PC-s demót kap a Forspoken

Szerző: xoki | 2023. January 24. | hír | 37 hozzászólás

Sokakat meglepett a Forspoken folyó hónap elején közzétett rendszerkövetelménye, ugyanis mindössze 30 fps eléréséhez egy RTX 3070-et tüntettek fel. Emiatt sokan aggódni kezdtek, hogy PC-n vajon milyen teljesítményre számíthatnak, illetve mennyire lesz optimalizálatlan. Szerencsére a fejlesztők egy ingyenes demót fognak biztosítani az érdeklődőknek, így vásárlás előtt bárki kipróbálhatja majd a játékot.

A Forspokenhez valójában már kiadtak egy demót PS5-ön, amely nem igazán részesült jó fogadtatásban. A játékosok legfőképpen rossz teljesítményre, furcsa grafikára és animációkra, valamint gagyinak ható dialógusokra panaszkodnak.

A PC-s változat a mai naptól elérhető, így hamarosan befutnak majd az első vélemények is róla. A játékot 80 euróért tudjátok megvásárolni az olyan digitális áruházakból, mint a Steam, Microsoft Store vagy az Epic Games Store. Sokak számára elég riasztó lehet ez az árcédula, főleg egy olyan új IP esetében, amely máris vegyes kritikákat kapott, az optimalizálatlanságra utaló magas gépigényről már nem is beszélve.

A PC-s demót a mai napon Steamen, az Epic Games Store-ban és még a Microsoft Store-ban is elérhetővé teszik.

Forspoken
Forspoken
Forspoken
Megjelenés: 2023. January 24. (PC)
Műfaj: Akció, Kaland, Szerepjáték
Fejlesztő: Luminous Productions
Hozzászólások: 36
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
kaland21 avatar
Nekem a Demo hangja recseg nem tudom miért és csak a demonál bármilyen más gamet elindítok okés minden! Na de recsegő hanggal is kipróbáltam felraktam teljesen maxra meg olyan közepes/magas beállításokon is fpseket nem merek írni! Procit zabálta mint állat a kártyám meg ment 40-50% között!
0
0
0
0
💬 2
bukta2 avatar
@kaland21: Pedig nvidiád van.. azok hibátlanok mindig csak az AMD a szar 🙃
0
0
0
0
kaland21 avatar
@bukta2: Nem szar én ilyet soha nem mondtam! De csak a Demo recseg!
0
0
0
0
no avatar
Nem lett volna rossz a játék csak elszarták... Jót ki lehetett volna belőle hozni.
0
0
0
0
Vitolo2222 avatar
egy optimalizálatlan szutyokért el kértek 80 eurót? nem szórakoztok :D optimalizáltságot kéne adni a népnek nem demót! tudom hogy manapság nagyon nehéz meg írni egy játékot hogy jó legyen optimalizálva! de azért egy 4090-en is be tud zuhanni elég szépen az fps szám az már röhejes
0
0
0
0
thug85 avatar
Nagy kíváncsisággal vetettem rá magam, hát kár volt időt fecsérelni rá.
Menni viszonylag jól megy de én legalább 5x megnéztem, hogy biztos minden fel van-e húzva, mert kis túlzással még csak középszerűnek is nehezen nevezhető a látványvilág. Hatalmas csalódás. Magam sem tudom, hogy igazából mit is vártam, de biztosan nem ezt.
Hogy pozitívumot is írják, a menüben a zene rohadt jó volt.
0
0
0
0
💬 1
vyne avatar
@thug85: Egyet ertek. Semmi ujat nem mutatott grafikailag, plane nem olyat ami megkovetelne ezt a gepigenyt. :D
0
0
0
0
no avatar
Nekem a demo el se indul, menüig eljut aztán kidob bármire kattintok, pedig elvileg minimum gépigény megvan.
Lehet, hogy a demo csak a logókat meg a menü megmutatását rejti magában? 🤣🤣🤣
1
0
0
0
💬 5
no avatar
@hasi86: Pont így jártam én is, azt hittem, nálam van a gond. Most látom, nekem is 570-em van, ott lehet a gond?
0
0
0
0
no avatar
@Scyllarus: Hát nem tudom hol lehet a gond, a hozzászólások, meg egy pár gameplay videó után nem nagyon próbálkoztam működésre bírni, inkább uninstall lett belőle. GPU compare oldalakon néztem, elvileg az 570 nagyon minimálisan gyengébb kártya mint a minimum gépigénynél írt rx 5500 xt, meg gtx 1060. Úgyhogy sajnos nem tudom miért nem indul, de mivel annyira nem rántott be inkább hagytam van bőven más játék. Sorry, hogy nem tudtam segíteni.
0
0
0
0
no avatar
@hasi86: Én is ráhagytam 3 próbálkozás után, nem törtem magam.
0
0
0
0
no avatar
@hasi86: Megvan a gond, tényleg az 570:
Rendkívül kellemetlen helyzet állt elő, hiszen a nemrég megjelent Forspoken kizárólag olyan videokártyákon indul el, amit támogatja a DirectX 12_1-es feature-levelt. Ezt az Nvidia már a 2014-ben elrajtolt GTX 900-as szériával bevezette, az AMD azonban még 2017-ben sem használta, így még az AMD RX 500-as modellel rendelkező gamerek sem tudják elindítani a Square Enix legújabb játékát.
0
0
0
0
no avatar
@hasi86: Nálam se indult el, RX570
A menüből kilép indítás után.
0
0
0
0
Erik1996 avatar
Elég tré a grafika, ahhoz képest, hogy milyen atomerőmű kell hozzá! 2060, DLSS Performance, közepes beállítások, VRS és FHD, úgy 75-55 fps között ingadozik, viszont nagyon ronda a játék.
Minden magas, FHD, DLSS Quality, nincs VRS és úgy 30-50 fps között, de még így is ronda.
0
0
0
0
💬 1
NemAzaSrac avatar
@Erik1996: En sem ajultam el a grafikatol amit lattam pont eleg volt ahhoz hogy ezt akkor vegyem meg ha 10 eurot kerni erte mert tobbet nem fogok adni az biztos, plane ilyen gepigenyel es ez a xar grafika nagyon csalodott vagyok nem erre szamitottam .
0
0
0
0
MaximumGame avatar
Én most szedem, és kiváncsi leszek hogy fog futni
0
0
0
0
💬 11
downuser avatar
@MaximumGame: DLSS-t ráengeded, RT-t kikapcsolod szerintem maximum beállításokon bírnia kell röccenés nélkül. Nekem szerényebb gépem van, közepes-magas beállításon fut mint a kisangyal.
1
0
0
0
MaximumGame avatar
@downuser: RTX 3070 en nézem most meg 5600G vel :D egyenlőre
0
0
0
0
no avatar
@downuser: Azért az behugyozás, hogy ez a játék annyit eszik, hogy az ő gépével még van amit ki is kell kapcsolni meg dlss kell...
0
1
0
0
MaximumGame avatar
@christoferus: Mindjárt kiderül :D játszató e a kis gépemen is :D vagy nem :DDDDD
1
0
0
0
no avatar
@MaximumGame: Tegyél rá egy nagy követ, biztos ami biztos, fel ne szálljon a gép. :D
0
1
0
0
MaximumGame avatar
@christoferus: 20kiló üresen a ház :D remélem nem szarok be a gépigényen... hogy mekkora...
0
0
0
0
MaximumGame avatar
@christoferus: Ezt a játékot nem lehet sehogy se nevezni.. csak az évszázad legnagyobb bukásának... még full HD - ban is Standard modba is be esik az fps-s 15 re is
HDD re raktam, de nem hiszem hogy attól droppolni ekkorát... SSD re nem szeretnék 40GB nyi szemetet rakni....
1
0
0
0
enslaved avatar
@MaximumGame: Szó szerint egy nulla az egész minden téren. Refund. SSD - n is szereti a 10 fps - t amúgy.
0
0
0
0
downuser avatar
@enslaved: HDD-re raktam. A textúrák HIGH, DLSS balanced, RT off, a többi standard, és natív 1080p megy szépen. Nem tudom min futtatod, elméletileg másfélszer erősebb géped van.
Ugye nem a kardodra telepítetted? 😂
0
0
0
0
enslaved avatar
@downuser: Nem tudom min futtatod, de nagyon érdekes, hogy a komolyabb gépeken nem fut jól, bezzeg neked...Kábíts másokat ezzel szerintem. Én lázadoztam volna a legjobban itt, ha nem így lenne. Persze az is lehet, neked a 30-40 fps már normális, akkor viszont nem szóltam. Van olyan ismerősöm nekem is, aki simán folyamatosnak látja még a 20 fps - t is, nekem meg kifolyik tőle a szemem. Mindegy, nekem ez semmilyen téren nem ért meg 80 eurót, de ha neked igen, töltsd vele örömmel a szabadidődet🙂 Én sokkal inkább kifizetnék ennyit egy Prince Of Persia remake - ért, vagy a rövidesen megjelenő Resident 4 remake - ért, vagy egy olyan új Tomb Raider - ért, mint amilyen a Rise volt.
0
1
0
0
downuser avatar
@MaximumGame: Nekem tényleg rendesen megy a gyári javasolt beállítással. A textúrákat vettem feljebb, az extrákat kikapcsoltam és frankó minden HDD-én.
0
0
0
0
retek77 avatar
Kíváncsi vagyok, trailerek alapján jónak nézett ki!!! Majd most kiderül

Nos, megnéztem, nem tudom!! Így demo alapján nem nagy szám, érdekelne a story is.

Kinézetre egész jó, elég színes ami engem zavart (gondolok itt a sok varázslatra). Stabilan futott végig. Tényleg nem tudom, milyen lehet teljes játékként, azt viszont tudom hogy demo alapján senkinek sem ajánlom megvételre mert túl sok az a 80 euró
0
1
0
0
kismadar avatar
Legalább több ember rá jön vétel nélkül, hogy egy kalap szar, üres lélektelen sandbox játék. 😅
2
1
0
1
💬 6
MaximumGame avatar
@kismadar: Hát szerintem év legnagyobb bukása lesz..
3
0
0
0
kismadar avatar
@MaximumGame: Kétség kívül megérdemelnék.
0
2
0
1
retek77 avatar
@kismadar: Ezek is magukért beszélnek és téged erősítenek meg:

Gaming Nexus - 95
GamingTrend - 90
CGMagazine - 85
Atomix - 85
Jeuxvideo.com - 80
Hobby Consolas - 80
PlayStation LifeStyle - 80
SpazioGames - 80
Destructiod - 70
Multiplayer.it - 70
But Why Tho? - 70
Worth Playing - 69
LevelUp - 65
Gamer.nl - 65
IGN - 60
Gamespot - 50
IGN France - 50
AusGamers - 40
Dexerto - 40
0
0
0
0
kismadar avatar
@retek77: Attól hogy te ezeket az értékeléseket küldöd ide jelenleg metacriticen közepesen áll (jelenleg 68%, erre felettébb büszkék lehetnek, szerintem ki is rakják a fejlesztők a falra) a játék értékelése. 😆 Mellesleg akik a mai világban még mindig foglalkoznak ezekkel az értékelésekkel, azok meg is érdemlik az ehhez hasonló minőségű játékokat. Én kipróbáltam, nem csak hasra csaptam. Ez mindent elmond róluk, hogy már a demót is olyanra csinálták meg, hogy elég sokan visszamondták már akkor az előrendelésüket. Majd egy-két hónap múlva visszatérhetünk ehhez a beszélgetéshez, amikor arról szólnak a cikkek, hogy milyen alacsony bevételeket termelt a játék. Már húsvéti akcióban ez is 50-60%-os leértékeléseket fog kapni!
0
0
0
1
retek77 avatar
@kismadar: Na na..... kimondta hogy fényezem a játékot? Az megint más hogy te csak a nagyszámokat nézted abból amit beküldtem, nem az én gondom. Amit beküldtem, azokbol csak 2 véleményre adok, Te meg csak a metacritra!
Én is kipróbáltam viszont a demo pont arra jó hogy szia!! Az hogy sokan 80+ adtak a játéknak szerintem sok, szeintem 70 pont lesz a vége kb.
Amugy mit próbáltál ki? A demot? Mert az elég nagy nulla, ne ez alapján értékeld a játékot. Vannak ennél sokkal rosszabbak is
0
0
0
0
kismadar avatar
@retek77: Akkor félreértettem, hogy azért jössz itt nekem az értékelésekkel. 😆 Demót igen, de mellette láttam a játék elejéből bő másfél órát is, és az alapján is egy nulla... Mellesleg régen a demók arra voltak készítve, hogy az embert a vásárlásra ösztönözzék, szóval ebből már látszik mennyire értenek a dolgokhoz a fejlesztők! Sok demóval simán elszórakozott 10 órákat az ember, amíg le volt akciózva az adott játék! Persze ezek a régi idők, ma már örülünk ha a kiadás után 2 hónappal már játszható normálisan egy játék. 😅
1
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció