
@susguy: Törölt hozzászólás
0
0
0
0
HeyJoe-PCRPG-HUN avatar
+ amúgy kb. minden fel van vásárolva/ írányítva van nagy cégek által, fura hogy ebben valakinek van valami új. Meg az is fura, hogy most az amcsik mintha pl. nem kémkednének, ennyi erővel húzd ki a netet otthon, + ki se mozdulj otthonról, vegetálj el vmi tanyán.
0
0
0
0
HeyJoe-PCRPG-HUN avatar
@susguy: Igen, kb. annyit mint a Steam, v. pl. a Facebook, + a Google, stb.-stb. 😂 Szerintem ti sem vagytok százasok, hazt a rakás epices sz@rságot beveszitek! 😆 De hát ezt olvastátok, + hallottátok úgyhogy biztosan úgy van, gondolkodni ma már 1ébként is luxus ugye! 😂
0
0
0
0
susguy avatar
@HeyJoe-PCRPG-HUN: A különbség (egyik a sok közül) az hogy itt bizonyíték is van rá. Persze valaki csak halad az árral és hagyja hogy szarba vegyék, elvégre úgy kényelmesebb... 😊
0
0
0
0
Twist avatar
@HeyJoe-PCRPG-HUN: Igen, elég nagy tragédia lenne magában az is, hogy rajta lenne a gépemen.
0
0
0
0
enslaved avatar
@Twist: A Metro - t ott vettem meg, végig játszottam, és még mindig működik a gépem..........
Olyan mindegy hogy steam, origin, gog, bethesda, uplay, epic store, stb.
0
0
0
0
Twist avatar
@enslaved: Vannak akik befekszenek bárki alá egy-egy játékért. Én viszont nem szeretnék ott tartani, hogy több kliens legyen a gépemen, mint ahány játék. Arról nem is beszélve, hogy elvből kerülök minden olyan kínai kacatot ami az adataim ellopásából él.
0
0
0
0
enslaved avatar
@Twist: Nekem jóval több játék van a gépemen mint kliens, 5-6 kliens vs. pár száz játék. Mindegy egyébként, mindenki úgy csinálja ahogyan akarja.
0
0
0
0
Twist avatar
@enslaved: Ez így van, mindenkinek lelke rajta, hogy mit hol vásárol. A lényeg, hogy elégedett legyen azzal, amit kap a pénzéért.
0
0
0
0
xheynor avatar
szerencsére a borderlands engem nem érint.
0
0
0
0
AMDMonsteR avatar
Mivel a Borderlands Unreal játék, ezért én egyáltalán nem csodálkozom, hogy EPIC Store exclusive. Végre valami ami miatt visszarakom majd azt a klienst, a Paragon leállítása óta először.
Persze majd csak szeptemberben....
0
0
0
0
Arthur Morgan avatar
Kit kelljen tarkón csapkodni , hogy abbahagyják ezt.... ? 😆 Pont ez miatt szerintem lesznek bőven emberek akik majd inkább a virágbolti verziót fogják használni. És ha talán egyszer megjelenik steamen majd megveszik ott. 😊 Szomorú , hogy a Bullsh*t store így próbálja növelni a felhasználói tábort. 😕
0
0
0
0
💬 9
PatkosXX avatar
@Arthur Morgan:
Szomorú , hogy a Bullsh*t store így próbálja növelni a felhasználói tábort. 😕


Hogy máshogy kéne? A Sony konzolját is azért választják általában, mert vannak rá jó exklúzív játékok, míg a Microsoftnak szinte semmi.
0
0
0
0
susguy avatar
@PatkosXX: Isten ments hogy megpróbáljanak egy legalább elviselhető élményt nyújtani a felhasználóknak. Egyetértek, valóban logikus ez a lépésük, de ettől még ugyanolyan rossz marad.
0
0
0
0
PatkosXX avatar
@susguy: Az tény, hogy marad ugyanolyan rossz, viszont kell nekik az exkluzivitás, máskülönben miből lenne bevételük? A kutya nem venné ott a játékokat, ha ezt nem lépnék meg. Arra kíváncsi vagyok egyébként, hogy így mennyien veszik ott, hogy mégha csak ideiglenesen is, de kizárólag ott vásárolható meg jópár játék. Szerintem így sem olyan sokan, mint várják.
0
0
0
0
susguy avatar
@PatkosXX: Erre próbáltam utalni én is, hogy (jelen állapotban) ez a logikus, csak így tudják eladni a játékokat. Viszont úgy gondolom hogy nem ez az egyelten és pláne nem a legjobb megoldás erre.
0
0
0
0
Tyrion Lannister avatar
@PatkosXX: Ez így igaz, de ettől még ezt a lépést már a Sony esetében sem tartom fairnek.
0
0
0
0
PatkosXX avatar
@Tyrion Lannister: Én sem tartom annak, de nincs mit tenni ellene. Nekem is csak kb God of War 3+2018, meg a Spider-Man, Beyond Two Souls miatt van PS4-em, semmi más nem érdekel. Bár azt mondom megérte ezekért beszerezni a konzolt, de nyilván jobban örültem volna neki, ha PC-n tudom tolni.
0
0
0
0
no avatar
@PatkosXX: Mondjuk, úgy ha már amúgy is kevesebbet kérnek a fejlesztőktől adják olcsóbban a játékot ott, vagy csábítsák oda a szegényebb régiókat, régió szerinti árazással. (Mint ahogy MO-ot is). Vagy adjanak valami olyan funkciót a kliensben ami érdekes lehet, vagy bónusz rendszer vagy akármi. Aztán majd eldönti a paraszt, hol akarja megvenni. Az exclusivitás egy sügér megoldás, inkább egy felhasználóbarátabb hozzá állás és egy jobb marketing kellene.
0
0
0
0
no avatar
@SuperNova: Egyik oldalon felmerült hogy ne exkluzivitással csesszenek ki a felhasználókkal, hanem az adott játékot adják:
- Steamen 60€-ért
- Epic Storeban 40€-ért

felhasználók meg a pénztárcájukkal eldöntik melyik store maradjon meg.

Hozzáteszem, az "Ubi megy ES-re Steamről" balhé közepette a uplayen Division 2 100u-s kuponnal 42€ volt 60€ helyett, míg ES-en továbbra is 60€.
0
0
0
0
no avatar
A CrackWatch látogatottsága ismét fellendül, mint anno Exodus idején 😊
0
0
0
0
Balu_kapitany avatar
@Unstoppable: Én is így érzek
0
0
0
0
tivike avatar
A Bethesda már úgy döntött visszatér steam-re. Majd jön az Ubi is, meg a többi is szép sorban. Maga a Borderlands 3 nem érdekel. Nem jött be az első 2 sem. 😀
0
0
0
0
susguy avatar
Randy Pitchford is elmondta, hogy nagyra értékelik az Epic Games cross-platform támogatásba fektetett erőfeszítéseit

Nem tudom mi rosszabb, ha ezt tényleg el is hiszi, vagy ezzel próbálja hülyíteni az embereket. Az ég világon semmi köze az epicnek a cross-platform lehetőségéhez.
Még mindig nem tudja egyik lezsírozott cég (vagy Tim Sweeney) sem megmagyarázni hogy miért szükséges akármihez az exkluzivitás.

A százalékról meg annyit, a felhasználók 40%-ánál nem sikerült a spyware-jüknek megtalálni a Steam könyvtárat.
0
0
0
0
💬 2
Tyrion Lannister avatar
@susguy: Az a 40% szerintem simán kijön azokból a tízévesekből, akiknek az egyetlen feltelepített játékuk a Fortnite.
0
0
0
0
susguy avatar
@Tyrion Lannister: Igazad van, végül is ott van nekik egy mondhatni friss generáció akiket be tudtak zsebelni, míg a Steam inkább a meglévő felhasználókat tartja meg. Viszont nem biztos hogy olyan sokat számít ez, ha a sok gyereket ugyanúgy a Fortnite fogja érdekelni, míg az ilyen címekre biztos több vevő lenne Steamen, ahol nem mellesleg az eddigi négy Borderlands cím is megjelent. Nem véletlenül zsírozzák le a kiadókat az exkluzivitásért, ha olyan sokat számítana az a 40%, akkor nem lenne rá szükség, hiszen elméletben bőven van elég nem Steam felhasználó ott hogy meglegyenek az eladások.
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció