Rasszista szavak használata miatt távolíttatnák el PewDiePie videóit

Szerző: xoki | 2017. September 11. | hír | 32 hozzászólás

A Firewatch vezető fejlesztője, Sean Vanaman kijelentette, hogy jogi úton eltávolíttatják PewDiePie összes videóját, amelyben játékuk szerepel, és a későbbiekben sem engedik, hogy a Campo Santo játékairól videót készítsen. Az ismert youtubernek azzal sikerült magára haragítania a Firewatch fejlesztőjét, hogy az "N" betűs rasszista szót használta egy PUBG streamben.

Már több videója jutott erre a sorsra a Firewatch végigjátszásából, amelyek a Kotaku értesülése szerint több mint 5,7 millió megtekintéssel rendelkeztek.
Nem ez az első eset, hogy PewDiePie ilyen ügybe keveredett. Korábban egy antiszemita videó miatt a Disney megszüntette partneri kapcsolatukat, most pedig a Firewatch fejlesztője nem tűrte tovább és további lépésekre szánta el magát, miután rasszista szavak hangoztak el a népszerű youtuber élő streamjében.

Sean Vanaman kemény szavakat intézett a youtuber felé: „Elegem van, hogy ez a kölyök egyre több és több esélyt kap a pénzszerzésre abból, amit mi készítettünk.” – mondta. Ezt követően pedig még durvább szavakkal jellemezte PewDiePie-t.

Hozzászólások: 31
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Unstoppable avatar
PewDiePie rasszista volt a youtubon. Egyéb híreink: a víz vizes...😊
0
0
0
0
Tuhajohn avatar
Ez már inkább vicckategória. Én nem nézem ezt a videóst, mert úgy viselkedik mint egy fél éves csimpánz, de ekkora botrányt csinálni egy szóból aminek semmi koze a raszizmushoz. Komolyan mondom, hogy ez a világ már egy 5 éves kislány érzelmi szintjén van.
0
0
0
0
Satya1985 avatar
Mindig lesz valaki, akivel példát akarnak statuálni. Az persze nem érdekes, hogy a videósok által mennyi többlet bevételhez jutnak a gyártók. Több játékot én is "youtuberek" hatására vettem meg, gondolom nem vagyok ezzel egyedül.
0
0
0
0
sasikaa avatar
Cigánypecsenye szót is kerültjétek. Szánalom szerintem már amit csinálnak azért. Nem ez a lényeg hogy rasszizmus. A lényeg egy. A youtuber-ek sok pénzt vettek el a youtube bevételeiből. A nyomorult vlogger-ek, azokból van pénz rendesen. Főleg hogy megmondják nekik hogy mit is kell és hogy is kell. Erre megy ki az egész.
0
0
0
0
no avatar
Sean Vanaman-nak savanyú a szőlő. Ő nevezi kölyöknek Pewdiepie-t, amikor nem sokkal idősebb nála, érdekes. Rengeteg streamben, videóban hallottam már azt a "csúnya" N betűs szót. Senki nem szokta sértődésként venni, kivéve néhányan, akik "ovis" szinten viselkednek.
0
0
0
0
gigazte avatar
Néha az az érzésem ezekkel a hírekkel, hogy napi szinten ki van téve az oldalra 2 olyan cikk, ami érdekli a cikkírót, vagy éppenséggel pont azt olvasta valahol és csókolom!😂
0
0
0
0
no avatar
Ezzel a csicska emberrel mit kell ennyit foglalkozni? Rasszista szavak miatt törölhetnék a Youtube videók 90%-át. Már azt sajnálom aki nézi ezt a csávót.
0
0
0
0
S3R6PH avatar
Persze. Ha egy fekete azt mondja a feketének hogy NIGGER akkor az FULL OK! De ha egy fehér mondja akkor az már RASSZISTA!!! WTF?!?

De erre is van megoldás!

0
0
0
0
💬 2
azaLeeRicks avatar
@S3R6PH: Hát ez nagyon nagy...😃 Amúgy meg, ha valaki nigger vagy néger, vagy cigány, akkor azt annak is kell hívni, én sem sértődök meg, ha le magyaroznak...😉
0
0
0
0
weri avatar
@azaLeeRicks: Ezek amugy csak urugyek hogy rasszistak akik ezeket a szavakat kiejtik. Ez kb. a 2. vh ota van jelen hogy rasszizmus.... Bezzeg minket lehet feherezni az nem baj...
0
0
0
0
Larten avatar
Legalább mondta volna a hülyéje, hogy "küszöbmajom". Mert mint tudjuk, a nigger, negro, bantu, gyökér, szolga a rasszista megnevezése az afro amerikai társadalomnak. A küszöbmajom nem azt. Mondjuk, ezt a nagyim mondta, aki szerint a törött sörös üveg a nigger kés.
0
0
0
0
💬 1
flyaway2 avatar
@Larten: De rég hallottam küszöbmajmozni akárkit is, engem is így tanított a mamám.😆 (aki nemtudná Shop-Stop c. film.😃😉
0
0
0
0
Tyrion Lannister avatar
Komolyan nem értem, miért kell ide is egy PewDiePie-os hír.
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Erre van idejük persze. Ingyen reklámnak mondjuk jó, de másra nem.
Mert a "Zs"-k felhúzták magokat azon, hogy egy "B" a videóban "N"ezik. A sok "C" meg még rakja a lovat alájuk. Dolgozni meg ki fog?
0
0
0
0
💬 5
batmanvok0021 avatar
@SuperPuma: ingyenélő ***k mind! dolgozni nem kell majd eltartanak! youtubon is a sok semmire kellő trehány tróger semmire se vitte az életbe de a pofája az hatalmas! az összest elküldeném gyárba dolgozni 12 órázni oszt megtanulná mi az igazi élet!
0
0
0
0
MateLUL avatar
@batmanvok0021: Törölt hozzászólás
0
0
0
0
MC MaRcI avatar
@MateLUL: ne állítsd már be a fizikai munkásokat hülyének
te ki tudsz "tűzni" egy házat?
megtervezni bezsaluzni egy csigalépcsőt?
ezek még csak nem is nagy dolgok

egy jó kőműves aranyat ér a mai világban és nincs érettségije
0
0
0
0
rened avatar
@MC MaRcI: Teljesen igazad van Mc Marci. Kar lenne errol tarsalogni, ez nem az a cikk es nem az az oldal. Veszelyes dolog ez az altalanositas.. 😀

Pienak minden jot, eddig sem kovettem a munkassagat.
0
0
0
0
sasikaa avatar
@MC MaRcI: Elmondom neked én is 12 órában dolgozok gyárban és nem kevés ideig youtube videóztam is. De könyörgöm. Állj már ki emberek elé beszélni légyszíves. Vagy bárki. Vállalja a kemény mocskos magyar mentalitású troll csicska kommentjeit azért amiért esetleg 8 órát vergődött, azt meglátjuk. Nem védem én őket, mert az aki 15 perc vlog videókból lesz gazdag, mert az a népszerű és támogatja őket egy cég. De az igazi, régi vágású videósok nem kis munkát és időt fektetnek bele. Mind hobbi szinten. De hangsúlyozom! Lehet kipróbálni. A nyelve összeakadna a rögzítő gomb lenyomásakor a fele kritizáló embernek... Tutti...
0
0
0
0
IkariuS avatar
@MateLUL: "Az végezzen fizikai munkát, aki ki is érdemli, azaz a 0 tudással rendelkező 8 általánosos, esetleg érettségi nélküli emberek."

Az érettségivel rendelkezők 70% feldughatja magának 😉
A maradék 30% az valóban rendelkezik a megfelelő tudással ahhoz hogy itthon ne kelljen fizikai munkát végeznie.
A szellemi munkásokat úgy dobálják össze vissza hogy csak pislognál, miközben a fizikai melósra meg vigyáznak mert hát nem mindenki vállalja a "nehezét" és a szalagmunka ahol egy helyben állsz és megy melletted a sor az szerintem nem megerőltető.

Ismerek olyan "8 általánosos" embereket akik szellősre fingatják az állítólagos "érettségivel" rendelkező egyéneket...

Tudásuknak megfelelő munkát végezzék.... Az hogy valaki youtube-r legyen abba pénzt kell fektetnie, hogy legyen pénze, ahhoz munka kellett, és mivel youtube-r, abba munkát is fektet hogy legyen mit néznie az embereknek...

Tudni kellene különbséget tenni munka és munka között,
szellemi-fizikai
megterhelő-könnyed
A szellemi dolgozó sok esetben nem tudná megcsinálni a fizikai munkáját ezért is jár a szája hogy ő mekkora zseni.. Viszont a fizikai dolgozó előre tud lépni annyira hogy megtanulja azt a szellemi munkát és arra váltson..
Erre van az úgynevezett létra amin próbálni kell felfelé mászni, senki sem úgy kezdte hogy azonnal főnök...

Tehát gyakorlatilag érettségivel nem mész semmire amíg "dolgozókat" keresnek.... Viszont amíg külföldön, vagy netán feketén 3X vagy 4X annyit fizetnek mint itthon addig ne is csodálkozzatok hogy egyre többen próbálkoznak a youtube-al, amivel egyébként semmi gond nincs, bárkinek szíve joga elkezdeni, aztán vagy sikerül vagy nem...
0
0
0
0
batmanvok0021 avatar
öcsém ez az ember! szánalmas amit csinál inkább kezdjen végre az életével valamit! mennyen el dolgozni emberek közé!
0
0
0
0
💬 10
MateLUL avatar
@batmanvok0021: Ő egymaga ért el 57 milla subscribert 7 év alatt, míg mások alig 10-15 millát ugyanennyi év alatt. Azért 3000+ videót elkészíteni, megvágni + effekteket belerakni...gondolj már bele 😃 Az meg már megint más, hogy ki kedveli, én speciel szeretem nézni 1-2 videóját, de hát kinek a pap, kinek a papné, ahogy szokás mondani.
0
0
0
0
gamerINSANEdad avatar
@batmanvok0021: Bár én lennék ilyen szánalmas.. 😆 Szar lenne milliomosnak lenni a videózásból.. teeeeeee 😆
0
0
0
0
batmanvok0021 avatar
@gamerINSANEdad: kit érdekel engem ez az egész! interneten aki keresi pénzét az a szemembe ingyenélő!
0
0
0
0
MateLUL avatar
@batmanvok0021: Szerinted aki napi órákat tölt a gép előtt, hogy az embereket szórakoztassa, és esetleg nem hivatalosan "dolgozik", az éhen dögölhet? Az nem kaphat valamiféle "fizettséget", aki másokat szórakoztat? 😃 Ez esetben a komikusok is ingyenélők, ha ilyen szemszögből nézzük
0
0
0
0
501_DPSZ avatar
@batmanvok0021: "kit érdekel engem ez az egész!"

Barátom, de azért irkálsz ide, ergo érdekel téged.. 😀
0
0
0
0
19ati93 avatar
@501_DPSZ: Hagyjad, akkora gyenge trollkodásai vannak napi szinten, elsírom magam. 😂 Ilyenekért régen jött a banbácsi. 😆
0
0
0
0
Tyrion Lannister avatar
@19ati93: Úgy látom, eljött.
0
0
0
0
19ati93 avatar
@batmanvok0021: Csak megvan a maga esze és ügyes = pénz,nehéz lehet felfogni...
0
0
0
0
sudosu avatar
@batmanvok0021: Néha jól esik beszólni a magukról sokat képzelő embereknek, remélem látja azért 😃
Gondolkozzon el azon amit tett.
ui.: Szrencsére töröltem az előző hozzászólásom, nem írom le még egyszer. 😃
0
0
0
0
Tyrion Lannister avatar
@sudosu: Hagyjad, nem véletlenül bannolták...
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció