Sony: az egyjátékos címek népszerűbbek, mint a multiplayer játékok

Szerző: xoki | 2020. December 06. | hír | 43 hozzászólás

Az Xbox 360 és PS3 idején, illetve az előző generáció kezdetén a legtöbb elemző és kiadó azon a véleményen volt, hogy a játékosok a multiplayer játékokat preferálják jobban, és az egyjátékos címek már nem életképesek.

Most, egy újabb generációváltás idején úgy tűnik, végre megdől ez az állítás, mivel a Sony belső dokumentumai alapján a PlayStation-felhasználók több időt töltenek el egyjátékos játékokkal. A Vice hívta fel rá a figyelmünket, hogy a Sony saját adatai alapján a játékosok az egyjátékos játékokkal töltöttek el több időt, ezzel megcáfolták a korábbi információkat, mely szerint az egyjátékos címeknek vége, helyüket a live-service játékok veszik majd át.

Természetesen az online játékok jelenleg sokkal népszerűbbek, mint eddig bármikor, de a single player játékok még mindig hasonló fogadtatásban részesülnek, mint egykoron. Persze a Sony esetében ez egyáltalán nem meglepő, hiszen főként egyjátékos exkluzívokkal szoktak előállni, de konzoljaikon a legnépszerűbb multiplayer játékok (például a Call of Duty) is elérhetők.

Hozzászólások: 42
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
no avatar
Hát konzolon nem csoda, hogy népszerűbbek a single player játékok de ebből azért nem vonnék le semmilyen következtetést (abból eleve nem amit a Sony mond).
A Sony próbálja hangoztatni mennyire jól mennek ezek mivel az ő platformjukon csak ezzel lehet igazán jól keresni.

Egyébként becsapás ez a nagy Playstation egyeduralom dolog is. A Sony próbál úgy tenni mintha csak konzolon játszanának az emberek és hangoztatja az eladási számokat. De ha a valós game piacot nézzük nézünk és a platformok közé számoljuk a számítógépet is (és az XBox játékokhoz hozzászámoljuk a Windows játékokat) akkor már a Microsoft messze-messze agyonver mindenkit.
0
0
0
0
kolbaszkarika avatar
Na, felnőnek a májnkáft meg fojtnájt játékosok?
0
0
0
0
💬 2
19ati93 avatar
@kolbaszkarika: rájuk férne 😆
0
0
0
0
no avatar
@kolbaszkarika: GTA sorozaton nevelkedett játékosok is felnőttek, csak megálltak az öregedésben a rockstar szerint kb 7 éve...
0
0
0
0
Bandi146 avatar
én is inkább single-be érzem magam jobban mer egyszerűen nekem csak az megy szeretek beléjük ölni 50-60 órákat és látni hogy maxos aztán jöhet a következő. multiplayer-be nem állom meg a helyem annyira mert túl sok a jó játékos akiknek inkább a multihoz van érzékük. persze játszom multiba is pl:. R6 vagy cod mw, cod bocw, de annyira nem erőltetem. de még a coop-os singlet is szeretem az is multi valamilyen szinten csak nem egymás ellen 😃
0
0
0
0
sean avatar
PC-n is kizárólag single-t tolom. Na jó szökőévente előveszem a cs-t és felmegyek egy szeróra hogy újabb 4 évre elmenjen a kedvem a multizástól. Az ilyen antiszociális barmoknak mint én csak az egyjátékos mód jöhet szóba 😃
Talán még a coop elmegy, ott nem lőnek agyon azonnal a csapattársaid ahogy belépsz a játékba mert össze kell dolgozni a haladásért.
0
0
0
0
💬 1
RigbyTheMad avatar
Teljesen igaz. Mert ha az ember kikapcsolódni akar egy kicsit akkor csak egyjátékos módban lehet. Mert amint elkezd online játszani a sok idegesítő, bully embertől nem lehet.
0
0
0
0
💬 4
santakigyo avatar
Ezen nem lepődök meg, főleg ha a Sony játékait nézzük a ps3 és ps4 időszakból. A Killzone, Resistance, LOU1-2, Ghost of Thusima és sorolhatnám.
De az exluzivokon kívül is rengeteg cím volt. Lenne ott igény, csak úgy kell összerakni, hogy jó is legyen.
0
0
0
0
💬 3
no avatar
@santakigyo: Ps2 korszakban a tekken5 nagyon menő volt
0
0
0
0
bukta2 avatar
@Makarooni: De hogy ps1 eltől is mondjunk vmit tony hawk <3<3
0
0
0
0
santakigyo avatar
@Makarooni: Ps1 Tekken 3.
Metal Gerar Solid.
Hatalmas játékok voltak,vagy :Egy bogár élete.
Lehetne sorolni.
0
0
0
0
csuz-li avatar
Nem emlékszem olyan felmérésre, ahol valaha is az derült volna ki, hogy az online játékokat jobban szeretik a játékosok, mint a single-t. A kiadók szerették meg ezeket, mert olcsóbb és gyorsabb lefejleszteni, megvédi őket a torrentezés ártalmaitól és ha ügyesek, hosszú távú bevételt tud generálni. Mellé tették a marketinget, hogy az online mennyire jó és így megnövelték a játékosbázist. Ez az egyik klasszikusa volt mindig is annak a terméknek, amire utólag generáltak piaci igényt.
0
0
0
0
💬 1
no avatar
@csuz-li: Részben egyetértek.

Singlenek kell történet, ami nem árt ha jó, és jól átültethető játékba. Nálam ez lenne a sorrend és nem fordítva: hogy adott egy játékmechanika és arra akarnak történetet írni...multinak nem nagyon kell sztori, bár nem árt ha a pályák jellegzetesek, amik magukban hordozhatnak némi történést.

Vannak a multinak könnyebben, olcsóbban fejleszthető részei, lásd pályák. 20db pálya legyártása nem sok idő és évekre is elegendő lehet, mechanikától függően. Mindez egy singlenél több időt vehet igénybe, hiszen nem lehet unalmas üresjárat, a pálya minden szegmensébe kell tenni valamit a játékosnak,és nagyonmax 120 másodperc amit tétlenül kibír, de még akkor is kell valamit tenni hogy a játékos ne lépjen ki idő előtt.

Akkor ott van a balance kérdése. Multi esetében ha a kiadó-fejlesztő odateszi magát akkor bőven be lehet szaladni a balancolással a málnásba és nem kevés munkaóra mire kibogozzák. A-Z karaktereknek van kismillió statja aminél ha A-nál változtatom a 13. statot akkor lehet balance miatt az R-nél is kell a 11.-et módosítani...singleben ez sokkalta egyszerűbben kivitelezhető.

És akkor még nem beszéltünk az esetleges új itemek/karakterek/kiskutyák behozataláról ami borít mindent. Ezzel persze keményen vissza is lehet élni, lásd a powercreep. És ha ezt megfejeljük egy jó kis mikrotranzakcióval akkor máris megkapjuk a Wargaming receptjét...
0
0
0
0
no avatar
Nem csoda, mostanában sokat minecraftozok(eredeti) és tekken7 meg lolozok
0
0
0
0
Apor avatar
Bárcsak kihoznák pc-re az összes God of War-t.
Az sem érdekelne ha háromszoros áron adnák, simán megvenném.
0
0
0
0
💬 21
bassus16 avatar
@Apor: Én a Kill Zone-al vagyok így. :/
0
0
0
0
Apor avatar
@bassus16: Az sem rossz.
0
0
0
0
Twist avatar
@Apor: Pont erre gondoltam a The Last of Us-al kapcsolatban. De a God of War sem porosodna, ha lenne PC verziója.
0
0
0
0
no avatar
@Apor: Instant get lenne 😎
0
0
0
0
enslaved avatar
@Apor: Ezért is kell a konzol PC mellé, sok jó címről marad le aki nem vesz. Kizárólag a The Last Of Us II miatt megérte már. PS5 még ráérős, egyelőre kapni sem nagyon lehet, meg komolyabb címek sincsenek még rá nyilván.
0
0
0
0
Apor avatar
@enslaved: A gyerekeim miatt szerencsére(?) nem fogom megúszni a konzolvásárlást. Max. 5-6 évem lehet hátra. 😆
0
0
0
0
enslaved avatar
@Apor: Gyerekeimet nem igazán érdekli, mert amiket ők játszanak, az ott van PC - n is (Fortnite, Sea Of Thieves, Rocket League).
0
0
0
0
Twist avatar
@enslaved: Nekem annak idején volt egy PS2, meg néha tettem egy-egy próbát a gyerek xbox-ával, de azt a kontrollert sosem tudnám megszokni a 20 éves billentyűzet - egér kombó után. Ez az egyetlen oka, hogy nincs még konzolom, mert egy-két játék miatt simán megérné.
0
0
0
0
enslaved avatar
@Twist: Én meg egér-billentyűzet kombót lennék képtelen megszokni, konzolos múlttal rendelkezem, PC - n is azzal játszom. Szerintem sokkal könnyebb pl. egy Valhallát vagy egy Fenyx Risingot azzal játszani.
0
0
0
0
Twist avatar
@enslaved: Lehet, hogy egy kimondottan konzolra írt játékot tényleg egyszerűbb kontrollerrel játszani... végül is logikus lenne 😃
0
0
0
0
Apor avatar
@Twist: Dragon Ball XV játékokkal voltam így, meg a Mortal Kombat-okkal.
0
0
0
0
ToMiHuN95 avatar
@Apor: Minek az ide? 😊 Nekünk itt van a Fortniteba Kratos!!! 😂
0
0
0
0
Apor avatar
@ToMiHuN95: pff LOÁL 😆 😆
0
0
0
0
ToMiHuN95 avatar
@Apor: Mondjuk elég fura, hogy hamarabb engedik egy ilyen hulladékba, mint kapna egy PC-s portot, de mindegy végülis...😆
0
0
0
0
Apor avatar
@ToMiHuN95: Nézzük a jó oldalát:

A Fortnite-ban benne van Johnny Silverhand ükapja is szóval.... 😆 😆
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
@Apor: Életem legnagyobb élménye a 18-as GoW. Csak az miatt megérte anno PS4-et venni, a többi exkluzívot nem is említem. A PS5-t is alig várom már, hogy csapassam a ragnarököt. Vegyel egy használt ps4et. Ne maradj ki ebből mert hatalmas élmény!
0
0
0
0
Pinceboy13 avatar
@Quadgame94: Mondandód lényege átment holtnyelvbe, amit rajtad kívül senki nem ért.
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
@Pinceboy13: lol. javítottam.
0
0
0
0
huncut98 avatar
@Apor: En pont a god of war miatt vettem ps4-et. Gyerek korom ota god of war volt a kedvenc jatekom ps2-on. mikor kijott az uj muszaly voltam beszerezni a ps-t.
0
0
0
0
Apor avatar
@huncut98: Megértem. 😀
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció