RTX grafikus kártyák és Vega grafikás Ryzen CPU-k kerülnek a gamer laptopokba

Szerző: xoki | 2019. January 08. | hír | 29 hozzászólás

A CES folyamán az Nvidia több nagyobb bejelentéssel is szolgált. A cég végre leleplezte az RTX 2060 grafikus kártyát, továbbá kiderült, hogy G-Sync támogatást kapnak a FreeSync monitorok is, valamint azt is elárulták, hogy az RTX széria hamarosan a gamer laptopokban is helyet kap majd.

A világ legjobb OEM (Original Equipment Manufacturer) gyártói a Turing architektúrát használják, és hamarosan elérhetővé válnak majd a következő generációs, ultravékony gamer laptopok, amelyet a játékosok bárhova magukkal vihetnek majd. Az RTX grafikus kártyák nyújtotta erőt olyan jól megtervezett laptopokba pakolták bele, amelyek sokkal könnyebbek és kisebbek, mint az előző modellek, ráadásul az új termékek akkumulátora is tovább kitart majd. Az RTX grafikus kártyával felszerelt gamer laptopok első modelljei január 29-én válnak elérhetővé.

Az Nvidia mellett az AMD is előrukkolt saját gamer laptopokba szánt termékeivel. Az Nvidiával ellentétben az AMD a CPU oldalon próbálja megszerezni piaci részesedését, ugyanis előálltak a 12 nm-es gyártási technológiával készülő Ryzen 3000-es szériával, amelyek Vega grafikával érkeznek majd, és értelemszerűen szintén az ultravékony laptopokba fognak kerülni. Az AMD új chipjei 3, 6, 8 és 10 GPU maggal rendelkeznek, és természetesen a teljesítmény függeni fog ettől, valamint a CPU modelljétől is.

Hozzászólások: 29
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
SuperPuma avatar
Mindeközben a konzolosok meg csak simán játszanak és morzsapartiznak 😊
0
0
0
0
proStarxd avatar
Azt terveztem, hogy az Nvidianal maradok tovabbra is, de ahogy mar egyertelmuen latszik, hogy a regebbi szeriakat direkt belassitjak a minel ujabb driverekkel, hogy vegyek az uj szeriat, na hat elmehetnek a rakba en abbol nem kerek😃 mert ezzel engem max csak arra biztatnak, hogy terjek att a pirosakhoz, amit el is ertek.😂
0
0
0
0
💬 27
Thespartan avatar
@proStarxd: Teljesen igazad van,ugyanezt veszem énis észre. Egy szájbab*szott r*tkes világban élünk,ahol a pénz az úr a morális értékek pedig a föld alá süllyednek. Nem véletlen a mondás,kibukik a szög a zsákból ..
Ja meg a másik,RTX ugye .. ezt már máshol kifejtettem,ez mi,hogy amit programilag rá tudnának tenni az előző kártyákra simán,abból pénzt csinálnak olyan nagyszerűen,hogy komplett kártyát vegyen az ember érte...
0
0
0
0
enslaved avatar
@proStarxd: Ne haragudj, de ez egy marhaság, nem kellene ilyeneket terjeszteni.
0
0
0
0
proStarxd avatar
@enslaved: Eloszor is szerintem nezz utanna, hogy igaz-e lehet, ha nekem nem hiszel....Ezt foleg sajat tapasztalatbol irtam, amit mar tobbszor eszrevettem, es mar nem egy oldalon, forumokon lattam panaszokat ezzel kapcsolatban....de akkor igy kemeny par masodperc kereses utan amit talaltam....

Mivel neked ez hihetetlen vagy nem hiszel ebben, attol meg ugyvan, ahogy mondtam eloszor is sajat tapasztalat, hogy kevesebb fps-t kapok regebbi driverrel, mint pl. a mostanival...de igen mindenki sajat ugye, hogy mit hisz el vagy sem.😀

Szerk: Ittvan meg egy
0
0
0
0
enslaved avatar
@proStarxd: Nekem is szándékomban áll az 1080 Ti - t lecserélni 2080 Ti - re ahogy ezeket a memória problémákat orvosolják, de csak a 4K miatt. Az hogy két driver nem egyformán teljesít egy adott játékban az inkább azért van mert általában a friss driverek főleg egy adott játékot optimalizálnak, és ilyenkor van sajnos pár régebbi ami ennek áldozatául esik. Volt olyan friss driver ami alatt a PUBG szaggatott mint a fene, az új játék meg stabil volt. Szóval én csak azt mondom nem lehet egyértelműen azt ráfogni egy driverre hogy direkt lassít be egy másik játékot vagy kártyát, ezt magával hozhatja még az is hogy mivel újabb, jobb architektúra az RTX jobban teljesít mint elődje. Itt egy video ahol éppen a Forza az ami semmit nem profitál az újabb driverből, talán egy játéknál van csak szignifikánsabb különbség, de azt sem vennéd észre:
[LINK]
0
0
0
0
proStarxd avatar
@enslaved: Igen, en igazat adok neked is, es termeszetes, hogy minel ujabb az architektura ugy ertelemszeruen jobbak is az elozo generacioktol, csak azert mar jopar AAA-s cimnek a rovasara ment, ahogy mindig a legfrissebb drivert raktam fel(DDU segitsegevel mindig clean install) es utanna aztan teszteltem is regebbivel, hogy ezt lassam igaz-e.
Azert is nagyon feltelezheto, hogy ez igaz, mivel mar mindenhol mindenkinek csak a sajat zsebe az eloter, ezert is akkor "lassithatja" a regebbi kartyakat, hogy a sok tudatlan ember az ujat vegye mivel megteheti gond nelkul gondolkodas nelkul vagy akik szeretnetek jobb telsitmenyt es ravannak kenyszerulve az ujakra.
0
0
0
0
enslaved avatar
@proStarxd: Az a baj hogy sok AAA cím csak a nevében az. Játszottál a Mafia3 - al? Én kitoltam kétszer is, mert a stílus nagyon az enyém, de vajon mi indokolta azt hogy erőgép legyen alatta a normális futtatáshoz? Semmi. Közben az ember azon gondolkozott hogy egy Witcher 3 hogy a fenébe tudott kisebb gépeken is stabil 60 fps - t produkálni szebb grafikával....... Vagy a két legutóbbi AC, most meg a Darksiders 3. Amikor elkezdtem volna játszani velük (főleg az AC - ekkel) máris dobta be a UBI az újabb patch - et, mindhiába. CPU zabáló védelem (a 8700k előtti 7700k - mat is megfektette), optimalizálatlanság. Az ember nem azért vesz csúcs gépet hogy a fejlesztők hanyagságát javítsa amennyire csak lehet, hanem mert igazi minőséget szeretne, főleg ha az igény a 4K lenne.
0
0
0
0
sunny474 avatar
@enslaved: +1
Emellett ha új cím érkezik, szinte mindig legalább pár nappal előtte adnak ki rá új drivert. Még ha van is precedens, hogy launch-kor bug stb van nagyon gyorsan orvosolják. De konkrétan, hogy adott játékok épp melyik driverrel futnának a legjobban az más tészta. Nem egy zárt platformú Mac OS-re írják ezeket így elkerülhetetlen, hogy régebbi címekre hatással legyen. +- 5-10 fps nem a világvége. Sajnos a konkurencia hiánya miatt nem tudok nyilatkozni AMD oldalon mi a helyzet kb 2010 óta, de ezalatt eltelt 8 év, szinte aligha érintett driver probléma NV oldalon. Teszem hozzá a gtx 470-en még tapasztaltam repülő tankokat battlefield 3-ban úgy, hogy eltűnt a talaj. De a 9-es illetve 10-es váltással jó 4 éve szinte semmit.
Szerk: proStar😆: Abban igazat adok neked, hogy az újabb generáció úgy teljesít jobban, hogy ha csak nyers teljesítményt nézünk pl. gtx 980ti/ 1070 majdnem egy kaliber, de az újabb többet hoz ki. Ezt csak személyes tapasztalatból mondom, a lapómban egy 980m van ami annyira még nem kéne, hogy gyenge legyen és néhány címnél egy 1050ti-s(laptop) kártya lefőzi ami papíron gyengébb.
0
0
0
0
enslaved avatar
@sunny474: Nem is érdemes mindig lecserélni egy adott drivert, van hogy rosszabb lesz a végeredmény, főleg ha az éppen aktuális játék nem is érdekli az embert. A gyerekeim nyomták a PUBG - t ezerrel, erre az újabb driver taccsra vágta az egész játékot, vissza az egész. A konzolok egyetlen előnye hogy ott nincsenek ilyen malőrök, de ha nem lenne az a pár exclusive cím sosem vettem volna sem PS4 Pro-t sem Switchet.
0
0
0
0
TheMenkuPocok avatar
@sunny474: Úgy tudom a 980m mobil chip, de az 1050ti már full chip a laptopokban. Lehet azért. De ki tudja 😆
0
0
0
0
noxvilll avatar
@enslaved: Felesleges eladnod a tit .. nekem is az van és tökéletesen futtatja a 4k játékokat ultra beállìtás melett 😀 87fps el
0
0
0
0
enslaved avatar
@noxvilll: Valóban? Még a 2080 Ti sem elég hozzá:
[LINK]
0
0
0
0
noxvilll avatar
@enslaved: Ha gondolod csinálhatok róla neked videót.. 2080tinek simán vinni kell 100fpsel 😀 ez a videó nem tudom hogy van megcsinálva de hogy egy 2080ti csak 50 fpst hozzon... vicc
0
0
0
0
enslaved avatar
@noxvilll: Rendben, várom, de Ultra High legyen a beállítás, mivel azt írtad mindent maxon visz 60 fps felett, és a játék természetesen az legyen amit linkeltem, vagyis az AC Odyssey. Elég ha a benchmark eredményét teszed ide.
0
0
0
0
AMDMonsteR avatar
@enslaved: Az AC Odyssey egy nagyon jól optimalizált játék. Ha egy 2080-as nem viszi 4Kban 60FPS - el azt a játékot amit Full HD-ban még egy 1050 Ti is jól visz, és 4K-ban még úgy ahogy, de futtat, akkor ott tényleg valami nem okés.
0
0
0
0
enslaved avatar
@AMDMonsteR: Ugye ezt most csak viccnek szántad? Mármint hogy egy alsó kategóriás kártyára azt írod szépen viszi az AC Odysseyt FHD - ban? Még a 30 fps sincs meg vele a legtöbb esetben, a 4K - ra ajánlásod meg több mint nevetséges. Az AC Odyssey meg minden csak nem jól optimalizált. Azért ezt a videót is nézd meg:
[LINK]
0
0
0
0
AMDMonsteR avatar
@enslaved: Nem érdekelnek videók. Játszom vele, nem videókat nézek... Mi baja itt mindenkinek a tesztekkel...
A 1050Ti jó kártya Full HD ra. 4K ra nem ajánlottam, csak említettem, hogy még tudja mozdítani a játékokat.
Ehhez képest egy 2080-as kártyának 50 FPS kellemetlenül alacsony.
Használtam sima 1050et, az is kellemesen megállta a helyét, apró kompromisszumokkal.
0
0
0
0
enslaved avatar
@AMDMonsteR: Tudod pár haver már belevágott a 2080 - ba , sőt a 2080 Ti - be is, nem félvén a memória problémáktól, és ennyit tud egy AC esetében maxon 4K - n. Ne is a teszteknek higgy, hanem a saját szemednek, már ha van lehetőséged arra hogy egy 2080 Ti - t tesztelj élőben 4K - n. Az 1050 Ti - t meg inkább hagyjuk, még 900p - n is csak nyögdécsel.
0
0
0
0
AMDMonsteR avatar
@enslaved: Vega kártyám van, de gépen inkább dolgozom, arra meg RadeonPro - t használok. Az RTX egyenlőre nekem felesleges, mert nem kell real-time Ray tracing. Szóval látom, hogy mire képesek ezek a kártyák. Csakamondó vagyok továbbra is, hogy ennél többet kellene nyújtania.
Te viszont az alsó - közép kategóriában nem vagy otthonos. Azért mert "csak 1050" nem nyogdecsel, sőt.
0
0
0
0
enslaved avatar
@AMDMonsteR: 1050 Ti - kel kezdtem a gyerekeknek, elég gyorsan meg is szabadultam tőlük, persze nem azért mert ők kérték, hanem mert láttam mennyire gyenge. Ők még 9 évesen nem sokat érzékeltek ebből, főleg Minecraft mellett. Az 1060 - asokkal ellesznek még egy darabig. Abban viszont igazad van hogy többet kellene nyújtani az új genes csúcs kártyának több mint 400 ezerért, ha olyan játékkal játszol amelyik használja az RT magokat és be is kapcsolod meg is hal 4K mellett.
0
0
0
0
no avatar
@proStarxd: És inkább át térsz a másik oldalhoz, megveszed a legújabb generációt belőle ami csak órajel boostból áll. Ugyan azt adják el már 2. éve nagyjából, az 590 is egy vicc egyébként. Még mindig egyszerűbb nem felrakni a legfrissebb drivert. Az megint más, hogy még így is gyorsabbak mint a másik oldal.

De ahogy érzed igazából.
0
0
0
0
Puffin avatar
@LordSzalko:
Még mindig egyszerűbb nem felrakni a legfrissebb drivert.


Főleg amikor el sem indul anélkül valamelyik játék... 😆
0
0
0
0
no avatar
@Puffin: Az már egyéni szoc problem 😃 Nekem mondjuk még ilyen bajom nem volt játékkal.
0
0
0
0
no avatar
@LordSzalko: Eredeti játékoknál nincs olyan lehetöség hogy trüközöl a driverekkel,steam pl el sem idítja a játékot ameddig nincs fent a legfrissebb driver.Bár a kalózoknak m1
0
0
0
0
proStarxd avatar
@LordSzalko: Azt mondtam igen, hogy valtok a masik oldalra, de azt egy szoval sem, hogy most es az 590-re.
Ezt hogy erted, hogy "Az megint más, hogy még így is gyorsabbak mint a másik oldal."
Ha most gondolsz arra, hogy az Nvidianak nincs ellenfele high-end kat.-ban, akkor ez igy is van, csak azert azt is meg kell jegyezni, hogy ami most jelenleg is van az AMD-nek legjobb kartyaik jatekokra azaz az RX 580-590, ebben a katekoriaban jobbak a GTX 1060-tol, teljesitmeny, ar es a kesobbi uj jatekokra nezve a 8GB Vram-nak koszonhetoen. Ha nem igy van akkor lehet cafolni.
0
0
0
0
no avatar
@proStarxd: 570 4gb fix 60 fps ac ody,1060 6gb 50 felé nem igen megy új driverekkel.1080p magas,nagyon magas beállitások.
0
0
0
0
xCube avatar
@proStarxd: Ha objektívek akarunk lenni, akkor talán meg kéne nézni az AMD teszteket is. Ja hogy ott hivatalos driver csak negyedévente jön ki? Akkor hasonlítsuk össze a béta drivereket, amikben játékspecifikus optimalizáció van. Asszem ott is ugyanez jönne elő, mint itt. A helyzet egyszerű, az új generációk megjelenésével az optimalizálás azok irányába tolódik el és a régi generációk kevesebb figyelmet kapnak, de ez így van már nagyon nagyon rég, hasonló videók tíz évvel ezelőtt is megjelentek már az aktuális generációkról, majd kiderült, hogy semmi köze az egésznek a szándékos butításhoz.

Én ezt részemről úgy fogalmazom meg, hogy a korszellem mentalitása annyira szkeptikus, hogy sokaknál már butaságba fordul át, vagy a a butaság gerjeszti a szkepticizmust. Egyik sem jó dolog, főleg nem ha egy kifejlett magyar pesszimizmussal párosul.
0
0
0
0
sean avatar
@proStarxd: Igaz ez a lassítás dolog, manapság mindent lehet manipulálni egy programmal. Nekem pl a Hellbladet gyönyörűen vitte a gép 4k-ban full grafikán. Újratelepítettem a gépet és a legújabb videodrivert raktam fel, azóta csak 1440p a max sok játéknál ( igen, a 6 gigás 1060 is bírja a 4k-t persze nem a legújabb címeknél, bár van kivétel). Nem szoktam mindig a legfrissebb drivert használni ha nincs gond a géppel. Még mindig fogyasztói társadalomban élünk ahol a 'dobd el vegyél újat' mentalitast mossák az emberek agyába. Ha úgy oldanák meg hogy minden vga tönkremenjen 2 év után akkor az emberek nem vennék meg az újat sem belőle. De ha éveken keresztül folyamatosan leépítik akkor az ember ráfogja hogy már 5 éves, biztos azért nem megy megfelelően. Egy szoftverrel rengeteg dolgot lehet manapság befolyásolni, főleg hogy lassan mindenki zsebében egy számítógép lapul.
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció